Hörnsoffor I Vardagsrummet (94 Bilder): En Stor Mjuk Soffa, Välj Storlekar För Ett Litet Vardagsrum, Vackra Designidéer I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffor I Vardagsrummet (94 Bilder): En Stor Mjuk Soffa, Välj Storlekar För Ett Litet Vardagsrum, Vackra Designidéer I Inredningen

Video: Hörnsoffor I Vardagsrummet (94 Bilder): En Stor Mjuk Soffa, Välj Storlekar För Ett Litet Vardagsrum, Vackra Designidéer I Inredningen
Video: Top 10 IKEA Sofas 2021 | Reviewing Our Favourite IKEA Sofa Models of the Year 2024, Mars
Hörnsoffor I Vardagsrummet (94 Bilder): En Stor Mjuk Soffa, Välj Storlekar För Ett Litet Vardagsrum, Vackra Designidéer I Inredningen
Hörnsoffor I Vardagsrummet (94 Bilder): En Stor Mjuk Soffa, Välj Storlekar För Ett Litet Vardagsrum, Vackra Designidéer I Inredningen
Anonim

Hörnsoffor i vardagsrummet är den optimala designlösningen för ett specialrum. Stoppade möbler av denna typ förvandlar alla typer av rum och ger hem komfort i atmosfären. Men för att stilen ska vara inbjudande och komplett måste du känna till möblernas funktioner, dess strukturer och plats, beroende på modell. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till stilen på den valda hörnsoffan.

Bild
Bild

Särdrag

Hörnsoffor är unika stoppade möbler, ett alternativ till raka modeller, som skiljer sig i ramens struktur och har ett antal fördelar. Huvuddragen i dessa soffor är närvaron av ett hörn . Det kan vara universellt (med möjlighet att byta från ena sidan till den andra), vanlig eller ö (en modell där ett hörn kan göras från en soffmodul).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffhörnet är inte så mycket dess funktion som fördelen med någon hörnmodell, för tack vare denna design kan soffan placeras i hörnet på väggen för att spara bokstavligen varje centimeter av användbart utrymme. Detta gör att du kan organisera utrymme även i ett litet rum, där det inte finns något extra utrymme, men du vill visuellt öka området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsofforna i vardagsrummet är unika genom att de är multifunktionella . Under dagen gör de ett utmärkt jobb med funktionen i gästområdet, där gäster eller familjemedlemmar kan rymmas. I de flesta fall tillhandahåller hörnsoffor transformering, så de läggs ut på natten och bildar en hel säng.

Dessutom är modellerna utvecklade på ett sådant sätt att kajytan alltid är bekväm och jämn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med hörnsoffor är mycket bekväma . Om du närmar dig valet av mattor på rätt sätt blir sömnen inte bara lugn, utan också korrekt, vilket är viktigt för ryggraden, vars dagliga belastning är mycket hög både dag och natt. I de flesta fall har sådana stoppade möbler en bekväm fällningsmekanism, tack vare vilken hörnsoffan förvandlas till en fullvärdig säng på några sekunder. Därför, oavsett typ av lokaler, är dessa möbler mycket efterfrågade bland köpare.

Det är anmärkningsvärt att även en tonåring klarar de flesta modeller med transformation, eftersom mekanismerna inte bara är enkla att använda, utan också säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffor är bekväma stoppade möbler som kan ha olika hårdhet (mjuk, måttligt hård och optimalt hård) . Beroende på dina preferenser kan du välja ett hörnalternativ med massage eller ortopedisk effekt. Sådana konstruktioner är inte botande, men de anses vara ett bra förebyggande av sjukdomar i rygg, nacke och extremiteter.

Bild
Bild

Idag är valet av modeller av hörnsoffor mycket olika . Detta gör att du kan köpa det alternativ du gillar, med hänsyn till måtten på ett visst rum, dess stil och befintliga möbler. På så sätt kan du betona idén om design eller markera interiören med en elegant accent utan att störa harmonin i det övergripande utseendet.

Bild
Bild

En annan fördel med hörnsoffor är deras kompaktitet när de är vikta . I de flesta fall ser de snygga ut och stökar inte upp i rummet. Dessutom är modellerna unika genom att de ofta inte behöver stort ledigt utrymme för transformation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med alla fördelar har vissa modeller en liten nackdel. Alla modeller kan inte placeras nära väggen så att ryggstödet kan sänkas obehindrat. Det beror på egenskaperna hos den specifika transformationsmekanismen.

Bild
Bild

Beroende på materialet i de ingående hörnsofforna skiljer de sig åt i kostnad. Tack vare detta kan du välja en modell så att den är bekväm, bekväm och billig.

Bild
Bild

Typer och former

Hörnsoffor i vardagsrummet är olika. I en konkurrenskraftig miljö producerar möbeltillverkningsföretag ett sortiment som förvånar inte bara i det allmänna utseendet, utan också i funktionaliteten.

Bild
Bild

Den välbekanta icke-hopfällbara soffmodellen ger plats för att omvandla alternativ. Idag har även den vanligaste typen av soffa sin egen betydelse (till exempel kan ett hörn mycket väl klara funktionen hos en bekväm stol, sängkläder och andra saker som tar mycket plats, men som endast används ibland kan vara hopfälld i rymliga lådor).

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära typerna av hörnsoffor inkluderar modeller med:

  • barbord
  • ottoman
  • funktionella armstöd-nischer
  • sidoväggar
  • alternativ utan sidodelar
  • modulära strukturer
  • modeller med breda armstöd, tack vare vilka möjligheten till ytterligare organisation av arbetsplatsen skapas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med breda armstöd är mycket populära: idag är de i fokus för kreativa designers. Det är för sådana strukturer som speciella överlägg utvecklas av olika material (plywood, textilier, plast, vaddering), som är ett slags arrangörer och gör ett universellt armstöd till ett minibord för arbete, läsning av böcker, ett litet bord till frukost, och låter dig fixa en bordslampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de extra blocken som förbinder den raka delen och vinkeln är deras design inte mindre varierad . (det kan vara hörnischer, tebord). Armstödens mest intressanta funktionalitet är hyllorna. Allt kan placeras på dem, och de nödvändiga föremålen kommer alltid att finnas till hands om det behövs.

Dessa armstöd är vanligtvis mjuka och tillverkade av samma material som huvudblocken (säte och rygg).

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av design är hörnsoffor vikta, glidande (utrullning), icke-vikbara . Beroende på modell har de en vanlig, lång eller låg rygg. Ibland finns det i kollektionerna av möbelföretag alternativ med hög rygg.

Vissa modeller har en fast, styv rygg och kompletteras med mjuka modulära kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är själva soffans form annorlunda:

I vissa fall är detta den vanliga klassikern med rätt vinkel , bestående av två - högst tre delar. Vanligtvis, i sådana strukturer, förvandlas det mesta till en fullvärdig sovplats tillsammans med hörnstycket.

Bild
Bild

Bland öns alternativ finns det inte mindre variation . Det finns intressanta, långa modeller i raden, som, förutom vikningsdelen, har från fem moduler och mer. Detta gör att du bekvämt kan ta emot gäster, sådana soffor är rymliga, eftersom de är utrustade med ett stort antal rymliga linnelådor. Även hörndelen av dem kan ha en nisch eller hyllor (för böcker, CD -skivor eller andra användbara saker).

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är karnappfönster hörnsoffor också anmärkningsvärda .designad för ett burspråk i form och storlek. Ofta görs sådana modeller på beställning, eftersom i princip formen på dessa strukturer är individuell och skiljer sig från standarderna för möbelföretag. Till skillnad från analoger kan en fönsterhörnsoffa inte fylla avsatsområdet symmetriskt, därför liknar dess design i de flesta fall ett rektangulärt hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällmekanismer

Förvandlingen av soffan är en av skillnaderna mellan modellerna. Faktum är att sofforna läggs ut som raka linjer, och vinkeln deltar inte i transformationen, utan är en integrerad del av kajen.

Det finns en linnelåda under hörnstycket.

Bild
Bild

Det finns flera typer av hörnsoffa -mekanismer:

bok - modellen förvandlas genom att höja sätet medan du sänker ryggen (en enkel klassisk transformationsteknik);

Bild
Bild

Eurobook - en modifierad bok: sätet lyfts upp och samtidigt skjuts framåt, sänks sedan till golvet, varefter de sätter öglorna på ryggen och sänker det ner;

Bild
Bild

Klicka-gag - ett system som liknar en bok: sätet höjs först upp tills det klickar, medan ryggstödet sänks och sedan sänks ner;

Bild
Bild

Delfin - ett alternativ där ytterligare ett block är dolt i en låda under sätet; det utvecklas enkelt: du måste dra slingan, rulla blocket framåt under sätet och sedan höja det till önskad höjd och bilda en fullvärdig sängplats;

Bild
Bild

Dragspel - en struktur som fälls ut som dragspelpälsar: sätet dras framåt, medan det dubbla ryggstödet, som är anslutet till sätet, fälls ut automatiskt;

Bild
Bild

Teleskop - en original mekanism för att skjuta ut sätet med efterföljande överföring av mattor från dess övre del till ett öppet galler med lameller;

Bild
Bild

Puma - ett enkelt system, som påminner om en Eurobook: sätet är höjt och samtidigt draget framåt, sänkt det till golvet (medan det andra sittblocket stiger till önskad höjd och ryggen vilar på plats);

Bild
Bild

Amerikansk mussla - ett intressant system där du behöver ta tag i ryggstödet och dra det mot dig, sänka sätet och ryggstödet, öppna sängen (ryggstödet och sätet kommer att ligga under det);

Bild
Bild

Fransk hopfällbar säng - ett alternativ till den amerikanska hopfällbara sängen med en liten skillnad: först avlägsnas modulerna från sätet, sedan lyfts sätet upp till önskad höjd och sedan fälls detaljerna i sängen ut.

Bild
Bild

Av typen av utfällning kräver utrullningsmekanismer mer omsorg: om det finns en matta på golvet kan högen täppas till under rullarnas gång. I ett fällningssystem placeras metallelement på golvet, så golvytan är inte viktig för sådana strukturer.

Bild
Bild

Stilar

Hörnsoffor kan tillföra en hemtrevlig atmosfär till det övergripande utseendet på rummet. Ofta är de accenter i vardagsrummet, därför väljs de med hänsyn till den tänkta idén för att demonstrera den. Att välja rätt alternativ är inte svårt alls: vissa modeller är så mångsidiga att de kan passa in i olika inredningsstilar (till exempel klassisk, modern och minimalism ).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta ändrar soffor med en vinkel till och med stämningen i rummet. De är ljusa accenter av moderna, neo-barock, glamour, shabby chic och till och med arabiska teman . Ofta sätter de själva den önskade bakgrunden, vilket är en ljus kontrast till vardagsrummet.

Det enda de behöver i det här fallet är stödet av stilen genom andra inredningsartiklar eller ritning av tapeter, målningar, gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Hörnsoffor i vardagsrummet har en mängd olika parametrar. De finns inte bara de vanliga standarderna som är utformade för vanliga och små lägenheter. Idag erbjuder tillverkare alternativ för studiolägenheter och ganska rymliga typer av lokaler.

Sådana soffor är icke-standardiserade och i regel ganska stora (3 meter och mer).

Bild
Bild

De mest populära i dag är dock de universella modellerna för två och tre säten . Beroende på att varje möbelföretag har sina egna standarder är dimensionerna på strukturerna olika. I genomsnitt är en sovplats för två 200x200 cm, 210x210 cm, 210x240 cm och mer. Ovikta små soffor bildar sängar med en koja på 180x200 cm, 160x200 cm, 140x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vardagsrumshörnsoffor är gjorda av stål, trä, plywood, fyllmedel och klädsel. I grund och botten har soffor med ram en metallbas, en gitterbas av trä (elastiskt gitter) eller en metallkonstruktion (fjäderbas), mattor, klädda i omslag. Vadderingen är en av huvudkomponenterna i hörnsoffan. Livslängden för vilken modell som helst beror på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av sitt- och ryggmattor: fjäderlösa och fjäderbelastade.

Fjäderlöst block

Fjäderlös packning är ett modernt alternativ till fjäderblock. Idag tillverkas sofffyllare med ny teknik, vilket eliminerar materialets snabba tätning och garanterar en lång livslängd för mattorna.

Tack vare vadderingen har sätet och ryggstödet optimal mjukhet.

Bild
Bild

Efter typ av utförande är ett block utan fjädrar:

  • monolitisk - när du använder ett enda lager av ett material;
  • kombinerad - bestående av en solid bas inuti, kompletterad på toppen och botten med annat material för att ge den erforderliga styvheten;
  • fjällig - en struktur som inte har en kärna och representerar ark med samma tjocklek (3-4 cm), men av olika material, limmade med ett speciellt lim.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av fjäderlös förpackning:

  • naturlig latex;
  • syntetisk latex;
  • polyuretanskum;
  • kokosfleece;
  • holofiber;
  • struttofiber;
  • syntetisk winterizer;
  • syntetiskt ludd;
  • känt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Varje typ har sina egna egenskaper och utvecklas med hänsyn till olika belastningar:

  • Latexmattor tillhandahålla olika nivåer av kroppstryck. De kännetecknas av en porös struktur med cylindriska celler.
  • Polyuretanskumsmattor något enklare och mindre hållbar, men med rätt val håller de upp till 12 år (ett latexblock är konstruerat i 15 år).
  • Coira oftare är det en komponent i ett kombinerat block, eftersom detta fyllmedel själv kan brytas under en stor viktbelastning.
  • Sintepon, holofiber och struttofiber tjäna som komplement till blocken, vilket ger önskad mjukhet.
  • Sintepon och syntetisk vinterisator de används oftare i extra kuddar, men i vissa soffmodeller använder tillverkarna dem också i blocket.

Fjädrar

Springblock hörnsoffor är indelade i två kategorier: beroende och oberoende. I två fall är det snodda stålelement anordnade vertikalt. Designskillnaden ligger i det faktum att fjädrarna i det första fallet är anslutna till varandra och ramen med ett nät, och i det andra görs anslutningen med hjälp av individuella vävda lock som sätts på varje fjäder i blocket.

Bild
Bild

Den bästa av de två är mattan med oberoende fjädrar . Det är ett sådant block som skapar rätt position på ryggraden, oavsett om en person sitter eller ligger. Varje fjäder böjer sig på egen hand och leder inte bort de i närheten.

Och om du anser att fjädrarna kompletteras med styv fjäderlös packning, så kan ett sådant block bli ett värdigt alternativ till ortopediska mattor.

Bild
Bild

Nackdelen med beroende fjädrar är vågbildning under belastning. Om två personer sover i soffan rullar den ena ner till den andra. Dessutom kommer bildandet av ett hål att leda till en onaturlig hållning av kroppen, som är skadlig för ryggraden, utesluter ordentlig vila och ostörd sömn. Därför bör det vid basen av soffan finnas galler med gitter (så att mattan inte böjer sig).

Klädsel

Klädselmaterialet för hörnsoffor för vardagsrummet kännetecknas av en mängd olika råvaror:

Klädselns favorit är äkta läder . Dessa soffor ser lyxiga ut i alla vardagsrum. Dessutom är detta material mer praktiskt och mer pålitligt än andra i drift. Det är motståndskraftigt mot nötning, mekaniska skador, tillåter inte att damm, smuts och fukt passerar igenom.

Bild
Bild

Läderklädsel ökar emellertid kostnaden för modellen avsevärt, så tillverkare producerar analoger med sitt ekoläder och konstläder . De är något sämre än läderklädselmaterial, men mer praktiska än textilöverdrag.

Bild
Bild

Tygklädseln är väldigt varierad och färgstark . Det är inte lika aristokratiskt som läder, men det ger många designmöjligheter, gjorda av flock, velour, jacquard och möbelväv. Dessutom låter tyget damm, smuts och fukt passera, därför köps ofta kappor eller specialöverdrag till sådana soffor.

Bild
Bild

Färger

Färglösningar för hörnsoffor är mångfacetterade. Modeller kan ha olika färger och mönster, med undantag för sura färger som bryter mot vilken stil som helst. Färgens accent är dess adel.

Skuggan kan vara annorlunda, men den måste vara annorlunda i renhet, vara fri från orenheter.

Bild
Bild

Säsongens favoriter är neutrala och klassiska toner .… Och om vitt idag erkänns som opraktiskt, står ljusgrått, brunt, beige och brunt i centrum. Det är dessa nyanser som efterfrågas mer än andra, eftersom de passar perfekt in i nästan vilken stil som helst och inte kränker designens harmoni om de matchas med befintliga möbler.

Bild
Bild

Bland färgfärger är modeller särskilt populära bland köpare: terrakotta, ljusgrön, vinröd, choklad, gråblå, sand, blåklintblå och blå, khaki, oliver.

Bild
Bild

Hur väljer man en modell?

Valet av hörnsoffa i vardagsrummet beror på ett antal faktorer. Det är viktigt att möblerna är stilbildande, vilket ger vardagsrummet individualitet. Då kommer hon att kunna omvandla även den mest blygsamma interiören, dela upp utrymmet i funktionella zoner om det behövs.

Bild
Bild

Tillvägagångssättet för att köpa kan inte enbart baseras på externa indikatorer och sympati. Det är viktigt att köpa en modell med hänsyn till funktionalitet och bekvämlighet. Och detta består av flera obligatoriska faktorer:

  • målsoffa (gästalternativ, sittgrupp, bäddsoffa);
  • matcha modellen till den avsedda stilen i rummet eller befintliga möbler i rummet (till exempel passar en neo-barock soffa inte alls in i minimalismens stil i rummet, det arabiska temat i vardagsrummet accepterar inte moderna modeller etc.);
  • rätt val av ram (plywood i basen är oacceptabelt, det är viktigt att soffan är på en metallram och inte har en mesh med fjädrar vid basen, utan galler);
  • bekväm, pålitlig, säker och enkel omvandlingsmekanism med mindre belastning på kroppen under drift (montering och utfällning);
  • felfri rörelse av transformationsmekanismen (även den minsta löshet är oacceptabel, eftersom det är ett äktenskap och kommer att orsaka en minskning av livslängden, vilket leder till en snabb nedbrytning av systemet och behovet av att byta ut det);
  • Den "rätta" typen av fyllmedel (det är viktigt att välja en specifik vaddering som kan stödja önskad vikt och säkerställa rätt stöd för ryggraden i vilken position som helst - sittande eller liggande);
  • förekomsten av rymliga lådor för förvaring av linne och andra föremål (vissa funktioner som gör att du kan organisera utrymmet maximalt för att frigöra rummet från onödiga föremål);
  • högkvalitativ och praktisk klädsmodell (textilalternativ av tunt tyg är uteslutna, som är fuktgenomsläppliga, inte kvarhåller damm och smuts);
  • matchar färgschemat för designidén och soffans färg (skugg- eller färgmönstret på hörnsoffan ska vara samma ton som alla inredningar i rummet);
  • hygieniskt blockfyllmaterial med antimikrobiell och antiallergen impregnering (de kommer inte att irritera huden, vilket är viktigt för god vila och ostörd sömn);
  • rätt val av soffa, med hänsyn till kostnaden (för lyxiga möbler och tapeter behöver du inte bara en snygg, utan lämplig version av en premium soffa).
Bild
Bild

Inspektion av modellen måste vara noggrann. Det är viktigt att kontrollera transformationsmekanismens funktion flera gånger, att överväga armstödens material och form så att de inte kan skada om det inte finns tillräckligt med utrymme i vardagsrummet.

Bild
Bild

Hur placeras den korrekt?

Modeller med hörnsoffor kan placeras var som helst. Idag tillverkar tillverkare mönster som passar perfekt i ett litet vardagsrum i en Chrusjtjov och i en vanlig lägenhet med ett rum på 16-18 kvm. m. Sådana soffor passar in i alla miljöer och ligger inte bara mot en vägg eller ett fönster:

  • Om vardagsrummet tillåter det kan du sätta en hörnsoffa i mitten av rummet, vilket avgränsar rummets ytor.
  • Om vardagsrummet har ett burspråk är det ännu bättre: soffan kommer att passa in i det utrymme som är avsett för det, utan att störa det allmänna möbleringsarrangemanget.
  • Om du vill sätta möbler vid fönstret bör du lämna ett litet utrymme mellan soffan och fönstret: detta är nödvändigt för att underlätta förvandlingen och möjligheten att närma sig fönstret.
  • Om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet för att förvandla en hörnsoffa, kan du plocka upp en lång modell som kommer att fällas ut 1 - 1,5 m framåt, samtidigt som du bildar en ganska rymlig sovplats för två.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra inredningsidéer

Vardagsrumsdesignidéer med hörnsoffa är ett speciellt tema. Det är oönskat att exakt kopiera den färdiga layoutmallen, eftersom du måste välja interiören för en specifik person, med hänsyn till hans behov, smak och preferenser.

Bild
Bild

Ljust vardagsrum

Om det finns många fönster i rummet är det bättre att placera hörnsoffan i mitten, så att den matchar färgen på fönstren, väggarna, taket och bokhyllorna (vita). Vit färg går bra med grått, så det är värt att komplettera interiören med en bild i gråtoner, lägga en mörkgrå matta på golvet, upprepa skuggan i kuddarnas färg, möbler.

För att markera de ljusa färgerna kan du lägga brunt linoleum och lägga till en svart ton med stolar, en fåtölj, ett armstödskydd och en blomkruka.

Bild
Bild

Kompakt version

Om det inte finns mycket plats i vardagsrummet är det bättre att sätta en hörnsoffa bredvid väggen. För att skapa illusionen av utrymme är det värt att använda området korrekt: lägg till hyllor på väggen, ta möbler med en rymlig linnelåda, sätt ett skåp med ytterligare hyllor. Du kan organisera utrymmet på bekostnad av fönstret genom att ta bort en bordslampa och färska blommor på fönsterbrädan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att rummet ska verka större ska väggarna, taket, gardinerna vara vita. Soffan kan väljas i en mörk men dämpad färg, upprepa skuggan i flera inredningsartiklar (blomkruka, målningsmönster, bokomslag). För att liva upp designen behöver du beige och gråtoner: det är bättre att dekorera soffan med dekorativa kuddar.

Bild
Bild

Atmosfären av hemmakomfort

De som gillar modulära soffdesigner kommer att älska tanken på att placera soffan i mitten av rummet framför en stor plasma. Dessutom kan du placera möblerna som du vill, till och med nästan på ett torg! Modellen av grå färg med låg rygg och stora kuddar kommer att tilltala alla familjemedlemmar, särskilt om du dekorerar den med ytterligare dekorativa bitar av glada soliga och gröna nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att lämna väggarna vita, men fyll dem med ljusa tillägg, utan vilka designen kommer att förlora sin ljusstyrka (målningar, en spegel, häng kontrasterande gardiner). Det är bättre att betona golvet med en mörkgrå färg och möblerna - bruna, "träliknande". Den gröna färgen kan upprepas med grönska av naturliga blommor.

Rekommenderad: