Hur Byter Man Lager På En Betongblandare? DIY Byte Och Reparation, Hur Man Tar Bort Från Trumman, Vilken Storlek Behövs

Innehållsförteckning:

Video: Hur Byter Man Lager På En Betongblandare? DIY Byte Och Reparation, Hur Man Tar Bort Från Trumman, Vilken Storlek Behövs

Video: Hur Byter Man Lager På En Betongblandare? DIY Byte Och Reparation, Hur Man Tar Bort Från Trumman, Vilken Storlek Behövs
Video: Däck och fälg del 1 - HasSse byter hjullager 2024, Maj
Hur Byter Man Lager På En Betongblandare? DIY Byte Och Reparation, Hur Man Tar Bort Från Trumman, Vilken Storlek Behövs
Hur Byter Man Lager På En Betongblandare? DIY Byte Och Reparation, Hur Man Tar Bort Från Trumman, Vilken Storlek Behövs
Anonim

Hushållsbetongblandare är mekaniska (manuella), med förbränningsmotor eller eldrift. Alla dessa arter har en liknande design. När du förbereder en betonglösning i en mixer, utsätts lagringsenheten för den största belastningen. Med tiden, även om reglerna för drift av utrustningen följs, misslyckas det. I händelse av haveri ska du inte leta efter en ersättare för den trasiga enheten - lagret på betongblandaren kan ändras med dina egna händer och återföra funktionaliteten till mixern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker och tecken på brott

Med intensiv användning av en betongblandare går ett av de två lagren oftast sönder. Tecken på misslyckande:

  • främmande ljud i trumman, liknande crunching eller crackling;
  • plötsligt stopp av trumman även vid låg belastning;
  • långsam start av enheten;
  • märkbar motreaktion när du skakar skålen för hand.

Observera: för en betongblandare måste två lager bytas omedelbart, även om det andra är helt användbart.

Bild
Bild

Det finns flera anledningar till att en del misslyckas i förtid . Det vanligaste är enhetsöverbelastning. Med en ökning av den tillåtna belastningen på utrustningen (alla standarder anges i den tekniska dokumentationen) bryts lagerenheten ner mycket snabbare.

Bild
Bild

Andra mindre vanliga orsaker inkluderar fukt, sand, små stenar eller annat främmande material som hamnar under lagerhuset. Såväl som enheten misslyckas på grund av en tidigare installerad del av låg kvalitet.

För att förhindra för tidigt lagerfel är det nödvändigt att rengöra enheten från resterna av vidhäftad betong efter varje användning och också se till att fukt, damm och sand inte kommer in i mekanismen. Det finns ingen anledning att överbelasta utrustningen och försöka göra mer betongblandning åt gången än vad som är acceptabelt i rekommendationerna från tillverkaren . Det är viktigt att sköta mixern ordentligt och utföra underhåll i tid.

Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Om du behöver byta lager i en betongblandare kan du tillgripa tjänster från hantverkare. Detta kommer dock att ta tid och kommer att kräva allvarliga finansiella investeringar. För att spara pengar rekommenderas det att göra reparationen själv . Det är inte svårt att sätta upp enheten själv. För att göra detta måste du beväpna dig med de nödvändiga verktygen och teoretiska kunskaperna.

För arbete behöver du:

  • 2 nya lager (standardstorlek 6203);
  • en uppsättning skiftnycklar av olika storlekar;
  • hammare eller slägga;
  • Bulgariska;
  • metallinsats;
  • tunnare eller bensin för rengöring av delar;
  • en lösning utformad för att "oxidera" bultarna (wd-40 är lämplig för dessa ändamål);
  • skruvmejslar av olika konfigurationer och storlekar;
  • tång och avdragare (du kan använda en skruvstång istället).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att förbereda nödvändiga tillbehör i förväg - med allt till hands kan du snabbt klara arbetet utan att bli distraherad av sökandet efter rätt verktyg.

Separat bör det sägas om valet av lager. De är av tre typer - kaprolon, brons eller stål . De förra är de mest populära. När du väljer måste du föredra delar med en bricka - de klarar stora mekaniska belastningar och skyddar den inre enheten från intrång av mekaniska partiklar.

Bild
Bild

Hur tar jag bort ett lager från en trumma?

För att ta bort den skadade delen måste du komma till den - för detta måste du demontera mixern. Vänd först behållaren så att traversen är överst. Använd sedan en skiftnyckel för att skruva loss bulten som förbinder utrustningsaxeln med tvärhuvudet. Vidare är det nödvändigt:

  • ta bort brickan och grover;
  • slå ut axeln från traversen (för detta används en insats med lämpliga dimensioner och en hammare);
  • koppla bort trumman från sängen;
  • ta bort justerbrickorna.
Bild
Bild

Nästa steg är att lossa stödstrukturen från päronet . Många hantverkare varnar för att kvarhållningsmuttrarna på utsidan kommer att rosta med tiden. En sådan negativ process är oundviklig, eftersom den installerade hårdvaran kommer i kontakt med fukt vid beredning av arbetslösningen. För att underlätta deras borttagning rekommenderas att förbehandla muttrarna med wd-40. Efter 10 minuter kan du försöka skruva loss fästelementen.

Om muttrarna är för rostiga måste de skäras av med en kvarn.

När du har tagit bort fästelementen är det nödvändigt att separera skålstödet från trumman och sedan dela det i 2 delar . För att göra detta, slå ut axeln med lager. Skadade delar demonteras med hjälp av speciella dragare eller laster.

Bild
Bild

Hur byter man ut?

Innan du monterar enheten rekommenderas att förrena axeln från smuts och rost med bensin eller ett acetonbaserat lösningsmedel. Efter att du har tagit bort formationerna på delarna, tryck på de nya lagren på axeln . För detta är det bekvämt att använda en speciell avdragare. I sin frånvaro utförs pressning genom att knacka jämnt med en hammare på lagrenheternas inre raser. Detta arbete måste utföras noggrant, tappning bör utföras genom ett träblock.

Bild
Bild

Nästa steg är att installera axeln i den nedre delen av stödet, fixera den andra halvan på det övre lagret . Efter de utförda manipulationerna måste du fästa stödet på trumman med bultar, muttrar och brickor. För att förhindra att bultarna vrider sig inuti strukturen måste de hållas med en skiftnyckel - i det här fallet kan du inte klara dig utan hjälp. Innan stödet fixeras bör dess omkrets bearbetas i områden med kontakt med trumman, för detta måste du använda alla silikonbaserade tätningsmedel. Tack vare denna ytterligare bearbetning skyddas lagerenheten på ett tillförlitligt sätt mot oavsiktlig fuktgenomträngning.

Bild
Bild

Det sista steget inkluderar placeringen av justeringsbrickorna, installationen av axeln i hålet och dess fixering med klämbultarna.

Bild
Bild

Efter de utförda reparationsmanipulationerna är det nödvändigt att bedöma betongblandarens prestanda . För att göra detta måste du slå på utrustningen på tomgång, utan belastning.

Bild
Bild

Lagring i tid är viktigt - försummelse av sådant arbete leder ofta till sammanbrott av andra enheter i enheten och deras dyrare justering . Instruktionerna i artikeln hjälper till att utföra reparationer av hög kvalitet på en sliten del, vilket i sin tur hjälper till att förlänga utrustningens livslängd.

Rekommenderad: