Skivade Tallbrädor: Torra Tallbrädor, Extraklass Och Andra, Angarsk Och Annan Tall

Innehållsförteckning:

Video: Skivade Tallbrädor: Torra Tallbrädor, Extraklass Och Andra, Angarsk Och Annan Tall

Video: Skivade Tallbrädor: Torra Tallbrädor, Extraklass Och Andra, Angarsk Och Annan Tall
Video: Прогулка в районе ДК Современник/ город Ангарск Иркутская область 2024, April
Skivade Tallbrädor: Torra Tallbrädor, Extraklass Och Andra, Angarsk Och Annan Tall
Skivade Tallbrädor: Torra Tallbrädor, Extraklass Och Andra, Angarsk Och Annan Tall
Anonim

Det är viktigt att veta allt om hyvlade tallskivor redan eftersom det kanske är det mest massiva inhemska sågade virket. Det finns torra tallbrädor av extra klass och andra produktkategorier på marknaden. De kan tillverkas av Angarsk och annan tall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En tallhyvlad bräda kan beskrivas på två sätt - både som en hyvlad bräda och som barrträ. Hyvling menas naturligtvis inte med ett enkelt plan, utan med högkvalitativ utrustning på professionell nivå.

Experter noterar att hyvlade skivor av hög kvalitet alltid utsätts för kammartorkning. Den har felfri geometri och imponerande hållbarhet. Detta material ruttnar praktiskt taget inte ens vid hög luftfuktighet (upp till vissa gränser).

I de norra delarna av landet är årsringarna av träd mycket nära pressade mot varandra, och på stammarna som skördats i mittfältet är avståndet mellan dem 5 gånger större. Samtidigt är tallodling i tempererade klimat mer benägna att spricka. Tillväxtregionen påverkar också själva kärnans färg . Tall är hållbar och lätt att hantera.

Denna barrart "luktar skog" mer än gran. Det sticker ut för sin ökade hartsighet. I olika fall kan denna omständighet ses både som en fördel och en nackdel.

Tall är relativt lätt. Även sådana komplexa detaljer som räcken och trappor kan erhållas från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Skillnaden i pris med vått virke är fullt motiverat. Torkade produkter är lättare att installera, och de skiljer sig inte åt i någon nyckfullhet. Sannolikheten för deformation under normala driftförhållanden är försvinnande liten. Det är vettigt att köpa våtämnen endast för dem som är redo att vänta på sin naturliga torkning eller har professionella torkinstallationer.

Selektiv kvalitet, aka extra, möjliggör individuella sammanväxta knutar. Även de svagaste manifestationerna av en svampinfektion är strängt förbjudna.

Andelen sprickor med stort djup bör inte stå för mer än 10%, små - högst 16%.

Begränsningen för varpning och avvikelse från kanternas parallellitet är inte högre än 1% . När det gäller sågade trävaror från första klass kan de bara uppfylla GOST -toleranserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övre svampinfektioner står för högst 10% av ytarean. Oftast startas förstklassig furu för allmänna byggnadsarbeten . Andra klass är mycket billigare, men kraven för det är mindre stränga. En förändring av fibrernas lutning och utseende av hartsartade hålrum är tillåtna. Du kan göra formning av ett sådant träd, svarvning under taket; proffs inte seriöst överväga tredje och fjärde klass.

Den specifika tallarten är av stor betydelse. Sorterna Angarsk, Arkhangelsk och Karelian är härdade mest under hårda naturförhållanden. Och även för konstruktionsändamål kan brädor från vanliga, koreanska, hartsartade, kärr och flexibla talltyper användas.

Typen av snitt på en tallstam är också viktig . Den tvärgående talar för sig själv - skäret rör sig över fibrerna. Denna metod används när du behöver göra konstnärlig parkett. Den tangentiella tekniken låter dig få snygga, vackra mönster. Oftast försöker de välja radiella skärbrädor, det ger en optimal balans mellan skönhet och styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Torr tallskiva används i en mängd olika applikationer. Tall passar bäst som träbyggnadsmaterial.

Förutom de redan nämnda trapporna och räckena kan järnvägsslipar, broar, segelfartygsmaster, möbler, fönster, dörrar, parkett, parkettbräda, väggbeklädnad, golv och tak i bad, bastur, kroppslister tillverkas av furu.

Rekommenderad: