Hur Väljer Man En Barnsäng? Hur Man Väljer Rätt Och Vilken Säng Som är Bäst För Ett Barn 2-3 år

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man En Barnsäng? Hur Man Väljer Rätt Och Vilken Säng Som är Bäst För Ett Barn 2-3 år

Video: Hur Väljer Man En Barnsäng? Hur Man Väljer Rätt Och Vilken Säng Som är Bäst För Ett Barn 2-3 år
Video: ✅ Cribs Best Baby Cribs 2021 (Buying Guide) 2024, April
Hur Väljer Man En Barnsäng? Hur Man Väljer Rätt Och Vilken Säng Som är Bäst För Ett Barn 2-3 år
Hur Väljer Man En Barnsäng? Hur Man Väljer Rätt Och Vilken Säng Som är Bäst För Ett Barn 2-3 år
Anonim

Nya mödrar och pappor måste närma sig att köpa en spjälsäng till sin efterlängtade bebis med ett stort ansvar. Sedan de första månaderna av hans liv kommer barnet att vara nästan konstant i det, det är mycket viktigt att den valda sängen blir så bekväm som möjligt för honom. Och för hans mamma kommer användarvänlighet och olika funktionella funktioner att vara viktiga.

Bild
Bild

Visningar

När du väljer en spjälsäng för ett barn bör du komma ihåg att det finns ett ganska stort antal typer av dessa strukturer.

Vagga . Dessa är inte särskilt stora i storlek och mycket mysiga produkter. Barn kommer att känna sig helt skyddade här. Vaggarna har speciella ben och en speciell mekanism för uppmätt gungning; dyrare produkter kompletteras med ett ljudsystem så att barn kan somna snabbare till en tyst melodi. Berömda fabriker för tillverkning av barnmöbler erbjuder modeller med små gångjärnstak och transparenta insektsnät.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter på löpare . Dessa är de mest populära modellerna. Istället för de vanliga benen har de löpare böjda på ett speciellt sätt, med deras hjälp kan du lätt skaka spjälsängen medan barnet försöker somna. Det är ganska hållbart och mycket kompakt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pendelbäddar . En egenskap hos produkten är närvaron av en pendel, tack vare vilken du kan vagga vaggan utan extra ansträngning. Om det behövs kan pendeln blockeras. Vissa modeller av dessa enheter är utrustade med nischer eller kompakta byråer för bevarande av olika saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformator . Detta är en plats där barnet kan sova och leka, där det finns ett bord så att mamman bekvämt kan swaddla barnet och en rymlig byrå. När barnet börjar växa kan en del av strukturen tas bort och gradvis förvandla sängen för barnet till en bekväm säng för tonåringen att sova. Nackdelen är massorna av produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lekhagarsängar . De har mjuka väggar och kombinerar en plats för tysta drömmar och utomhusspel. En bra idé för långa resor, den här modellen kan enkelt packas i en ryggsäck och fällas tillbaka. Men en sådan produkt är bättre lämpad just som ett alternativ för resor, och inte som en vagga för varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många föräldrar väljer en vaggkorg . Den är lämplig för barn under 1 år. Bekvämt genom att den har hållbara bärhandtag, medan själva handtagen är avtagbara och kan tvättas. Öppet utrymme skrämmer ibland spädbarn och kan överdrivet varna dem. Och i en sådan vagga kommer de att känna sig skyddade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter 2-4 månader växer barnet ur denna produkt och du måste köpa en ny säng. En original ersättning för denna typ av vagga är en barnvagn med en avtagbar korg.

Extra säng . Att låta en bebis somna bredvid dig utan rädsla för att krossa det är fullt möjligt om du köper en bifogad vagga. Väggen på en sådan produkt kan tas bort helt eller helt enkelt luta sig bakåt, och därför behöver en trött mamma inte längre gå upp ur sängen för att mata eller lugna sitt barn. Psykologer säger att barn som har sovit i sådana spjälsängar kommer att vara särskilt nära sina föräldrar under hela sitt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De viktigaste kraven på material, från vilka spjälsängar produceras för spädbarn, kan deras säkerhet beaktas, liksom:

  • styrka;
  • miljövänlighet;
  • pålitlighet.
Bild
Bild

Endast vissa typer av moderna material uppfyller dessa krav

Trä . Det är bäst att välja träsängar (bok eller al, björk eller ek). Dessa är de mest hållbara materialen som är resistenta mot olika slag av stötar. När du producerar barnvaggar kan tall också väljas, men i det här fallet kommer produkterna att visa sig vara mycket mjukare i sin konsistens. Om du har tillräckligt med pengar, utan att ens tänka, välj en träsäng, eftersom detta också är den mest miljövänliga typen av material.

Bild
Bild

MDF - mindre populärt men billigare material. Den kan användas vid tillverkning av barnmöbler om pressningen utfördes med helt säkra komponenter. Viktigast av allt, butikskonsulten ska berätta om utsläppsklassen, som inte bör vara högre än E1.

Bild
Bild

Spånskiva - det billigaste materialet som skapats på grund av komprimerat spån. Innan du köper en produkt måste du kontrollera dess kvalitetscertifikat. I dessa produkter kan koncentrationen av formaldehyd överskridas, vilket kan vara farligt för barnets sköra kropp.

Bild
Bild

Metall - oftast används aluminium eller stål. Detta material är det starkaste, mest hållbara, men mycket dyrt och tungt. Dessutom är det kallt, till skillnad från naturligt trä.

Bild
Bild

Dimensioner

Crib design parametrar måste först beaktas eftersom:

  • det är viktigt för ägarna till en överdimensionerad lägenhet att inledningsvis se hur det kommer att vara möjligt att installera en spjälsäng av en viss storlek i rummet;
  • tillverkare av sängtillbehör är oftast inriktade på standardparametrarna för modeller för barn i en viss ålder.
Bild
Bild

Vid tillverkning av barnvaggar och sängar används ett rutnät med särskild storlek:

  • 120x60 cm - standard rysk storlek på möbler för barn från födsel till 3 år;
  • 125x65 cm - Europeisk storlek för barn från 1 månad till 3 år;
  • 170x60 cm - förstorade europeiska mått;
  • 140x70 cm - ökade inhemska parametrar, oftast kan de ses i transformatorer;
  • 97x55 cm - de vanliga parametrarna för vaggan som används för barn under 1 år.
Bild
Bild

När man väljer en höjdkonstruktion måste man komma ihåg att de flesta modellerna är utformade för 100 cm. En rymlig säng, där vilken baby som helst kommer att vara bekväm, är det bästa alternativet. Många modeller har möjlighet att ställa botten på 2 nivåer. För barnet och mamman är det bättre att spjälsängen inte är för djup, så att det är lättare att försiktigt sätta barnet i vaggan och inte väcka honom. När barnet börjar växa och lär sig stiga kommer produktens djup redan att vara extremt viktigt. Avståndet från överdelen av räcket till barnmadrassen bör vara minst 66 cm. För ett antal produkter kan toppstången tas bort medan sängen blir 10 cm lägre.

Bild
Bild

Vilka kriterier ska man välja?

Välj rätt alternativ följande riktlinjer hjälper.

  • Den köpta spjälsängen får inte ha utskjutande delar eller vassa hörn, så att barnet inte skadas av misstag.
  • Du bör kolla med säljaren vilken typ av färger spjälsängen var täckt med. Det är bäst att det finns speciella säkra dynor på de områden som barnet kommer att börja gnaga under tandperioden.
  • Det är bättre att välja botten och sidorna på produkten som inte är fast för att säkerställa god luftventilation både i vaggan och under madrassen.
  • Stängerna på produktens väggar ska vara glesa så att barnets armar eller ben inte av misstag kan fastna mellan dem.
  • För ett barn 2, 3 år gammalt, plocka upp vaggar med skyddande sidor, som skyddar barnet från att falla.
Bild
Bild
  • När du väljer en modell är det nödvändigt att ta hänsyn till dess form: vaggan ska inte vara smal i botten, annars kommer barnet att kunna vända den. Ju lägre tyngdpunkten för strukturen är, desto mer stabil blir den.
  • Vissa modeller har hjul för bekvämare förflyttning av vaggan runt rummet. Samtidigt finns det en viss fara för att minska produktens stabilitet om barnet är för aktivt. För att förhindra farliga konsekvenser är det bättre att köpa lås för hjulen.
  • Detaljerna i vaggan måste slipas ordentligt så att barnet inte splittrar handtaget. Alla hörn måste vara rundade.
  • Det bör inte finnas några lätt skruvade delar och lätt borttagbara element i spjälsängen så att barnet inte kan skada sig eller ens svälja dem.
  • Efter köpet måste sängen torkas försiktigt med våtservetter och lämnas för att ventilera tills lukten, om någon, försvinner helt.
Bild
Bild

Ålder

Vaggan är det mest praktiska och mobila alternativet för barnmöbler. Tyvärr kommer hon inte att tjäna så länge: om 7-8 månader blir barnet för stort för henne. Produkter med löpare är något större än vaggarna i parametrar och är därför utmärkta för spädbarn under 3 år. Mönster med olika typer av pendlar är också lämpliga för barn under 3 år. Omvandlingssängar tjänar ett barn upp till 10 år och ännu mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare element

Barnmöbler kan utrustas med alla möjliga hjälpelement.

Låt oss överväga de mest populära

  • En låda för olika saker . Detta element, enligt många mödrar, är mycket användbart när man tar hand om ett litet barn. Tack vare honom kommer mamma alltid att ha olika leksaker, blöjor, sängkläder, rena blöjor, romperdräkt och andra viktiga saker till hands. Detta element i vissa modeller kan ersätta sängbordet.
  • Vissa modeller kompletteras med inbyggda eller mobila piedestaler , ovanpå vilka skötborden. Dessa är mycket bekväma mönster, men man får inte glömma att de kommer att kräva mycket mer utrymme än traditionella sängar.
Bild
Bild
  • Ett viktigt element är hörn för skydd och speciella överlägg på kanterna .: de kommer att skydda själva strukturen från oavsiktlig skada, och barnet - från att svälja partiklar av material när tänderna skärs.
  • Ibland har spjälsängar avtagbara delar . Sidoelementen kan alltid tas bort så att det vuxna barnet kan gå och lägga sig och ta sig ur det själv. Eller så kan du ta bort en vägg och flytta babysängen nära föräldrarnas säng. Ju mer varierad konfigurationen av modellen desto dyrare blir den.
Bild
Bild

Översikt över modeller och tillverkare

Följande alternativ anses vara de mest utvalda sängmodellerna idag.

Fiorellino prinsessa - Detta är en vacker korgvagga i form av en korg för spädbarn, tillgänglig i 2 färger (blå och rosa) med ett tåligt handtag för bekväm bärning. Produkten är lätt att använda, har en hård botten och en skyddande huva. Setet innehåller nödvändiga tillbehör - en madrass, en filt, ett skydd för skydd, en bekväm kudde och ett lakan. De negativa aspekterna inkluderar det höga priset, liksom det faktum att korghållaren måste köpas separat. Det finns inte heller någon mekanism för åksjuka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Irina S-625 - vagga med speciell design, standardparametrar, hård botten med 3 sorters positioner. Den har en avtagbar sidopanel med speciella silikonöverlägg. En pendel tillhandahålls. En stor låda för linne är inbyggd i produkten, vilket dock gör den mer skrymmande.

Bild
Bild

Valle Allegra Comfort - en mycket funktionell transformerande säng från ett välkänt ryskt märke. Denna vackra modell med 2 lådor är tillverkad av slitstark spånskiva. Det finns en pendel, hjul, beslag är av hög kvalitet. Produkten produceras i olika färgvariationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Botten av strukturen är väl ventilerad på grund av bottenlamellerna, spjälsängen är stabil. De negativa aspekterna inkluderar dess kostnad och vikt.

Lycklig baby Martin - lekhage med 2 nivåer, har stora fönster för att hålla koll på barnet och ibland ventilera spjälsängen. Det finns hjul för att flytta produkten och en madrass som kan tas bort. Sängen kan fällas enkelt och är mycket bekväm. Eftersom produkten är tillverkad i Kina är den billig. Till nackdelarna med designen tilldelade köpare i sina recensioner ett litet antal färger och betydande vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland det stora antalet företag som erbjuder barnmöbler finns det flera av de mest populära

Micuna . I nästan 50 år har detta företag tillverkat vaggar av 100% trä. Sängar från Micuna kännetecknas av en strikt design som passar in i alla interiörlösningar, har utmärkt kvalitet och den mest kompetenta funktionaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baby Expert . Företaget startade sin verksamhet redan 1970. Företaget tillverkar produkter som kombinerar kända hantverkares bästa möbeltraditioner och innovativa utvecklingar. Fokus ligger på barns säkerhet och produkternas miljövänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geuther . Specialister från det tyska varumärket Geuther beräknar ergonomin i strukturer i projektets skapande och företagets ingenjörer kontrollerar styrkan hos alla modeller. Möbler från Geuther har små element som är gjorda för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erbesi . Den italienska tillverkaren har tillverkat vackra spjälsängar och andra möbler för spädbarn sedan 60 -talet av förra seklet. När man släpper modeller av detta märke används naturligt trä (oftast - bok) och endast de säkraste färgerna och lackerna för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

BV&BV . Huvudriktningen för företagets arbete är skapandet av högkvalitativa möbler för barnrum. Designerna från BV&BV känns igen av deras design - de är dekorerade med mjuka paneler med handbroderi. BV&BV -vaggar är en sann standard för stil och säkerhet.

Bild
Bild

Bambolina . Detta är ett av de mest kända märkena för barnmöbler. Dess barnsängar är ett uttryck för lyx och komfort. Många mönster kompletteras med uppsättningar av ljusa underkläder, som är dekorerade med eleganta broderier och känsliga spetsar.

Bild
Bild

Fiorellino . Fiorellino babysängar är gjorda av massiv bok, infödd i Alperna. Spjälsängarna är traditionella i design och lyxiga färger. Vissa modeller har avtagbara sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Spjälsängar för barn kommer inte att förstöra din inredning och kommer att bli ett charmigt tillskott till den vuxna sängen för pappa och mamma. Canopy vaggar passar alltid perfekt in i alla barnkammare och gör barnets sovplats den mest bekväma. Den korgformade vaggan är ett utmärkt tillbehör för att resa med din baby.

Rekommenderad: