TV: N Ser Inte Den Digitala TV-mottagaren: Varför Ser Den Inte TV-boxen Genom Tulpanerna Och Vad Ska Man Göra? Felsökningstips

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Ser Inte Den Digitala TV-mottagaren: Varför Ser Den Inte TV-boxen Genom Tulpanerna Och Vad Ska Man Göra? Felsökningstips

Video: TV: N Ser Inte Den Digitala TV-mottagaren: Varför Ser Den Inte TV-boxen Genom Tulpanerna Och Vad Ska Man Göra? Felsökningstips
Video: Kritik av islam kan klassas som rasism 2024, Maj
TV: N Ser Inte Den Digitala TV-mottagaren: Varför Ser Den Inte TV-boxen Genom Tulpanerna Och Vad Ska Man Göra? Felsökningstips
TV: N Ser Inte Den Digitala TV-mottagaren: Varför Ser Den Inte TV-boxen Genom Tulpanerna Och Vad Ska Man Göra? Felsökningstips
Anonim

I samband med den massiva övergången till digital -tv -sändningar var det för de flesta tv -apparater nödvändigt att köpa ytterligare utrustning - en speciell digitalbox. Det är inte svårt att ansluta det genom tulpaner. Men i vissa fall ser TV: n inte digitalboxen, varför den inte visar en enda kanal. Det kan finnas flera orsaker till att ett sådant problem uppstår.

Bild
Bild

Orsaker

Den vanligaste orsaken är felaktig anslutning.

Faktum är att vissa användare försöker ansluta via en antennkabel. Men den här metoden är bara relevant för mycket gamla TV -modeller.

Bild
Bild

Det finns också flera andra vanliga skäl

  1. Försök att ansluta en digital set-top-box genom de så kallade tulpanerna till RSA-utgången.
  2. Ansluta en digitalbox i inaktivt tillstånd. Om den gröna indikatorlampan på den inte tänds betyder det att enheten är avstängd.
  3. Fel kablar eller antenn har valts.

Dessutom kan det hända att TV: n inte ser digitalboxen på grund av fel på utrustningen eller hushållsapparaterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra?

Om problemet är brådskande måste du först och främst se till att konsolen är påslagen. Den gröna indikatorn på panelen tänds inte, vilket betyder att du måste ta upp fjärrkontrollen och trycka på motsvarande runda på / av -knapp på den.

Om enheten är aktiv löses problemet på ett annat sätt, beroende på dess karaktär . Det händer att set -top -boxen ursprungligen var ansluten, som man säger, "det gamla sättet", via en kabel - och detta är fel. Om anslutningen görs till en gammal modell -tv måste du köpa ytterligare utrustning (en tuner med motsvarande ingång och utgång). Dessutom måste kabeln som kommer direkt från antennen anslutas till utgången Input (IN). Kabeln för signalen till TV: n måste anslutas till kontakten märkt Output (OUT).

Bild
Bild

En speciell AV-modul är redan inbyggd i moderna modeller, så det är helt enkelt omöjligt att ansluta en digitalbox till dem på ovanstående sätt.

Ägare av modern teknik utrustad med HDMI -kontakter måste köpa en lämplig kabel. Genom det kommer det att finnas en enkel och snabb anslutning.

Under alla omständigheter är det viktigt att komma ihåg en allmän regel när du ansluter: de kablar som finns på digitalboxen är anslutna till Output-kontakten och de på TV-panelen till uttagen märkta Input.

Bild
Bild

När när TV: n inte ser set-top-boxen även efter alla manipulationer som utförts måste du kontrollera utrustningens användbarhet . Den digitala TV -boxen kan bara testas på en annan TV. Det kommer inte vara överflödigt att kontrollera själva TV: n för service. Utrustningen kan fungera, men kontakterna och ingångarna går sönder.

Bild
Bild

Användbara tips

När du är säker på att all nödvändig utrustning är redo och i gott skick kan du slå på redskapet. Experter rekommenderar att du gör detta i några enkla steg.

  1. Anslut antennen till RF IN -uttaget. En antenn kan vara rum eller vanlig - det spelar ingen roll.
  2. Anslut set-top-boxen till TV: n med RCA-kablar eller, som de kallas, tulpaner (se utgångsfärgsmatchning). Men om TV: n är modern, är det lämpligt att använda en HDMI -kabel.
  3. Slå på själva TV: n och aktivera digitalboxen. Motsvarande färgindikator på enheten ska lysa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men för att njuta av högkvalitativa bilder och bra ljud kommer dessa åtgärder inte att räcka.

Du måste också konfigurera konsolen med hjälp av experter

  1. Om du använder konsolen från konsolen måste du ringa inställningsobjektet via menyn. Motsvarande fönster ska visas på TV -skärmen.
  2. Därefter måste du konfigurera kanalerna. Här kan du välja manuell sökning eller automatisk. Experter rekommenderar att du håller dig till det andra alternativet (enklare och snabbare).
  3. När sökningen är över kan du njuta av alla tillgängliga kanaler.

Det är inte svårt att ansluta och sätta upp en digital-TV-box. Det viktigaste är att se till att utrustningen fungerar och ha nödvändiga kablar.

Rekommenderad: