Montera Ett Hörnkök: Gör Det Själv. Hur Man Monterar En Köksuppsättning Steg För Steg?

Innehållsförteckning:

Video: Montera Ett Hörnkök: Gör Det Själv. Hur Man Monterar En Köksuppsättning Steg För Steg?

Video: Montera Ett Hörnkök: Gör Det Själv. Hur Man Monterar En Köksuppsättning Steg För Steg?
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, Maj
Montera Ett Hörnkök: Gör Det Själv. Hur Man Monterar En Köksuppsättning Steg För Steg?
Montera Ett Hörnkök: Gör Det Själv. Hur Man Monterar En Köksuppsättning Steg För Steg?
Anonim

Oavsett storlek är köken verkligen indelade i två zoner. Den första används för matlagning, och den andra anses vara middag. Arbetsområdet måste säkert ha ett handfat, spis, fläkt och ett par bord för bekvämlighet. Många försöker komplettera detta område med andra element: en diskmaskin, en mikrovågsugn och andra köksapparater för att förenkla tillagningsprocessen.

Naturligtvis finns det många föremål och allt detta bör placeras bekvämt i ett mycket begränsat område . I det här fallet blir räddningen installationen av ett hörnkök, vilket gör det möjligt att rationellt använda utrymmet. Att montera ett hörnkök är ingen lätt uppgift, men du kan fortfarande installera det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksmontering

Det är bättre att installera headsetet efter att alla skåp har monterats. För enkelhets skull är det bättre att fästa dörrarna sist - detta kommer att förenkla installationsprocessen. Installationsprocessen börjar med att förbereda alla hål i väggarna.

Placeringen bör övervakas noggrant under installationen . Om infästningen är felaktig kommer köket att se olämpligt ut i framtiden.

Håll en rak linje för alla ytter- och bottenskåp så att de är plana. Om du inte observerar noggrannhet i installationen, kanske dörrarna inte stängs eller står ojämnt, så innan du fäster alla lådor till varandra, justera dem väl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg för steg installation

Gör-det-själv-köksmontering kräver noggrann förberedelse. För att undvika misstag bör du noggrant planera allt och först sedan starta installationsprocessen.

  • Det första steget är att göra en ritning, där man ska tänka över design, storlek och layout på hörnköket till minsta detalj. En L-formad köksuppsättning kommer att vara en utmärkt lösning för både ett litet kök och ett stort område.
  • Inköp av material och skärning. När du väljer ett material bör du inte bara vara uppmärksam på skönhet, utan också på kvalitet. Skärning och detaljering är nödvändiga för en tydlig uppfattning om vilka delar som ska skäras. Först efter det kan du fortsätta med installationen av själva möblerna.
  • Förberedelse av verktyg och ytor. Naturligtvis kommer verktyg att behövas för insamling, men förutom detta, när du installerar ett hörnkök, måste du förbereda väggarna och göra dem jämna. När allt kommer omkring måste alla leder i headsetet anslutas uteslutande i en vinkel på 90 grader.
  • Efter alla förberedelser måste du montera hörnskåpet. Denna detalj samlas alltid först, för det är hon som är den viktigaste.
  • Efter att ha monterat hörnet kan du börja montera resten av headsetelementen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringssekvens

Varje detalj i headsetet är inget annat än en trälåda (de skiljer sig bara i storlek och form). För att montera ett helt kök är det tillräckligt att lära sig att montera ett skåp, och du kan montera resten med den studerade tekniken.

Om du är ny i den här verksamheten, var noga med att studera instruktionerna för standardmonteringen - användningen av varje del stavas till och med där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att alla skåp och lådor har monterats måste du installera allt detta, men den här verksamheten har också sina egna egenskaper och du måste följa sekvensen

  • Den första som monterade hörnskåpet, i de flesta fall kommer den med ett handfat.
  • Installera sedan alla golvlådor med fokus på hörnskåpet. Justera höjden och vinkeln direkt.
  • Efter justering fästs skåpen med hjälp av självgängande skruvar eller band.
  • Säkra bänkskivan och diskbänken.
  • Gå vidare till montering och fastsättning av hänglådorna. Innan du fäster dem, justera höjden för bekväm användning.
  • Fäst alla dörrar och skruva fast golvlisten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmontering

Korrekt installation av ett hörnskåp med handfat ligger i korrekta beräkningar, det är av denna anledning som det installeras i första hand. En viktig egenskap är hålet för diskbänken och utformningen av rörledningen som levererar vatten till diskbänken och dränerar till avloppet. Med denna layout är det bäst att använda ett rör utan bakvägg för att ge åtkomst till rören. Därefter tillhandahålls styvheten för strukturen av speciella golv.

När det gäller det övre hörnskåpet skiljer sig inte den här lådans sammansättning från standardmonteringen av konventionella skåp med dörrar. Det viktigaste är att observera en rätt vinkel under installationen - så det blir mycket lättare för dig att installera de återstående skåpen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av skåpet

Tänk på ordningen för montering av skåpet

  • Ett fästelement måste skruvas fast på skåpets sidovägg. Det är nödvändigt att borra små hål för självgängande skruvar, med deras hjälp skruva fästet.
  • Dessutom måste hål också borras på väggarna i lådorna - det är på dem som skenan ska fästas. Om du inte gör detta i förväg kan det uppstå problem med denna process under installationen av köksenheten.
  • Om lådan har ett blindhål, sätt in en trähacka (plugg). Detta hjälper till att montera lådans ram jämnt och avsevärt öka strukturens hållfasthet.
  • Först efter en noggrann undersökning och se till att strukturen monteras smidigt kan delarna fixeras med en skruv och en sexkant. För att dölja skruvhuvudet och ge headsetet ett estetiskt utseende sätts en plugg ovanpå för att passa köket.
  • Om det finns ben i skåpen ska de skruvas fast och ställas in på önskad nivå.
  • Efter att monteringen av lådan har slutförts spikas ett fiberplåt på sidoväggen med hjälp av små spikar.
  • När det gäller de hängande lådorna måste du fästa beslag till dem, med vilka de kommer att hålla fast vid väggen. Det är bäst att använda justerbara markiser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Naturligtvis kommer du att spara mycket krångel genom att köpa en köksenhet, men det kommer inte att kunna uppfylla alla dina krav. Standard headset säljs - de är inte utformade för några av funktionerna i ditt kök. Fördelarna med att göra egna händer:

  • den största fördelen är kostnaden för köket, vilket kommer att kosta halva priset på ett färdigt eller skräddarsytt;
  • möjligheten att göra en icke -standardmodell - du kan ta hänsyn till alla funktioner;
  • med korrekta beräkningar och montering håller headsetet i många år;
  • du kan välja en mycket original design som går utöver standarduppfattningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

När du tillverkar egna produkter tar du risker, eftersom bristande erfarenhet och vissa färdigheter kan leda till försämrad kvalitet. Samtidigt finns det idag en massa litteratur där hela tillverkningsprocessen beskrivs i detalj - när man studerar alla nyanser kommer även en nybörjare att klara uppgiften. Som belöning för det utförda arbetet får du inte bara utmärkta köksmöbler, utan också stolthet över så hårt arbete.

Rekommenderad: