Robotdammsugare Gutrend: Prestanda Och Egenskaper Hos Dammsugare Fun 120, Smart 300 Black, Joy 95 Och Style 220. Recensioner Om Tillverkaren

Innehållsförteckning:

Video: Robotdammsugare Gutrend: Prestanda Och Egenskaper Hos Dammsugare Fun 120, Smart 300 Black, Joy 95 Och Style 220. Recensioner Om Tillverkaren

Video: Robotdammsugare Gutrend: Prestanda Och Egenskaper Hos Dammsugare Fun 120, Smart 300 Black, Joy 95 Och Style 220. Recensioner Om Tillverkaren
Video: Как работают роботы-пылесосы? How do robotic vacuum cleaners work? Who The Best Robotic Vacuums? 2024, Maj
Robotdammsugare Gutrend: Prestanda Och Egenskaper Hos Dammsugare Fun 120, Smart 300 Black, Joy 95 Och Style 220. Recensioner Om Tillverkaren
Robotdammsugare Gutrend: Prestanda Och Egenskaper Hos Dammsugare Fun 120, Smart 300 Black, Joy 95 Och Style 220. Recensioner Om Tillverkaren
Anonim

Drömmarna om hemmafruar över hela världen att uppfinna en smart enhet som skulle ta över städning av hemmet gick i uppfyllelse för cirka 20 år sedan. I början av 2000 -talet rullade robotdammsugare in på marknaden för hushållsapparater. Idag kan köparen välja "sin" dammsugare från ett brett utbud av modeller, till exempel prylarna till det unga märket Gutrend.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om varumärkesskapande

Den framgångsrika starten för det amerikanska företaget iRobot inspirerade tillverkare över hela världen: inom några år blev marknaden mycket konkurrenskraftig. Till exempel är dammsugare från det kinesiska märket Xiaomi inte mycket sämre än det berömda Roomba, och i vissa avseenden är de överlägsna. Lejonparten av världens elektronik samlas i kinesiska fabriker idag, och märket "Made in China" har länge upphört att vara synonymt med den sämsta kvaliteten. Rysk-kinesisk produktion är gömd under varumärket Gutrend. Företaget, med huvudkontor i Sankt Petersburg, är den exklusiva grossistleverantören av robotdammsugare och lanserade detta varumärke i Ryssland.

En välkänd designstudio från norra huvudstaden arbetade med utvecklingen av namngivning, logotyp, generellt koncept och utseende av produkter, ända ner till förpackningar. Parollen "Giving Emotions" blev utgångspunkten för en ljus design baserad på stilen av Emoji -uttryckssymboler.

Den glada gula färgen sätter köparen upp för positiva känslor som den elektroniska assistenten kommer att ge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Skaparna av Gutrend uppmärksammade inte bara produkternas vackra skal, även om modern design, högkvalitativ plast och snygg montering är viktiga och omedelbart lockar ögat. Tillverkaren garanterar hög tillförlitlighet, utmärkta tekniska egenskaper och mångsidighet hos dammsugare. Märkets modeller har upprepade gånger varit bland ledarna för recensioner och oberoende betyg, som noterar följande fördelar:

  • attraktiv design;
  • kompakthet;
  • enkel användning och underhåll;
  • manövrerbarhet;
  • flera rengöringslägen;
  • låg ljudnivå;
  • hög batterikapacitet;
  • rymlig dammuppsamlare med flera filtreringssystem;
  • närvaron av optiska sensorer och en stötfångare;
  • överkomlig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket viktig fördel med Gutrend är ett brett nätverk av servicecenter: mer än 70 städer i Ryssland. Om ett sådant behov uppstår kan konsumenten enkelt lämna över dammsugaren för garantireparation eller snabbt byta ut en defekt del. Alla nuvarande modeller, förbrukningsmaterial, reservdelar och tillbehör kan köpas i den officiella Gutrend -webbutiken. Webbplatsen har detaljerade beskrivningar av varje enhet och gratis budleverans är tillgänglig vid köp.

Gutrend robotdammsugare har sådana nackdelar som:

  • modellerna har inga indikatorer för fyllning av dammbehållaren och vattenförbrukning;
  • trots det tystare ljudet jämfört med en konventionell dammsugare, bullrar robotar fortfarande;
  • de kan endast användas på låghöga mattor;
  • den virtuella väggenheten är dyr på grund av de kraftfulla batterierna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Efter att ha dykt upp på den ryska marknaden blev Gutrend -robotar omedelbart populära. Några år senare lanserade företaget en uppdatering av sitt sortiment. Det är värt att överväga de nuvarande märkesmodellerna.

Glädje 95

I hjärtat av Gutrend Joy G95B är den uppdaterade succén Joy 90 Pet. Nyheten tar bort alla golvbeläggningar: laminat, kakel, linoleum, parkett, kort högmatta. Robotens vikt är liten - 1,8 kg, diameter - 30 cm, höjd - bara 7,5 cm, vilket ger god manövrerbarhet och möjlighet att rengöra under möbler. Dammsugaren är tillverkad av slitstark plast i lakonisk stil i svart och vitt. På den övre panelen finns en strömbrytare. I mitten finns ett lock med en slående logotyp: med en lätt tryckning öppnas den och du kan ta ut dammbehållaren. Dess kapacitet är 0,6 liter, den har två filter, inklusive ett högeffektivt HEPA -filter (High Efficiency Particulate Air), som behåller de finaste dammpartiklarna.

En viktig punkt var ökningen av batterikapaciteten. Dammsugaren kan nu städa upp till 120 kvadratmeter kontinuerligt. m i 110 minuter . Och en mjukvaruuppdatering genomfördes. Roboten kan fjärrstyras genom att ställa in starttimern om så önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Joy -serien är inte bara den mest prisvärda och lättanvända, utan har också hög funktionalitet, vilket manifesteras i följande:

  • när batteriet är urladdat, kommer själva gadgeten att hitta en plats att ladda och återgå till det;
  • 10 par sensorer finns på den främre stötfångaren, de tar känsligt upp alla hinder på vägen och förhindrar att roboten kolliderar med dem.
  • tre par sensorer på sidorna och längst ner känner av höjdskillnader och skyddar enheten från att falla;
  • när sladdarna på elektriska apparater är framför roboten börjar dess borstar rotera i motsatt riktning och flyttar dammsugaren till en säker plats;
  • i en hopplös situation, om dammsugaren inte kan ta sig ut av sig själv, slutar den röra sig och piper.

Joy 95 -paketet innehåller kemtvätt, men enhetens möjligheter kan enkelt utökas genom att lägga till ett vått tillbehör (fäste och två mikrofibermunstycken).

För att göra rengöringen mer riktad innehåller företagets katalog en "virtuell vägg" - en enhet som kan blockera dammsugarens åtkomst till vissa områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kul 120

Denna robotdammsugare (tidigare Fun 110 Pet) kan lita på att torka eller dämpa ett stort antal ytor på upp till 140 kvadratmeter. m. I kemtvättsläget på släta golv suger sidoborstarna in allt skräp, hår och djurhår i sugkanalen, så enheten är perfekt för att hålla ditt hem med husdjur i ordning. Med en fuktig trasa, torkar dammsugaren golven till perfekt renhet och friskhet. Det finns totalt 5 lägen. Modellen utmärks av kontrasterande prestanda i tre kombinationer: svart med gula eller vita skär och vitt med svart.

Start och lägen styrs med peksknapparna på locket. All information om rengöringsprocessen återspeglas på LED -displayen. Precis som de flesta modeller är Fun 120 utrustad med en stötdämpande stötfångare och optiska sensorer. Dammsamlaren (0,6 l) har ett förfilter och ett HEPA-filter för att behålla de minsta dammpartiklarna och allergenerna. Setet har en fjärrkontroll på vilken det är enkelt att ställa in rengöringsläge och tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ingen anledning att köpa en extra "virtuell vägg" -begränsare - den ingår i satsen. Ett extra filter, sidoborstar och viktiga tillbehör som sopbehållare, skruvmejsel och servett ingår också. Uppdateringen har förbättrat prestanda: batterikapaciteten har ökats. Dammsugaren kan arbeta autonomt i 130 minuter. För att ladda helt på stationen måste han spendera 300 minuter.

Viktig! Nackdelen med Fun 120 är bristen på en vattenbehållare: mikrofibern måste fuktas på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil 220

Dammsugaren är en förbättrad modell av Style 200 Aqua, en storsäljare. Den är gjord av en snygg kombination av plast och härdat glas. Rengöringsknappen startar automatiskt läge. En gummerad stötfångare är installerad längs fälgen för att skydda enheten och möblerna. Optiska sensorer ställer in orienteringen i rymden. Style G220B är kompakt, tränger lätt in under skåp med ben och sängar, höjden är 7,5 cm. Hjulens design gör att du kan klättra upp till 15 mm.

Det finns 8 rengöringslägen tillgängliga: automatisk, våt, i hörn och längs väggar, vid maximal effekt, eliminering av tung smuts, riktad rengöring av fläckar, snabb rengöring i ekonomiskt läge, rengöring enligt ett visst schema . En ganska omfattande dammuppsamlare (0,45 liter) har ett trippelfiltersystem. Det finns en behållare för vatten (0,3 l). Paketet innehåller en "virtuell vägg".

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kraftfulla funktionaliteten kompletteras av flera nya utvecklingar

  • Konstruktörerna har uppdaterat den automatiska vattenförsörjningsfunktionen. Smart Drip 2.0 -tekniken säkerställer att rätt mängd vatten rinner till mikrofiber, beroende på enhetens hastighet, och när den stannar stänger ventilen flödet av vätska. Inga pölar och ränder: du kan vara lugn även för ett dyrt trägolv.
  • Roboten har förbättrad programvara och batteriet på 2600 mAh gör rengöring av ett område på 240 kvadratmeter verkligt. m på en enda laddning. Drifttiden ökas - upp till 3, 5 timmar.
  • En tystare modifierad BLDC -motor med högre sugkraft är installerad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Smart 300

Den dyraste och tekniskt avancerade representanten för varumärket lockar med ett mycket elegant utseende, och dess kropp är täckt med härdat glas. Enheten är ultratunn - 7,2 cm. Den är tillverkad i två färger: Smart 300 Black och Smart 300 White. Inuti modellen finns två behållare: för damm med trippelfiltrering och för våtrengöring med Smart Drip 2.0 -systemet. Denna robot kännetecknas av närvaron av Optimal Route -utvecklingen - den bygger den optimala vägen när dammsugaren inte passerar det rengjorda området många gånger.

Totalt 7 städningslägen finns tillgängliga . Den stora batterikapaciteten gör att du kan arbeta upp till 230 minuter på ett område på upp till 260 kvadratmeter. m. Den är utrustad med 30 sensorer. Det finns sidoborstar och en central skrapborste. Att köpa en Gutrend robotdammsugare är den bästa lösningen.

I recensionerna noterar köparna slitstyrkan hos härdat glas och plast, uppskattar det enkla underhållet av dammsugaren och berömmer själva rengöringskvaliteten.

Rekommenderad: