Motorkultivator "Celina": Egenskaper Hos Modellerna 500L, "MK-500", "404", "MK-406" Och Andra. Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Motorkultivator "Celina": Egenskaper Hos Modellerna 500L, "MK-500", "404", "MK-406" Och Andra. Användarmanual

Video: Motorkultivator
Video: Celina LIFAN 2024, Maj
Motorkultivator "Celina": Egenskaper Hos Modellerna 500L, "MK-500", "404", "MK-406" Och Andra. Användarmanual
Motorkultivator "Celina": Egenskaper Hos Modellerna 500L, "MK-500", "404", "MK-406" Och Andra. Användarmanual
Anonim

Celina är ett välförtjänt märke av jordbruksutrustning. Men Celina-motorodlarna har ett antal funktioner som måste beaktas för att utesluta vissa fel. Låt oss överväga huvudmodellerna som erbjuds av det ryska företaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Celina MK-500

Denna gasdrivna odlare är till stor hjälp när du behöver odla marken i små områden. Viktigt: marken i det odlade området måste ha en mjuk och lös struktur. Tack vare 5 hk -motorn. med. kan odlaren odla sådan jord till ett djup av 25 cm.

Motorn går på bensin i fyrtaktsläge och är utrustad med en enda cylinder. Förbränningskammaren har en kapacitet på 196 kubikmeter. centimeter.

Bild
Bild

Celina - 500L

Denna odlare sjunker enligt sin tillverkare i marken under sin egen vikt.

Andra designfördelar är:

  • rörlighet som tillhandahålls av transporthjul;
  • bekvämligheten av operatörens arbetsställning;
  • smart fäste som gör det enkelt att bära mekanismen;
  • pålitlig och långvarig mask-växellåda;
  • fångst av en landremsa upp till 50 cm.
Bild
Bild

Odlare för medelstora tomter

Vi pratar om modellen "Celina-404". Enheten utvecklar en effekt på 4 liter. med., huvudförtjänsten i detta tillhör fyrtaktsbensinmotorn. Minskad, i jämförelse med den tidigare modellen, låter kraften bara arbeta marken till ett djup av 18 cm. Men bredden på den odlade remsan ökar upp till 60 cm. Viktigt: genom att leverera ytterligare en sektion med fräsar, utöver de som är installerade på fabriken, kan du expandera denna remsa upp till 80 cm.

Köps separat:

  • bergsmän;
  • plogar;
  • potatisgrävare.

Tack vare moderna tekniska lösningar är det möjligt att utföra det mesta av arbetet med minimal ansträngning. Kroppen är bekvämare: skärmarnas förlängda längd hjälper till att skydda förare från att somna med jord. Designerna förklarar att det inte är svårt att justera handtagen efter höjd och andra anatomiska egenskaper hos användarna. Celina-404 levereras som standard med transporthjul.

På grund av den övre placeringen av ventilerna i motorn var det möjligt att:

  • minska bränslekostnaderna;
  • förlänga normal driftstid;
  • uppnå tystare drift.
Bild
Bild

Stabil enhet med ökad funktionalitet

Vi pratar om modellen "Celina-406". Bensinmotorns effekt är högre än för de tidigare beskrivna kultivatorerna: den når 6,5 liter. med. Kedjedämparen är inställd på 1 växel bakåt och 1 växel framåt.

Även om några av komponenterna är tillverkade i Kina, kontrolleras deras produktion strikt av ryska specialister. Nästan alla detaljer och tekniska lösningar är patenterade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Celina-600

Det är en pålitlig assistent för bönder och trädgårdsmästare. Denna bensinodlare med en kinesisk motor av Lifan -märket utvecklar en insats på upp till 6 liter. med. Den odlade remsans bredd är 60 cm, och djupet är upp till 25 cm. Fyrtaktsmotorn med en förbränningskammarvolym på 173 kubikmeter. se tar emot bränsle från en tank med en kapacitet på 2,5 liter. Kraften överförs via en platt skivkoppling med hjälp av en snäckväxel.

Konstruktörerna har valt den övre versionen av ventilplaceringen, vilket gjorde kultivatorn mer kompakt och förlängde dess driftstid.

Bild
Bild

Celina-380L

Motorodlaren Celina-380L har en mycket svag motor (endast 3,5 hk). Den klarar inte en remsa som är bredare än 38 cm. Konstruktionens vikt är begränsad till 29 kg. Därför är en sådan enhet ganska lämplig för trädgårdsmästare som inte behöver en högpresterande enhet.

Andra egenskaper:

  • typ av motor är fyrtakts, med 1 cylinder;
  • 1 framåt och 1 bakväxel;
  • Kilremssändningsenhet;
  • endast manuell start.
Bild
Bild

Användarmanual

Tänk på det medföljande materialet för "Tselina 380L". Enligt dem är det nödvändigt att regelbundet utvärdera placeringen av kilremssändningsbanden, deras allmänna skick. Om det behövs bör alla kränkningar elimineras så snart som möjligt.

I förberedelsestadiet för arbete krävs:

  • kontrollera om det finns olja;
  • tanka utrustning vid behov;
  • kör i enheten i ett försiktigt läge.

Det händer så att kultivatorn fryser på plats, medan skärarna går djupare i marken. Apparaten måste lyftas upp och sedan tar haken slut. När du flyttar "Jungfrun" åt sidan är det nödvändigt att flytta den i motsatt riktning för att lämna den odlade marken. Lösa och lösa jordar kan inte bearbetas med fullständig nedsänkning av fräsarna i marken - annars kan motorn gå sönder.

Om du behöver en snabbstart rekommenderas att du omedelbart väljer produkter med en elektrisk start.

Rekommenderad: