Hur Reparerar Jag En Spricka I Väggen I Ett Tegelhus? Hur Man Gör En Screed, Hur Man Spänner Om En Tegelstruktur är Sprucken

Innehållsförteckning:

Video: Hur Reparerar Jag En Spricka I Väggen I Ett Tegelhus? Hur Man Gör En Screed, Hur Man Spänner Om En Tegelstruktur är Sprucken

Video: Hur Reparerar Jag En Spricka I Väggen I Ett Tegelhus? Hur Man Gör En Screed, Hur Man Spänner Om En Tegelstruktur är Sprucken
Video: Hur man lagar en spricka i väggen - Pattex 2024, Maj
Hur Reparerar Jag En Spricka I Väggen I Ett Tegelhus? Hur Man Gör En Screed, Hur Man Spänner Om En Tegelstruktur är Sprucken
Hur Reparerar Jag En Spricka I Väggen I Ett Tegelhus? Hur Man Gör En Screed, Hur Man Spänner Om En Tegelstruktur är Sprucken
Anonim

Ett av de mest populära materialen för konstruktion av olika föremål är tegel. Detta material är dock inte idealiskt, och brister och skador kan uppstå i byggnader gjorda av det under deras drift.

Det vanligaste felet är väggsprickor. Att rätta till en sådan defekt kommer inte att vara svårt. För att göra detta måste du ta reda på orsaken till sprickan och välja den nödvändiga tekniska metoden för att eliminera den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sprickor på tegelväggar är ett dåligt tecken. Men med en korrekt placerad grund och korrekt murverk bör sprickor inte uppstå.

Eventuella synliga fel signalerar bristande överensstämmelse med normerna för konstruktion eller användning och måste omedelbart korrigeras för orsaken till dess utseende. Svårighetsgraden för att täta sprickor i väggytor beror på deras tjocklek och djup (ibland måste du demontera det nödvändiga området för tegelverket).

Du kan fylla sprickan med dina egna händer om du följer våra rekommendationer . Vi hjälper dig att åtgärda eventuella brister (t.ex. sprucken yta på en bärande vägg).

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till sprickor

Det finns flera anledningar till detta frustrerande problem.

  • Frånvaron eller otillräckligheten i länken mellan blocken . Det manifesterar sig i form av en vertikal spricka längs hela väggens höjd (uppstår under konstruktionen av en förlängning till en befintlig byggnad eller om arbetets riktighet inte observeras). Du kan bli av med gapet bara om en preliminär avrettning är gjord med ett förstärkt bälte.
  • Nackdelar när man lägger grunden för byggnaden: hälla grunden till ett grundt djup (mindre än jordens frysning), användning av granulära eller mineralblock, användning av betong med dålig hållfasthet och frostbeständighet. Yttre manifestationer: sprickor i hörn eller snabbt växande sprickor i topparna på tegelväggytor.

Detta kan undvikas genom att stärka fundamentets omkrets genom att skapa ett band av betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Felaktig bestämning av markkvaliteten , på grund av vilka fel uppstår när hänsyn tas till belastningen. Detta inkluderar också markdeformation på grund av vibrationer, naturfenomen (t.ex. aktivt grundvatten), samt arbete som utförs i närheten av platsen. Allt detta leder till att det uppstår stora sprickor längs hela väggytan.
  • Avveckling av strukturen under det första verksamhetsåret . Detta manifesterar sig i form av små och grunda luckor, som inte ytterligare ökar i storlek. För att eliminera dem behöver endast mindre reparationer göras.
  • Tung belastning på tegel … Sprickor uppstår i områden med störst stress. För att undvika detta måste du fördela lasten jämnt och göra en avjämning på nödvändiga platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för att eliminera defekter på en tegelvägg

För att stänga en spricka i väggen i ett tegelhus bör du följa en enkel instruktion:

  • noggrant inspektera hela byggnaden, känna igen och eliminera sprickor;
  • regelbundet kontrollera väggytornas skick;
  • om de minsta sprickorna upptäcks bör allt möjligt göras omedelbart för att förhindra spridning av defekter;
  • när sprickor bildas är det nödvändigt att rensa det nödvändiga inre området av sprickorna, samt att maximera interaktionen med efterbehandlingsmedel;
  • efter att ha kontrollerat väggarna och bearbetat sprickorna, bör de upptäckta hålrummen täckas och den yttre isoleringen (eller dekorationen) göras.

Innan man bestämmer orsaken till felet är det meningslöst att göra något för att åtgärda det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det nödvändigt att kontinuerligt kontrollera sprickhastigheten . För detta måste gapet markeras med markeringar från en kittkomposition eller betongbruk. Önskade bandstorlekar är 100x40 mm med en skikttjocklek på mindre än tio millimeter. Det finns också en enklare metod att använda papper. Kontrollera efter raster varje dag i fem veckor. Om problem uppstår krävs en större översyn av strukturens bas och hjälp av en professionell.

Det är värt att komma ihåg att en sprickbredd på mer än tjugo millimeter är kritisk. I en sådan situation är en extra förstärkning av sprickornas kanter och förstärkning av tegelkonstruktioner nödvändiga. Destruktionsbenägna områden måste demonteras.

Om du efter kontrollen märker att sprickan inte har ökat kan du använda en enkel metod för att täta gapet i tegelväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sprickfixeringsmetoder

Det är värt att komma ihåg att utseendet på vertikala sprickor med en bredd av tio millimeter eller mer är en förebild för förstörelsen av strukturens väggar. Därför kommer det inte att vara möjligt att reparera denna spricka med cementmurbruk utan en stark metallskiva. I detta avseende finns det flera reparationsalternativ.

  • Kör i speciella ankare tillverkad av metall till pluggar monterade på kanterna på sprickan.
  • Installation av längsgående metallfästen med böjningar i kanterna i färdiga hål i väggytor (senare bör de täckas med cementbruk). Denna metod är den enklaste och mest tillförlitliga vid korrigering genom sprickor utifrån.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förstärkning av tegel från insidan med speciella fästfogar . Vid montering av fästelement i väggytan måste de försänkas till ett större djup (mer än hälften av hela väggtjockleken). Det är fullt möjligt att byta fästelement. I praktiken fylls luckorna i tegelväggytor efter installationen av fixeringsstrukturerna.
  • Med armeringsnät Det är rationellt, om så önskas, att förstärka hela strukturområdet, eftersom inte ens en noggrann beräkning av fundamentet garanterar att det inte finns risk för krympning. När du väljer metod och material för att eliminera sprickor är det nödvändigt att ta hänsyn till den kommande yttre finishen. Alla delar av metallmaterial behandlas med korrosionsskyddande föreningar och maskeras med målning eller putsas över med gips.
Bild
Bild

Hur man reparerar sprickor

Kompositioner för tätning av luckor beror på placeringen av bristerna (från insidan, utanför huset eller till och med under fönstret). Inuti rummet är det möjligt att dra åt sprickan med en gipsbaserad komposition eller en blandning av kalk och cement. För utomhusinstallation är det bättre att välja de material som är mest motståndskraftiga mot fukt (annars håller finishen inte länge).

  • För mindre sprickor (mindre än fem millimeter bred) reparation med cementbruk är lämplig. I situationer där krympningsmikroskopisk sprickbildning inte överstiger en millimeter är det bättre att täcka dem med epoxiharts.
  • För defekter med en längd på fem till tio millimeter inbäddningen kan göras med en blandning av cement och sand i förhållandet 1: 2 eller 1: 3. För att uppnå en plastisk konsistens, tillsätt vatten.
  • För mer problematiska sprickor i tegelväggskonstruktioner (liksom i strukturer med ett luftskikt) kommer skum för installation att vara en utmärkt lösning. Sådant material kräver obligatoriskt skydd mot solljus, därför avlägsnas skummande överskott efter härdning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För defekter av olika slag en cementkomposition med tillsats av polymerer från kategorin M400 -kvaliteter är lämplig. Kompositionerna förs genom ett fint galler med medelstora sandkorn eller trälim baserat på polyvinylacetat och vatten. PVA tillsätts i sådana fall i överskott (från en liter per hink) och tillsätts sist i kompositionen.
  • För problemområden på väggen (inne eller ute) kan du använda ett silikonbaserat tätningsmedel. Fördelarna med ett sådant verktyg inkluderar plasticitet och materialets långa livslängd, tolerans mot förändringar i temperatur och fuktighet och bekvämligheten med att täta sprickor med en monteringspistol. Nackdelen med denna metod är stora finansiella kostnader, så den är inte lämplig för stora områden och volymer.
  • Om det är nödvändigt att eliminera defekter utifrån och i närvaro av en föråldrad lösning används blandningar med tillsats av tegelsmulor.

I slutet av reparationen måste tegelytornas skick inspekteras noggrant inom två månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du korrekt reparerar en spricka i väggen i ett tegelhus i följande video.

Rekommenderad: