Spegelpaneler På Väggen: Sorter Av Dekorativa Väggspegelpaneler För Inredning. Installation Av Väggmonterade Akrylspeglar. Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Spegelpaneler På Väggen: Sorter Av Dekorativa Väggspegelpaneler För Inredning. Installation Av Väggmonterade Akrylspeglar. Exempel I Interiören

Video: Spegelpaneler På Väggen: Sorter Av Dekorativa Väggspegelpaneler För Inredning. Installation Av Väggmonterade Akrylspeglar. Exempel I Interiören
Video: Beautiful mirror glass wall panel ideas 2024, April
Spegelpaneler På Väggen: Sorter Av Dekorativa Väggspegelpaneler För Inredning. Installation Av Väggmonterade Akrylspeglar. Exempel I Interiören
Spegelpaneler På Väggen: Sorter Av Dekorativa Väggspegelpaneler För Inredning. Installation Av Väggmonterade Akrylspeglar. Exempel I Interiören
Anonim

Ett av stadierna för inre renovering är dekoration av väggar, tak och andra ytor i rummet. Spegelpaneler för väggar, som erbjuds i ett stort antal, är mycket efterfrågade inom detta område. Dessa efterbehandlingsmaterial har ett antal kvalitetsegenskaper och lockar med sina fördelar.

Tack vare sådana paneler kan du skapa en trevlig atmosfär i alla rum, visuellt förstora utrymmet och allt detta med en liten investering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Spegelpaneler erbjuds i olika versioner, men först bör du lyfta fram de främsta fördelarna som gjorde dem så populära. Installation kräver inte specialkunskaper och specialutrustning . Skivorna är lämpliga för alla typer av ytor. Tack vare spegelreflektionen skapas mer utrymme visuellt i rummet, vilket är viktigt för kompakta rum. Det är enkelt och billigt att ta hand om ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att panelerna är flexibla så att de kan monteras även på böjda ytor, vare sig det är en pelare, en möbel eller en båge . Produkten passar bra med andra inredningselement, så att du kan uppdatera interiören och lägga till friskhet. När det gäller andra egenskaper kommer installationen av speglade paneler att förbättra ljudisoleringen. Det finns olika typer av paneler på marknaden, speglar kan vara vanliga, tonade och även med en åldrande effekt. Om så önskas kan den reflekterande delen skrivas ut, vilket gör att du kan få en individuell inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av sådana finish används modern teknik, tack vare vilken olika material kan användas . De vanligaste är akrylpaneler. Plexiglas kan formsprutas och extruderas, men egenskaperna är praktiskt taget desamma. Huvudegenskaperna är hög slaghållfasthet, ökad fuktmotstånd, hög temperaturbeständighet, ultraviolett strålning och utmärkt spekulation .… Materialet repas dock lätt, därför måste sådan beklädnad hanteras försiktigt. Akrylark erbjuds med en maximal storlek på 3050x2050 mm och en tjocklek på 2-3 mm. Dessa är dekorativa material som erbjuds i olika designlösningar.

Bild
Bild

Spegelpaneler är gjorda av polystyren innehållande gummi … Egenskapen för en sådan inredning är flexibilitet, motståndskraft mot kemiska angrepp, hög motståndskraft mot slag. Tack vare gummi och kompositmaterial är mikrosprickor inte hemska, och dessutom är det ganska lätt att bearbeta en sådan yta. Tjockleken på arken varierar från 1 till 3 mm, men om denna siffra är större försämras flexibiliteten, materialet blir mycket mer ömtåligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För inredning är sådana paneler bäst lämpade. Väggpaneler av plast används för att dekorera badrum och rum där det är hög luftfuktighet, eftersom materialet klarar sig bra med sådana förhållanden. När vatten kommer in deformeras inte plasten, den är motståndskraftig mot kemikalier, så du kan ta hand om den med olika tvättmedel.

Dessa paneler är lätta att borra, böja och såga med vanliga verktyg som finns i alla hem. Plastbeklädnad finns i rullar eller kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Spegelpaneler av olika material används för vägg- och takdekorationer, utföra uppgiften för dekorativa element i inredningen . Trots att de inte kan ersätta konventionella speglar, är de fortfarande på toppen av populariteten på grund av förmågan att göra original inredning. Plastpaneler används oftast för takbeklädnader; hantverkare kombinerar dem gärna med gipsskivor. I det här fallet är elementen i mitten, speglarna limmas diagonalt eller de skapar en mosaik för att få en originalritning. Tack vare denna installation ljuset kommer att spridas runt i rummet och visuellt expandera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggprodukter kan användas för korridorer, vardagsrum och kontor, som kombinerar plast- och akrylpaneler . Det rekommenderas dock inte att använda materialet för hela ytan, eftersom beläggningen därför inte är idealisk jämn produkten placeras i ett visst område, den kan ramas in med en baguette … Det är värt att notera att ventilationskanaler och kommunikation kan placeras bakom de speglade panelerna, vilket är en annan fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

På grund av det stora utbudet av spegelpaneltyper och utföranden är det inte lätt att välja. Först måste du utveckla en plan för dekoration av lokalerna, med hänsyn till dess funktioner, förhållanden och andra faktorer som kan påverka efterbehandlingsmaterialet. Om vi överväger plastprodukter är det nödvändigt att vara uppmärksam på styvhetsindikatorn, som indikeras av revbenen. De påverkar det dekorativa materialets hållbarhet. För att göra rätt val måste du studera produkten . Förstärkningsribbor ska inte vara synliga på framsidan, men ju fler det är, desto större är klädningens stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelpanelernas plan ska vara plant och slätt, det är viktigt att ta hänsyn till tjockleken på ytterytan, vilket indikerar materialets kvalitet. Dockningsspår påverkar hastigheten och resultatet av installationsarbetet. Det är viktigt att se till att materialet inte skadas, annars kommer inredningen inte längre att se perfekt och presentabel ut .… Om mycket ultraviolett ljus kommer in i rummet är det bättre att välja akrylpaneler som gör ett utmärkt jobb med sådana förhållanden. Dessutom har materialet en självhäftande bas, vilket gör att installationen inte kommer att ta mycket tid. Sådana beklädnadsprodukter kan också användas utomhus, eftersom de perfekt klarar väderförhållanden och temperaturförändringar.

Bild
Bild

Montering

Trots att installationen av spegelpaneler är en av de enklaste, och alla kan hantera det, måste du först studera instruktioner och rekommendationer från specialister för att få ett högkvalitativt resultat. Materialet på en självhäftande bas är lätt att arbeta med, det verkar som att det räcker med att ta bort skyddsfilmen och fästa på ytan. Men här måste du vara försiktig och försiktig. Så här är några regler som hjälper dig att göra en högkvalitativ dekorativ beklädnad.

Det första steget är att rengöra ytan och se till att den är helt platt, annars blir det snedvridning på spegeln, och inredningen ser inte längre vacker ut. Lämplig för limning av betong, sten, trä, kartong. Rullar rullas ut på ett plan och lämnas i en dag för att räta upp sig - detta är ett viktigt steg.

Placera inget tungt när du gör detta, eftersom det kan repa och skada panelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under installationen måste det förstås att Kompositmaterialet kan expandera och dra ihop sig vid olika temperaturer, så det är viktigt att lämna ett gap på 0,5 mm mellan spegelpanelerna . Men om vi pratar om ett badrum eller kök är det bättre att lämna 1 mm. Oroa dig inte för att luckorna är synliga, eftersom de är nästan osynliga. Du måste skära plasten från framsidan, för bearbetning är det bättre att använda höghastighetsverktyg. Det är nödvändigt att ta bort skyddsfilmen strax innan panelen placeras på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika monteringsalternativ beroende på typ av paneler . Om du använder plastprodukter som ska fästas på ramen måste du använda metallklammer, skruvar eller klämmor. Denna infästningsmetod är perfekt för arbete med långa produkter som kommer att användas för väggbeklädnad. För mer flexibla spegelpaneler väljs ofta flytande spik eller lim. I sådana fall är det nödvändigt att förjustera planet, ta bort utbuktningarna och reparera dipparna. Denna metod används vid arbete med akrylpaneler, som kännetecknas av en mjuk bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Någon av ovanstående metoder är enkel, så installationen kan utföras oberoende . Användningen av sådana paneler möjliggör betydande besparingar, eftersom de är mycket billigare än andra typer av beklädnader. Dessutom finns det inget damm, skräp eller skräp kvar under installationsprocessen, vilket är ett betydande plus.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

För att förstå hur ett rum kan se ut med spegelpaneler, du kan se designalternativen och se exempel.

Här är en variant av ett rum klädd med spegelpaneler i akryl

Bild
Bild

Installation av paneler i köket med romber

Bild
Bild

Ett exempel på hur spegelbeklädnad visuellt kan utöka utrymmet i ett kompakt badrum

Bild
Bild

En dekorativ spegelpanel som lyser upp alla sovrum och vardagsrum

Rekommenderad: