Förbrukning Av Sandbetong: Förbrukning Av Murbruk Per 1 M2. Hur Många Påsar Finns Det I 1 M3 Mortel? Volymberäkning. Hur Många Kuber Finns I 40-50 Kg Påsar?

Innehållsförteckning:

Video: Förbrukning Av Sandbetong: Förbrukning Av Murbruk Per 1 M2. Hur Många Påsar Finns Det I 1 M3 Mortel? Volymberäkning. Hur Många Kuber Finns I 40-50 Kg Påsar?

Video: Förbrukning Av Sandbetong: Förbrukning Av Murbruk Per 1 M2. Hur Många Påsar Finns Det I 1 M3 Mortel? Volymberäkning. Hur Många Kuber Finns I 40-50 Kg Påsar?
Video: MURARE 2 TEKNIK 4 BLANDA ETT PERFEKT BRUK 2024, April
Förbrukning Av Sandbetong: Förbrukning Av Murbruk Per 1 M2. Hur Många Påsar Finns Det I 1 M3 Mortel? Volymberäkning. Hur Många Kuber Finns I 40-50 Kg Påsar?
Förbrukning Av Sandbetong: Förbrukning Av Murbruk Per 1 M2. Hur Många Påsar Finns Det I 1 M3 Mortel? Volymberäkning. Hur Många Kuber Finns I 40-50 Kg Påsar?
Anonim

För sandbetong används grov sand. Granulatstorleken för sådan sand överstiger inte 3 mm. Detta skiljer den från flodsand med en kornstorlek på mindre än 0,7 mm - tack vare denna funktion tillhör en sådan lösning vanliga och är inte sandbetong per definition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande beräkningsmetod

Beräkningen av sandbetongen som krävs för att täcka 1 m2 av ytan, liksom används för beredning av 1 m3 byggmaterial, utförs av en specialist. För att beräkna den nödvändiga mängden sandbetong behöver du veta:

  • mängden arbete som planeras av kunden;
  • förpackning av sandbetong - enligt antalet beställda påsar;
  • ett märke av sandbetong, under vilken man inte kan gå ner i ett visst fall.

Korrelera dessa data i ett skript eller ett beräkningsprogram som fungerar som ett slags kalkylator, genererar arbetsledaren, som beräknar den slutliga uppskattningen, en order för utförande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningsfunktionerna är också följande . Förutom sand läggs granitavskärmning med de minsta partiklarna och mjukningsmedel till sandbetong. Följaktligen blir det möjligt att spara på kvaliteten på gjutning av sandbetong där det verkligen är motiverat: om till exempel betong M-400 eller M-500 visar sig vara överflödig, säg, när man bygger en bostadshus på en golv, där överbelastning inte förväntas, kan du använda sandbetong av märket M-300. Men det är också omöjligt att underskatta betongens kvalitet för mycket: sådana besparingar blir ofta till, säg, bräckligheten hos den färdiga strukturen eller strukturen.

Bild
Bild

Förutom sand, cement och krossad sten läggs krossad mjukningsmedel till sandbetong. Det kan finnas flera mjukgörande tillsatser. De tillsätts antingen i form av ett krossat pulver, eller så hälls de en efter en (eller alla på en gång - blandat / kaotiskt) i den uppfödda sandbetongkompositionen. Deras användning har en gynnsam effekt på sandbetongens kvalitet: den är motståndskraftig mot överdriven absorption av fukt, varför den kommer mycket mindre in i den gjutna och härdade basen som har fått styrka. Och där det inte finns någon överskottsfuktighet, det finns ingen överdriven frysning, oavsett hur kallt ute (till och med -60 grader i Ryssland) stör sprickan av fruset vatten inte betongen lika mycket som i fullständig frånvaro av mjukgörande tillsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningen av sandbetong baseras på följande teser:

  • antalet påsar med sandbetong per kubikmeter;
  • antalet påsar av samma sandbetong per kvadratmeter av den gjutna (belagda) ytan.

Ju mer data om en viss order, desto lättare - och snabbare - är det att uppfylla . Resultatet gör att vi kan uppskatta uppfyllandet av ansökan från leverantören så att hela satsen levereras på en resa, utan att behöva köpa en plötslig brist på sandbetong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du själv förbereder sandbetong, ta hänsyn till följande faktorer

  • Massdensitet av havssand, krossad sten och cement - separat . Den faktiska densiteten utan luftgap mellan dammpartiklar / granulat / sandkorn som ligger ovanpå varandra är märkbart mindre än bulkdensiteten. I dessa luckor, för att bilda en hel-halvflytande komposition av blandad sandbetong, kommer vatten med mjukgörare in. Sandkorn är täckta med dammkorn och mindre partiklar av pulverformig mjukgörare, blandade tills det är homogent. Och de förenas i sin tur av vatten, varav en del kvarstår i den härdade, "fångade" kompositionen.
  • Förbrukning av kompositionen per kubikmeter … För att till exempel göra en sandbetongbeläggning 5 cm tjock måste du täcka 20 m2 av en gammal, tidigare förberedd yta (plattform) med en kubikmeter. Detta belopp beräknas enligt följande: meterhöjden på en kubikmeter divideras med 5 cm - det visar sig liksom 20 lager, som ligger ovanpå varandra, som är "spridda", fördelade över ytan av, säg ett grovt golv (armerad betongfundament i själva strukturen). Med en fyllningstjocklek kommer kvadraten att ändras i enlighet därmed: med en minskning av tjockleken kommer den att öka, med en ökning - vice versa.

Efter att ha fått dessa data väljer de märket av sandbetong - och med medverkan av butikschefen räknas det med påsar. Väskor är olika - från 10 till 50 kg sandbetong för varje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur mycket material behöver du för en kub?

Medelvikt av sandbetong - 2,4 t / m3 … Men beroende på märke fluktuerar det märkbart. Trots att både krossad sten och sand har ett gemensamt ursprung - granitmaterial, skiljer kubens mängd beroende på materialets kornstorlek. Till exempel, per centimeter beläggningstjocklek, är förbrukningen av medelstor sandbetong cirka 20 kg / m2. Om du tog sandbetong i påsar på 40 kilo, är en sådan lika med beläggningen på samma kvadrat 2 cm tjock. När det är ett strikt krav, till exempel samma 5 cm avjämning i tjocklek, förbrukningen av 5 påsar per 2 m2 är naturligt.

För att utföra en screed med samma 5 centimeter av den ökade tjockleken (djupet) på basen på en verkstad med en yta på 30 m2 behöver du i det här fallet minst 75 påsar med samma sandbetong. För att uppskatta hur många fraktioner av en kubikmeter som passar i en påse sandbetong - för samma 40 kg, dela sedan den andra i en kubikmeter. I 6 påsar på 40 kilo passar 0,1 m3, eftersom resultatet i detta fall är ett irrationellt tal (nollpunkt, en tiondel, sex under perioden). Och för att omvandla antalet påsar till en kub kommer det tvärtom att komma ut 60 (i samma fall).

För att minska förbrukningen av sandbetong kan du, förutom granitavskärmning, också prova krossad expanderad lera (tegelstenar), men överanvänd inte denna teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukning per kvadratmeter

Sandbetong, som vilket byggmaterial som helst, är ännu enklare när det gäller beräkning av förbrukning per kvadratmeter. Om för beredning av sammansättningen av märket M-300, som har en densitet på cirka 2400 kg / m3, är det nödvändigt exakt 2,4 ton för varje kubikmeter, så är beräkningen vid en 5-centimeter avjämning som följer.

  • För att täcka 1 m2 yta med en 5 cm screed krävs 120 kg.
  • Efter att ha förpackat denna massa med 40 kg får vi 3 påsar per kvadrat.

Det är dessa data som uppskattaren (chefen) kommer att rösta till dig, efter att ha lärt dig hur tjockt underlaget du häller och vilket märke av cement du behöver. Till exempel, för att täcka 30 m2 av samma verkstad - från ett redan bekant exempel - behöver du 60 40 kg påsar med sandbetong. När det gäller till exempel 25-kilos påsar kommer deras antal att öka till 72 med konstant kvadrat och tjockleken på avjämningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att beräkna antalet sandbetongpåsar, till exempel för märket M-400 (när man lägger beläggningsstenar på denna blandning), bestäms den nominella (med en marginal) skikttjocklek, som liknar en enkel avjämning av betongytan repareras . Beräkningen görs naturligtvis med hänsyn till tjockleken på de beläggningsplattor som du använder. Och även baserat på den allmänna nivån till vilken den förnyade plattformen kommer att stiga: ytterligare centimeter av den totala tjockleken på den utrustade plattformen kommer att visas.

Därefter hälls en lösning över kvadratmeter, och den läggs på den, slås ut med en gummihammare och exponeras (under installationen) med hjälp av en laser- eller bubbelhydro -nivå en ny kaklad (kullersten) beläggning. Om golvet i rummet inte är betong, utan tegel (sällan, men det är möjligt), kan förbrukningen av sandbetong vid planering av golvet vara ojämn. I detta fall agerar de med en beprövad metod.

  • Utvärdera skillnaden mellan skillnaderna i minsta och högsta tjocklek på golvet, som behövs för att perfekt jämna golvet horisontellt.
  • Beräkna förbrukningen av sandbetong per kvadrat baserat på det beräknade värdet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det resulterande värdet omvandlas till kubikmeter - för den slutliga beräkningen av leveranskostnaden för hela satsen sandbetong i ett steg.

För väggputsning beräknas förbrukningshastigheten enligt samma schema som för golvbeläggningen: väggen är en plan yta. Så, om 40 kg / m2 yta används för en 2 centimeter puts av väggar, beräknas kvadraten på väggarna i rummet som färdigställs. Till exempel, om ytan på väggarna i rummet var 90 m2, med hänsyn till dörr- och fönsteröppningarna, behöver du i det här fallet 3,6 ton sandbetong eller 90 påsar (en påse per kvadrat ny gips)) av torr blandning.

Rekommenderad: