Knauflim: Valet Av Komposition För Gips, Vattenpaneler Och GWP, Användning Av Fliesen Gipsmonteringslim I Ett Paket Om 25 Kg, Flex Och Mramor

Innehållsförteckning:

Video: Knauflim: Valet Av Komposition För Gips, Vattenpaneler Och GWP, Användning Av Fliesen Gipsmonteringslim I Ett Paket Om 25 Kg, Flex Och Mramor

Video: Knauflim: Valet Av Komposition För Gips, Vattenpaneler Och GWP, Användning Av Fliesen Gipsmonteringslim I Ett Paket Om 25 Kg, Flex Och Mramor
Video: Installation av SolarVenti i Ensamheten 2024, April
Knauflim: Valet Av Komposition För Gips, Vattenpaneler Och GWP, Användning Av Fliesen Gipsmonteringslim I Ett Paket Om 25 Kg, Flex Och Mramor
Knauflim: Valet Av Komposition För Gips, Vattenpaneler Och GWP, Användning Av Fliesen Gipsmonteringslim I Ett Paket Om 25 Kg, Flex Och Mramor
Anonim

Ofta måste ägarna använda olika bygglim för att dekorera ett bostadsutrymme. Men inte alla vet vilken limlösning som är bäst för sitt hem. Idag kommer vi att prata om Knaufs märkeslim.

Bild
Bild

Visningar

Knauf är en av de mest populära bland konsumenterna. För närvarande producerar det flera typer av limblandningar samtidigt. Var och en av dem skiljer sig i sina egenskaper och egenskaper. Gemensamma egenskaper för alla prover är hög frostbeständighet, fuktbeständighet, hållfasthet och låg förbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf fliesen

Detta lim kan användas för en mängd olika byggnadsarbeten. Det används ofta för inredning och yttre dekoration av lokaler. Det är värt att notera att en sådan lösning kan limma ihop även tunga, massiva strukturer gjorda av keramik eller porslin.

Knauf Fliesen lim är en utmärkt bas för fixering av olika isoleringsmaterial:

  • polyuretan;
  • polystyren;
  • skum;
  • glasull;
  • mineralisolering;
  • dekorativa föremål av polystyren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applicera detta lim i ett tunt lager med en hackad murslev. Experter hänvisar till denna limlösning som en universell typ. När allt kommer omkring kan den användas på nästan vilken typ av yta som helst.

Det bör noteras att detta lim har goda hermetiska egenskaper. Dessutom är den ganska frostbeständig och fuktbeständig. Beläggningen stelnar på 1-2 dagar. Blandningskonsumtionen kan variera kraftigt (250-2500 g / m2).

Oftast används detta limprov för följande typer av substrat:

  • silikat;
  • tegel;
  • cement;
  • gips och gipsskivor;
  • kalksten;
  • betong.
Bild
Bild

Knauf flex

Denna limblandning är också mycket populär bland konsumenter. Det kännetecknas av sina speciella hermetiska egenskaper och höga elasticitet, med speciell fukt- och frostbeständighet. En sådan komposition är idealisk för limning av porösa ytor, stenar, fuktabsorberande porslinstengods.

Sådant lim används vanligtvis för limning av stora, tunga brädor och för installation av isoleringsmaterial (expanderad polystyren, mineralull). Det används ofta vid utformning av balkonger, verandor, terrasser. Under tillverkningen av denna lösning tillsätts speciella ämnen som bestämmer blandningens höga hållfasthet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf fliesen plus

En sådan vidhäftande blandning har samma förbättrade frostbeständighet, fuktbeständighet och hermetiska egenskaper som Knauf Fliesen -provet. Men samtidigt kan denna lösning skryta med att dess förbrukning är mycket lägre jämfört med andra prover av detta märke (1,7-2,9 kg / m2).

Tiden för att justera kakelstrukturen med sådant lim är bara 10-15 minuter. Lösningen stelnar inom några timmar. Denna blandning är en av de mest hållbara och pålitliga. Det används ofta för tunga och stora porslinstengods och keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används en sådan vidhäftande blandning för efterbehandling av följande material:

  • falsk diamant;
  • marmor;
  • mosaik- och glasplattor;
  • keramik;
  • porslin stengods;
  • dekorativa tegelstenar;
  • granit.
Bild
Bild

Knauf mramor

Detta prov av Knauf -monteringslim är den snabbaste härdningen bland analoger. Därför bör tallrikar och andra delar fixas inom de första minuterna. Blandningens sammansättning inkluderar inte bara den vanliga cementmassan, utan också olika mineralfyllmedel, polymertillsatser. En sådan vidhäftande lösning används som regel för att klä en kakelplatta av granit, marmor.

Knauf Mramor har en fast vit färg. Denna nyans gör att detta lim kan appliceras även på glas och genomskinliga ytor, glasmosaik. Dessutom gör denna färgpalett det möjligt att skydda porösa underlag och natursten från blekning och blekning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant lim är lämpligt för både yttre och inre dekoration. Det kan appliceras på nästan vilken typ av yta som helst: betong-, gips- och gipsskivkonstruktioner, golv, cement-sandgips, cementpartikelprodukter. Han kan limma olika typer av material.

Ett sådant prov tas, som redan nämnts, mycket snabbt ., tiden för justering av brickorna är inte mer än 10 minuter. Kompositionen är perfekt för strukturer som utsätts för tung belastning. Samtidigt rekommenderar de flesta experter att limma både basen och det motstående materialet med lim.

Bild
Bild

Egenskaper

Knaufs produkter används för både interna och externa efterbehandlingsarbeten. Olika mineralelement används vid tillverkningen. Med hjälp av dem ges ytterligare användbara egenskaper till limmet.

Bland produkternas egenskaper kan flera huvudkvaliteter särskiljas

Låg substansförbrukning. Det är inte mer än 2-2,9 kg / m2. Materialet erbjuds i olika förpackningar, det mest populära är 25 kg förpackningar, som används för att renovera stora rum

Bild
Bild
  • Hög täthet. Det ger god vidhäftning av enskilda delar till varandra.
  • Fryser snabbt. Limmet torkar på bara 20-48 timmar.
  • Motståndskraftig mot temperaturfluktuationer. Basen tål temperaturer från -50 ° C till + 80 ° C.

Knauflim, som har en så stor lista över viktiga egenskaper, används i stor utsträckning inom en mängd olika byggarbetsområden. Oftast kombineras de med massiva keramikprodukter av porslin, stengods samt granit- och marmorplattor. Ett sådant material är också lämpligt för vanliga lätta kakelbeläggningar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bygglim som produceras av Knauf har ett antal viktiga fördelar.

  • Hög frostbeständighet. Limmet tål skarpa, starka fluktuationer i temperaturen, samtidigt som det inte bryter eller skadar klinkergolvet.
  • Styrka. Denna bas kommer att kunna tjäna i många år. Vid tillverkning av sådana produkter används speciella mineraltillsatser, vilket gör den solid och pålitlig.
  • Bra vidhäftning. Detta lim kan ansluta olika fasta element, oavsett massa och storlek.
  • Elasticitet. Tack vare denna utmärkta egenskap kan ämnet appliceras även på grova, ojämna ytor. Limmet döljer lätt alla defekter.
Bild
Bild
  • Låg förbrukning. Vid utförande av externt eller internt efterbehandlingsarbete kan Knauf -lim användas i små mängder, detta påverkar inte kvaliteten på den kaklade strukturen på något sätt.
  • Lätt att applicera. De flesta experter rekommenderar att helt enkelt täcka substratet med ett tunt lager av blandningen med en konventionell spackel.
  • Hög fuktbeständighet. När du dekorerar ett rum med sådant material bör du inte oroa dig för fuktens skadliga effekter, eftersom det absolut inte är påverkat av det.
Bild
Bild

Trots en så stor lista över positiva egenskaper hos Knauf -limlösningar har de också sina egna vissa nackdelar

Kort korrigeringstid. Ofta stelnar limet för snabbt på materialet, så det finns lite tid kvar för att jämna ut brickorna

Högt pris. Vissa köpare klagar över det dyra priset på materialet. Men samtidigt hävdar många experter att basens kvalitet fullt ut motiverar alla kostnader

Idag, tack vare alla deras fördelar, är limen från denna tillverkare mycket populära bland konsumenterna, som lämnar många positiva recensioner om produkterna. Köpare noterar separat den utmärkta kvaliteten, styrkan och tillförlitligheten hos en sådan blandning.

Konsumenter lämnar ofta recensioner på Internet om den höga produktresistensen mot starka temperaturförändringar. Ofta noterar de enkelheten i installationsarbetet, vilket inte kräver mycket ansträngning och tid.

Bild
Bild

Ansökan

För närvarande används Knauf -limblandningar i stor utsträckning i olika efterbehandlingsarbeten. De kan användas både inomhus och utomhus. Oftast används sådana lim för att ansluta keramik, granit och andra plattor till varandra. Ofta limmas sådana kompositioner ofta med GWP- och GVL-plattor, gipsskivor, olika strukturer från vattenpaneler etc.

Men det bör komma ihåg att innan du applicerar materialet direkt på ytan måste du förbereda basen ordentligt. Först och främst är det värt att noggrant rengöra materialet, som kommer att täckas med en blandning av damm och smuts. Ibland rekommenderar experter att även grunda eller slipa basen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanda lösningen i enlighet med de proportioner som anges i bruksanvisningen för kompositionen. Efter blandning av komponenterna appliceras den resulterande massan på huvudytan. Oftast bör basen täckas med ett tunt lager med en speciell spatel.

Efter applicering av blandningen på arbetsytan måste du jämnt binda beläggningen till basen . Det är viktigt att notera att om du installerar plattorna måste du definitivt justera elementen, eftersom de ofta förskjuts. För att undvika sådana situationer kan varje del helt enkelt fixas med speciella plastkors.

Därefter bör sömmarna mellan de enskilda brickorna bearbetas. Detta kommer att lägga estetik och noggrannhet till den färdiga beklädnaden. Annars kommer limrester att dyka upp vid elementens kanter, vilket omedelbart torkar ut och förstör beläggningens övergripande bild.

Rekommenderad: