Inbyggda Hörnkök (52 Bilder): Funktioner I Inbyggda Modeller Med Hushållsapparater. Små Köksapparater Med Tvättmaskin Och Kylskåp I Insidan

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Hörnkök (52 Bilder): Funktioner I Inbyggda Modeller Med Hushållsapparater. Små Köksapparater Med Tvättmaskin Och Kylskåp I Insidan

Video: Inbyggda Hörnkök (52 Bilder): Funktioner I Inbyggda Modeller Med Hushållsapparater. Små Köksapparater Med Tvättmaskin Och Kylskåp I Insidan
Video: LG Built-in Kitchen Appliance – Hob(Cooktop) 2024, April
Inbyggda Hörnkök (52 Bilder): Funktioner I Inbyggda Modeller Med Hushållsapparater. Små Köksapparater Med Tvättmaskin Och Kylskåp I Insidan
Inbyggda Hörnkök (52 Bilder): Funktioner I Inbyggda Modeller Med Hushållsapparater. Små Köksapparater Med Tvättmaskin Och Kylskåp I Insidan
Anonim

Inbyggda hörnsatser är det mest rationella tillvägagångssättet för köksinredning. De kan överraskande rymma alla hushållsapparater och köksredskap, så kompakta som möjligt. Tack vare hörnköken ser rummet alltid rent och rymligt ut.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Genom att kasta en blick på det inbyggda hörnköket förstår du hur imponerande det ser ut och hur mycket det rymmer nödvändiga saker och produkter. Headsetets positiva egenskaper är uppenbara.

  • Möblerna är kompakta och lämnar den centrala delen av rummet ledig.
  • Hon är vacker och passar alla stopp i stil.
  • Hörnet användes framgångsrikt. Den moderna designen på möblerna gör att du kan nå även de mest otillgängliga områdena.
  • Köket är tillräckligt rymligt. Den utför alla viktiga funktioner för detta rum.
  • Med hjälp av sådana möbler är rummet uppdelat i två zoner: arbete och matsal.
  • Hörnköket låter dig balansera "arbetstriangeln" på rätt sätt. Detta är namnet på de tre viktigaste föremålen: kylskåp, spis och diskbänk. De ska ordnas i ett bekvämt triangelmönster: vi tar ut maten från kylskåpet, tvättar den sedan, lagar den på spisen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med ett hörnkök är små. Sådana möbler är inte lämpliga för rum med komplex geometri. Dessutom tar den något mer plats än en rak köksvägg.

Layoutalternativ

Det är ett misstag att tro att inbyggda hörnkök bara är L-formade, därför är de endast lämpliga för rektangulära rum. Detta är det vanligaste, vanligaste alternativet som populariserats av möbelindustrin. Faktum är att ett hörnkök ser bra ut i ett fyrkantigt rum med två lika rader med möbler som är förbundna med ett gemensamt hörn. Naturligtvis måste du använda en individuell order, vilket kommer att öka kostnaden något, men ytterligare fördelar kommer att dyka upp.

  • Skräddarsydda möbler passar perfekt in i hörnet och tar upp så mycket plats som ägaren önskar.
  • Fyllningen av möblerna möter kundens behov. Du kan omedelbart planera en plats för ytterligare hushållsapparater (tvättmaskin, kaffemaskin, matberedare, mikrovågsugn, brödrost).
  • Det finns en möjlighet att välja textur och färg på köket.
  • Fullständig matchning av stil med omgivningen garanteras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort fyrkantigt rum kompletteras organiskt av en ö eller flera matplatser på en gång (med ett rejält familjebord och ett litet soffbord för snacks och trevliga sammankomster).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska L-formade versionen är verkligen lämplig för rektangulära rum. Trots det stora utbudet av sådana köksuppsättningar på möbelmarknaden måste du ibland göra en individuell beställning för ett för trångt rum eller i en annan icke-standardiserad situation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både liksidiga och L-formade kök kan kompletteras med en bardisk eller en halvö. Den senare gör en sväng i ledigt utrymme utan att röra väggen. Det är bra för dem att dela in rummet i zoner (arbete och matsal) eller att göra gränsen mellan köket och vardagsrummet när det gäller en studio. Bardisken kan utföra samma funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda hörnkök är lämpliga för de flesta områden i hus och lägenheter, men de är idealiska för små kök och studior, eftersom de tar upp minsta utrymme med maximal funktionell effektivitet.

Fyllning av möbler

Moderna köksmöbelfyllare gör att även små modeller kan göras så rymliga som möjligt. Bakom de vackra fasaderna på möblerna finns en funktionell fyllning: vridbara karuseller, bestickbrickor, nätlådor och korgar, utdragbara pelare, flaskhållare, skensystem. Det viktigaste är att välja och ordna alla dessa beslag korrekt.

Bild
Bild

Det största problemet för ett headset är vinkeln - djup, mörk, otillgänglig. Moderna designers har inte föreslagit en, utan flera vägar ur denna situation på en gång.

  1. Det är mer rationellt att göra vinkeln trapetsformad. Den innehåller ofta en diskbänk eller spishäll. Om det är gratis, används platsen för hushållsapparater eller inredning.
  2. Ett rakt (inte avfasat) hörn är mer lämpligt för små rum, det tar mindre plats.
  3. Om hörnet har en platta, placeras en dragskåp som den övre delen.
  4. Varianten med diskbänk förutsätter en tallrikstork ovanför med en öppning framåt uppåt.
  5. Hörns nedre nivå upptas av systemet "magiska hörn" med ett lättillgängligt svängbart system.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för val och plats

Att köpa ett färdigt hörnkök eller beställa ett, du bör vara uppmärksam på många nyanser, särskilt om rummet är litet.

  • I ett litet kök är det viktigt att gömma allt som är onödigt och spara utrymme. Du bör vara uppmärksam på möbler där en av sidorna blir smalare (mindre än 60 cm). Pennfodral, ett arbetsskåp och kompakta hängande skåp är byggda på den smala sidan.
  • Det är bättre att ha sluttande eller rundade möbler vid entrén. Det kommer att göra passagen mer fri och skyddar dig från att träffa skarpa hörn.
  • Ett litet kök kommer att se luftigt ut om hängande skåp överges. I familjer där det är lite matlagning eller bara en person bor, är en sådan layout ganska lämplig. Som en sista utväg kan du komplettera interiören med ett smalt ställ för disk eller hushållsapparater. Lätta öppna hyllor kommer också att göra.
  • Om möblerna är skräddarsydda kan en fönsterbräda ingå i projektet. Det ser bra ut i form av en förlängd bordsskiva eller till och med en skänk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få möblerna i den nedre nivån till en nivå kan du behöva arbeta med en fönsteröppning. När du använder en fönsterbräda är det nödvändigt att lämna luckor överst för cirkulation av varm luft från kylaren.

  • För att öka kapaciteten i ett hörnkök bör en av sidorna vara gjorda utan arbetsyta, med ett rejält block av hyllor och skåp. Om dörrarna öppnas utan handtag (genom att trycka på ytan) kommer möblerna att se ut som en rejäl vägg. Detta gör att köket ser mindre och rymligare ut.
  • När du beställer ett inbyggt hörnkök för ett stort rum bör du omedelbart tänka på hur du fyller det återstående utrymmet: en ö, stoppade möbler, extra bord. Det är bättre att göra en beställning från samma material så att rummet inte ser diversifierat ut.
  • Det är att föredra att skapa ett förkläde för båda sidor av ett hörnkök i ett. Dess dominerande färg bör överlappa med möblernas nyans.

Glasförkläden med dekorativa mönster gör ett spektakulärt och distinkt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar

Det är svårt att tänka sig något mer gulligt och ergonomiskt för köket än hörninbyggda möbler. Innan du beställer ett inbyggt hörnkök är det en bra idé att bekanta dig med befintliga modeller. De låter dig rita universella idéer och inspirerar dig att skapa din egen unika interiör.

Lakoniskt minimalistiskt kök för ett litet utrymme

Bild
Bild

Rummet var medelstort och innehöll ett litet jugendkök, samt en ö med kokplattor och ett handfat. Svartvitt finish, krommetall och ett överflöd av teknik är också acceptabelt för minimalism och andra tekniska stadsområden

Bild
Bild

Snyggt, flytande körsbärsfärgat kök. Den ursprungliga triangulära stången är en förlängning av öns kompakta, idealiska cirkel. Köket är välstor och modernt utseende

Bild
Bild

Inbyggda hörnmöbler med lika stora enheter för ett stort fyrkantigt kök

Bild
Bild

Massiv skåpapplikation i ett litet hörnkök

Bild
Bild

Massivt skåp på ena sidan av de L-formade möblerna

Bild
Bild

Ett enkelt kök utan krusiduller med ett fasat hörn som gör att matplatsen kan placeras bredvid arbetsområdet

Bild
Bild

Ett rum med bra belysning i arbetsområdet, som harmoniskt utjämnar hörnet

Bild
Bild

Ett kök utformat i en shabby chic riktning. Representerar mys och vintage lyx

Bild
Bild

Modern stil för ett stort rum

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrasterande hörnkök med flytande linjer

Bild
Bild

Hörnset med mjuka linjer för ett litet rum

Bild
Bild

Barockstil, glädjande med sin lyx

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kompakt hörnkök med en bardisk och en garderob som skapar ytterligare en trasig linje av hörnet

Bild
Bild

Miniatyrmöbler endast avsedda för hushållsapparater, utan förvaringsutrymme alls

Bild
Bild

En traditionell arbetsyta för ett litet kök

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på att ordna ett smalt rum, med hänsyn till fönsteröppningar

Rekommenderad: