Geringssågsbord: Hur Väljer Man En Säng? Funktioner I Bordsstället För Trimning. Tips För Användning

Innehållsförteckning:

Video: Geringssågsbord: Hur Väljer Man En Säng? Funktioner I Bordsstället För Trimning. Tips För Användning

Video: Geringssågsbord: Hur Väljer Man En Säng? Funktioner I Bordsstället För Trimning. Tips För Användning
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, Maj
Geringssågsbord: Hur Väljer Man En Säng? Funktioner I Bordsstället För Trimning. Tips För Användning
Geringssågsbord: Hur Väljer Man En Säng? Funktioner I Bordsstället För Trimning. Tips För Användning
Anonim

En geringssåg är ett verktyg utformat för att skära olika ytor. Till skillnad från en handgjord produkt kan den skäras i olika lutningsvinklar. En sådan såg används aktivt inom industrin för att arbeta med trä- och metallprodukter, samt för att skära tung plast, laminat, dekorativa plattor och andra material. Det är omöjligt att klara sig utan hans hjälp i möbelproduktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygsfunktioner

Denna enhet används också i hemmet. Tack vare honom kan du enkelt skära plast- och järnrör under VVS -installationen. Enheten används på en byggarbetsplats för VVS -arbeten. Mycket ofta finns detta objekt i amatörverkstäderna för en nybörjande snickare.

Denna design skiljer sig från en handsåg genom att den är stationär, därför måste den ha en solid grund . En nackdel är att operatören inte kommer att kunna använda verktyget medan det är avstängt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Geringssågen är en konstruktion baserad på en kommutator eller asynkron motor. Den är elektrisk och skärningen sker med en roterande skiva. Sågen drivs av en startmotor.

Både borstade och induktionsmotorer har positiva och negativa sidor . Den första versionen av motorn kan rotera skärelementet vid höga hastigheter, och den andra ger enkel användning och hållbarhet. Den negativa sidan av kollektormotorn är behovet av periodiskt underhåll, och den asynkrona motorn är en lägre hastighet och dess stora dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns en annan motormodell. Sådana enheter kallas borstlös halvledare. Men det här alternativet har ännu inte vunnit stor popularitet för närvarande.

Ett av de viktigaste urvalskriterierna är motorns placering . Den kan placeras på sidan av knivstången eller bakom den så att arbetsområdet blir mer öppet. Det här är bra om du vill klippa i en specifik vinkel.

När du väljer denna enhet bör du vara uppmärksam på typen av lutande system. Det kan antingen vara med en fast bas eller med ett rörligt system.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en säng måste du vara uppmärksam på materialet från vilket den är gjord. Experter rekommenderar att du väljer till förmån för magnesium- och aluminiumlegeringar. Dessa är ganska lätta metaller, därför kommer den totala vikten av strukturen att vara mycket mindre. Detta påverkar inte styrkan på något sätt, men enheten kan transporteras utan större ansträngning.

Försök att köpa en såg med ett roterande toppbord . Mer om detta kommer att diskuteras nedan. Det är viktigt att instrumenten kan göra snittet i en lutning av 40 till 60 grader på båda sidor. Studera därför noggrant de tekniska specifikationerna. Du kommer att behöva betala för lite för den här funktionen, men det underlättar mycket sågningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat urvalskriterium är största möjliga skärdjup. På geringssågmarknaden kan du hitta modeller med olika klockor och visselpipor: neonljus, hastighetskontroll och andra. Om du ska använda den här enheten hemma, bör du inte betala för mycket för dessa tillägg.

Var uppmärksam på dess maximala effekt innan du köper den här enheten . Många parametrar beror på det, till exempel skärets diameter och storleken på ytan som ditt verktyg kan arbeta med. Den minsta effekten som krävs för normal drift av sågen är 0,8 kW och max är 1,8 kW. På den ryska marknaden är konstruktioner i effektområdet från 1,6 kW till 1,8 kW särskilt populära. De är kompatibla med 2,4 cm skivor, perfekta för hemmabruk. Modellerna är små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geringssågsbord

Denna teknik måste ha en solid bas. Om den används i industrin finns det alltid stationära baser där som är speciellt utformade för geringssågen. De är mycket stora och lämpar sig inte för hemmabruk.

Om du bestämmer dig för att köpa en geringssåg och installera den på balkongen eller i din verkstad, bör du först och främst välja en pålitlig bas som inte tar mycket plats. Det finns ett stort utbud av geringssågblad på marknaden. För att förvärvet inte ska bli ett meningslöst köp måste du bygga vidare på instrumentets tekniska data.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du räkna ut för vilka syften du kommer att använda den här sågen. Modeller avsedda att skära träytor har inte kraften hos dem som är konstruerade för att arbeta med metallplåtar eller slagfasta plastprodukter. Enhetens mått och vikt beror på prestandan.

Experter rekommenderar att du väljer de minsta arbetsbänkarna, men de måste vara mycket hållbara. Faktum är att en stor bas på hela balkongen eller i hälften av verkstaden kommer att skapa lite obehag under driften av enheten.

Många sängtillverkare erbjuder justerbara benhöjder så att varje förare kan justera bordet till sin höjd.

Vissa geringssågsmodeller säljs med bas . Sådana bord är idealiska, eftersom de kommer att utformas för ett specifikt verktyg, dess dimensioner och vikt. I sådana enheter finns, förutom huvudbordet, ytterligare stödställ så att föraren bekvämt kan arbeta med stora produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan du köpa basen för denna produkt både i satsen och separat. Det viktigaste är att stativet och geringssågen är kompatibla i vikt och storlek.

Sängen kan till och med göras med egna händer, men fabriksversionen blir mycket starkare.

Den mest slående representanten för tabellerna är DeWalt DE 7023 . Det är prefabricerat, vilket är mycket bekvämt för transport i bagageutrymmet på en bil. För transportändamål finns ett ergonomiskt handtag här. en sådan modell tål en vikt på upp till 230 kg, och även det längsta arbetsstycket passar på det när det fälls ut. Ett extra bord kallas ofta ett stativ.

Baserna för geringssågar är väldigt olika. Den mest primitiva kostar cirka $ 15, men den är ganska lämplig för arbete med plaströr eller små träprodukter. Industriella modeller börjar på $ 300.

Bild
Bild
Bild
Bild

Top Bord geringssåg

Det översta lagret är ett extra stativ som sitter ovanför geringssågen. Detta tillägg är mycket praktiskt och ökar avsevärt verktygets funktionalitet.

De mest framträdande företrädarna för de bästa bordssågarna är Makita -tillbehören . Dessa modeller kännetecknas av en högre kostnad, har ett stort antal positiva recensioner, är högpresterande, problemfria och pålitliga.

Dessa produkter är multifunktionella och universella, de kan användas som en cirkelsåg när det krävs för att göra en längsgående sektion av ytan. Trots sin mångsidighet är sådana enheter små och bekväma att använda. För arbete behöver du inte använda stor fysisk styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom anses dessa enheter vara de mest traumatiska, varför alla tillverkare ägnar stor uppmärksamhet åt operatörens säkerhet. Det ger skydd av startmotorn från oplanerad inkoppling, det finns en funktion att klämma fast fräsen i nödsituationer. Motorn är skyddad från överbelastning. Om motorn når sin maximala prestanda stängs enheten helt enkelt av. Den översta geringssågen kan skära vilken yta som helst: träplast eller metall.

De varumärken som är populära över hela världen bedriver produktion av sådana verktyg: Bosch, Hitachi, Dewalt och många andra. Idag är Makita ledande inom denna nisch.

Rekommenderad: