20-kanaliga Digitalboxar: Kan Jag Ansluta Dem Till Min Gamla TV? Hur Ställer Man In Digital -TV?

Innehållsförteckning:

Video: 20-kanaliga Digitalboxar: Kan Jag Ansluta Dem Till Min Gamla TV? Hur Ställer Man In Digital -TV?

Video: 20-kanaliga Digitalboxar: Kan Jag Ansluta Dem Till Min Gamla TV? Hur Ställer Man In Digital -TV?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Maj
20-kanaliga Digitalboxar: Kan Jag Ansluta Dem Till Min Gamla TV? Hur Ställer Man In Digital -TV?
20-kanaliga Digitalboxar: Kan Jag Ansluta Dem Till Min Gamla TV? Hur Ställer Man In Digital -TV?
Anonim

Framstegen står inte stilla och gradvis byter ryska invånare till ett nytt sändningsformat - digitalt. Till skillnad från analog TV är bildkvaliteten mycket högre här. Moderna TV-modeller har redan en inbyggd digital mottagare, men hur är det med ägarna till föråldrade modeller? Vanliga användare följer oftast inte utseendet på några nya produkter på marknaden, så det kan uppstå svårigheter i processen att välja en mottagare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En analog signal sänds på varje kanal med en specifik frekvens. Med tillkomsten av digital har streaming också utvecklats, det vill säga nu sänds flera kanaler från en frekvens.

En digitalbox (tuner, dockare, mottagare) för TV är en fyrkantig eller rektangulär mekanism till vilken en antenn är ansluten . En sådan enhet är ansluten till TV: n med en speciell kabel.

En TV -tuner är ett slags mellanhand som konverterar en digital signal, som sedan direkt tas emot och dekrypteras av TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

DVB-T2 är en ny typ av mottagare . De skiljer sig från DVB-T i förbättrade egenskaper och kanalbandbreddsfunktioner. Det är detta tv -format som är utbrett i Ryssland, men det kommer inte att fungera att acceptera det genom den gamla modellen, eftersom de är oförenliga. Med den här digitalboxen kan du öka TV: ns funktioner och möjligheter, inte alla användare har kapacitet och pengar för att köpa ny utrustning, där T2-dockaren redan är inbyggd.

Bild
Bild

Digital-TV-mottagare för 20 kanaler tillverkas av olika tillverkare . Deras skillnad ligger i set-top-boxens huvudkarakteristik-först och främst ingångsströmmen, igenkänningsfrekvensen, inbyggt minne, antalet synkroniseringspulser per sekund (processorfrekvens) och initialformat.

Kanalerna som sänds av telecenter på en frekvens kombineras med specialutrustning - en repeater. Det visar sig en uppsättning TV- och radiosändningskanaler - multiplex.

Och sedan, från repeateren, sker paketfördelning till mottagarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast två gratis multiplexer fungerar på Ryska federationens territorium-RTRS-1 och RTRS-2 . Båda är inställda på 20 digitala TV -kanaler. De inkluderar huvuduppsättningen av TV -kanaler och den andra. Den viktigaste uppträdde först och är nu så utvecklad att den är tillgänglig överallt i landet. Den innehåller följande TV-kanaler-Channel One, Russia-1, Russia-24, NTV, Match TV, Channel Five, Karusel, Russia-K, OTR "And" TV Center ". Den andra började sitt arbete senare, den innehåller också 10 kanaler, bland annat Ren-TV, SPAS, STS, Domashny, TV-3, fredag, Zvezda, TNT "," MIR "," Muz-TV ".

Bild
Bild

Populära modeller

Är det möjligt att ansluta en DVB-T2-mottagare till en gammal TV? Ja, det är möjligt med en RCA -kabel eller i vanligt språk - "tulpan". Den ingår inte med digitala dockare, så du måste köpa den separat. Den här artikeln beskriver de mest populära och användartestade modellerna av digitalboxar.

Bild
Bild
Bild
Bild

HARPER HDT2-1202

En av de mest prisvärda modellerna, anslutning är möjlig även till gamla TV -modeller via en RCA -adapter. Det finns möjlighet att ansluta via HDMI och USB -stöd . Detta gör det möjligt att visa foton och videor från en flash -enhet, telefon eller andra elektroniska medier. Modellens kompakta mekanism är också tilltalande. Dess vikt är bara 350 gram, den är vanligtvis gjord av svart plast. Överhettas inte från långvarigt arbete, till skillnad från många andra modeller. Detta händer på grund av det faktum att på undersidan av fodralet finns speciella hål genom vilka varm luft avlägsnas.

På framsidan finns en kontakt för ett USB -minne eller hårddisk . I närheten finns en liten sensor för att ta emot en signal från fjärrkontrollen. Det finns ingen skärm på mottagaren, men det finns en på / av -indikator - grönt respektive rött ljus. På enhetens baksida finns "ingångar" för anslutning. Den medföljande fjärrkontrollen är väldigt liten, så personer med synproblem kommer inte att vara särskilt bekväma.

En instruktion bifogas, enligt vilken det är lätt att förstå funktionaliteten och inställningarna. Det är möjligt att ställa in föräldrakontroll och ange ett lösenord för vissa kanaler. Stöder video i HD -lägen - 720p, 1080p, 1080i. Utmatningsvideoformat är 4: 3, 16: 9.

Bild
Bild
Bild
Bild

BBK SMP015HDT2

VVK -produkter har funnits på marknaden länge. Stöder standarder-DVB-T, DVB-T2 MPEG-2 / MPEG-4 och radio. Signalen tas emot med en TV -antenn. Tillverkaren har gett tillgång till interaktiv och uppskjuten visning. HD stöds i olika format - 720p, 1080p, 1080i. Setet innehåller en fjärrkontroll, instruktioner och en tulpankabel. Huvuddragen i denna mottagare är närvaron av en extern 5 volt nätadapter.

Bild
Bild

Selenga HD950D

En digitalbox som accepterar gratis digital sändning i DVB-T2- och DVB-C-format. Frontpanelen är utrustad med en minidisplay, kontrollknappar och en av / på-signalindikator. Fodralet är av metall, så modellen är ganska tung. Det finns en inbyggd strömförsörjning. Stöder ett program som konverterar en digital signal till en ljudfil, så mekanismen kan användas som en mediaspelare.

Tunern är utrustad med två USB-portar, och det är också möjligt att ansluta till Wi-Fi.

Bild
Bild
Bild
Bild

World Vision T62D

Denna set-top-box av kombinationstyp kan acceptera DVB-T, DVB-T2 och DVB-C kabel-TV-sändningar. Det finns stöd för Wi-Fi och AC3-ljudkodek. Mottagarens hölje är av metall, framför finns en display, en USB -kontakt och kontrollknappar . På husets baksida finns”ingångar” för anslutning.

Bild
Bild

LUMAX DV-3215HD

Docker stöder sändningsformatet DVB-T2, DVB-T, DVB-C, har en USB-ingång, som låter dig öppna filer från olika medier och spela in videor till en USB-enhet. Stöder video i flera lägen - 720p, 1080p, 1080i.

Uppsättningen, förutom själva mottagaren, har en kontrollpanel, en ljud-videokabel, en bruksanvisning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en digital set-top-box uppmärksammar köparna först och främst märket som tillverkar produkterna. Namnet, inte alltid välkänt, uppfyller förhållandet pris-kvalitet. Med fokus på marknadsledarna kan du ungefär förstå vad du kan förvänta dig av teknik.

  1. LUMAX - den officiella tillverkaren av utrustning för mottagning av multiplexer, det råder ingen tvekan om att enheten kan vara inkompatibel med sändningsformatet.
  2. HARPER är en taiwanesisk tillverkare som samarbetar med Ryssland sedan 2014. Ett modernt, utvecklande företag.
  3. BBK är ett av de största företagen i Kina. Tillverkar ett komplett sortiment av alla typer av TV -utrustning. Ekonomisk och pålitlig teknik.
  4. Selenga är ett företag som grundades i Ryssland 2011. Tillverkar och säljer digitala digitalboxar och tillbehör till dem.
  5. Världssyn - har distribuerats på den ryska marknaden i mer än 10 år. Många modeller i olika priskategorier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det ett så viktigt kriterium när du väljer en mottagare som du bör vara uppmärksam på - dess funktionalitet. Möjligheterna som varje modell har är följande.

  • Gratis visning av digital -tv - ibland anger tillverkare att det är med sin digitalbox som gratis visning av kanaler är möjligt. Oavsett vilket företag, det kostar inget för sändning.
  • Försenad visning - möjligheten att spela in ett program eller en film.
  • Visa önskat innehåll med en USB -enhet.
  • Full HD -läge, för närvarande är den högsta upplösningen 1080p.
  • HDMI -anslutning.
  • Kontrollpanelen, numera tillverkar även de mest billiga och okända märkena utrustning med en kontrollpanel.

Eftersom mottagarens funktion innebär att en digital signal behandlas bör TV-mottagaren fungera snabbt, "frysning" när du byter från kanal till kanal i 4-5 sekunder indikerar en låg teknik. Ett enkelt gränssnitt är också en viktig detalj som du bör vara uppmärksam på när du väljer.

Bättre att köpa en dockare, där alla parametrar kan konfigureras manuellt.

Bild
Bild

Hur ansluter jag rätt?

När du ansluter mottagaren till nya TV -modeller måste du först ansluta antennen och strömförsörjningen och sedan själva enheten till tv -utrustningen. Docker kan installeras antingen med en RCA -kabel eller via en HDMI -kontakt, allt beror på modellen på själva TV: n . Om det finns en RC-OUT-ingång kan enheten anslutas till en TV via antenningången, då är det möjligt att titta på både digitala och analoga kanaler.

Glöm inte att det i vardagen också finns sovjetiska TV-apparater, på vilka det inte finns några kontakter för "tulpaner" -kabeln, installationen av digitalboxen är inte direkt möjlig. Uppgiften löses med en RCA-SCART-adapter, som installeras via SCART-ingången på själva TV: n . Vissa mycket gamla modeller har inte heller denna ingång, det finns bara en antenn, då är det värt att köpa en speciell modulator som omvandlar den digitala sändningssignalen till en högfrekvenssignal som finns på en gammal TV. Du behöver också en antenn som tar emot digitala signaler med en frekvens av 470-860 MHz. Det kan antingen vara rum och ligger inomhus eller utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Set-top-boxen har anslutits, nu kan den konfigureras. TV: n måste vara påslagen (en grön indikatorlampa på mottagarens frontpanel tänds). Därefter växlas TV: n manuellt till videoinmatningsläget . Detta måste göras med tunerkontrollpanelen genom att trycka på lämplig knapp - AV, TV / AV, KÄLLA, INGÅNG. En meny visas på TV -skärmen där du trycker på OK -knappen för att automatiskt söka efter TV -kanaler.

Efter att sökningen har slutförts, vilket kan ta flera minuter, kommer STB att spara de fångade kanalerna själv . Om menyn inte visas var kablarna inte korrekt anslutna.

Vad kan man göra om ingenting hittades till följd av autosökning? Då måste du använda den manuella inställningen - här anges multiplexfrekvensen, söksteget är 8 MHz, OK -knappen trycks in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Ibland, efter att du har ställt in TV -kanaler, kan det uppstå problem med sändningar - det betyder att mottagaren inte tar upp signalen, eftersom den är mycket svag. Varje enhet är känslig på sitt eget sätt, på vissa TV kommer bildkvaliteten att glädjas, medan på andra kommer det att bli störningar . Först och främst måste du kontrollera antennen - kanske du behöver förstärka signalen, kabelns integritet är trasig eller du behöver en högre position.

Mottagaren fungerar inte - den tänds inte alls, eller så lyser den röda indikatorn hela tiden . Orsaken är oftast strömförsörjningen, utrustningen slås inte på - detta indikerar att den har gått sönder helt, om enheten är delvis ur funktion kommer "digitalboxen" att försöka slå på, men kommer inte att kunna gå in i driftstillstånd på grund av brist på ström.

Om tunern inte hittar alla kanaler och TV: n visar 10 istället för 20 är det första steget att kontrollera att anslutningen är korrekt och kvaliteten på kontakterna . Det är också möjligt att endast en multiplex fungerar på platsen där digitalboxen installerades. Du kan kontrollera detta med hjälp av den interaktiva kartan eller genom att ringa till organisationen som installerar antennerna.

Rekommenderad: