TV -mottagare För PC: Extern TV -tuner För Bärbar Bildskärm Och Intern TV -tuner För PC, Hårdvarumottagare. Hur Ansluter Man Dem?

Innehållsförteckning:

Video: TV -mottagare För PC: Extern TV -tuner För Bärbar Bildskärm Och Intern TV -tuner För PC, Hårdvarumottagare. Hur Ansluter Man Dem?

Video: TV -mottagare För PC: Extern TV -tuner För Bärbar Bildskärm Och Intern TV -tuner För PC, Hårdvarumottagare. Hur Ansluter Man Dem?
Video: TV Tuner for Computer Review 2024, Maj
TV -mottagare För PC: Extern TV -tuner För Bärbar Bildskärm Och Intern TV -tuner För PC, Hårdvarumottagare. Hur Ansluter Man Dem?
TV -mottagare För PC: Extern TV -tuner För Bärbar Bildskärm Och Intern TV -tuner För PC, Hårdvarumottagare. Hur Ansluter Man Dem?
Anonim

Utbudet av moderna TV -mottagare växer ständigt. Till salu hittar du många högkvalitativa och multifunktionella enheter som perfekt klarar sina uppgifter. Hur man väljer rätt TV -tuner för din dator, hur du ansluter den korrekt - detta och mycket mer kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild

Vad det är?

Innan du bestämmer dig för hur du väljer och ansluter en köpt TV -tuner för en dator, är det lämpligt att förstå vad som menas med denna term.

En TV -tuner är en speciell enhet genom vilken signaler tas emot från tv -antenner (både kabel och satellit) . Idag produceras flera sorter av sådana enheter. Var och en av dem har sina egna egenskaper och specifikationer, som vi kommer att överväga nedan.

Bild
Bild

Översikt av arter

I det nuvarande utbudet av TV -mottagare för en dator kommer en köpare med alla krav att kunna välja den perfekta modellen. Det viktigaste är att i förväg bestämma vilken typ av utrustning du behöver köpa. Låt oss lära oss mer om alla funktioner och egenskaper hos olika typer av tuners.

Bild
Bild

Extern

En TV -tuner för en dator av den angivna typen kan anslutas till en TV eller bildskärm. I det här fallet kan själva datorn eller TV: n vara avstängd. Det är allmänt accepterat att en TV -tuner av denna typ är den mest praktiska och multifunktionella . Dessutom har sådan utrustning en demokratisk kostnad i jämförelse med alla befintliga analoger.

Bild
Bild

Inre

Denna TV -tuner för PC är ett specialkort som är installerat inuti huvudutrustningen. Det är till detta kort som de nödvändiga drivrutinerna och programvaran hör till.

Bild
Bild

Hårdvara

En av underarterna på externa enheter, vars anslutning görs i gapet mellan bildskärmen och grafikkortet.

Bild
Bild

Toppmodeller

Moderna tillverkare producerar högkvalitativa och funktionella TV-mottagare för datorer. På butikshyllorna kan användarna hitta ett stort antal utmärkta modeller. Låt oss titta närmare på de bästa exemplen som är efterfrågade.

Bild
Bild

World Vision Premium

En kvalitetstuner som kan fungera med både kabel och digital sändning. Modellen har en inbyggd Wi-Fi-modul. En USB -kontakt finns för inspelning av dina favorit -tv -program . Det är sant att den ligger på bakpanelen, vilket för många användare inte verkar vara den mest praktiska lösningen.

Men den här funktionen har en positiv effekt på enhetens utseende.

Bild
Bild

En liten nackdel med World Vision Premium -enheten är den svåra inspelningen av TV -program som börjar före och slutar efter midnatt . Det är sant att tillverkare redan har släppt nya versioner av firmware som eliminerar detta problem. Enheten är billig och har en bra funktionell "fyllning", vilket gör den till en av de mest populära.

Bild
Bild

Beholder Se TV H6

Utmärkt intern modell av TV -tuner för din dator. Engagerar konsumenterna med digital mottagning. Du kan spela in digitala kanaler utan att ladda processorn. Enheten kännetecknas av genomtänkt programvara av hög kvalitet, som är mycket bekväm och enkel att använda. Ett stort antal användbara inställningar och plugins tillhandahålls. Enheten är utrustad med en ergonomisk kontrollpanel.

Användare kommer att kunna starta en persondator från fjärrkontrollen om BIOS är korrekt konfigurerad.

Bild
Bild

Det finns ingen intern avkodare för Beholder Behold TV H6 . Detta tyder på att vid användning av analog sändning kommer en imponerande belastning att läggas på processorn när du spelar in program.

Bild
Bild

AverMedia Technologies DarkCrystal HD Capture Pro

En annan populär intern TV -tunermodell för moderna datorer. Den har en enkel och snabb installation som varje användare enkelt kan hantera. Enheten är enkel inte bara vid fixering, utan också i drift . Det är bekvämt att använda det, det finns stöd för Full HD -upplösning med en upplösning på upp till 1920x1200 sid. Inspelningen utförs smidigt, datorn upplever inga tunga belastningar. Analoga videor kan konverteras till digitalt format.

Bild
Bild

Den interna AverMedia -tunern har inga allvarliga nackdelar. De flesta användare under driften av den här enheten märkte inga väsentliga nackdelar bakom den.

Bild
Bild

Rombica Pro DVB-T2

Detta är en miniatyr av god kvalitet extern TV -tuner som ansluts till en persondator eller bärbar dator via USB -gränssnittet. Enheten kan fånga analog video och mata ut högkvalitativa HD -bilder . Bekväm kontroll med fjärrkontroll är möjlig. Enheten har en kompakt storlek som lockar många konsumenter.

Bild
Bild

Telefunken TF-DVBT227

Pålitlig extern TV -tuner av extern typ. En autonom anslutningstyp tillhandahålls. En FM -mottagare tillhandahålls inte, liksom videoinspelning. Enheten stöder HD-format, det finns en progressiv genomsökning . Vid utgången kan du få video i sådana format - 3: 4, 16: 9. Ger ljud, samt HDMI- och kompositutgångar. Det finns ett USB 2.0 typ A -gränssnitt.

Bild
Bild

Enheten är utrustad med en display, timerinspelning och fördröjd visningsläge . Styrs av en fjärrkontroll. Enheten kännetecknas av stabil drift, enkel installation och övergripande ergonomi. Den låga kostnaden för enheten lockar också köpare.

Bild
Bild

Rombica Pro Analog

Högkvalitativ dator -TV -tuner i kompakt storlek. Den tillhör den analoga typen. Automatiska inställningar tillhandahålls. Enheten visar en bild på skärmen med en upplösning på 720x576 sid. Modell med videoinspelning. Det finns en text -TV på ryska, TimeShift -funktionen. Det finns en inbyggd FM-tuner, elektronisk TV-guide. Inspelning kan göras enligt ett schema.

Bild
Bild

Rombica Pro Analog har USB -kontakter, 1 koaxial utgång och en mini USB 2.0 -port . Enheten drivs från USB -porten. Enheten levereras med en fjärrkontroll. Kroppen är tillverkad av högkvalitativ plast.

Bild
Bild

Asus My Cinema-P7131 Hybrid

Intern TV -tuner för både analoga och digitala signaler. Anslutning till en persondator utförs via PCI. Enheten har en inbyggd FM-tuner och styrs med en fjärrkontroll.

Bild
Bild

Espada DVB-T / T2 / C + FM + DAB

Liten USB -tuner för din dator . Den används för att ta emot digital mark- och kabelsändning. Den lilla enheten stöder HDTV-format och har en inbyggd FM-tuner, vilket framgår av namnet. En mini-tuner är ansluten via USB-gränssnittet, men Espadas fristående drift tillhandahålls inte.

Modellen är kompatibel med ett stort antal Windows -operativsystem, till exempel 2000, 7, 8, Vista, XP. Det finns en ingång för en TV -antenn.

Bild
Bild

En mycket bekväm fjärrkontroll ingår i Espada . Enheten har ingen FireWire -utgång. Enheten stöder pekskärmar, DXVA2 hårdvaruacceleration, TimeShift. Tillverkad i traditionell vit färg.

Bild
Bild

Recensioner om denna enhet är blandade . Bland köparna var det de som var nöjda med enheten, men det är också många som hittade några brister i den. Vissa användare har märkt att Espada DVB-T / T2 / C + FM + DAB har en dålig uppsättning inställningar och "långsam" programvara.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Du kan bli förvirrad i det stora sortimentet av kvalitets -TV -mottagare för datorer och bärbara datorer. Ofta vet inte konsumenterna vilken enhet de ska välja bäst och lägger mycket tid på att leta efter det bästa alternativet. För att inte möta sådana svårigheter är det värt att utgå från flera viktiga parametrar när du väljer en lämplig TV -tuner. Låt oss bekanta oss med dem.

  • När du väljer en högkvalitativ mottagare är det viktigt att på förhand avgöra vilken typ av mottagen signal du behöver. Om du ska titta på vanlig mark -TV, som fungerar tack vare en antenn monterad på taket, bör du stanna vid analoga mottagare. Om digital-tv sänds i din hemstad, bör du köpa en digital-TV-tuner (DVB-T).
  • Hitta rätt tuner - intern eller extern. Interna modeller implementeras i form av specialkort som måste installeras inuti datorn i PCI- eller PCI-E-bussarna. Sådana kopior är billiga och har en rik funktionalitet, men för att installera dem måste du öppna din dator. En extern TV -tuner blir en bekvämare lösning. Det kan till exempel vara en miniatyrenhet i form av en flash -enhet.
  • När du väljer en extern TV -tuner i ett standardfodral bör du titta närmare på kontakterna som den har. Det är lämpligt att köpa enheter med VGA-ut, USB-, HDMI- och andra relevanta kontakter.
  • Det rekommenderas att köpa uteslutande märkta TV -mottagare för en persondator. Idag producerar många företag högkvalitativa och stabilt fungerande enheter utan allvarliga brister. Många av dem har en demokratisk kostnad, så du ska inte vara rädd för oöverkomligt höga priser.
Bild
Bild

Hur ansluter och konfigurerar jag?

För att ansluta en PC -TV -tuner behöver du inte ha speciella kunskaper och färdigheter. Att ansluta sådana enheter är enkelt och enkelt.

Låt oss överväga vilken utrustning som krävs för att ansluta en standardmodell av en dator -TV -tuner

  • Prefix . För att titta på digitala TV-kanaler behöver du en DVB-N2 digitalbox. Naturligtvis måste du hitta den perfekta maskinen med alla funktioner som du tycker är användbara.
  • Kabel . Du behöver två typer av kablar: TV och HDMI.
  • Antenn . Det kan vara både inomhus och utomhus. Valet av lämpligt alternativ beror direkt på tv -tornets avstånd.
Bild
Bild

Tuneranslutning är också möjlig med en PCA -kabel

  • För att göra detta måste du sätta in ledningarna i kontakterna på konsolens baksida. Allt beror på färgkodningen (vitt och rött är ljudsignaler och gula är videosignaler).
  • Sedan är antennen och TV: n anslutna.
  • Kanalerna är inställda.

Anslutning kan också göras med en speciell koaxialkabel. En liknande lösning är relevant när det gäller behovet av att ansluta en gammal bildskärm som inte har en videoingång:

  • först är kabeln ansluten direkt till mottagaren;
  • då kan du börja ställa in kanaler.
Bild
Bild

Om det finns en föråldrad bildskärm hemma kan du ansluta mottagaren på flera sätt:

  • du kan löda adaptern från A / V -ingången till SCART;
  • köpa och anslut lämplig adapter;
  • om monitorn är ganska gammal, är det lämpligt att köpa en speciell modulator med en RCA -kontakt.
Bild
Bild

Om vi talar om en intern tuner kommer installationen att bestå av flera steg

  • Först måste du stänga av strömmen till din dator.
  • Därefter måste du ta bort sidoluckan på systemenheten. Leta efter moderkortet på insidan av enheten där du kan se PCI -kortplatserna. Minst en av dem måste vara gratis. Installera tunern där.
  • Bryt försiktigt metallpluggen med lite kraft. Ta tunern i dina händer, lägg den över spåret. Sätt in den där, tryck lätt.
  • Nu måste vi börja installera ljudkabeln, som ska ingå i enheten. Anslut ena änden till utgången på tunern och den andra till moderkortet. Fixera kåpan på systemenheten på samma plats.
  • Hitta kontakten för antennkabeln på baksidan av systemenheten. Anslut den där. Om tunern har en inbyggd FM-mottagare måste du ansluta den medföljande antennen.
  • Moderna tuners är fjärrstyrda, vilket innebär att en infraröd mottagare kommer att inkluderas i enheten. Placera denna del i siktlinjen.
  • Nu kan du starta din dator.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan kan du gå vidare till de första inställningarna för den nya anslutna utrustningen . Mest troligt, när du slår på det, kommer operativsystemet att meddela dig om upptäckten av en ny enhet och erbjuda att installera alla nödvändiga drivrutiner. Det rekommenderas att vägra ett sådant erbjudande och installera de program som krävs själv.

Rekommenderad: