Reducer För Vedklyva (19 Bilder): Steg-för-steg Monteringsanvisningar. Funktioner I Modellen RCHN-80A. Hur Väljer Man En Växellåda?

Innehållsförteckning:

Video: Reducer För Vedklyva (19 Bilder): Steg-för-steg Monteringsanvisningar. Funktioner I Modellen RCHN-80A. Hur Väljer Man En Växellåda?

Video: Reducer För Vedklyva (19 Bilder): Steg-för-steg Monteringsanvisningar. Funktioner I Modellen RCHN-80A. Hur Väljer Man En Växellåda?
Video: Tiffany ger sina bästa bantningstips 2024, Maj
Reducer För Vedklyva (19 Bilder): Steg-för-steg Monteringsanvisningar. Funktioner I Modellen RCHN-80A. Hur Väljer Man En Växellåda?
Reducer För Vedklyva (19 Bilder): Steg-för-steg Monteringsanvisningar. Funktioner I Modellen RCHN-80A. Hur Väljer Man En Växellåda?
Anonim

Vedklyvar är mycket användbara enheter i vardagliga förhållanden. De ska inte underskattas som bekvämligheten och säkerheten vid beredning av ved beror direkt på sådana enheter . Mycket uppmärksamhet bör ägnas reduktionsenheten för vedklyven, som är en viktig del av systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja rätt växel innebär att säkerställa systemets övergripande tillförlitlighet och dess långsiktiga drift. Om du gör det minsta misstaget måste du spendera pengar i det viktigaste ögonblicket för att reparera eller byta ut någon del. I värsta fall måste du ändra elementen som är sammankopplade med den trasiga delen. Därför är det mycket viktigt att använda hjälp av professionella designers och ingenjörer.

De uppmärksammar en rad olika faktorer:

  • placering av växellådan i rymden;
  • dess driftssätt;
  • allmän belastningsnivå;
  • temperaturen till vilken enheten värms upp;
  • vilken typ av uppgifter som utförs och graden av deras ansvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många olika växlar. Om du väljer rätt element kommer maskutrustningen att fungera i minst 7 år. Livslängden för cylindriska system kan vara 1,5-2 gånger längre.

Det är dock inte alltid möjligt att få råd från ingenjörer i praktiken. I det här fallet kan du få hjälp av de enklaste rekommendationerna, som kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om systemtyper och inte bara

När du förbereder dig för att montera en mekanisk eller hydraulisk vedklyvare måste du börja med att förbereda de kinematiska diagrammen. De kommer att visa dig vilka typer av växlar som är värda att använda.

  • I en cylindrisk apparat med horisontell design axlarna för in- och utgående axlar är placerade i ett gemensamt plan, men på parallella linjer.
  • Liknande i struktur och vertikala växellådor - endast huvudplanets orientering är annorlunda.
  • För maskväxellådor med ett steg skär axlarna i axlarna i rät vinkel. Tvåstegs snäckväxellådor är utformade med parallella axelaxlar i åtanke. De är medvetet placerade i olika horisontella plan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvväxellådor är också en speciell typ .… Bland de två axlarna är effekten av ökad betydelse. Det är hans orientering i rymden som har ett avgörande inflytande. I mask-typ enheter kan en typ av växellåda installeras för alla orienteringar av den utgående axeln i rymden. Cylindriska och koniska versioner tillåter nästan alltid att utgående axlar placeras strikt horisontellt. Undantag är sällsynta, för det mesta uppnås de med designtrick.

Med samma dimensioner och vikt är cylindriska mekanismer 50-100% effektivare än maskanaloger. De håller så mycket längre. Det är därför (av ekonomiska effektivitetsskäl) valet är ganska uppenbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra nyanser

Är av stor betydelse växelläget för växeln … Det bestäms med hjälp av information om antalet varv på elmotorn och de erforderliga vridparametrarna för utgående axlar. Indikatorn som fastställts som ett resultat av beräkningen avrundas till närmaste typiska värde. Det är viktigt att notera att motoraxeln, och därför den utgående växelaxeln, inte bör rotera snabbare än 1500 gånger per minut. Inom dessa gränser väljs motorns parametrar i enlighet med de allmänna kraven för enheten.

Det erforderliga antalet steg ställs in enligt specialtabeller. Den första indikatorn för bestämningen är bara växelförhållandet. Om GOST på växellådan indikerar att den kommer att användas "sporadiskt", det betyder att :

  • den maximala belastningen är 2 timmar för varje 24 timmar (inte mer);
  • 3 eller 4 växlar görs per timme (inte mer);
  • mekaniska rörelser utförs utan påverkan på själva mekanismen.
Bild
Bild
Bild
Bild

De så kallade cantilever-belastningarna på axlarna bestäms också. De måste matcha den nivå som anges i de medföljande dokumenten för växlarna, eller till och med vara lägre. Det är nödvändigt att ta hänsyn till både den genomsnittliga arbetsnivån över en timme (i minuter) och vridmomentet. Eftersom alla dessa nyanser är svåra att förutsäga i självtillverkade mönster, det rekommenderas inte att göra växellådor från bakaxeln och liknande hjälpenheter … Kvaliteten på deras arbete visar sig vara otillfredsställande i jämförelse även med de "genomsnittliga" fabriksenheterna.

Växelmotorn är att föredra om enhetens kompakthet kommer först. Över 95% av strukturer av detta slag är konstruerade för godtycklig placering av utgående axel. I den stegvisa monteringsanvisningen noteras också att det inte finns något behov av att använda kopplingar som går samman motorn och växeln. Men du måste förstå att sådana enheter är dyra. Dessutom måste varje enskild order skickas med de nödvändiga parametrarna.

Genom att självmontera en analog som kräver användning av kopplingar kan du enkelt minska kostnaderna med 10% eller till och med 20%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

  • Vid montering av vedklyva används ofta en enstegs växellåda. RFN-80A … Dess karakteristiska drag är placeringen av "mask" ovanpå. Utvecklarna antog att deras produkt skulle användas i lågpresterande industriella enheter. Helixen är orienterad till höger. Det finns ingen fläkt inuti det okrossbara gjutjärnshöljet, effektiviteten sträcker sig från 72 till 87%.
  • Modifiering Ch-100 fungerar framgångsrikt under konstant och föränderlig, monoton och omvänd belastning. Designen säkerställer att axlarna kan vridas i alla riktningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

För skruv kan vedklyva användas reduktionsväxel reducerare … Denna typ av element är mycket tillförlitlig. Anledningen är enkel - de ojämna metalldelarna är extremt tätt förbundna med varandra. Det kommer att krävas nästan extrema ansträngningar för att bryta detta problem.

Rekommenderad: