Vattentätning Bitumast-mastik: Gummibitumen, Gummibitumen Och Andra Typer, Omfattning, Hur Man Använder

Innehållsförteckning:

Video: Vattentätning Bitumast-mastik: Gummibitumen, Gummibitumen Och Andra Typer, Omfattning, Hur Man Använder

Video: Vattentätning Bitumast-mastik: Gummibitumen, Gummibitumen Och Andra Typer, Omfattning, Hur Man Använder
Video: Konfuz — Ратата (Mood video) 2024, April
Vattentätning Bitumast-mastik: Gummibitumen, Gummibitumen Och Andra Typer, Omfattning, Hur Man Använder
Vattentätning Bitumast-mastik: Gummibitumen, Gummibitumen Och Andra Typer, Omfattning, Hur Man Använder
Anonim

Mastic är ett populärt byggmaterial som tillverkas av ett stort antal både inhemska och utländska företag. Bitumast vattentätningsmastik är särskilt populär bland konsumenter. Idag kommer vi i vårt material att i detalj överväga egenskaperna hos sådana material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bitumast vattentätningsmastik har en ledande position på den moderna marknaden i sin nisch. Detta beror på det faktum att det används inom en mängd olika områden och är också av hög kvalitet. Så, Med detta material kan du vattentäta betongytor, grundelement, externa träkonstruktioner och många andra element . När det gäller byggnadsmaterialets sammansättning, å ena sidan, innehåller det nödvändigtvis ämnen som en korrosionshämmare, antiseptisk, isolerande bitumen, organiskt lösningsmedel och mjukgörare. Å andra sidan saknar kompositionen sådana skadliga och giftiga komponenter som till exempel toluen.

I allmänhet är syftet med Bitumast mastic vattentätning, det vill säga att skydda ytor mot överdriven fukt, vilket kan orsaka irreparabel skada på en struktur eller struktur . Bitumastmastik används på material som betong, metall och trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att det finns strikt definierade krav som inte bara reglerar förfarandet för användning av ämnet, utan också dess lagring. Till exempel, kompositionen måste finnas i en tätt sluten behållare . Det är också viktigt att observera temperaturregimen, som måste hållas i intervallet från -30 till +50 grader Celsius. Dessutom bör man se till att behållaren i vilken ämnet finns inte utsätts för direkta och skadliga effekter av direkta ultravioletta strålar. En annan varning gäller att den tillåtna luftfuktigheten i omgivande atmosfär följs. Det är värt att komma ihåg att mastiken inte bör placeras nära antingen värmeenheter eller öppna eldkällor.

När det är möjligt rekommenderas det inte att förvara materialet i bostadslokaler . Om detta inte kan undvikas måste du se till att barn inte har tillgång till en behållare med mastik och att materialet är borta från mat.

Den totala hållbarheten för Bitumast konstruktion vattentät bitumenmastik har sina egna gränser, som skiljer sig beroende på vilken typ av förvaringsbehållare du använder. Till exempel för en förseglad förpackning är denna period 24 månader och för en metallbehållare - 36 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

På grund av det faktum att Bitumast -mastik används i stor utsträckning på olika områden av mänsklig aktivitet kan flera sorter av sådant material hittas på den moderna byggmarknaden.

Till exempel finns det en klassificering av byggmaterial, som delar mastik i 2 huvudtyper, beroende på metod för framställning

  • Kall mastik Är ett material som tillverkas utan användning av höga temperaturer och utan värmebehandling. Under produktionen av en kall produkt används kemikalier som petroleumlösningsmedel ofta. Bitumast kallt vattentätningsmastik säljs färdigt, vilket är särskilt bekvämt för användaren. Samtidigt utmärks materialet också av sin säkerhet vid användning. Detta byggmaterial är dock känt för sin ökade kostnad, därför är det inte tillgängligt för varje köpare.
  • Het mastik görs omedelbart före ansökan på byggarbetsplatsen.

Förutom de som anges ovan finns det andra typer av mastik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gummibitumen

Byggmaterialets särdrag är först och främst dess höga vidhäftningsförmåga och frostbeständighet. Med hjälp av detta material utförs limning av rulltak och vattentätningsmaterial mycket ofta . Dessutom är det viktigt att notera att materialet inte får användas i en sluten miljö.

Bild
Bild

Bituminöst gummi

Denna typ av material innehåller små gummimulor, därav namnet på mastiksorten. På grund av detta ökar sådana indikatorer på materialet som tjockleken och styrkan på vattentätningsskiktet. Användning av en sådan mastik är tillåten vid förhållanden med låga och medelstora aggressiva jordar.

Bild
Bild

Takläggning

Grundkomponenten i denna kategori av byggmastik är takbitumen. De särdrag hos detta material inkluderar dess tjocka struktur, på grund av vilken mastiken inte sprider sig. Förutom, materialets sammansättning innehåller ett så värdefullt element som en herbicid, som förhindrar tillväxt och utveckling av växter, liksom mossor och lavar, som ofta förekommer på byggnadens tak . Takmastik ger ångspärr för taksystem.

Bild
Bild

Således, i processen att välja och köpa mastik, bör du vara så försiktig som möjligt och ge företräde åt en sådan typ av material som uppfyller dina individuella behov.

Hur man använder?

För att användningen av Bitumast vattentät bitumenmastik ska ge önskat resultat är det nödvändigt att följa rekommendationer från specialister

  • Rör om materialet noggrant innan du använder mastiken. I vissa fall kan det spädas ut med ämnen som white spirit, bensin och andra liknande föreningar.
  • Om byggnadsarbete utförs under förhållanden med låga lufttemperaturer (till exempel under noll) rekommenderas det att värma upp mastiken i förväg. Detta måste göras inom 24 timmar.
  • Ytan på vilken du kommer att applicera Bitumast -byggmastik måste vara ren och torr. Om den kännetecknas av en porös struktur, är förbehandling med en primer också från Bitumast obligatoriskt.
  • Det rekommenderas att applicera mastiken själv med en färgrulle, pensel, mopp eller genom sprutning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom standardreglerna ovan, måste du absolut använda säkerhetsåtgärder vid användning av mastik. Så i detta avseende finns det flera allmänt vedertagna normer och principer.

  • Användning av mastik i slutna bostäder är strängt förbjudet. Allt arbete måste uteslutande utföras utomhus.
  • Kom ihåg att vattentätningsmaterialet är brandfarligt, därför är det förbjudet att tända eld eller till och med röka i närheten.
  • Vid arbete med bituminöst material är det obligatoriskt att använda personlig skyddsutrustning. Detta beror på att mastiken under inga omständigheter får komma på huden och slemhinnorna. Om detta händer måste det drabbade området tvättas omedelbart och även söka medicinsk hjälp från en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med förbehåll för alla regler som beskrivs ovan (både användningen av materialet och säkerhetsåtgärder) kommer du att vara nöjd med resultatet av ditt arbete, eftersom materialet fullt ut kommer att uppfylla sitt funktionella syfte under lång tid.

Rekommenderad: