Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Bärbara Dator? Hur Ansluter Man Via USB -kabel? Vad Händer Om Det Inte Finns Något Ljud?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Bärbara Dator? Hur Ansluter Man Via USB -kabel? Vad Händer Om Det Inte Finns Något Ljud?

Video: Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Bärbara Dator? Hur Ansluter Man Via USB -kabel? Vad Händer Om Det Inte Finns Något Ljud?
Video: LG HDMI Monitor No Sound - Solved (Windows) 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Bärbara Dator? Hur Ansluter Man Via USB -kabel? Vad Händer Om Det Inte Finns Något Ljud?
Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Bärbara Dator? Hur Ansluter Man Via USB -kabel? Vad Händer Om Det Inte Finns Något Ljud?
Anonim

Varje bärbar ägare tänker på möjligheten att ansluta högtalare. Ibland ligger anledningen till den låga kvaliteten på de inbyggda högtalarna, och i vissa fall vill du bara lyssna på musik med kraftfullare utrustning. Du kan använda enkla trådbundna högtalare eller trådlösa högtalare som ansluts med Bluetooth. Att använda högtalarsystemet är väldigt enkelt - följ bara instruktionerna när du ansluter.

Bild
Bild

USB -anslutningsinstruktioner

Enkelt och snabbt kan du ansluta högtalarna till din bärbara dator via en kabel. Du kan använda en vanlig bärbar modell eller ett stationärt system från musikcentret . Allt beror på personlig preferens.

Vanligtvis används en uppsättning högtalare som är ansluten via en USB -port eller ett 3,5 mm ljuduttag.

Bild
Bild

Detaljerade anslutningsinstruktioner består av en sekvens av steg

  1. Välj rätt bärbar högtalarmodell.
  2. Placera externa högtalare i arbetsytan. De flesta högtalarna är märkta L och R på undersidan eller baksidan. Du måste installera enheter efter dessa inskriptioner. Om systemet har en separat subwoofer, är det vanligtvis installerat bakom en bärbar dator eller till och med på golvet. Det är viktigt att se till att alla trådar sitter säkert och bekvämt.
  3. Sänk volymen på högtalarna. Detta innebär vanligtvis att vrida justerhjulet på huvudenheten från satsen. Regulatorn vrider helt åt vänster eller nedåt.
  4. Klicka med musen på ljudbeteckningen längst ned på snabbåtkomstpanelen, som finns i skrivbordets högra hörn. Ställ in volymen på den bärbara datorn till cirka 75%.
  5. Klicka på "Mixer". Använd ett objekt som är signerat "Bilagor". Justera även det extra reglaget till cirka 75%.
  6. Anslut högtalarkabeln till rätt port på den bärbara datorn. I det här fallet måste gadgeten vara påslagen. Om du behöver en ingång på 3,5 mm bör du leta efter den på sidopanelen. Det runda hålet är markerat med en hörlurar eller högtalarikon. Ingången bredvid mikrofonen dras används inte för anslutning av externa högtalare. Om du ansluter en kontakt till det här uttaget kommer det inget ljud. När de är anslutna till USB -porten kan drivrutinerna börja installeras. Denna process körs ibland automatiskt och kräver i vissa fall direkt deltagande av användaren. Om systemet kräver att du sätter i en skiva, används den som följde med högtalarna. Därefter måste du följa instruktionerna. Efter installation av drivrutinerna kan den bärbara datorn kräva en omstart.
  7. Slå på högtalarna med knappen på fodralet. Ibland kombineras det med en volymkontroll. Det är värt att notera att om högtalarna har en strömkabel bör du först ansluta dem till elnätet.
  8. Spela vilken fil som helst. Det kan vara musik, video eller film. Formatet spelar ingen roll.
  9. Vrid långsamt volymkontrollen på dina högtalare. Så du kan ställa in en bekväm indikator. Det är värt att snurra hjulet försiktigt för att inte omedelbart använda högtalarna med full effekt.
Bild
Bild

Sådana enkla manipulationer tillåter användning av högtalare som ansluts till en bärbar dator med en trådbunden metod. Du kan köra sladden var som helst, placera externa högtalare på en hylla och njuta av kvalitetsljud.

Det är viktigt att kablarna sitter fritt nära kontakterna, inte sträcker sig.

Bild
Bild

Det händer att efter att ha anslutit högtalarna finns det ljud, men det kommer från de inbyggda högtalarna. I det här fallet, byt uppspelningsmetod i Windows.

  1. Tryck samtidigt på "Win + R" -tangenterna på tangentbordet. Den första är till vänster om vänster "Alt".
  2. Ett kommandotolksfönster öppnas. Det är nödvändigt att ange ordet "kontroll" i fältet och bekräfta inmatningen genom att klicka på "OK".
  3. Fönstret "Kontrollpanelen" visas på den bärbara datorns skärm. Därefter måste du välja "Stora ikoner" i displaymenyn. Den ligger högst upp till höger. Direkt på "Aktivitetsfältet" ska klicka på ikonen märkt "Ljud".
  4. Klicka med musen på fliken "Uppspelning". Därefter måste du välja "Högtalare" och klicka på alternativet "Standard". För att bekräfta åtgärder, använd "OK" -knappen.
Bild
Bild

Denna enkla installation gör att systemet kan mata ut ljud till externa högtalare som standard . Om högtalarna i framtiden inte längre kommer att användas, bör du stänga av dem och också ändra ljudåtergivning. Efter inställningen, slå på musikfilen igen och justera volymen.

Metoden för att byta uppspelning beror inte på vilken kontakt som används för att ansluta högtalarna.

Bild
Bild

Det finns externa högtalare som uteslutande ansluts till USB -porten. I det här fallet är det viktigt att använda rätt anslutningstyp. Dessutom fungerar en sådan kolumn inte utan förare. Normalt är modellerna inte anslutna till elnätet . De har tillräckligt med ström som de får från en bärbar dator.

Bild
Bild

Ibland är det omöjligt att ansluta kringutrustning direkt till den bärbara datorn med en kabel. En adapter måste användas i sådana fall.

  1. Vissa stationära högtalare har två kontakter som måste anslutas till hörlurs- respektive mikrofonuttagen. Samtidigt är de flesta moderna bärbara modeller utrustade med en kombinerad kontakt.
  2. Det finns ingen ledig USB -port på den bärbara datorn. Detta är också ett vanligt problem i moderna bärbara datorer. I det här fallet behöver du en USB -hubb.
  3. Äldre bärbara datorer kan behöva ett externt ljudkort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag korrekt via Bluetooth?

Att ansluta högtalare med ledningar är inte alltid bekvämt och inte alls estetiskt tilltalande. Dessutom begränsar denna dynamik rörelse. Att använda en trådlös högtalare är mycket bekvämare. För att ansluta måste den bärbara datorn ha en extern eller intern Bluetooth -modul.

Bild
Bild

I början bör du ladda musiksystemet till 100%. Det är också viktigt att studera instruktionerna, eftersom metoden för anslutning och användning kan variera något beroende på modell. Vanligtvis har trådlösa högtalare lysdioder. Vanligtvis blinkar indikatorn snabbt när du söker efter en enhet och parkopplar, och efter att den har anslutits lyser den bara. Många modeller avger dessutom en ljudsignal om lyckad anslutning.

Bild
Bild

Gamla bärbara datorer har inte en intern Bluetooth -modul, så du måste dessutom installera en extern för att ansluta.

Specifikationerna för parningen beror också på det operativsystem under vilket den bärbara datorn körs. I Windows 10 ska högtalarna vara anslutna på ett visst sätt.

  1. Aktivera enhetens sökningsläge på de externa högtalarna.
  2. Slå på Bluetooth på din bärbara dator. För att göra detta, öppna "Alternativ" och hitta objektet "Enheter".
  3. Gå sedan till fliken "Bluetooth och andra enheter". Flytta reglaget till önskad position för att aktivera. Därefter visar skärmen en lista över enheter som kan anslutas.
  4. Bluetooth kan överföra data upp till ett avstånd av 15 meter, men första gången du ansluter högtalaren bör du ställa in den till högst 1 meter: detta säkerställer en stabil signal.
  5. Sedan behöver du bara klicka på den enhet som måste anslutas till den bärbara datorn.

Parningsprocessen i sig är ganska enkel. Det händer att systemet ber om ett lösenord för att ansluta. I det här fallet måste du se instruktionerna för kolumnerna. Det kommer att finnas en pinkod som måste anges. Vanligtvis krävs ett lösenord bara första gången du ansluter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Windows 7 bärbara datorer kan också kompletteras med ett trådlöst högtalarsystem . I fackets nedre hörn finns en ikon som anger Bluetooth. För att aktivera, högerklicka på bilden. En snabbmeny visas där du ska välja "Anslut enhet". Alla efterföljande åtgärder skiljer sig inte från de tidigare instruktionerna.

Bild
Bild

Att ansluta en liten fristående högtalare trådlöst är vanligtvis enklare än att ansluta ett helt system. I det senare fallet, se till att varje komponent har en tillräcklig laddningsnivå.

Det är värt att notera att om bara en högtalare från uppsättningen inte fungerar, kanske inte hela systemet är anslutet.

Dessutom kanske externa högtalare inte stöds av det bärbara systemet.

Bild
Bild

Det händer att Bluetooth -ikonen inte visas i Windows 7 -operativsystemet. Det kan finnas flera anledningar, ibland läggs alternativet helt enkelt inte till snabbåtkomstpanelen. Det händer att den trådlösa kommunikationskanalen är avstängd på programvarunivå. Du kan manuellt lägga till en Bluetooth -ikon.

  1. Klicka på uppåtpilen, vilket ger åtkomst till snabbpanelen.
  2. Välj objektet "Lägg till".
  3. Om ett sådant objekt inte är synligt måste du gå till "Enhetshanteraren" och hitta Bluetooth där. Se till att den trådlösa länken är aktiverad.
  4. Om ett gult utropstecken tänds bredvid ikonen, har ett fel uppstått under driften av modulen. Detta beror troligen på föraren.
  5. För att installera nödvändig programvara, gå till den officiella webbplatsen för den bärbara tillverkaren och ladda ner filen som krävs för en specifik bärbar modell.
Bild
Bild

Vissa företag har en knapp för att aktivera Bluetooth direkt på tangentbordet. För att aktivera måste du trycka på denna knapp samtidigt med "Fn ". Normalt finns "Bluetooth" på funktionsknappsfältet "F". Ibland har tangentbordet en tangent som kombinerar det här alternativet och Wi-Fi. I detta fall aktiverar införandet av en kommunikationskanal automatiskt den andra.

Bild
Bild

Det händer att användaren gör allt rätt, men den trådlösa högtalaren paras inte med den bärbara datorn. Problemen är vanligtvis små och kan lösas på några minuter.

  1. Den bärbara datorn kanske inte ser högtalaren om sökläget inte är aktiverat på den eller om den inte laddas till önskad nivå. Det är värt att prova båda alternativen ett i taget.
  2. Felaktig användning av Bluetooth -drivrutinen eller fullständig frånvaro kan vara orsaken till att kringutrustningen inte är ansluten.
  3. Det händer att användaren på själva den bärbara datorn glömde att aktivera visningsalternativet. Med andra ord blockerar själva den bärbara datorn anslutningen. Tillåt enhetsidentifiering och försök att para ihop igen.
  4. Bärbar dator i "Air" eller "Flight" -läge. I detta fall inaktiveras alla trådlösa dataöverföringskanaler av systemet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer om det inte finns något ljud?

Högtalare behövs för att förbättra ljudkvaliteten. Det händer att kringutrustningen är ansluten, men det finns inget ljud alls. När du slår på musiken och justerar volymen hörs bara tystnad. Det finns flera sätt att åtgärda problemet.

Först måste du se till att kontakten på den bärbara datorn fungerar. Du kan bara ansluta dina hörlurar. Om det finns ljud i dem, bör du leta efter ett problem i högtalarna eller i deras anslutningar

Bild
Bild

Otillräcklig batterikraft i den bärbara datorn. Ibland när batteriet är urladdat stängs alla kringutrustning av för att spara energi. Anslut den bärbara datorn till elnätet och låt den ladda. Senare bör anslutningen vara framgångsrik

Bild
Bild

Det är möjligt att högtalarna helt enkelt är anslutna till fel kontakt. Byt port och försök att para ihop igen

Bild
Bild

Kanske hörlurarna som var anslutna tidigare togs inte bort från den bärbara datorn. I det här fallet kan den senare "ta upp stafettpinnen" från högtalarna

Bild
Bild

I vissa fall vill systemet helt enkelt inte spela upp ljud via externa högtalare av oförklarliga skäl. Du kan helt enkelt starta om din bärbara dator och ansluta igen

Rekommenderad: