Motorkultivator "Salyut": Egenskaper Hos Modellerna K2 (Ш01), 100 Och 5. Subtletter Av Val Och Tips För Drift Av Kultivatorer

Innehållsförteckning:

Video: Motorkultivator "Salyut": Egenskaper Hos Modellerna K2 (Ш01), 100 Och 5. Subtletter Av Val Och Tips För Drift Av Kultivatorer

Video: Motorkultivator
Video: Что такое МОТОБЛОК САЛЮТ? Детальный разбор от Gardenstock, комплектация, работа по целине! 2024, Maj
Motorkultivator "Salyut": Egenskaper Hos Modellerna K2 (Ш01), 100 Och 5. Subtletter Av Val Och Tips För Drift Av Kultivatorer
Motorkultivator "Salyut": Egenskaper Hos Modellerna K2 (Ш01), 100 Och 5. Subtletter Av Val Och Tips För Drift Av Kultivatorer
Anonim

Om du äger en hushållstomt av relativt liten storlek, men vill göra ditt arbete enklare och uppnå högre avkastning, bör du tänka på att köpa en kultivator. Samtidigt kommer det inte att vara överflödigt att överväga egenskaperna och modellutbudet för Salyut-motorodlare, samt bekanta sig med råd från erfarna bönder om deras val och drift.

Om märket

Salut -odlaren produceras av Salyut Gas Turbine Engineering Research Center i Moskva. Företaget grundades 1912 och ägnade sig ursprungligen åt tillverkning av flygmotorer. Under Sovjetunionens existens fortsatte anläggningen att bedriva luftfart, och först i slutet av 1980 -talet, under konverteringsprogrammet, var företaget delvis omorienterat till produktion av hushållsartiklar, inklusive jordbruksmaskiner.

År 2014 flyttades produktionen av salyutodlare från Ryssland till Kina.

Bild
Bild

Särdrag

Alla kultivatorer som erbjuds av Moskvas produktresumé kännetecknas av användning av en bälteskoppling och närvaron av en omvänd funktion, vilket avsevärt underlättar manövrering på platsen. Som kraftverk används bensinmotorer med olika kapacitet och från olika tillverkare. Volymen på gastanken installerad på enheterna är 3,6 liter.

Närvaron av en kraftuttagsaxel tillåter användning av inte bara skär, utan även andra redskap på ryska odlare , vilket väsentligt utökar tillämpningsområdet för dessa enheter. Med hjälp av produkterna från Salut -företaget är det möjligt att utföra inte bara odling, utan också plöja jorden, kullplanteringar, rengöra trädgården och transportera varor. Dessutom hjälper den justerbara ratten, som har två standardlägen, dig att justera enheten till din höjd.

En relativ nackdel med Salyut -kultivatorer, jämfört med liknande produkter från konkurrenter, är avsaknaden av en differential, som å ena sidan ökar växellådans resurs, och å andra sidan komplicerar det väsentligt manövreringen på platsen, speciellt svängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Företaget erbjuder tre grundläggande odlingsmodeller.

  • " Salyut-K2 (Sh-01) " - den enklaste och mest budgetmodellen av en motorodlare, utrustad med en Shineray SR210 -motor med en kapacitet på 7 liter. med. Den sammanlagda vikten för installationen är 65 kg, och bearbetningsbredden på grund av installationen av olika skär kan vara 30, 60 och 90 cm. Till skillnad från dyrare modeller utrustade med en reduktionsreducering använder denna version kedjestrukturen för denna enhet. Den installerade växellådan ger 1 växel framåt och 1 bakåt.
  • " Salyut-5 " - skiljer sig från den tidigare modellen med en vikt på 75 kg, användningen av en reduktionsväxel och installation av en växellåda, vilket säkerställer närvaron av två framåt och 1 backväxel. Beroende på versionen av den installerade motorn kan effekten på denna kultivator vara från 5,5 till 6,5 hk. med.
  • Salyut-100 - den dyraste, tunga (78 kg) och moderna versionen, utrustad med en växellåda med 4 hastigheter framåt och 2 bakåt. Det är möjligt att installera en vagn som gör att du kan transportera last upp till 100 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den grundläggande konfigurationen erbjuder företaget många modifieringar av Salyut-100-kultivatorn, som skiljer sig åt i kraft och ursprung för den motor som är installerad på dem:

  • 100 L-6, 5 med en kinesiskt tillverkad Lifan 168F-2B-motor med en kapacitet på 6,5 liter. med;
  • 100 HVS-01 med en 7-hästars kinesisk motor Hwasdan;
  • 100 K-M1 med den kanadensiska motorn Kohler SH-265, vars effekt är 6,5 liter. med.;
  • 100 BS-6, 5 med amerikanska Briggs & Stratton RS 950 eller Briggs & Stratton Intek I / C-motor (båda motorernas effekt är 6,5 hk, deras största skillnad är vikt, Intek I / C-modellen är 3 kg lättare);
  • 100 X-M1 med en japansk tillverkad Honda GX 200-motor med 6,5 hästkrafter;
  • 100 Р-М1 med den japanska motorn Subaru EX-17, vars effekt är 6 liter. med.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Parametrarna för den installerade motorn är den viktigaste egenskapen för alla kultivatorer. När du väljer måste du inte bara ta hänsyn till motorns deklarerade egenskaper, utan också till landet där den tillverkades. Erfarenheterna från bönder och leverantörer av Salut-produkter tyder på att de minst pålitliga alternativen är de med en ryskt tillverkad motor .därför produceras hittills inga nya modeller med ett ryskt kraftverk, och de kan bara hittas på marknaden för begagnad utrustning. En märkbart större resurs observeras hos odlare, vars kraftverk tillverkades i Kina. Slutligen visade sig enheter med kanadensiska, amerikanska och särskilt japanska motorer vara de mest pålitliga. Därför, när du till exempel väljer mellan modellerna 100 HVS-01 och 100 X-M1, är det värt att ge företräde åt versionen med den japanska motorn, även om den är 0,5 hk mindre. med. deklarerad makt.

Om du är ägare till en sommarstuga med ett område på upp till 60 tunnland, kan du i stället för att noggrant studera skillnaderna mellan olika modifieringar av Salyut-100-modellen säkert köpa Salyut-K2 (Sh-01), vars kapacitet kommer att vara tillräckligt för denna typ av ekonomi … Även om det är en budgetmodell tillhör denna modell semi-professionella odlare när det gäller dess egenskaper, därför kan den tillgodose alla behov hos sommarboende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Omedelbart efter installation av enheten, kör den i minst 25 timmar. Under inbrottet måste du arbeta mycket noga utan att utsätta enheten för mycket belastning.

Det optimala temperaturintervallet för användning av kultivatorn är från + 1 ° C till + 40 ° C. Om du använder enheten vid lägre temperaturer kan oljan frysa och skada redskap, och om du använder den vid förhöjda temperaturer kan motorn överhettas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa en lång livslängd för jordbruksmaskiner är vinterkonservering mycket viktigt. Underlåtenhet att följa reglerna för förvaring av kultivatorn under den kalla årstiden är fylld av allvarliga haverier och behovet av en översyn. I slutet av trädgårdsarbetet och före kallt väder med en kultivator måste du göra följande:

  • töm det återstående bränslet från tanken;
  • demontera enheten och kontrollera alla dess delar, ersätt de skadade med nya;
  • tappa ur oljan från växellådan och motorn, filtrera den och fyll den igen (om det finns en stor mängd rester i oljan är det bättre att ersätta den med en ny, eftersom närvaron av olja är avgörande i kampen mot korrosion);
  • rengör kultivatorn noggrant från smuts, torka den så att ingen fukt blir kvar på dess delar;
  • skärpa skärdelarna på din kultivatorns redskap;
  • Om din utrustning har ett batteri, ta bort det och förvara det hela vintern på en varm plats.
  • montera kultivatorn, placera den där den ska förvaras och täck med presenning eller plastfolie.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa bönder rekommenderar att man inte lämnar bensintanken vid konservering, utan tvärtom full till kapacitet. Å ena sidan kommer närvaron av bränsle i tanken att helt skydda den från korrosion, å andra sidan, på våren måste bränslet fortfarande bytas ut mot ett nytt, så valet av det optimala övervintringsalternativet är ditt.

I början av säsongen är det nödvändigt att inspektera enheten, rengöra eller byta ut alla delar som har korroderat under vintern. Då måste du byta ut bränslet i tanken, kontrollera tändstiftets skick. Öppna sedan bränslekranen, stäng choken, starta motorn. Närvaron av rök när motorn startas indikerar oljeförbränning och inte en haveri.

Garantin för långsiktig och tillförlitlig drift av utrustningen är användningen av certifierade reservdelar, samt märkena för fyrtaktsmotorolja som rekommenderas av tillverkaren.

Rekommenderad: