Skivade Lärkbrädor: Torra Brädor 50x150x6000 Och 20x200x6000, 50x200x6000, 50x300x6000 Och Andra Storlekar, Omfattning

Innehållsförteckning:

Video: Skivade Lärkbrädor: Torra Brädor 50x150x6000 Och 20x200x6000, 50x200x6000, 50x300x6000 Och Andra Storlekar, Omfattning

Video: Skivade Lärkbrädor: Torra Brädor 50x150x6000 Och 20x200x6000, 50x200x6000, 50x300x6000 Och Andra Storlekar, Omfattning
Video: Larch Wood with Don Beamish. 2024, Maj
Skivade Lärkbrädor: Torra Brädor 50x150x6000 Och 20x200x6000, 50x200x6000, 50x300x6000 Och Andra Storlekar, Omfattning
Skivade Lärkbrädor: Torra Brädor 50x150x6000 Och 20x200x6000, 50x200x6000, 50x300x6000 Och Andra Storlekar, Omfattning
Anonim

Hyvlade brädor används i stor utsträckning inom konstruktion och tillverkning. Högkvalitativt virke är nästan universellt. Lärkbrädor har nästan ekstyrka till ett lägre pris. Naturmaterial gör att du kan göra interiören mer bekväm och varm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skivad lärkbräda det är hållbart och mycket motståndskraftigt mot vatten och fukt . Virke används ofta under aggressiva förhållanden, till exempel vid konstruktion av bad och verandor. Lärkens hårdhet är jämförbar med ekens, om all produktionsteknik följs. Brädet har rätt geometriska parametrar, vilket gör att det kan läggas utan luckor.

Bild
Bild

Ett hyvlat bräda är ett kalibrerat virke som bearbetas samtidigt från alla sidor . För att uppnå resultatet används särskild utrustning. Denna nyans garanterar perfekt geometri. Tillverkningen börjar med valet av en logg, och sedan följer flera bearbetningssteg.

  1. Skär på maskinen . Loggen läggs ut i brädor av önskad storlek. Vanligtvis används ett cirkelsågverk. Dessa maskiner är ganska enkla och kräver inte dyrt underhåll. Detta tillvägagångssätt lämnar dock mycket slöseri. Vid storskalig produktion rullas stockarna ut på bandmaskiner. De möjliggör effektivare användning av trä och ger mjuka snitt. En maskin av denna typ är dyrare, vilket också påverkar det slutliga priset på virke.
  2. Torka materialet . Brädan måste vara torr. Olika tekniker kan användas för detta. Med atmosfärisk torkning staplas brädorna i ett speciellt rum. På grund av utrymmet mellan materialet cirkulerar luft fritt. Denna torkningsprocess är ganska lång, beroende på den ursprungliga fuktnivån och önskat läge. I produktionen används speciella kameror mycket oftare. Så luftfuktigheten minskar på bara några dagar.
  3. Behandling med skyddslösningar . Brädorna placeras i en speciell kammare, där en antiseptisk förening appliceras under högt tryck. Denna procedur utförs inte alltid. Impregnering med en skyddande förening ökar avsevärt den totala kostnaden för sågat virke.
  4. Slipning … För att förbättra kvaliteten på brädan används en tjockningsmaskin. Med dess hjälp blir alla sidor av produkten helt släta och behagliga att röra vid.
Bild
Bild

Skivad lärkbräda kan sågas på flera sätt: radiell, halvradiell och tangentiell . Det första alternativet är det vanligaste. Med detta snitt kan brädan användas både för dekoration och för tillverkning av möbler. Den hyvlade brädan visar sig vara attraktiv och texturerad.

Bild
Bild

De viktigaste fördelarna med lärkbrädor

  1. Sågat kvalitetsvirke har praktiskt taget inga tillverknings- eller naturfel . Så på en högkvalitativ bräda finns det helt inga fläckar och ränder, knutar och fickor, sprickor och flis.
  2. Lärken är impregnerad med naturligt harts i sig … Detta gör att hon kan motstå attacker från insekter och parasiter. Hartset skyddar också träet från fukt. Även när lärken är helt nedsänkt i vatten under lång tid tappar inte lärken styrka, utan blir bara hårdare. Brädor av denna ras är inte benägna att förfalla.
  3. Med rätt produktion och bearbetning kan en sådan styrelse tjäna i cirka 25 år , utan deformation och kvalitetsnedbrytning.
  4. Materialet har låg värmeledningsförmåga och hög volymetrisk värmekapacitet … Dessa kvaliteter är oumbärliga när man ska klä hus. Så inne i rummet kommer det alltid att vara en behaglig temperatur, oavsett väderförhållanden.
  5. Lärks höga dekorativa egenskaper bör inte förbises . Den ljusröda nyansen lockar designers och möbeltillverkare.
Bild
Bild

Lärketrä produceras med tydliga geometriska former. Storlekar väljs vanligtvis utifrån kundens behov, men det finns också standardvärden som du måste bygga vidare på.

Lärk kräver ingen särskild vård och är den mest praktiska trätypen . Prisvärd, i kombination med speciella egenskaper, gör den extremt populär och ibland helt ersättbar.

Bild
Bild

Dimensioner

Den hyvlade brädan tillverkas uteslutande på specialiserade maskiner. Det är lätt att anta att det finns vissa typiska storlekar. Så, för att lösa komplexa problem i konstruktion eller vid tillverkning av någon form av möbler, används stora bitar 50x200x6000 mm och 50x300x6000 mm … Tjockleken kan vara mindre, t.ex. 20x200x6000 mm eller 50x150x6000 mm.

Vanligtvis har dock en hyvlad bräda med en längd av 6 meter färre parametrar. Virke säljs av stycket eller 1 m3. I det senare fallet, för beräkningen, är det särskilt viktigt att förstå hur många brädor som kommer att erhållas som resultat. Mängden virke av olika storlekar i en kub:

  • 2x9 cm - 66 st.;
  • 2x12 cm - 44 st.;
  • 2x14 cm - 33 st.;
  • 3, 5x9 - 41 st.;
  • 3,5x14 cm - 27 st.;
  • 3,5x19 cm - 20 st.;
  • 3,5x24 cm - 16 st.;
  • 4, 5x90 cm - 33 st.;
  • 4, 5x19 cm - 22 st.
Bild
Bild

Med förståelsen kan du tydligare beräkna hur många kuber hyvlade lärkskivor som behövs för beklädnad eller konstruktion. Det räcker bara med att göra ett planschema över den framtida strukturen, med hänsyn till alla parametrar. Vid behov kan tillverkaren också skära skivorna i andra storlekar. Det bör noteras att inte alla företag är engagerade i detta.

Ansökningar

En kvalitetshyvlad bräda används för en mängd olika uppgifter. De speciella egenskaperna hos lärk gör att den kan användas även under extrema förhållanden med hög luftfuktighet. Timmer är till och med lämpligt för att ordna simbassänger, vilket redan säger mycket. De vanligaste användningsområdena för lärkbrädor.

Möbeltillverkning . Vilken ramkonstruktion som helst kan tillverkas av detta virke. Särskilt populär lösning för köksenheter, sängar, garderober. I det första fallet beror valet på att lärken inte är rädd för aggressiva yttre förhållanden. Allt annat förklaras av dess stora styrka och hårdhet, förmågan att klara tunga belastningar.

Bild
Bild

Heminredning … En särskilt bra lösning för att ordna en fönsterbräda, dörröppning eller fönsterkarm. Med rätt vård kan en sådan struktur pågå i cirka 50 år utan deformation eller skada.

Bild
Bild

Vägg- och takbeklädnad … En enhetlig varm nyans gör att du kan göra rummet så mysigt och bekvämt som möjligt. Dessutom uppskattar designers lärk för sin högkvalitativa textur, uttalade mönster.

Bild
Bild

Golv … Lärk kan användas för att lösa olika problem i denna riktning. Brädan används sällan för undergolv; materialet blir för dyrt för detta ändamål. Det är bättre att bara göra en dekorativ beläggning och applicera lack eller annan skyddande förening ovanpå.

Parkett av hög kvalitet med speciella estetiska egenskaper är också tillverkat av lärk. Dessutom gör specialegenskaper att du kan göra golvet inte bara inomhus, utan också på terrassen, verandan. Träarten är inte känslig för konstant nederbörd.

Bild
Bild

Fasadbeklädnad . Virket är tåligt och hållbart. Detta är en bra lösning för att dekorera ett bostadshus eller någon annan byggnad.

Bild
Bild

Landskapsarkitektur . Särskilda krav ställs för brädor som måste vara utomhus. Sådant material måste vara resistent mot temperaturfluktuationer, hög luftfuktighet och nederbörd, ultraviolett ljus. Lärken uppfyller alla dessa krav på grund av dess speciella kemiska sammansättning. Så från en hyvlad bräda kan du göra ett lusthus, en bro, en trädgårdsstig. Styrka och hållbarhet gör att du kan bygga ett badhus, skjul och andra byggnader.

Rekommenderad: