Kombinerad Geringssåg: Skiv Geringssågsfunktioner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Subtletter Av Val

Innehållsförteckning:

Video: Kombinerad Geringssåg: Skiv Geringssågsfunktioner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Subtletter Av Val

Video: Kombinerad Geringssåg: Skiv Geringssågsfunktioner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Subtletter Av Val
Video: Betyg – så funkar det! 2024, Maj
Kombinerad Geringssåg: Skiv Geringssågsfunktioner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Subtletter Av Val
Kombinerad Geringssåg: Skiv Geringssågsfunktioner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Subtletter Av Val
Anonim

Combi geringssågen är ett mångsidigt elverktyg för snickeri och skär delar för både raka och sneda skarvar. Dess främsta egenskap är kombinationen av två enheter i en enhet samtidigt: gerning och cirkelsågar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designfunktioner och syfte

Verktyget är baserat på en geringsmodell, och sågbladet fungerar som huvudarbetselement. Strukturen inkluderar en metallbädd, en skivspelare och en styrmekanism. Den senare ger fri rörelse för arbetsskivan över arbetsbordets yta, och det roterande bordet tjänar till vinkelrörelse av arbetsstyckena till önskad vinkel. I anordningens förpackning finns också ett verktygshuvud, som justeras med en mätskala till en given skärvinkel. Arbetsenheten består av ett särskilt robust hus med en inbyggd elmotor, på vars axel ett sågblad är monterat.

Vissa modeller av kombisågar är utrustade med en broaching -mekanism som gör att du på ett tillförlitligt sätt kan fixa och klippa särskilt stora arbetsstycken . Enhetens kontrollknappar är placerade på en gemensam panel, vilket gör det enkelt att styra sågklingans funktion och vid behov justera den. Som tillval är många enheter utrustade med en uppsättning arbetsskivor med olika diametrar, storlekar och tandhöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområdet för kombinerade trimningsmodeller är ganska brett. Deras hjälp är oumbärlig vid installation av golvlister, fönsteröppningar och dörrkarmar, liksom vid tillverkning av foder och arrangemang av trägolv.

Förutom naturligt trä gör sågar ett utmärkt jobb med laminat, plast, flerskiktsmaterial, fiberplattor, spånskivor och tunnplåt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den höga bedömningen av proffs och den växande konsumenternas efterfrågan på kombinations geringssågar beror på ett antal viktiga fördelar med dessa enheter

  1. Enheten innehåller de bästa prestandaegenskaperna för båda verktygen: från geringssågen ärvde den hög noggrannhet hos mätstyckena och från cirkelsågen - en absolut slät och jämn skäryta.
  2. Möjligheten att skapa segment med godtycklig konfiguration bidrar till genomförandet av eventuella, till och med mycket komplexa tekniska uppgifter.
  3. Kombinationen av två verktyg i en enhet på en gång eliminerar behovet av att köpa var och en av dem separat. Detta möjliggör betydande budgetbesparingar och effektivare utnyttjande av utrymme i verkstaden eller garaget.
  4. Enheternas mångsidighet gör att du kan installera sågblad för olika ändamål i dem, vilket gör det möjligt att arbeta med nästan vilket material som helst.
  5. Möjligheten att utföra inte bara tvärgående, utan också längsgående skärningar gör att du kan trimma kanten av timmer och engagera sig i produktionen av smala ämnen.
  6. Trots sin mångsidighet är verktyget ganska mobilt och kan enkelt flyttas till önskad plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla komplexa elektromekaniska anordningar har kombinationssågar ett antal nackdelar. Dessa inkluderar det ganska höga priset på enheten, som dock fortfarande är lägre än kostnaden för två separata sågar. Många proffs noterar också de små, till skillnad från traditionella geringssågar, skärdjupet, vilket inte tillåter dem att användas för att skära tjockt material.

Olika sorter

Klassificeringen av kombinerade geringssågar sker enligt en så viktig teknisk indikator som verktygets kraft. Enligt detta kriterium är enheterna indelade i två kategorier: hushåll och professionella.

De första representeras av enheter med en motoreffekt från 1, 2 till 1, 5 kW och är utformade för att fungera med sågblad, vars storlek inte överstiger 25 cm. Rotationshastigheten för arbetsaxeln i hushållsmodeller varierar från 5000 till 6000 varv / min. Den enklaste hushållsmodellen kan köpas för 8 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella sågar är utrustade med en motor med en effekt på upp till 2,5 kW och kan arbeta med skivor med en diameter på upp till 30,5 cm. Sådana enheter är ofta utrustade med en varvtalsreglering av arbetsskivorna och laserlinjalen, vilket garanterar höga mätning och skärning noggrannhet.

Kostnaden för professionell utrustning är mycket högre än priset på hushållsmodeller och börjar vid 22 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Möjligheten att köpa en kombinerad modell beror på komplexiteten och mängden arbete som planeras utföras. Köpet av en sådan produkt måste vara tekniskt och ekonomiskt motiverat, annars finns det en möjlighet att en dyr högteknologisk enhet efter reparationer eller byggande av ett badhus i lägenheten kommer att vara inaktiv i onödan. Du kan också vägra att köpa en enhet om hög skärnoggrannhet inte är så viktig. För grovt arbete är en vanlig cirkelsåg ganska lämplig, vilket är mycket billigare än de kombinerade alternativen.

Om beslutet att köpa en kombinerad modell fortfarande fattas är det nödvändigt att uppmärksamma sådana tekniska egenskaper hos verktyget som motoreffekt och arbetsaxelns rotationshastighet. Dessa två viktiga mätvärden har en direkt inverkan på sågens prestanda och på hastigheten med vilken jobbet utförs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till vikten av den framtida modellen . Normalt väger ett elverktyg i denna kategori från 15 till 28 kg, och därför är det bättre att köpa ett enklare alternativ om du planerar att regelbundet flytta modellen runt verkstaden eller det omgivande området. Om sågen väljs för professionellt arbete måste du vara uppmärksam på tillgängligheten av ytterligare alternativ. De har naturligtvis ingen signifikant effekt på verktyget, men de kan säkert förenkla användningen och öka säkerheten. Dessa funktioner inkluderar: ett laseravståndsmätare måttband, en bakgrundsbelysning, en varvtalsreglering för arbetsaxeln och en mjuk startknapp.

Granskning av populära modeller

Ett stort antal kombinerade geringssågar av olika märken presenteras på den inhemska elverktygsmarknaden. Trots att de flesta är tillverkade ganska sunda och representerar kvalitetsprodukter, är vissa modeller värda att lyfta fram.

Japansk halvprofessionell modell Makita LH 1040 kan utföra längsgående, tvärgående och snedsågning av trä, plast och aluminium arbetsstycken. Mängden vridning av trimvinkeln till höger når 52 grader, till vänster - 45. Enheten är utrustad med en motor med en effekt på 1,65 kW och är konstruerad för montering av en skiva med en diameter på 26 cm. Diametern av axelhålet är standard och är 3 cm. Sågen är utrustad med skydd mot oavsiktlig start och har dubbel skyddsisolering. Skärets djup i en rät vinkel är 93 mm, i en vinkel på 45 grader - 53 mm. Arbetsaxelns rotationshastighet är 4800 rpm, enhetens vikt är 14,3 kg. Modellens grundutrustning representeras av ett sågblad, en dammsamlare, en triangel, en hylsnyckel och en gränsskiva. En sådan enhet kostar 29 990 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinsåg "Interskol PTK-250/1500 " tillhör professionella verktyg och är utrustad med en motor på 1,7 kW. Enheten är konstruerad för alla typer av snickeriarbeten och kan raka och vinkla skärning av MDF, spånskiva, plåt, plast och andra material. Enheten kan ofta ses i möbler, fönsterkarmar och dörrar, samt baguett- och timmerbruk. Sågen är komplett med ett stopp för det nedre och övre bordet, en insexnyckel, en påskjutare för det övre bordet och ett nedre skivskydd. Sågbladets rotationshastighet är 4300 rpm, enhetens vikt når 11 kg, och en sådan enhet kostar endast 15 310 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Såg tillverkad i Kina under det polska märket, Graphite 59G824 är en modern universell enhet och har en hopfällbar skrivbordsdesign. Detta säkerställer bekväm transport och förvaring av enheten, vilket skiljer den positivt från modeller med stationära bord. Borstmotorns effekt är 1, 4 kW, vilket klassificerar enheten som en hushållsapparat. Axelns rotationshastighet når 500 varv / min, sågklingans storlek är 216 mm. Indikatorn för det maximala skärdjupet i en rätt vinkel är 60 mm, i en vinkel på 45 grader - 55 mm. Modellen är utrustad med fyra hopfällbara ben med klämmor, en guide, en klämma, ett sågbladskydd, en armbåge, en påskjutare, en dammuppsamlare och en insexnyckel. Enhetens vikt når 26 kg, priset är 21 990 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de presenterade enheterna har de kombinerade modellerna av utländska märken Bosch, Metabo, DeWolt ett stort antal positiva betyg och högt betyg.

Av de ryska märkena bör produkterna från Zubr -företaget noteras , och särskilt modellen "Bison Master-ZPTK 210-1500". Även om den här enheten tillverkas i Kina, genomgår den strikt kvalitetskontroll, den kan utföra alla typer av raka och vinklade snitt, tar bort chips i tid och kan användas både i vardagen och i produktionen. Modellen kostar 11 000 rubel.

Rekommenderad: