Motoblock Aurora: Funktioner I Modellerna Country 1400 Multi Shift, Country 1350 Och Gardener 750. Vilken Redskap är Lämplig? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Aurora: Funktioner I Modellerna Country 1400 Multi Shift, Country 1350 Och Gardener 750. Vilken Redskap är Lämplig? Ägarrecensioner

Video: Motoblock Aurora: Funktioner I Modellerna Country 1400 Multi Shift, Country 1350 Och Gardener 750. Vilken Redskap är Lämplig? Ägarrecensioner
Video: Сборка AURORA COUNTRY 1400 MULTI-SHIFT 2024, Maj
Motoblock Aurora: Funktioner I Modellerna Country 1400 Multi Shift, Country 1350 Och Gardener 750. Vilken Redskap är Lämplig? Ägarrecensioner
Motoblock Aurora: Funktioner I Modellerna Country 1400 Multi Shift, Country 1350 Och Gardener 750. Vilken Redskap är Lämplig? Ägarrecensioner
Anonim

För att optimera arbetsflödet använder många jordbrukare och ägare av jordbruksmark användning av olika hjälputrustningar. Bland denna lista sticker ut bakomliggande traktorer, vars huvudsakliga inslag anses vara multifunktionalitet. Den mest populära och prisvärda utrustningen i denna serie anses vara produkter tillverkade av det kinesiska varumärket Aurora, som har fått ett positivt rykte på den ryska marknaden.

Bild
Bild

Särdrag

Utrustningen som produceras av Aurora -varumärket är ganska efterfrågad när det gäller hjälputrustning för privat jordbruk, inte bara utomlands, utan också bland bönder i länderna i före detta Sovjetunionen. Kina bedriver produktion och montering av multifunktionella enheter. Tack vare de produkter som tillverkas av denna oro har många ägare av gårdar och trädgårdar med ett stort område blivit tillgängliga för olika modeller av användbara walk-behind-traktorer med olika kapacitet och konfigurationer. En egenskap hos många modeller av Aurora walk-behind traktorer är möjligheten att dessutom utrusta utrustningen med ett blad , tack vare vilken enheten blir liknande funktionalitet som en jordbruksmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från det kinesiska märket sticker ut genom att både bensin- och dieselenheter erbjuds konsumenten ., dessutom är modellerna indelade i två klasser: tung utrustning och lätta bakomgående traktorer. Tillverkaren placerar de senaste enheterna som maskiner för att arbeta med böjlig och mjuk jord, tunga motoblock fungerar framgångsrikt på jungfrulig jord, och utrustningen klarar också att rengöra området från snö, utför funktionerna som en gräsklippare, en draganordning för transport av gods. Alla dessa uppgifter är dock genomförbara, förutsatt att motorblocket dessutom är utrustade med redskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kinesiska walk-behind traktorer har positiva och negativa egenskaper som bör beaktas innan de köper. Fördelarna med Aurora -tekniken inkluderar följande egenskaper hos enheter.

  • De erbjudna bakomgående traktorerna tillhör kategorin jordbruksmaskiner med en genomsnittlig och ganska överkomlig kostnad, i ljuset av vilka enheterna kan konkurrera även med franska enheter.
  • Modellutbudet av kinesiska motoblock består av maskiner med olika tekniska kapacitet, som kan användas för en eller flera uppgifter under arbete med grönsaksodlingar och andra delar av en dottergård.
Bild
Bild
  • Reservdelar och komponenter för produkter är lätt tillgängliga, så att de kan köpas på vilken specialavdelning eller butik som helst.
  • Motoblock Aurora sticker ut för sin enkla montering och bekvämlighet vid efterföljande underhåll, dessutom är de ganska enkla att använda.
  • Enheterna kan användas och dessutom utrustas med ett stort antal olika utrustningar, i ljuset av vilka kinesiska odlare anses vara multifunktionella.
  • Alla produkter uppfyller internationella kvalitetsstandarder.
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar med de aktuella enheterna har dessa produkter vissa nackdelar

  • Den svagaste punkten för kinesiska enheter är motorn och växellådan, vilket kan vara ganska problematiskt att starta.
  • Ofta förfaller komponenterna i de rörliga delarna av enheter som inte är gjorda av metall utan av plast. Sådana element minskar kostnaden för motoblock.
Bild
Bild

Modeller och deras egenskaper

Sortimentet av Aurora walk-behind traktorer på den ryska och utländska marknaden representeras av ett stort antal modeller, de mest populära presenteras nedan.

Bild
Bild

Aurora 1000 Country

Enheten fungerar med en fyrtaktsmotor, bensin används som bränsle. Vikten av den bakomliggande traktorn är 73 kilo, med en effekt på 7 liter. sek., med en bränsleutrymme på 3, 6 liter. Enheten har ett kylsystem samt 2 bakåt- och 3 framåtväxlar. Den bakomliggande traktorn har strålkastare, samt funktionen att justera handtagets nivå, vilket ökar komforten under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aurora Country 1350 Förskott

Denna modell tillhör kategorin tung utrustning, eftersom massan på den bakomliggande traktorn är cirka 140 kilo. Enheten fungerar på en fyrtakts bensinmotor, vars effekt är 14 liter. med. Enheten avger en ganska rymlig bränsletank, som är 6,5 liter. Den bakomgående traktorn fungerar i två växlar framåt och en bakåt.

Bild
Bild

Aurora 1050 Förskott

Enheten går på bensin, motoreffekten är 9 liter. med. Massan på den bakomliggande traktorn är 90 kilo. Enheten kan fungera tillsammans med olika redskap, motorn startas manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aurora trädgårdsmästare 750

Denna modell sticker ut för sin kompakthet och ergonomi. Den bakomliggande traktorn är utrustad med en omvänd funktion; det finns flera alternativ för placeringen av manöverhandtaget på mekanismen. Motorn går på bensin, enhetens effekt är 7 liter. med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aurora Country 1400 Multi Shift

En modell från klassen tunga motorblock, enhetens vikt är 160 kilo. Produkterna kännetecknas av en motoreffekt på 13 liter. med., vilket har en positiv effekt på maskinens produktivitet. Maskinen är liksom sin motsvarighet Aurora 900 Multi Shift utrustad med ytterligare skydd mot växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Enheten är en mobil mekanism som utför sitt arbete, liksom arbetet med alla rörliga delar med en förbränningsmotor. Olika typer av gräsklippare, plogar, borstar, spadar används som externa komponenter. Utrustningen varierar beroende på enhetstyp: den tunga klassen av maskiner har som regel en hjulplog i grundkonfigurationen, lätta modeller av bakåtgående traktorer säljs tillsammans med en fräs.

Bild
Bild

Valfri utrustning

Tillverkare erbjuder ägare av kinesiska enheter att utöka funktionaliteten hos de köpta modellerna med hjälp av bilagor. De flesta av de presenterade tilläggsverktygen kan användas tillsammans med alla Aurora walk-behind-traktorer, men det finns viktbegränsningar på vissa alternativ. Detta gäller tunga redskap för arbete, till exempel släpvagnar, snöslungor eller motorvagnar, som bara kan köras med redskap med en kapacitet på minst 7 hk. med.

Bild
Bild

Utbudet av redskap för Aurora walk-behind traktorer inkluderar följande tillbehör

  • Plog . Baserat på modellutbudet som den bakomliggande traktorn tillhör kan enheten användas tillsammans med en en- eller dubbelkroppsplog. Det finns också klassiska eller svarvade delar.
  • Snöslunga . För motoblock föreslår tillverkaren att man köper snöplogar som dessutom är utrustade med remdrivning.
  • Utrustning för plantering och skörd av potatis . Lättklassen motoblock kan utrustas med enradiga potatisplanterare; för tung utrustning erbjuds utrustning med större kapacitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vagn för transport av varor . Detta tillbehör kan vara standard eller större och kan bära mer än 120 kilo. Dessutom kan enheterna arbeta tillsammans med motorvagnar i enlighet med de tekniska egenskaperna hos modellerna.
  • Gräsklippare . Denna utrustning kan ha olika storlekar, men gräsklipparen kan användas med alla Aurora walk-behind traktorer utan undantag.
  • Grousers . Denna klass av komponenter skiljer sig utifrån storleksintervallet, som väljs för varje enhetsmodell individuellt. Instruktionerna för gående traktorer innehåller information om kompatibilitet och möjlighet till vidhäftning med en eller annan version av klacken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och vård

Varje modell av den bakomliggande traktorn innehåller instruktioner i grundkonfigurationen. Detta dokument kommer att underlätta driftsfrågan mycket, därför måste det läsas. Efter att ha köpt enheten behöver han en inkörning. För första gången kan du starta bilen direkt på platsen eller i garaget. Den optimala varaktigheten för den första inkörningen bör inte vara mer än 20 timmar, medan enheterna ska fungera med 2/3 av deras effekt. För att överklocka alla system bör sedan bakomgående traktorer köras med maximal prestanda, om möjligt använda laster med vagnar till dem, samt under odling av svår jord.

Bild
Bild

Det är bäst att köpa A-95 eller A-92 bensin i sin rena form, utan föroreningar, för tankning av bensin . När det gäller dieselmodeller kan du ta vilket bränslemärke som helst för deras drift. För att undvika fel på enheter måste oljan väljas i enlighet med säsongen utanför fönstret. För att förbättra prestandan för motoblock på sommaren är det bättre att föredra mineralkompositioner och på vintern att använda syntetiska ämnen. Oljebyte bör utföras en gång per säsong eller så snart hela volymen är förbrukad kan det vara nödvändigt att justera gasventilen.

Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt bakomliggande traktor från den presenterade serien med kinesiska enheter, följande rekommendationer bör beaktas.

  • Den primära uppgiften anses vara en tydlig definition av de funktioner som den eller den bakomliggande traktorn ska utföra, liksom beteckningen på det område på platsen som kommer att behöva bearbetas. Konfigurationen, liksom kraften i själva enheten, beror direkt på detta ögonblick. För svårtillgängliga jordar är det värt att ge företräde åt tung utrustning som har god vidhäftning till marken. För upprepade odlade marker kan du välja klassen lättviktiga Aurora walk-behind traktorer.
  • När det gäller arbetsuppgifterna kommer detta faktum också att påverka valet av ytterligare redskap, liksom alternativen för dess vidhäftning till den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild

Det moderna sortimentet av Aurora walk-behind-traktorer representeras av bensin- och dieselenheter, därför bör detta val läggas vid valet. Som regel kommer bensintypenheter att kosta flera gånger mindre, detta mönster beror på särdragen hos dess motor. Dessutom är bakomliggande traktorer, där bensin används som bränsle, lättare att underhålla under drift. När det gäller dieselbilar kan du under deras användning i drift spara betydligt på bränsleförbrukningen, eftersom det blir billigare, dessutom kommer själva förbrukningen att vara lägre. Ett slående exempel är den bakomliggande traktorn Aurora 105-E

Bild
Bild

En viktig fråga i den aktiva driften av utrustning är det ögonblick då motorkylsystemet är tillgängligt. Bensinenheter fungerar med en luftversion, och dieselmotorblock kan dessutom utrustas med en vattentyp kylning. Förekomsten av ett extra system är särskilt viktigt för klassen tung utrustning, till exempel Aurora 81DE eller Aurora MT-101D

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Eftersom Aurora walk-behind-traktorer ganska aktivt används i det privata jordbruket har många olika svar utvecklats om modellutbudet av enheter. De flesta recensionerna som återstår avser enheternas höga funktionalitet, samt minimikrav under driften av både tung och lätt utrustning. Bland bristerna noterar ägarna till motoblock en ganska påtaglig vibration under drift, liksom en hög ljudnivå.

Rekommenderad: