Hur Många Kuber Sand Finns I En Betongbit? Vilken Mängd Behövs Per 1 M3 Betong För Olika Murbruk? Hur Många Kg Sand är Det I En Kub Av Betong M300 Och M400?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Många Kuber Sand Finns I En Betongbit? Vilken Mängd Behövs Per 1 M3 Betong För Olika Murbruk? Hur Många Kg Sand är Det I En Kub Av Betong M300 Och M400?

Video: Hur Många Kuber Sand Finns I En Betongbit? Vilken Mängd Behövs Per 1 M3 Betong För Olika Murbruk? Hur Många Kg Sand är Det I En Kub Av Betong M300 Och M400?
Video: Snabbtorkande och högfyllande lättbetong i säck - med unik dammfri teknik för manuell blandning 2024, Maj
Hur Många Kuber Sand Finns I En Betongbit? Vilken Mängd Behövs Per 1 M3 Betong För Olika Murbruk? Hur Många Kg Sand är Det I En Kub Av Betong M300 Och M400?
Hur Många Kuber Sand Finns I En Betongbit? Vilken Mängd Behövs Per 1 M3 Betong För Olika Murbruk? Hur Många Kg Sand är Det I En Kub Av Betong M300 Och M400?
Anonim

Betong, som ger fundamentet eller platsen på gården med tillräcklig styrka så att den betongbelagda platsen håller längre och inte spricker efter några månader eller ett par år, kräver att vissa doser sand och cement följs. Låt oss ta en titt på hur mycket sand som behövs för 1 betongbit?

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukning för torr blandning

Genom att applicera en torr eller halvtorr konstruktionsblandning för golv, stigar eller områden utanför byggnaden får befälhavaren bekanta sig med beskrivningen av den valda betongkvaliteten. För henne anges doserna sand och cement i originalförpackningen. Tillverkaren publicerar information om volymen av blandningen som appliceras på basen av varje millimeter av skriddjockleken.

För att till exempel få ett cementbruk av märket M100, som används för vardagsrum, förbrukas denna blandning i en mängd som motsvarar 2 kg. Det är nödvändigt att tillsätta 220 ml vatten - för varje kilo av blandningen. Till exempel, i ett rum på 30 m2 krävs en screed med en tjocklek av 4 cm. Efter beräkning kommer befälhavaren att ta reda på att i detta fall krävs 120 kg byggblandning och 26,4 liter vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standarder för olika lösningar

Det rekommenderas inte att använda betong av samma kvalitet för olika underlag . På gården, till exempel, när man häller en liten trappa används en något svagare betong. Om vi talar om ett fundament förstärkt med armering, används en av de starkaste föreningarna för att korrelera den verkliga belastningen från väggar, tak på ett hus, golv, skiljeväggar, fönster och dörrar - den har en mycket mer solid belastning än från människor gå längs trappor och stigar … Beräkningen görs för varje kubikmeter betong.

Vid konstruktion används cementhaltiga blandningar för gjutning av grunden, golvbeläggning, murverk av byggstenar, putsväggar. Olika mål som uppnås när man utför en viss typ av arbete rapporterar olika doser cement från varandra.

Den största mängden cement förbrukas när man använder gips. I denna lista ges betongens andra plats - förutom cement och sand innehåller den grus, krossad sten eller slagg, vilket minskar kostnaden för cement och sand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Graderingar av betong och cementmurbruk bestäms enligt GOST - den senare betonar parametrarna för den resulterande blandningen:

  • betongkvalitet M100 - 170 kg cement per 1 m3 betong;
  • M150 - 200 kg;
  • M200 - 240;
  • M250 - 300;
  • M300 - 350;
  • M400 - 400;
  • М500 - 450 kg cement per "kub" betong.

Ju högre kvalitet och högre cementhalt desto starkare och mer hållbar härdad betong . Det rekommenderas inte att lägga mer än ett halvt ton cement i betong: den fördelaktiga effekten kommer inte att öka. Men kompositionen, när den stelnar, kommer att förlora de egenskaper som förväntas av den. Betong M300 och M400 används för att lägga grunden för byggnader i flera våningar, vid tillverkning av armerade betongplattor och andra produkter från vilka en skyskrapa byggs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur räknar man rätt?

Mindre cement i betong leder till en ökning av rörligheten för betongen som ännu inte härdat . Själva cementeringskomponenten är ett bindemedel: grus och sand blandat med det, med en otillräcklig mängd av det första, kommer helt enkelt att spridas i olika riktningar, delvis sippra genom sprickorna i formen. Efter att ha gjort ett misstag med en beräknad bråkdel vid dosering av komponenterna kommer arbetaren att resultera i ett fel på upp till 5 delar av "bufferten" (småsten och sand). När den är fryst kommer den att vara instabil för förändringar i temperatur och luftfuktighet och effekterna av nederbörd. En liten överdos av cementingrediensen är inte ett ödesdigert misstag: i en kubikmeter betong av märket M500 kan det till exempel inte finnas 450 utan 470 kg cement.

Om du räknar antalet kilo cement i ett visst betongmärke, då förhållandet cement till sand och krossad sten varierar från 2, 5-6 delar fyllmedel till en del betong . Så grunden ska inte vara sämre än den som är gjord av betong M300.

Användningen av betong av märket M240 (åtminstone för en envånings kapitalstruktur) kommer att leda till dess snabba sprickbildning, och väggarna kommer också att hamna i sprickor i hörnen och andra extremt viktiga delar av huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mästarna förbereder betonglösningen på egen hand och bygger på cementmärket (dessa är 100: e, 75: e, 50: e och 25: e, att döma av beskrivningen på påsen) . Det räcker inte att noggrant blanda alla komponenter, även om detta också är viktigt. Faktum är att sand, som den största och tyngsta fraktionen, tenderar att sjunka och vatten och cement stiger upp, för vilka betongblandare används. Den mest populära mätenheten är en hink (10 eller 12 liter vatten).

Standardbetongblandningen är 1 hink cement för 3 hinkar sand och 5 hinkar grus . Det är oacceptabelt att använda ofröad sand: lerpartiklar i stenbrott med sandbrott försämrar egenskaperna hos cementbruk eller betong, och i obehandlad sand når andelen 15%. För högkvalitativ gips som inte smulas eller spricker även efter flera decennier, använd 1 hink cement för 3 hinkar fröad eller tvättad sand. En plåstjocklek på 12 mm kräver 1600 g cement av M400 -kvalitet eller 1400 g M500 -kvalitet per kvadratmeter täckning. För tegel med en tjocklek av tegel används 75 dm3 M100 cementbruk. Vid användning av cementkvalitet M400 är dess innehåll i lösningen 1: 4 (20% cement). En kubikmeter sand kommer att kräva 250 kg cement. Vattenvolymen för M500 cement håller också ett förhållande på 1: 4. När det gäller hinkar - en hink M500 cement, 4 hinkar sand, 7 liter vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För avjämning används 1 hink cement för 3 skopor sand . Resultatet av det utförda arbetet är att helt härdad betong inte ska deformeras på något sätt när design och praktisk belastning appliceras på den. För att få ytterligare styrka vattnas den flera gånger om dagen - redan några timmar efter den första inställningen. Det betyder inte att du kan spara på cement. Efter applicering ströks den ofärdade "screed" -beläggningen dessutom med en liten mängd rent cement och slätas lätt med en murslev. Efter härdning blir en sådan yta mjukare, blankare och starkare. Efter att ha beställt en bil (betongblandare) av färdigblandad betong, ange vilket cementmärke som används, vilket betongmärke ägaren till anläggningen förväntar sig att få.

Om du förbereder betong och häller själv, var lika uppmärksam på valet av cement av det önskade märket. Felet är behäftat med märkbar förstörelse av gjutområdet eller stödstrukturen.

Rekommenderad: