Board "quarter": Hyvlat Quarter Board Och Kantad, Torr Lärk Och Andra Typer, Golvbräda Med Det Valda Kvartalet Och Dess Anslutning

Innehållsförteckning:

Video: Board "quarter": Hyvlat Quarter Board Och Kantad, Torr Lärk Och Andra Typer, Golvbräda Med Det Valda Kvartalet Och Dess Anslutning

Video: Board
Video: The Frank Miller Lumber Quartersawing Process 2024, April
Board "quarter": Hyvlat Quarter Board Och Kantad, Torr Lärk Och Andra Typer, Golvbräda Med Det Valda Kvartalet Och Dess Anslutning
Board "quarter": Hyvlat Quarter Board Och Kantad, Torr Lärk Och Andra Typer, Golvbräda Med Det Valda Kvartalet Och Dess Anslutning
Anonim

Quarterboard är allmänt efterfrågat när ytbehandlingar och invändiga ytor efterbehandlas. Dess huvudsakliga egenskap är frånvaron av ett "törn-spår" -system, anslutningen av delar utförs på grund av utsprång (kvarter) på motsatta sidor. Detta element används för att säkra de enskilda delarna så tätt som möjligt, så att det inte finns några luckor och luckor efter installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Trätillverkare erbjuder idag brädor i olika former, längder och storlekar. Ett av de mest populära alternativen är kvartskivor, som är lika lämpliga för yttre fasader och invändig beklädnad . En byggnad mantlad med en sådan bräda ser väldigt imponerande ut, det skapar en mysig, varm atmosfär. Även mycket dyra sidospår kommer aldrig att se så vackert ut som en fjärdedel. Dessutom kommer kondens säkert att ackumuleras under sidosidan, medan "kvartalet" är ett "andningsbart" material i trä som gör att du kan behålla en optimal luftfuktighet i byggnaden.

Bild
Bild

“Quarter” är en hyvlad bräda med en utvald axel på sidokanterna . Den största fördelen med ett sådant material är skapandet av en perfekt plan yta som döljer alla synliga defekter och brister som lämnas efter byggnadsarbete. Trä ger hög värme- och ljudisolering, och träets naturliga struktur ser snygg ut i alla interiörer.

Kvartsbrädor kan monteras även utan speciella arbetsförmågor - installationen utförs med en överlappning utan att använda ett specialiserat verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tillverkas brädor?

"Kvartal" utförs i enlighet med GOST 8486-86.

Till skillnad från eurolining levereras inte en fjärdeskantad skiva med spår och spikar under tillverkningen . För att förhindra att materialet vrider sig, vrids och spricker under drift måste råvaran torkas noggrant före användning. Under industriella förhållanden görs detta i en speciell torkningskammare.

När den optimala fuktnivån uppnås bearbetas torrskörd.

Bild
Bild

Efter hyvling och kantning skärs en fjärdedel av brädorna . Sedan täcks den färdiga produkten med antiseptisk impregnering, sorteras, förpackas och skickas till lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Kvartsbrädan är bättre känd som golv eller mantel. Det är mycket efterfrågat i utformningen av yttre och inre ytor, medan fasaderna på byggnaden, tak och väggar får ett estetiskt utseende.

Bild
Bild

Med hjälp av en yttre finish med detta material kan du skapa ribbade fasader som inte kan erhållas från vanligt foder och planka. " Kvartal" -brädan blev utbredd i konstruktionen av inneslutande strukturer, liksom i inredningen av bad, terrasser, balkonger, verandor och stugor.

Inom inredning används kvartämnen för att skapa ekohus, dekorera rum i lantlig stil. Denna lösning ger inte bara hemmet ett spektakulärt utseende, utan bidrar också till att skapa ett gynnsamt mikroklimat.

Styrelsen har funnit sin tillämpning i skapandet av dekorativa element i landskapsdesign, liksom icke-triviala designlösningar på kaféer, restauranger, klubbar och andra anläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Kvartsbrädor kan ha olika storlekar: deras tjocklek är 16 och 20 mm, längd - 2, 4 och 6 m och bredd - 90, 95, 100, 110, 115, 120, 140 mm. Den mest sålda brädan anses vara 190x20.

Sådana brädor är gjorda av tall, gran, lärk, cederträ samt asp och lind

De mest utbredda är gran- och tallprodukter - de representerar det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet.

Bild
Bild

Fördelar med materialet

  • Dekorativt utseende . Strukturen av barrträ ger alla designprojekt estetik och adel.
  • Hållbarhet och styrka . Under de mest ogynnsamma yttre förhållandena kan en "kvart" tavla hålla minst 20-30 år, och med rätt ytvård behåller materialet sina operativa egenskaper i upp till 100 år. Tall och gran är mycket motståndskraftiga mot mekaniskt slitage, och på grund av sin hartsighet motstår de framgångsrikt råta, mögel och andra patogena mikroorganismer.
  • Fuktmotstånd . Tall- och granbrädor uppvisar enastående värmebeständighet, så de kan användas för både invändig och utvändig beklädnad i regioner med fuktigt klimat.
  • Motståndskraftig mot extrema temperaturer . Barrträets egenskaper gör att brädorna klarar temperaturfluktuationer, behåller sina egenskaper vid sommarvärme och vinterfrost.
  • Lönsamhet . Tallar och granar växer överallt i vårt land, så kostnaden för sådant sågat virke är lågt i jämförelse med andra arter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Installation av fjärdedelar är enkel. Det är nästan omöjligt att fixa sådana ämnen felaktigt. Denna metod för läggning är dock endast tillåten i horisontell riktning; vertikal fastsättning kommer inte att vara tillräckligt stark.

Väggarna är mantlade på ett överlappande sätt, så lederna efter mantel är praktiskt taget osynliga - detta skapar effekten av en fast yta . Ändå fäster lamellerna inte fast nog vid basen - detta är ett klart plus från värme- och ljudisoleringssynpunkt.

Luftgapet ger effektiv ventilation och blir också en extra värmeisolator.

Det relativt låga priset på en fjärdedel ombord, dess praktiska och användarvänlighet gör materialet konkurrenskraftigt på marknaden. Det är därför som efterfrågan på dessa brädor fortfarande är hög.

Rekommenderad: