"Kråkfötter" För En Bakomliggande Traktor: Egenskaper. Hur Installerar Jag Fräsarna Korrekt? Fördelar Och Nackdelar. Funktioner För Val Och Användning

Innehållsförteckning:

Video: "Kråkfötter" För En Bakomliggande Traktor: Egenskaper. Hur Installerar Jag Fräsarna Korrekt? Fördelar Och Nackdelar. Funktioner För Val Och Användning

Video:
Video: Tools in the Haul, Episode 12 2024, April
"Kråkfötter" För En Bakomliggande Traktor: Egenskaper. Hur Installerar Jag Fräsarna Korrekt? Fördelar Och Nackdelar. Funktioner För Val Och Användning
"Kråkfötter" För En Bakomliggande Traktor: Egenskaper. Hur Installerar Jag Fräsarna Korrekt? Fördelar Och Nackdelar. Funktioner För Val Och Användning
Anonim

Rorkulten är en utmärkt assistent i fall där det är nödvändigt att ständigt odla jorden på åkern eller sommarstugan. Ett stort antal modeller presenteras på den moderna marknaden, tack vare vilken varje person kan välja den bästa bakomliggande traktorn för sig själv.

För att förbättra enhetens funktionalitet måste du använda ytterligare bilagor, som också presenteras i ett stort sortiment. En av de mest effektiva är "kråkfötter".

Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och funktioner

"Hound's feet" - en av de mest populära typerna av skär, som är utformad för att ge högkvalitativ plöjning av marken på platsen. Detta element är en liten axel på vilken knivar sätts på. Det är de som skapar effekten av att klippa marken, utföra plöjning på ett liknande sätt. Det bör noteras att när du använder en bakomliggande traktor med liknande fräsar i en sommarstuga kan inte bara jord bearbetas, utan också växter på dem. därför många sommarboende använder den här enheten för ogräsbekämpning.

Det säregna med "kråkfötter" är att de inte är isärtagna i delar, utan skiljer sig åt i en gjuten struktur. I produktionsprocessen används uteslutande kolstål, vilket säkerställer enhetens tillförlitlighet och hållbarhet.

En annan fördel med elementet är dess triangulära form, vilket garanterar utmärkt blandning av jorden. Denna konfiguration är extremt relevant, med tanke på fast mark.

"Kråkfötter" är helt enkelt oersättliga vid bearbetning av tomter där jorden ligger i en stor klump.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta sommarinvånare använder walk-behind traktorer med liknande fräsar för att bearbeta territoriet där potatis kommer att planteras. Vissa tror att en sådan finish till och med kan skydda den framtida grödan från Colorado -potatisbaggen.

Om du planerar att använda munstycket inte bara för att odla marken, utan också för att döda ogräs, måste knivarnas kanter först skärpas, eftersom de till en början är ganska tråkiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Valet av munstycke "kråkfötter" måste bemötas med allt ansvar, eftersom det beror på detta om modellen är lämplig för att odla marken i din sommarstuga. I urvalsprocessen måste du först och främst vara uppmärksam på munstycksstorleken. Elementet måste väljas på ett sådant sätt att dess diameter helt motsvarar sittaxelns storlek. Det sistnämnda med det senare är att tre rader med knivar är installerade i dem. Förbi Sådana "kråkfötter" är perfekta för motoblock från "Texas" eller "Neva" -serien.

Dessutom måste du noga studera elementets ytterdiameter när du köper kråkfotsfräsar. Detta är en extremt viktig indikator, eftersom den har en direkt inverkan på plöjningsdjupet.

Naturligtvis är knivarnas kvalitet också en viktig indikator. Om dessa är kinesiska billiga förfalskningar, kommer de efter den första behandlingen att börja böja och gå sönder. Det är bäst att föredra modeller under tillverkningen av vilka kolstål användes.

Bild
Bild
Bild
Bild

De huvudsakliga fördelarna och nyanserna av enheten

Den massiva användningen av sådana fräsar började under andra halvan av förra seklet, då mekaniseringsprocessen tog fart. Omedelbart efter utseendet på "kråkfötter" visade effektivitet vid användning. Den största fördelen är att strukturen är uppdelad i flera delar, som kan skapas separat. Förutom, vid fel på ett visst element kan du helt enkelt byta ut det då är enheten användbar igen.

Innan du samlar kråkfötter måste du bestämma vilken typ av konstruktion. Detta är oerhört viktigt, eftersom varje bakomliggande traktor har sina egna lämpliga alternativ. Först efter att ha valt den optimala typen kan du börja välja material som används.

Under montering av en sådan skärare är det extremt viktigt att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till installationen av alla element, oavsett deras syfte och andra funktioner. Under inga omständigheter får någon avvikelse eller fel tillåtas. Detta kan inte bara orsaka ett fullständigt fel på den bakomliggande traktorn, utan också negativt påverka människors säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under installationsprocessen måste du använda en sexkant, vilket förenklar arbetet kraftigt och gör att du kan installera elementen korrekt. De dimensionella egenskaperna hos "kråkfötter" kan vara olika, men de flesta modellerna på marknaden skiljer sig åt i dimensioner på 300x400x23 mm.

De flesta användare är intresserade av frågan om det är värt att slipa knivar när de installerar dessa skär. Det finns inget bestämt svar än idag. Det finns flera faktorer att tänka på. Först och främst är tillverkarens rekommendationer av stor vikt i denna fråga.

Vissa företag som är specialiserade på produktion och försäljning av kråkfot rekommenderar inte ytterligare skärpning eftersom detta kan påverka skärens effektivitet negativt. Andra rekommenderar att man skärper sig innan varje säsong börjar så att knivarna klarar sin uppgift utan problem.

Den största fördelen med slipning är att odlingsprocessen kommer att bli lättare, eftersom det blir mycket lättare att bearbeta jorden med sådana knivar .… Men varje gång du skärper den måste du demontera och installera ny utrustning, vilket tar mycket tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således är "kråkfötter" ett av de mest populära alternativen för fräsning av fräsar för en bakomliggande traktor. Hög kvalitet, hållbarhet och effektivitet i användningen gör att dessa fräsar sticker ut från andra.

Du kommer att lära dig mer information om "kråkfötter" för en bakomliggande traktor ytterligare.

Rekommenderad: