"Moment Montage" Flytande Naglar: Tekniska Egenskaper Hos "Express" -monteringssammansättningen MV-50 Och Superstarka MVP-70

Innehållsförteckning:

Video: "Moment Montage" Flytande Naglar: Tekniska Egenskaper Hos "Express" -monteringssammansättningen MV-50 Och Superstarka MVP-70

Video:
Video: How to put things up without nails or screws _ Alcolin Fix-All 2024, April
"Moment Montage" Flytande Naglar: Tekniska Egenskaper Hos "Express" -monteringssammansättningen MV-50 Och Superstarka MVP-70
"Moment Montage" Flytande Naglar: Tekniska Egenskaper Hos "Express" -monteringssammansättningen MV-50 Och Superstarka MVP-70
Anonim

Moment Montage flytande naglar är ett mångsidigt verktyg för att fästa olika delar, efterbehandlingselement och inredning utan att använda skruvar och spikar. Användarvänlighet och estetiskt resultat gjorde att limmet kunde användas i många typer av renoveringsarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Flytande naglar består av ett stort antal finkorniga fyllmedel. Detta tillåter inte bara att limma, utan också att täta sprickorna. De fäster perfekt trä, gipsskivor, gips, keramik och korkytor. Vissa typer håller ihop glas, sten, metall.

Moment Montage flytande naglar kan delas in i två stora grupper beroende på deras sammansättning: baserat på syntetiska hartser och polyakrylat-vattendispersion. Detta påverkar direkt limmets egenskaper, dess tekniska egenskaper och tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Moment Montage" baserat på syntetiska hartser innehåller gummi och organiska lösningsmedel . Tack vare den senare har den en skarp obehaglig lukt och är mycket brandfarlig tills den stelnar. Hantera gummispikar i ett välventilerat område. De är endast lämpliga för bygg- och installationsarbete.

Kan inte användas för montering av PVC- eller skumpaneler. Kompositionen tål temperaturer under 200 ° C. Detta alternativ är markerat med MR.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska egenskaper hos gummispikar:

  • sömmar tål långvarig kontakt med vatten;
  • perfekt binda släta och icke-absorberande ytor;
  • kan användas som tätningsmedel;
  • tack vare limets elasticitet är sömmarna motståndskraftiga mot vibrationer;
  • överflödig blandning avlägsnas endast med ett lösningsmedel;
  • lösa upp plasten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naglar baserade på polyakrylat-vattendispersion är kemiskt neutrala. De kan användas för inre renoveringsarbeten: lim PVC -paneler, plastlister, baguetter, takplattor. Och även om den härdade fogen tål negativa temperaturer, lagras själva limet och ställs in på temperaturer från +5 till + 300 ° C. Det är märkt på MB -förpackningen.

Tekniska egenskaper för akrylnaglar:

  • har inte en stark obehaglig lukt;
  • kan användas för att fylla luckor;
  • motståndskraftig mot atmosfärisk fukt, men tål inte långvarig kontakt med vatten;
  • efter torkning kan den målas med spridda färger;
  • universell;
  • minst en av ytorna måste absorbera vatten väl;
  • överskott kan enkelt avlägsnas med en fuktig trasa.
Bild
Bild
Bild
Bild

" Moment Montage" kan också delas upp efter materialtyp ex bara för plast. Spikar finns i vitt eller transparent (markeras med en liten bokstav "p"). Valet av flytande naglar beror på den avsedda omfattningen av arbetet. Om sömmarna kommer i kontakt med vatten och ytorna är släta, icke-absorberande och elementen är stora, är det bättre att välja ett lim baserat på syntetiska hartser. Om du behöver limma plastelementen för dekoration, inredning, reparationsarbete utförs i vardagsrum, då är det bättre att använda akrylspikar.

Om limmet är högt eller har gått ut, vilket är 1,5 år, ska det kasseras som normalt hushållsavfall. Det får under inga omständigheter släppas ut i avloppet. Sammansättningen av flytande naglar är extremt giftig för fisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moment Montage -serien innehåller cirka sexton produkter. Beroende på material och komplexitet i det kommande arbetet kan du enkelt välja den mest lämpliga limkompositionen. Det bestäms av motsvarande märkning (MB och MP). Siffrorna bredvid indikerar den ursprungliga inställningsstyrkan (kg / m²).

" Moment Montage - Express" MV -50 gäller alla typer av arbete. Den innehåller inga lösningsmedel, är fuktbeständig och lämpar sig för installation av trä, PVC och isoleringspaneler. Den kan användas för att fästa golvlister, dörrkarmar och dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

”En för allt. Super stark " tillverkad med Flextec -teknik. Limmet har en elastisk struktur, enkomponent. Den har ett brett användningsområde, hög initial hållfasthet (350 kg / m²), därför är den idealisk för stora och tunga konstruktioner. Lämplig för alla ytor oavsett porositet. Du kan fylla luckor, täta statiska leder. Fukt härdar och kan appliceras på våta ytor. Det fäster på betong- och tegelväggar, limer natursten. Ej lämplig för glas-, koppar-, mässings- och PVC -ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • ”En för allt. Transparent " har samma egenskaper som Super Strong. Används ofta för att snabbt täta fogar under vattnet, men inte lämpliga för permanent nedsänkning. Den har en kortare hållbarhet, bara 15 månader.
  • " Moment Montage-Express" MV-50 och "Decor" MV-45 det kännetecknas av snabb limning, det används för att fixa dekorativa element av olika material. Den bästa vidhäftningen kommer att vara på hygroskopiska ytor.
  • " Momentinstallation. Vattentät "MV-40 kännetecknas av motståndskraft mot fuktklass D2 och mångsidighet, ger en stark bindning av alla material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Momentinstallation. Superstark "MVP-70 Transparent limmar tillräckligt snabbt, medan lasten är upp till 70 kg / m². Det används för installation av väggpaneler och dekorativa element. Till salu finns en superstark MB-70 vit.
  • " Momentinstallation. Super Strong Plus "MV-100 har samma tekniska egenskaper som Superstrong MB -70, bara greppkraften är mycket högre - 100 kg / m². För att fästa tunga element behöver det inte stöd och klämmor.
  • " Momentinstallation. Extra stark "MR-55 presenteras på basis av gummi, lämpligt för tunga strukturer, rymmer alla material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Momentinstallation. Universal "MP-40 presenteras på basis av syntetiskt gummi, medan det lätt tvättas av. Den är lämplig för fastsättning av fiberplattor, betongväggar, marmor eller natursten, murar av polystyren, glasfiber, glasytor. Obligationer snabbt, pålitligt. Kan förvaras vid minusgrader ner till -20 grader.
  • " Moment Installation för paneler" MR-35 speciellt utformad för fixering av polystyren- eller skumpaneler. Den håller ihop samma material som Universal MP-40, kännetecknas av styrka, men tvättas enkelt av före härdning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Momentinstallation. Omedelbar grepp "MR-90 fäster perfekt från de första minuterna av användning, limmar ytor som inte absorberar fukt. Den håller perfekt polystyren, polystyren, tegel, plywood och sten tillsammans.
  • " Momentinstallation. Transparent grepp »MF-80 tillverkad på basis av Flextec -polymer, stelnar snabbt. Den kan användas som tätningsmedel, är transparent och innehåller inga lösningsmedel. Den är lämplig för släta, icke-absorberande ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • “Moment Fix. Universal”och” Expert” . Fixeringen är nästan omedelbar, inställningskraften är 40 kg / m². Används endast för inomhusarbete. Om lim inte används måste det hållas stängt eftersom det snabbt bildar en film. Den är avsedd för installation av takplattor, golvlister, dekorativa element i trä och metall, uttag, väggpaneler samt för att fylla luckor upp till 1 cm.
  • " Momentinstallation. Polymer "till Leu representeras av en komposition baserad på en akrylvattendispersion, det är inte flytande naglar. Den har utmärkt vidhäftning, blir transparent när den är torr och används för att fylla djupa luckor. De kan limma papper, kartong, polystyren, trä, parkettmosaik, expanderad polystyren, PVC. Finns i flaskor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Flytande naglar är ett speciellt hållbart lim för mekaniska fästelement. Bindningsstyrka kan ersätta skruvar och spik, därav namnet. Perfekt för installation av kakel, paneler, golvlister, friser, plattband, fönsterbrädor, dekorativa element. Det kräver inte användning av slagverktyg under drift, men fästelement kan behövas för att säkra tunga konstruktioner. "Instant grappling" låter dig snabbt slutföra allt installationsarbete. Polariseringstiden är cirka 15 minuter, under vilken tid du kan flytta delarna, korrigera riktningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande naglar kommer inte att skada arbetssubstratet och förstöra det inte med tiden. Sömmen rostar inte, ruttnar inte och är resistent mot fukt och frost. Limmet uppfyller alla GOST -krav. Vanligtvis tillgänglig i 400 g patroner.

Föreningar på gummi används för installation av tunga konstruktioner där det är hög luftfuktighet. Perfekt för naturliga bambu tapeter, kakel och speglar. För plastelement, PVC och polystyren är det bättre att använda flytande naglar baserade på en akrylvattendispersion. De är mer mångsidiga, mindre farliga och har ingen kemisk lukt. Detta lim kan användas i barnrum och andra vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur jobbar man med truppen?

Innan limet appliceras måste ytorna rengöras och avfettas. Naglar appliceras med ett inslag från kanten med 2 cm så att limmet inte kommer ut ur sömmen när det kläms. Om ytan är ojämn, applicera på fläckar. För små ytor kan den appliceras med en linje för att ge större styvhet och öka vidhäftningskraften. Till exempel för takplattor kan den appliceras i en kontinuerlig linje runt omkretsen, för väggpaneler - i små sektioner.

Applicera lim enligt instruktionerna . Om naglarna är akryl, applicera sedan lim och tryck, håll i några minuter tills det stelnar. Om naglarna är av gummi, applicera sedan lim, anslut ytorna och separera dem omedelbart så att lösningsmedlen försvinner, bindningen är bättre. Låt verka i 5-10 minuter och anslut helt genom att trycka på. Om strukturerna är tunga, använd rekvisita.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan sätta en tandpetare inuti så att limet inte sticker ut ur fogen. Det kommer att fungera som en begränsare och ställa in sömmens tjocklek.

Om överskottet kommer ut kan de tas bort innan de torkar genom att skrapa bort med ett plastkort som en spatel. Akrylspikar kan torkas av med en fuktig trasa, gummispikar kan avlägsnas med ett lösningsmedel. Om ytan är porös kommer sådana manipulationer att förstöra utseendet. I det här fallet är det bättre att vänta tills överflödigt lim är torrt och skär försiktigt bort det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obs för nybörjare

För att arbeta med flytande spikar måste du köpa en byggpistol. Patronen sätts in i den, då måste du öppna eller klippa av spetsen. Kompositionen pressas ut med en trigger. Om storskaliga reparationer planeras, är det bättre att inte spara pengar och köpa en högkvalitativ pistol. I billiga modeller misslyckas utlösaren snabbt. Själva pistolen är mångsidig och användbar för arbete med tätningsmedel

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om betongväggarna är färska är det nödvändigt att stå emot i minst en månad. Detta är nödvändigt så att ytan torkar bra och själva betongen griper tag. Efter det kan du starta installationsarbetet. Om PVC -paneler ska limmas på målade väggar måste de slipas. Akrylnaglar fäster inte bra på icke-absorberande ytor. Enligt många recensioner kan en extra primer appliceras.
  • För att förbättra vidhäftningen till expanderad polystyren kan ytan täckas med trälim utspätt med vatten (1: 1). När primern är torr kan naglar appliceras. Delar fästs snabbt med flytande naglar, men det kommer att ta mer tid att härda helt. Limmet torkar från 12 till 24 timmar.

Rekommenderad: