Hur Många Tegelstenar På 1 Kvm. M Av Murverk? 27 Foton Beräkning Av Antalet Produkter I En Kvadratmeter. Hur Mycket Beklädnad Behöver Du För Ditt Hem?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Många Tegelstenar På 1 Kvm. M Av Murverk? 27 Foton Beräkning Av Antalet Produkter I En Kvadratmeter. Hur Mycket Beklädnad Behöver Du För Ditt Hem?

Video: Hur Många Tegelstenar På 1 Kvm. M Av Murverk? 27 Foton Beräkning Av Antalet Produkter I En Kvadratmeter. Hur Mycket Beklädnad Behöver Du För Ditt Hem?
Video: Analytisk geometri del 5 - skärning mellan cirkel och linje 2024, April
Hur Många Tegelstenar På 1 Kvm. M Av Murverk? 27 Foton Beräkning Av Antalet Produkter I En Kvadratmeter. Hur Mycket Beklädnad Behöver Du För Ditt Hem?
Hur Många Tegelstenar På 1 Kvm. M Av Murverk? 27 Foton Beräkning Av Antalet Produkter I En Kvadratmeter. Hur Mycket Beklädnad Behöver Du För Ditt Hem?
Anonim

Behovet av att beräkna antalet tegelstenar i 1 kvm. m av murverk uppstår i de fall då ett beslut fattas att slutföra fasaden på en byggnad. Innan man börjar bilda murverk är det nödvändigt att beräkna antalet bitar eller moduler på en kvadratmeter. Det kan variera beroende på vilken typ av murverk som används, väggtjocklek. Genom att beräkna i förväg hur mycket beklädnad som behövs för huset kan du förhindra eventuella fel vid inköp av material och säkerställa den mest rationella användningen av dem vid arbete.

Storlekar och sorter av tegel

Det finns ett visst dimensionellt rutnät av tegel, antaget i EU och Ryssland (GOST). Det har skillnader som måste beaktas vid inköp och beräkning av material. I synnerhet inhemska produkter är mer inriktade på bekvämligheten av murverk med sammanfogning på långsidor (skedar) eller kortsidor (petar). Europeiska tillverkare fokuserar på den dekorativa komponenten i murverket. Det är designens individualitet som värderas högt här, och komponentdelarna behöver inte idealiskt anpassas till varandra.

I synnerhet tillåter den europeiska standarden följande storleksintervall (LxBxH):

  • 2DF 240x115x113mm;
  • DF 240x115x52 mm;
  • WF 210x100x50 mm;
  • WD F210x100x65 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska standarder ger också möjligheter att variera höjden på varje lager av murverk. Så, enkla alternativ utmärks med en indikator på 65 mm, dubbla - 138 mm höga, en och en halv - 88 mm. Måtten på de långa och korta kanterna är standard för alla varianter: 250x120 mm. Vid beräkning av mängden material som krävs är det värt att överväga den valda tjockleken på murförbandet. Till exempel, i 1 m2 murverk med murbruk - 102 bitar av enstaka tegelstenar, och utan att räkna samman fogningen kommer denna siffra redan att vara 128 enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av murverk

Valet av murverk har ett stort inflytande på materialförbrukningen. När man vetter mot byggnader och strukturer används ofta block i olika färger, ett mosaikmönster eller kontinuerlig beläggning bildas, vilket är uttrycksfullt på grund av användningen av ett ovanligt färgutbud av produkter. Dekorativa alternativ för tegelbeklädnad är särskilt efterfrågade i Europa, där hela samlingar av lösningar för fasadfinish i en viss stil produceras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva processen med att bilda ett murverk innefattar alltid två komponenter - murbruk och tegel. Men sekvensen och metoden för att installera en solid vägg kan skilja sig avsevärt. Bland de mest populära alternativen för extern prydnad kan flera typer urskiljas.

  • Block typ av murverk . Det kännetecknas av omväxlande rader med långa och korta delar av tegelstenar på fasadens framsida. Samtidigt sammanfogas lederna, vilket ger en möjlighet att skapa en harmonisk fasadlösning. I den gotiska versionen utförs samma sekvens av användning av lång- och kortsidor, men med förskjutna fogar.
  • Spår . Murverket formas med en förskjutning av halva tegelns längd i varje rad. Beläggningen har en visuell dragningskraft. Det finns alltid den längsta delen av produkten på framsidan.
  • Lipetsk murverk . Det kännetecknas av bevarande av leder längs hela höjden av ytterväggen. Raderna kombineras i följande ordning: tre långa element till ett kort. Det är möjligt att använda moduler i olika färger.
  • Tychkovaya . På fasaden används endast kortsidan, som rör sig när raderna läggs ut.
  • Skedläggning . Formad längs långsidan (sked). Förskjutningen är 1/4 eller 1/2 tegel.
  • Brandenburg murverk . Det kännetecknas av en kombination av två skedar och ett rumpelement. I detta fall förskjuts alltid kortsidan för att placeras vid korsningen mellan de långa delarna.
  • Kaotiskt sätt . Det låter dig forma en fasadfinish med färgade tegelstenar i olika färger. I detta fall väljs arrangemanget av modulerna godtyckligt, det har ingen tydlig ordning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I byggbranschen används också andra populära och efterfrågade alternativ för att installera en fasad dekorativ beläggning. Det är värt att uppmärksamma det faktum att när du väljer en typ av murverk med en tydlig sekvens av element, är det absolut nödvändigt att noggrant upprätthålla lämplig densitet och flytbarhet för lösningen för att undvika eventuella problem med snedvridning av sömlinjen.

Beräkning av väggarea

För att beräkna den totala ytan på väggarna och få den mängd tegel som krävs för huset måste du utföra några inledande steg. Det finns vissa standardvärden som kan beaktas vid beställning.

Till exempel beräknas antalet föremål i ett paket baserat på dess höjd (i genomsnitt är det 1 m) och mått. På torget beräknas antalet tegelstenar med hänsyn till användning av murbruk och utan det. Till exempel kräver en tunn fasadbeklädnad av 0,5 tegelstenar i en enda version inköp av 51/61 st. Om leverantören erbjuder att betrakta materialet som pallar måste du komma ihåg att 420 standardstorlekar placeras i pallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid beräkning av väggarea finns det också ett antal faktorer att tänka på. Så kom ihåg behovet av att noggrant mäta alla parametrar på fasaden som ska beklädas. För att få dem behöver du:

  • multiplicera längden och höjden på varje vägg (utförd för objekt av valfri konfiguration);
  • få den totala ytan av fasadstrukturen genom att lägga till dessa värden;
  • mäta och beräkna den yta som dörrar och fönster öppnar;
  • lägga till de resulterande data tillsammans;
  • subtrahera liknande parametrar för dörrar och fönster från fasadens totala yta;
  • de erhållna uppgifterna kommer att ligga till grund för ytterligare beräkning av materialmängden.

Filmen på alla ytor som behöver tegelbeklädnad behöver bara multipliceras med antalet element i 1 m2. Men detta tillvägagångssätt kan inte kallas helt objektivt. I arbetet utförs faktiskt skarvning, utläggning av hörn och öppningar, vilket också kräver användning av ytterligare volym material. Både äktenskap och strid beaktas vid bearbetning av tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoder för att räkna produkter

Beräkna antalet tegelstenar i 1 kvm. m murverk kan göras på olika sätt. Antalet byggmoduler beror på hur murverket är gjort. Facing är oftast gjord i halv tegel, eftersom det är fixerat runt huvudväggen. Men om det krävs för att väsentligt öka konstruktionens värmeisolerande eller ljudisolerande egenskaper kan du montera fasaden i 1, 1,5 eller till och med 2 tegelstenar.

I det här fallet, i närvaro av sömmar, kommer antalet element i 1 m2 att vara följande.

Tegeltyp Antal bitar vid läggning i 0,5 tegelstenar med murbruk i 1 tegel 1,5 tegelstenar i 2 tegelstenar
Enda 51 102 153 204
En och en halv 39 78 117 156
Dubbel 26 52 78 104

Utan att ta hänsyn till sömmarna blir beräkningen av tegelförbrukning per 1 m2 murverk enligt följande.

Tegeltyp Antal bitar vid läggning i 0,5 tegelstenar utan murbruk i 1 tegel 1,5 tegelstenar i 2 tegelstenar
Enda 61 128 189 256
En och en halv 45 95 140 190
Dubbel 30 60 90 120
Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkar antalet element i en kvadratmeter dekorativ beklädnad och vilken typ av moduler som används. Höga dubbla och ett och ett halvt alternativ ger en minskning av murbrukskonsumtionen. För enskilda element kommer förbrukningen av själva tegelstenen att vara högre. För att räkna är det också värt att överväga antalet tegelstenar i pallen.

När du beställer material är det viktigt att känna till andra parametrar och indikatorer för de köpta produkterna . I synnerhet, när de levereras i bulk eller i buntar, finns det 512 tegelstenar i en kub. Det bör tilläggas att i detta fall ska de genomsnittliga värdena endast användas vid beräkning av murverk med samma arrangemang av element (endast med en sked eller bara med en rumpa).

Bild
Bild

Dessutom, om du beräknar bitar i en kubikmeter av väggen, måste du ta hänsyn till sömmens proportioner. De står för upp till 25% av den totala volymen. Genom att utföra arbeten med en standard tjocklek av skarvar kan du säkerställa en flödeshastighet på 394 enheter produkter per 1 m3.

Murets tjocklek bör bestämmas individuellt . Vid användning av dubbla eller ett och ett halvt tegel är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till alla indikatorer som är förknippade med en minskning av materialmängden. Förutom volymen kan du göra beräkningar baserade på indikatorerna för väggarea. Detta ger ett mer tillförlitligt resultat. För ytterväggar når felfrekvensen 1,9%, för interna skiljeväggar - 3,8%.

När du väljer en beräkningsmetod är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till alla möjliga aspekter relaterade till utförandet av arbetet. Längd och bredd på murverk, om de skiljer sig från standarden, bör beaktas i beräkningarna. Antalet tegelstenar per 1 m2 eller 1 m3 i detta fall kommer att vara mindre än genomsnittet.

Innan du börjar arbeta bör du ta hand om en lämplig mängd material för att dekorera fasader. Konsumtionen av tegelstenar bör ta hänsyn till fogarnas tjocklek, väggarea, metoden för att bilda murverket. Detta tillvägagångssätt kommer att undvika problem med brist på material.

Vid beräkningen är det dessutom nödvändigt att ta hänsyn till tegelbrott i arbetet. Beståndet bör vara cirka 5%. Med korrekt beräkning av den erforderliga mängden material är det möjligt att säkerställa ett smidigt förlopp av arbetet när man bildar den dekorativa beklädnaden av byggnadens fasad.

Rekommenderad: