Infällbara Mekanismer I Ett Kökshörnskåp (28 Bilder): Karusellens Funktioner För Köket, Typer Av Infällbara System. Hur Väljer Jag Gångjärn Och Andra Tillbehör?

Innehållsförteckning:

Video: Infällbara Mekanismer I Ett Kökshörnskåp (28 Bilder): Karusellens Funktioner För Köket, Typer Av Infällbara System. Hur Väljer Jag Gångjärn Och Andra Tillbehör?

Video: Infällbara Mekanismer I Ett Kökshörnskåp (28 Bilder): Karusellens Funktioner För Köket, Typer Av Infällbara System. Hur Väljer Jag Gångjärn Och Andra Tillbehör?
Video: Kök montering 2024, Maj
Infällbara Mekanismer I Ett Kökshörnskåp (28 Bilder): Karusellens Funktioner För Köket, Typer Av Infällbara System. Hur Väljer Jag Gångjärn Och Andra Tillbehör?
Infällbara Mekanismer I Ett Kökshörnskåp (28 Bilder): Karusellens Funktioner För Köket, Typer Av Infällbara System. Hur Väljer Jag Gångjärn Och Andra Tillbehör?
Anonim

Det moderna köket är utformat för att spara människors tid och energi. Därför förbättras dess innehåll ständigt. Borta är de dagar då det bara fanns hyllor i skåpen. Nu, i stället för dem, finns det alla slags mekanismer. Men det finns en plats som är svår att föreställa sig med dem. Det här är hörnsektioner. Vid design uppstår alltid frågor om rationaliteten i deras användning. I det här fallet kommer alla typer av infällbara enheter till undsättning.

De behövs för att underlätta tillgången till de mest avlägsna områdena, placera ett stort antal föremål där, vilket gör processen att använda dem mer bekväm.

Användningsmöjligheter

Sektioner anses vara hörnsektioner, med hjälp av vilka delar av ett L-format eller U-format kök är sammanfogade. Möjligheterna att fylla dem beror på:

  • bestämmelser - valet av mekanismer för de nedre sektionerna är bredare på grund av det större djupet;
  • avsedd användning - för tvätt eller torkning, för disk, mat eller hushållskemikalier finns anpassade enheter;
  • hitta byggnadsobjekt i dem (breda lådor, närvaron av ett stort antal rör kan störa installationen och förlängningen av mekanismer);
  • form, storlek på skåpen och hur de öppnas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp som används kan ha två alternativ

  • Polygon , som antingen har en bred dörr, eller består av två delar. Metoden med bred dörröppning kan vara konventionell. Fasaden, som består av två delar, kan vikas som ett dragspel åt sidan. Alla typer av hissar i detta fall används inte på grund av omöjligheten att fästa. Storleken på de breda sidorna är 600 mm.
  • I form av en rektangulär dockningsdel , till vilken en annan ansluter sig, bildar en rät vinkel. Dörren kan vara infällbar eller gångjärn. Längden på en sådan sektion är vanligtvis 1000, 1050 eller 1200 mm. I detta fall kan dörrens bredd, respektive, vara 400, 450 och 600 mm.

Det är möjligt att göra mindre, men det är opraktiskt - då kommer endast smala föremål och absolut inte mekanismer att kunna komma in i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övre nivå

Oftast tillverkas en diskmaskin i det övre skåpet ovanför diskbänken. Faktum är att detta är korrekt. Men inte särskilt bekvämt. Som regel är det ganska djupt, och det är bekvämt att placera rätter bara på kanten. Det är irrationellt att ställa in den andra torknivån, eftersom dess inre hörn kommer att placeras ännu längre. Det är bättre att placera torktumlaren i garderoben bredvid ..

De mest praktiska mekanismerna i detta fall kommer att vara roterande (de kallas också "karuseller").

De kan vara:

  • fixerad inuti skåpet (axeln som förbinder alla nivåer kan placeras i mitten eller på sidan, så att bredare saker kan placeras);
  • fäst vid dörren (i detta fall är nivåerna halvcirkler).
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på skåpets form är karusellhyllorna:

  • runda;
  • anpassad, med en urtagning (innan stängning måste alla hyllor vändas med en urtagning framåt, annars stängs inte skåpet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis används rostfritt stål för tillverkning av roterande mekanismer, mindre ofta trä. Botten av nivåerna kan vara solid eller mesh (inte lämplig för små föremål, men hjälper till att ventilera luften). Botten och andra delar av plast är mindre pålitliga och håller mindre.

De kan delas med antalet nivåer:

  • två är lämpliga för skåp med en höjd av 720 mm;
  • tre - för 960 mm;
  • fyra - för bordsdelen (installerad på bordsskivan), men om du behöver placera höga saker kan en nivå tas bort ett tag.

De vridbara mekanismerna använder inte hela det inre utrymmet upp till hörnen. Men de gör det mer bekvämt att använda - för detta behöver du bara vrida nivån och ta önskat objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägre moduler

Om en diskbänk är installerad i det nedre köksskåpet eller det mesta är upptaget av rör, finns det få alternativ för utdragbara system. Det kan vara:

  • papperskorgar, förvarings- och sorteringsbehållare;
  • alla typer av flaskhållare, hållare eller korgar för hushållskemikalier.

Att slänga skräp i en hink placerad i en garderob är lika obekvämt som att dra det därifrån varje gång. För att underlätta processen och bli av med missar kan du använda skoporna som är fixerade på detta sätt: när du öppnar dörren går skopan ut och locket förblir inuti.

En vanlig skopa kan ersättas med ett utdragbart system med behållare. De kan användas både för sortering av sopor och för lagring av grönsaker. Alla har lock och är gjorda av plast. De är lätta att ta bort och tvätta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men också platsen under diskbänken kan användas för att lagra rengöringsprodukter, borstar, servetter. Föremål kan förvaras i behållare eller specialhållare. För barns säkerhet finns det specialanordningar med lås - farliga vätskor placeras i dem.

Om mekanismen endast är fäst på ramen (sidovägg eller botten) kan den också fästas i den fasade hörnsektionen, bara den måste dras ut manuellt utan att öppna dörren.

Om hörnskåpet är tomt finns det många fler alternativ för att fylla det.

Lådor

De kan placeras säkert i den avfasade sektionen. Naturligtvis är lådans bredd densamma längs hela dess längd och täcker inte skåpets sidoområden. Men att använda dem är mycket bekvämare. Höga är avsedda för stora föremål, ett extra räcke hjälper till att behålla dem. Och de låga är för bestick och andra små saker.

Lådorna kan också installeras i ett dockningsskåp genom att ordna om ramen. Det viktigaste är att handtagen på det vinkelräta skåpet inte stör lådorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Magiska hörn" och "karuseller"

De undre skåpen kan använda samma vridmekanismer som de övre. Endast storleken matchas.

En annan intressant enhet är utdragbara hyllor. För att underlätta vändningen får de en speciell form. Små stötfångare hjälper till att fixa objekt. Hyllorna kan dras ut en efter en eller samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett speciellt system med korgar på olika nivåer. Tack vare detta kan du lägga rätter i dem i olika höjder och storlekar. Hela strukturen rör sig smidigt och tyst, så snart dörren öppnas.

Det är trevligt och bekvämt att använda alla ovanstående enheter. De har bara en nackdel - de ökar avsevärt kostnaden för möblerna där de är installerade. År med bekvämlighet kompenserar dock det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man beslag?

För att den inre strukturen i alla skåp ska fungera bra behöver du beslag av hög kvalitet.

  • Gångjärn - ge bekväm, tyst dörrstängning. När det gäller utdragbara system bör gångjärnets öppningsvinkel vara så stor som möjligt.
  • Guider eller metaboxar - behövs för smidig förlängning av lådor och korgar, samt att stänga dem utan bomull. Det blir bättre om de, liksom gångjärnen, är utrustade med dörrstängare.
  • Pennor - måste vara bekväm och tål mycket vikt. När det gäller dockningsmoduler är infällda eller dolda modeller att föredra.
  • Olika korgar, hyllor och nivåer … Materialet från vilket de är gjorda är viktigt här. Det ska vara hållbart, säkert och lätt att rengöra.

Metall är att föredra framför plast. Matta ytor är mer praktiska än blanka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer tillbehör måste du först och främst styras av tillförlitlighet och bekvämlighet, och först då design.

Rekommenderad: