Profilerade Plåtmaskiner: Hur Väljer Man En Maskin För Tillverkning Av Profilerade Ark? Manuell Maskin För Rullning Av Profilerat Ark, Hemlagad Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Profilerade Plåtmaskiner: Hur Väljer Man En Maskin För Tillverkning Av Profilerade Ark? Manuell Maskin För Rullning Av Profilerat Ark, Hemlagad Och Andra

Video: Profilerade Plåtmaskiner: Hur Väljer Man En Maskin För Tillverkning Av Profilerade Ark? Manuell Maskin För Rullning Av Profilerat Ark, Hemlagad Och Andra
Video: ŻŁOBIARKA ROWKARKA SICKENMASCHINE SWAGING MACHINE Masini de faltuit Ручной зиговочный станок 2024, April
Profilerade Plåtmaskiner: Hur Väljer Man En Maskin För Tillverkning Av Profilerade Ark? Manuell Maskin För Rullning Av Profilerat Ark, Hemlagad Och Andra
Profilerade Plåtmaskiner: Hur Väljer Man En Maskin För Tillverkning Av Profilerade Ark? Manuell Maskin För Rullning Av Profilerat Ark, Hemlagad Och Andra
Anonim

I modern konstruktion används olika material, bland annat wellpapp är särskilt populärt. För att skapa ett sådant material används speciella maskiner, vars funktioner och typer kommer vi att överväga mer detaljerat i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Profilblad är ett efterfrågat material inte bara för konstruktion utan även för andra områden. En av de viktigaste fördelarna med wellpapp är dess låga pris, vilket förklaras av enkelheten vid tillverkning av produkter.

Förutom, produkter tillverkade av detta material utmärks av höga indikatorer på tillförlitlighet och hållbarhet . Tillverkningen av profilblad utförs med hemgjord och mekaniserad utrustning - verktygsmaskiner.

Varje enhet fungerar enligt ett typiskt schema . I början introduceras den platta stålplåten i ett rullsystem, som därefter formar billetten till önskad konfiguration. Som ett resultat av den utförda operationen är det möjligt att ge den platta stålplåten önskad geometrisk form. Tekniken för att krossa valsat stål används i de flesta modeller, oavsett typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning för tillverkning av pålitliga profilerade produkter installeras i rymliga rum för att ge tillgång till strukturen från alla sidor.

Vyer

För tillverkning av ett profilerat ark används olika enheter - från manuell till helautomatisk. Det är värt att titta närmare på funktionerna och egenskaperna hos populära maskinmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk

Sådana maskiner anses vara de mest enkla och efterfrågade. Utrustningen är lämplig för att utrusta små verkstäder och privata gårdar . Fördelarna med den mekaniska enheten är dess kompakta storlek och enkel kontroll.

En korrekt konfigurerad handhållen enhet kan hantera både enkla tomma ark och rullar . Materialets tjocklek som maskinen kan hantera måste vara minst 0,4 mm och inte mer än 0,6 mm, maxbredden är 2 meter.

Fördelarna med en manuell bockmaskin:

  • inget behov av el;
  • Kompakt storlek;
  • enkel underhåll och drift;
  • möjligheten att tillverka takelement.

Utrustningen startas av en person manuellt. Nackdelen med maskinen är låg produktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet företag är dock driften av en sådan enhet tillräcklig för att uppnå den erforderliga produktionskapaciteten.

Automatiserad

Stora linjer som används inom industrin. Automatiserade maskiner kännetecknas av hög produktivitet. För att installera sådan utrustning måste du ta hänsyn till ett antal villkor.

  1. Rummet där maskinen ska stå ska vara rymligt. Rummets yta bör inte vara mindre än 100 m2.
  2. Golvet måste ha en plan betongyta. Dessutom måste du tillhandahålla en stor grind för att få in utrustningen.
  3. Maskinen är konstruerad för att hantera en stor mängd material, vilket kräver en kran.
  4. Den automatiska enheten drivs av el. Därför är det nödvändigt att förse utrustningen med 380 volt el. Den högsta tillåtna effekten får inte överstiga 23 kW.
Bild
Bild
Bild
Bild

En automatiserad linje är ett helt komplex av utrustning, som innehåller följande element

  • Rulla av . Installerad i början av enheten. Konstruerad för upprullning av galvaniserat stål med efterföljande materialtillförsel från rullen till maskinen. Det reglerar också nivån på materialets nedsänkning, det profilerade arkets hastighet.
  • Maskinen på vilken det profilerade arket rullas . Det finns två typer - pneumatisk och hydraulisk. Det är huvudelementet i linjemekanismen. Efter avrullningen går råvaran till maskinen, där plattan med hjälp av rullar omvandlas till en profil.
  • Sax . Skarp och stor, utformad för att skära ark till önskad storlek. För att öka styvheten installeras giljotinen på sängen.
  • Materialmottagande enhet . En automatisk staplare finns i konstruktionen av elementet, som reglerar hastigheten för att ta emot färdiga produkter och bilda förpackningar.
  • Kontrollsystem . Ger kommunikation mellan elementen i den automatiska linjen och styr driften av enskilda mekanismer.

En erfaren operatör som har vissa arbetskunskaper bör reglera arbetet med en dimensionsmaskin. Det är också värt att sätta hjälparbetare för att hjälpa operatören.

Bild
Bild
Bild
Bild

utrustningskrav

Innan du köper utrustning för tillverkning av profilerade ark är det värt att ta hänsyn till särdragen i detta område

  1. Materialet blir mer efterfrågat under byggsäsongen. Om du planerar att använda stora automatiserade maskiner är det värt att tillhandahålla lagringsutrymme för utrustning under stillestånd.
  2. Rummet där maskinen ska stå måste ha ett betonggolv med den jämnaste ytan.
  3. Temperaturen i rummet med utrustningen ska inte sjunka under 4 grader Celsius. Om maskinen är automatiserad bör temperaturen under drift av enheten inte vara lägre än 10 grader.
  4. I rummet är det nödvändigt att tillhandahålla en plats där stål i spolar eller ämnen kommer att lagras.
  5. Maskinerna bör placeras så att operatören har tillgång till de viktigaste systemen och komponenterna om utrustningen går sönder eller går sönder.
  6. Avrullningsanordningar för automatiserade maskiner bör placeras nära lagringsplatserna för råvaror.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet inte ger plats för materialförvaring kan du organisera ett lager i en angränsande byggnad.

Val

När du väljer en maskin för ett profilerat ark måste följande faktorer beaktas

  • Prestanda . Om du planerar att producera små volymer material kan du föredra manuell utrustning.
  • Mått . Manuella maskiner är kompakta i storlek, automatiserade, tvärtom, kräver stora ytor för placering. Denna punkt måste också beaktas.
  • Pris . Finansiell kapacitet är en nyckelfaktor för att bestämma valet av rätt maskin.
  • Funktionalitet . Här ska du inte springa efter moderna modeller med en stor uppsättning extra alternativ. Det är bättre att föredra maskiner som kan producera en typ av produkt. Detta kommer att påskynda produktionen och spara på utrustningsunderhåll.

Dessutom är det nödvändigt att tillhandahålla inköp av utrustning till maskinen. Det ska vara så tillförlitligt och säkert som möjligt.

En maskin för tillverkning av ett profilerat ark är utrustning utan vilken det inte kommer att vara möjligt att få ett arbetsstycke med önskad form och storlek. Därför är det värt att noggrant studera enhetens egenskaper och bestämma vilken enhet som är lämplig för arbete.

Rekommenderad: