Hörnväggskåp För Köket (27 Bilder): Hur Man Väljer Ett Köksskåp? Hur Hänger Jag Hängsmodellen?

Innehållsförteckning:

Video: Hörnväggskåp För Köket (27 Bilder): Hur Man Väljer Ett Köksskåp? Hur Hänger Jag Hängsmodellen?

Video: Hörnväggskåp För Köket (27 Bilder): Hur Man Väljer Ett Köksskåp? Hur Hänger Jag Hängsmodellen?
Video: Kökets middag: Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås - Köket 2024, Maj
Hörnväggskåp För Köket (27 Bilder): Hur Man Väljer Ett Köksskåp? Hur Hänger Jag Hängsmodellen?
Hörnväggskåp För Köket (27 Bilder): Hur Man Väljer Ett Köksskåp? Hur Hänger Jag Hängsmodellen?
Anonim

Hörnväggskåpet är en låg piedestal, som är anslutningsdelen av två hängande halvor av headsetet. Ur ekonomisk och bekvämlighetssynpunkt är det mer lämpligt att köpa ett hörnskåp än två rektangulära skåp och sedan undra över hur man kopplar ihop dem. Tänk på vilka typer av skåp som finns, hur hyllorna är bekväma och om det finns några nackdelar, samt hur du väljer rätt hörnskåp och fäster det.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns tre huvudtyper av monterade modeller: rumpa, L-formad och trapetsformad.

  • Stånga har i sin tur formen av en rektangel. Denna form kombineras idealiskt med ett handfat, men nackdelen är otillgänglighet för rumpväggen.
  • L-formad - hörnets form, upprepa hörnet på väggen. Det anses vara ett mer populärt alternativ, nackdelen är dess lilla kapacitet (liten intern volym).
  • Trapezformad - har ett fasat hörn. Ett vanligt alternativ för stora kök, eftersom denna typ är ganska stor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande skåp kännetecknas av sitt funktionella syfte:

  • förvaring av mat och köksredskap;
  • förvaring och torkning av rätter;
  • installation av huven.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller fungerar som dekorativa föremål . De rymmer olika småsaker och inredningsartiklar. Det inre innehållet kan vara helt annorlunda. Det är möjligt att fylla strukturen med olika typer av hyllor, lådor eller till och med korgar. Det kan till och med kombineras genom att dela det övre hörnskåpet i hälften både vertikalt och horisontellt. Om du delade horisontellt kan en av delarna öppnas eller med en speglad dörr, allt beror på den valda stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hylla eller skåp?

Hörndelen kan antingen vara ett slutet skåp med dörrar eller ett öppet skåp utan dörrar i form av vanliga hyllor. De tar inte mycket plats och är enkla att installera (med gångjärn, hörn eller fästen). Ett av de billigare alternativen kräver inte tung montering. Trots sina fördelar finns det också nackdelar. Stående redskap är inte dammtäta och kräver ofta rengöring. Därför är det mer lämpligt att installera köksskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av dörröppningssystem är möjliga:

  • standardöppningstyp är den vanligaste och bekvämaste, lätt att förstärka och byta ut;
  • fackdörrar, ett kompakt alternativ för användning, men när ena sidan öppnas blockerar de åtkomsten till den andra;
  • "Bok" eller "dragspel"-liten, det finns tillgång till allt innehåll, men de är kortlivade.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Fundera över vilket material du ska välja för ett hörnväggskåp. Innan du gör ditt val måste du tänka på placeringen av både hyllor och hushållsapparater. Bestäm storlek, materialval och fasad. Köksmöbler är gjorda av följande material: MDF, laminerad spånskiva (laminerad spånskiva) och plast. Först måste MDF grundligt grundas, applicera sedan flera lager färg, låt det torka, täck sedan med ett lager lack för att fixa det.

Bild
Bild

Fördelen med materialet är prisvärdhet, motståndskraft mot vatten och höga temperaturer, vilket ger vilken färg som helst från matta till ljusa paletter. Svaga punkter inkluderar förlust av ljusstyrka och färgmättnad under påverkan av ultravioletta strålar, känslighet för ytskador. Spånskiva kan anses vara inte mindre prisvärd. Ett tillfälligt alternativ för användning är spånskiva, ett av de mest budgetmässiga materialen, och detta är den enda positiva punkten. Det har många nackdelar: det är benäget för repor, på grund av dess låga motståndskraft mot fukt, exfolierar materialet snabbt, deformeras och bryts ner.

Bild
Bild

Det tredje mest populära materialet är plast. Det kan delas in i två produktionstekniker: MDF + plast, spånskiva + plast. Som tidigare nämnts kommer MDF -fasader att bli dyrare respektive MDF + -plast. Fördelen är ett stort urval av färger, motståndskraft mot höga temperaturer, fukt och lukt, lång livslängd. Detta material är fortfarande ofullkomligt och har också mindre men ändå nackdelar: fingeravtryck finns kvar på ytan, begränsad tillverkningskapacitet - bara ytans jämnhet är inneboende.

Bild
Bild

Ett av alternativen är att vara tillverkad av naturligt trä. Som redan klart är alternativet inte billigt. Beroende på typen av naturligt trä, mahogny, ek, aska, valnöt, gran, al, bok, björk och dess underart hornbeam används andra. Efterbehandlingsbrädan kan behandlas med olja, lack eller vax för att ge färgen rikhet och naturlighet, samt skydda mot djupa repor. Ett sådant skydd kommer att förhindra förekomsten av skadliga insekter (shashel) och förlänga livslängden för möbelstrukturen som tillverkas.

Bild
Bild

När du väljer ett material måste du ta hänsyn till det belopp du räknar med och redan bygga vidare på detta. Nästa steg är att bestämma stilen, mäta och planera allt in i minsta detalj.

Designalternativ

När det gäller design och dekoration är det värt att lyfta fram ett antal nuvarande stilar.

  • Provence . Möbler ska vara ljusa och ljusa i färg, samtidigt som de kombinerar bekvämlighet med sofistikering och kompakt placering. Ofta kombineras ett träheadset med metall- eller glasinsatser. Provence är känd som en varm och mysig stil.
  • Klassisk - naturlighet är karakteristisk. Det nuvarande färgvalet från ljusbeige till mörkbruna paletter. Denna stil kännetecknas av återhållsamhet och rationalitet i användningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Land - liknar den klassiska stilen. Imitation av konstgjorda möbler är att föredra; skär eller handtag av gul metall används för kontrast. Denna stil används i stora rum.
  • Modern . Ett karakteristiskt drag är jämnhet, krökning av former och asymmetri hos linjer. Stilens särdrag inkluderar ovala nischar för installation av hushållsapparater och infällda dörrar. Att spara utrymme är också kännetecknande för Art Nouveau. Inget överflödigt, apparaterna bör byggas in i designen av köksmöbler, färgerna ska vara lugna och mjuka, som om de är dämpade.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologisk - perfekt för små kök. Antar användning av metall- och glasinsatser. Allt ska vara perfekt jämnt och observera alla proportioner. Perfekt för användning i hörnskåpdesigner.
  • Minimalism - säger han om sig själv. Korrekthet i formulär, frånvaro av onödiga detaljer. Det ska finnas gott om arbetsyta och ljus. Glans används som material - det vill säga en spegelyta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Art déco - skiljer sig åt i hög kostnad, eftersom möblerna är gjorda av naturligt trä med användning av ädelstenar, marmor, läder och andra dyra material. Vanligtvis används rika nyanser, allt från flätig till lila. Hållbarhet och funktionalitet täcker den höga kostnaden.
  • Etno - det finns japanska, italienska, skandinaviska mönster. Var och en av dem har sin egen färgpalett (japansk - mörk, skandinavisk - ljusa toner), som visar lokalbefolkningens kultur.
  • Eklekticism - älskar många dekorerade element, är full av en mängd olika färger, använder sig av flera stilar. Kännetecknande är plastformer, mjukhet och komfort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fäster man?

Installation anses vara en viktig process efter att du har valt och köpt ett skåp. Strukturen måste fästas ordentligt eftersom den kommer att fyllas med fat eller andra köksredskap. Det finns ett stort urval av fästelement:

  • om väggen är av trä, använd skruvar med ett försänkt halvcirkelformat huvud eller tvåstartsgänga;
  • tegel eller betong - pluggar, ankare -bultar;
  • gipsskivor - skruvar av plast eller metall.
Bild
Bild

Väggförberedelse är nödvändig innan du fixar en viss struktur. Se till att de är i nivå, det ska inte finnas några ledningar anslutna till el på den plats där hålet ska borras.

Generellt etablerade två monteringsalternativ

  • En vanlig typ av upphängning är montering på en DIN -skena eller skena. För enhetlig upphängning används två lameller upptill och nedtill. Fästet fördelar jämnt och tål även de tyngsta belastningarna. För fastsättning på väggen används pluggar med självgängande skruvar, upphängda på speciella öglor.
  • Fästelement med gångjärn är inte mindre populära. Detta är en unik möbelarmatur, men det tar mycket tid och det behövs hjälp. Fästet är ganska billigt, till skillnad från den tidigare versionen, men det har en betydande nackdel - det bifogade skåpet är inte justerbart.

Rekommenderad: