Kapell Från En Metallprofil (44 Foton): Från Wellpapp Och Ett Profilrör På Gården Till Ett Privat Hus Med Egna Händer, Ritningar Och Skjul

Innehållsförteckning:

Video: Kapell Från En Metallprofil (44 Foton): Från Wellpapp Och Ett Profilrör På Gården Till Ett Privat Hus Med Egna Händer, Ritningar Och Skjul

Video: Kapell Från En Metallprofil (44 Foton): Från Wellpapp Och Ett Profilrör På Gården Till Ett Privat Hus Med Egna Händer, Ritningar Och Skjul
Video: How to make shade 621 squre fit.621 squre fit mai shade ka kam kaese kerte hai.screw kaise marte hai 2024, April
Kapell Från En Metallprofil (44 Foton): Från Wellpapp Och Ett Profilrör På Gården Till Ett Privat Hus Med Egna Händer, Ritningar Och Skjul
Kapell Från En Metallprofil (44 Foton): Från Wellpapp Och Ett Profilrör På Gården Till Ett Privat Hus Med Egna Händer, Ritningar Och Skjul
Anonim

Kapell är olika. De skiljer sig inte bara i sin struktur utan också i tillverkningsmaterialen. Så en av de mest pålitliga och hållbara är strukturer byggda av formade rör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kapellet är en användbar och mångsidig struktur. Det är därför som sådana strukturer kan hittas i många angränsande områden. En baldakin kan markera en parkeringsplats eller fungera som ett tillägg till ett rekreationsområde - det finns många alternativ och lösningar.

Du kan skapa en pålitlig och praktisk struktur av olika material. Många bestämmer sig för att bygga en högkvalitativ baldakin från formade rör på sin webbplats, och detta är en mycket bra lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturer gjorda av metallprofiler är mycket populära. Och det är inte förvånande, eftersom dessa typer av markiser har en hel del positiva egenskaper.

  • Den största fördelen med sådana strukturer är deras höga tillförlitlighet och hållfasthet. Metallprofilen kommer inte att ruttna och torka ut, vilket inte kan sägas om träkonstruktioner. Dessutom utsätts de inte för mekanisk skada. Det är inte lätt att göra allvarlig skada på metall.
  • De övervägda typerna av markiser är hållbara. En välbyggd struktur kommer att hålla i många år. Den visuella attraktionen för en baldakin med en metallram kommer inte att lida om den sköts ordentligt.
  • Det finns sådana sorter av metallprofiler som kompletteras med korrugerade eller polymerytor. Tack vare sådana lager visar sig materialet vara ännu mer praktiskt och hållbart, vilket inte kräver regelbunden målning.
  • En baldakin av formade rör blir en slitstark struktur.
  • Valsad metall är ett miljövänligt material. Det avger inte farliga och skadliga ämnen, det avger inte obehagliga kemiska lukter.
  • Det är fullt möjligt att bygga en metallram för ett tak med dina egna händer. Alla arbetsfaser kommer att ta relativt lite tid.
  • En välgjord baldakin av metallprofiler kan bli ett effektivt tillskott till närområdet. Dess design kan vara vad som helst. Varje ägare bestämmer själv hur baldakinen ska se ut på sin sajt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionerna som övervägs har inte bara fördelar, utan också vissa nackdelar

  • Innan byggnadsarbetet påbörjas är det mycket viktigt att ta fram ett detaljerat projekt av det framtida skjulet. Alla beräkningar måste vara helt korrekta. Fel i det här fallet är oacceptabla. Av denna anledning måste många vända sig till specialister för sådana tjänster, och detta är en extra kostnad.
  • Trots sin praktiska egenskaper är metall fortfarande ett material som kräver rätt vård. Om profilrören inte är gjorda av rostfritt stål eller om de inte har ytterligare lager på ytan måste materialet behandlas med korrosionsskyddande lösningar.

Med jämna mellanrum måste sådan metall målas. Många av de skyddande föreningarna för metallprofiler är inte billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av material

Olika typer av formade rör kan användas för att bygga en stark, attraktiv och hållbar baldakin. Olika typer av material har olika prestandaegenskaper och egenskaper. Allt detta är viktigt att tänka på när du köper en viss typ av rör för konstruktion av en högkvalitativ struktur.

Numera är markiser av aluminiumprofiler mycket populära. Dessa är praktiska strukturer med ett antal funktioner:

  • kan motstå allvarlig mekanisk påfrestning;
  • de är inte så dyra, de skiljer sig åt i en liten materialförbrukning;
  • aluminiumprofilen är bekväm att transportera och förvara;
  • aluminiumrör med fyrkantiga eller cirkulära tvärsnitt är ganska formbara, så det kommer att visa sig från dem för att skapa en struktur av någon form och modifiering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även för konstruktion av en baldakin är högkvalitativa stålrör perfekta. De kan också ha olika sektioner och former, som aluminiumprover. Konstruktioner monterade av stålrör har sina positiva aspekter:

  • enkel installation;
  • en imponerande säkerhetsmarginal;
  • motståndskraft mot ogynnsamma väderförhållanden;
  • höga indikatorer på slitstyrka;
  • attraktivt utseende.

Det är sant att en stålprofil är svårare att böja än en aluminium. Utan användning av specialutrustning är det inte möjligt att böja ett sådant rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Innan du bygger en baldakin från formade rör är det viktigt att göra detaljerade ritningar och diagram över den framtida strukturen. Den preliminära konstruktionen måste förberedas med alla dimensioner.

Det är mycket viktigt att utföra den mest grundliga och korrekta beräkningen - om parametrarna beräknas felaktigt kommer en högkvalitativ design inte att vara möjlig.

Bild
Bild

Det är lämpligt att utarbeta ett projekt med ett gatuskur, som kommer att ligga på gården till ett privat hus eller en gård på egen hand, om du har erfarenhet av sådana frågor. Om du aldrig har ritat upp sådana ritningar och diagram är det vettigt att vända sig till proffs eller använda färdiga lösningar. Låt oss ta en titt på några av dem.

En utmärkt lösning skulle vara en välvd struktur med en halvcirkelformad polykarbonatkåpa. En sådan struktur kan ha olika dimensioner beroende på platsens fria yta. Ett av alternativen skisseras på diagrammet, som senare kan användas som en parkeringszon eller en entrégrupp

Bild
Bild

Från ett professionellt rör kan du bygga ett enkelt lutbart skjul med en sluttning endast i en riktning

En sådan struktur kan avslutas med polykarbonat eller profilerade ark.

Bild
Bild

Med måtten 3x3 eller 3x4 m kan du bygga en metallkåpa av gaveltyp

En sådan struktur kan användas som ett rekreationsområde eller parkeringsplats för en bil.

Bild
Bild

En högkvalitativ gångjärnsstruktur av en metallprofil kan byggas inte bara för en utan även för två maskiner. Naturligtvis kommer en sådan struktur att ha mer imponerande dimensioner, till exempel 6200x7200 mm och en höjd av 2,5 m. På ett sådant område kommer det att vara möjligt att parkera två bilar, samtidigt som det lämnar nödvändigt avstånd mellan dem och sidobaserna

Bild
Bild

Planen för den färdiga strukturen kan vara helt annorlunda . När du gör ett projekt för ett framtida metalltak är det mycket viktigt att ta hänsyn till det lediga utrymmet. På själva diagrammet är det absolut nödvändigt att ange alla dimensioner och designfunktioner, till exempel tjockleken och sektionen på metallen från vilken den kommer att byggas.

Med en detaljerad plan till hands blir det mycket lättare att köpa nödvändigt material, samt att delta i byggnadsarbete, undvika misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Det nämndes tidigare att en rörkapell kan byggas med egna händer. Sådant arbete bör utföras i enlighet med en tidigare upprättad plan. Olika typer av strukturer byggs på olika sätt. Låt oss överväga steg för steg hur du gör baldakiner av olika modifieringar själv.

Enstaka lutning

Designen och installationen av byggnader som är lutade är så enkla som möjligt. Vanligtvis, när man sätter upp sådana markiser, finns det inga speciella svårigheter. Låt oss i detalj analysera steg-för-steg-instruktionerna för egenproduktion av en byggnad som är lutad.

  • Det första steget är att installera stödbaserna och sedan fylla i de tidigare grävda brunnarna. Avståndet mellan stödstolparna bör vara mellan 1 och 1,5 m. Om det är planerat att installera skiffer, wellpapp eller kakel i rollen som takläggning, då är ett gap på 1,2 m optimalt.
  • Därefter måste du markera stödpelarnas position, sträcka ett speciellt rep mellan dem strikt längs en rak linje. För vart och ett av ställen måste du gräva ett hål med ett djup av minst 60 cm och en diameter på 20 cm.
  • Rör bör förstärkas med speciella remsor. De måste svetsas till den nedre halvan av varje rör. Därefter hälls de med betong.
  • Ett inte särskilt stort lager sand bör hällas och tampas i botten av varje grop. Därefter installeras stöddelarna tydligt vertikalt med byggnadsnivån. Nu kan du börja hälla betong. Nu ska stödet höjas flera gånger och sedan sänkas så att hela lösningen kommer in i profilen.
  • Du måste noggrant kontrollera det vertikala arrangemanget av alla delar med en nivå. Vidare lämnas strukturerna tills betongen torkar. Detta tar vanligtvis 3-7 dagar.
  • Därefter kan du börja bilda den övre delen av den lutande taket. För detta ändamål kommer det att vara nödvändigt att svetsa 2 rör längs konstruktionens ben. Sedan görs de nödvändiga mätningarna och profilen skärs till lämplig längd. Det är svetsat på plats. Om ett rör med rektangulärt tvärsnitt används måste det monteras så att dess stora sida är riktad uppåt. Då blir installationen av beklädnaden enklare.
  • Nu måste den färdiga gångjärnsstrukturen förstärkas.
  • Det är nödvändigt att beräkna och installera alla detaljer i ramstrukturen.
  • När ramen är klar kan du fortsätta att fästa det valda materialet på taket. Det kan till exempel vara polykarbonatark. De måste anslutas med en speciell profil. Botten av denna del skruvas fast till svarven redan innan taket installeras.
  • Därefter måste polykarbonatets sidskärningar stängas med en speciell perforerad tejp. Denna etapp kan betraktas som slutlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välvd

Konstruktionen av en vacker baldakin i form av en elegant båge utförs på nästan samma sätt som i situationen med ett lutande alternativ. Men man måste komma ihåg att det blir väldigt svårt att bygga en sådan byggnad på egen hand. För att utföra sådant arbete krävs en speciell hand eller ett elverktyg . Utan sådana föremål blir det problematiskt att böja metalldelar på egen hand.

Den mest framgångsrika lösningen är att vända sig till proffs som snabbt och effektivt kommer att göra en pålitlig välvd kapell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multi-lutning

I grund och botten är dessa typer av markiser installerade för att täcka stora ytor. Detta kan vara en parkeringsplats, en utställningspaviljong eller någon annan liknande typ av plats. I själva verket är en multi-lutning baldakin en uppsättning sekventiellt placerade strukturer med två sluttningar.

I det här fallet, förutom åsdelen, som ligger i den övre delen, kommer det att vara nödvändigt att montera ett dräneringssystem.

Bild
Bild

Gavel

Installationen av en sådan baldakin kommer att vara densamma som för en konstruktion som bara har 1 lutning. Endast här kommer det att finnas två trianglar, som måste speglas i förhållande till varandra. Taket på en sådan kapell kommer att bildas med hjälp av två plan med en lutning i en specifik vinkel.

Eftersom en speciell åsknut kommer att finnas i en sådan design, kommer det att visa sig vara mer komplext i utförandet, men det kommer att täcka den imponerande kvadraturen på platsen.

Konstruktionerna som övervägs är mer ergonomiska och användbara än alternativ med en lutning.

Bild
Bild

Extern efterbehandling

När metallbaldakets ramsockel är helt färdig och redo för ytterligare arbetsfaser kommer det att vara möjligt att sköta dess efterbehandling. Detta är ett lika viktigt skede, som också bör behandlas med maximalt ansvar.

Innan den färdiga basen avslutas måste den rengöras noggrant, bli av med eventuella vågar . Och även metalldelar måste avfettas noggrant innan målning. Avfettning får inte försummas, eftersom det kan leda till att färgkompositionen ligger felaktigt på en oförberedd yta. För avfettningsprocessen är ett vanligt lösningsmedel, aceton eller bensin lämpligt. Sådana beredningar bör få torka efter applicering. Först efter det är det möjligt att fortsätta måla rören.

Bild
Bild

Det är användbart att använda en ljusgrå primerblandning . En sådan komposition fungerar sömlöst för nästan vilken typ av färg som helst. Det mörka alternativet används för ljusare och mer mättade material. Det finns också vita lösningar. De används för pastellfärger.

Primern är en mycket användbar och praktisk produkt. Tack vare det kommer metallen att skyddas på ett tillförlitligt sätt mot för tidig korrosion och därmed öka livslängden. Samtidigt minskar färgförbrukningen märkbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Om du bestämmer dig för att bygga en baldakin från ett professionellt rör med dina egna händer, bör du ta några användbara tips ombord

  • När du själv bygger en baldakin måste du ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av taktyp. Man bör komma ihåg att snön inte ska dröja kvar på den utan falla fritt till marken utan att ladda strukturen.
  • Om det är nödvändigt att ansluta metallstrukturer från en profil, vars väggtjocklek är mer än 3 mm, är gassvetsning den bästa lösningen. Elektriska motsvarigheter kanske helt enkelt inte klarar en sådan arbetsmängd.
  • För att göra en båge måste du böja profilröret. Bockning kan göras med en rörbockare. Om det inte finns någon sådan utrustning kan du använda en slipmaskin och svetsning.
  • Om du valde ett vågigt material för att dekorera taket på strukturen, måste de nödvändiga hålen göras i vågens topp under läggningen.
  • Innan installationsarbetet påbörjas är det viktigt att inte bara utarbeta en detaljerad konstruktionsplan för strukturen, utan också att bestämma nivån på jordfrysning. Det är från denna indikator att djupet av fundamentet för stöden kommer att bero.
  • Om självgängande skruvar valdes som fästelement, bör du se till att de är avsedda för montering av taket och är utrustade med speciella gummerade brickor.
  • Absolut allt installationsarbete måste startas från de nedre delarna och gradvis gå uppåt.
  • Det är bäst att klippa av plåtprofilen med en speciell metallsax. Det rekommenderas att undvika exponering av sådana material för kvarnen, eftersom det kan orsaka allvarliga skador på de övre skyddande skikten på plåtprofilen.
  • Under installationen och läggningen av takmaterialet rekommenderas det inte att dra åt skruvarna för mycket. Detta beror på att gumminsatsen i dessa element deformeras mycket enkelt och snabbt, vilket därefter kommer att öka risken för läckage.
  • För självmontering av en metallkåpa är det viktigt att bara välja nya material av hög kvalitet. Du får under inga omständigheter köpa en profil med spår av rost, skador eller deformation. Från sådana detaljer fungerar det sannolikt inte att en högkvalitativ och hållbar baldakin fungerar.
  • Vid montering av konstruktionen är det mycket viktigt att se till att det inte uppstår snedvridningar. För att inte drabbas av sådana allvarliga defekter rekommenderas att allt svetsarbete utförs på helt plana ytor.
  • Om en metallkåpa byggs intill huvudbyggnadens solsida är det lämpligt att använda wellpapp som takbeläggning för den. Detta beror på att det till skillnad från samma polykarbonat inte överför ljus alls.
  • Om du inte har kompetensen att arbeta med en svetsmaskin är det bättre att inte ta upp den oberoende anslutningen av metalldelar genom svetsning. Det är lämpligt att kontakta specialister som är väl insatta i svetsning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En professionellt tillverkad baldakin av formade rör kan lätt bli ett effektivt tillskott till närområdet. Sådana byggnader kan ha en mängd olika mönster i enlighet med stilen i det omgivande rummet. Låt oss titta på några vackra exempel.

En välvd baldakin av ett profilrör målat för att matcha färgen på ett närliggande staket kommer att se snyggt och ljudligt ut på lokalområdet. Det rundade taket i en sådan struktur avslutas bäst med transparent eller brunt polykarbonat

En sådan struktur är lämplig både för ett privat hus och för installation på olika organisationers / företags territorium.

Bild
Bild

Ingångsporten som leder till gården till ett privat hus kan fortsättas med en hög gavelsköld. Här kommer ägarna att kunna parkera sin bil. Bilden visar en robust struktur, svartmålad och kompletterad med ett grönt tak (som matchar färgen på den gröna grinden och staketet)

Bild
Bild

Många ägare av privata eller lanthus på sina tomter tilldelar ett rekreationsområde med markiser med metallram. Till exempel kan det vara en hög och stor struktur, vars tak är dekorerat i form av gulaktiga polykarbonatark. Strukturen kan göras välvd, och under den kan du utrusta en grillplats, ordna bord och stolar

Om området tillåter kommer det också att vara möjligt att lagra olika hushållsartiklar, verktyg och enheter här.

Bild
Bild

Skjulbodar kommer alltid att vara mycket populära eftersom de är lätta att göra och ser attraktiva ut. Så en högkvalitativ metallbaldak kan fästas på fasaden på ett privat hus eller stuga, som bara har en sluttning, som kommer från huvudbyggnadens kontaktlinje och den gångjärniga strukturen. Bilden visar en mycket attraktiv struktur gjord av metallprofiler, målade i en mörk chokladskugga. Ark med lämplig färg väljs här som tak

Bild
Bild

En vacker välvd baldakin av snövit profilrör kan installeras över breda trädgårdsvägar och stigar som leder till ett privat hus eller stuga

En sådan design av lokalområdet kommer att se väldigt rik och imponerande ut. Transparent polykarbonat kommer att se bra ut som ett tak mot bakgrunden av vita metalldelar.

Rekommenderad: