Hur Ansluter Jag En TV -låda Till En Bärbar Dator? Hur Kan Jag Ansluta En Digital-TV-mottagare Via HDMI Och På Ett Annat Sätt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En TV -låda Till En Bärbar Dator? Hur Kan Jag Ansluta En Digital-TV-mottagare Via HDMI Och På Ett Annat Sätt?

Video: Hur Ansluter Jag En TV -låda Till En Bärbar Dator? Hur Kan Jag Ansluta En Digital-TV-mottagare Via HDMI Och På Ett Annat Sätt?
Video: WiFi Range Extender - WiFi Booster explained - Which is the best? 2024, Maj
Hur Ansluter Jag En TV -låda Till En Bärbar Dator? Hur Kan Jag Ansluta En Digital-TV-mottagare Via HDMI Och På Ett Annat Sätt?
Hur Ansluter Jag En TV -låda Till En Bärbar Dator? Hur Kan Jag Ansluta En Digital-TV-mottagare Via HDMI Och På Ett Annat Sätt?
Anonim

Huvudsyftet med digitalboxar är att ansluta till TV-apparater. Men i vissa situationer skulle den mest lämpliga lösningen vara att ansluta digitalboxen till en dator- eller bärbar datorskärm. Det är värt att överväga mer detaljerat vad det är till för och hur man ansluter korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Fördelen med en bärbar dator är att det är bekvämare att använda det i många fall, inklusive när man tittar på TV. Det är en mobil teknik som enkelt kan transporteras. Den enda nackdelen med den bärbara datorn är den lilla skärmen, vilket inte är särskilt bekvämt för att titta på TV eller filmer.

Det är i detta fall som TV -boxen blir lösningen. Det är värt att notera att bärbara tillverkare på senare tid har släppt många modeller med en inbyggd T2-tuner, men de flesta är dyra.

Det mest föredragna alternativet skulle vara att köpa en bärbar dator med möjlighet att ansluta en extern T2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med att använda en digitalbox är uppenbara. Det låter dig:

  • visa TV -innehåll på bildskärmen;
  • använda en bärbar dator som en inspelningsenhet;
  • lyssna på radion;
  • pausa visningen;
  • kontrollera visningstiden.

Om så önskas kan användaren överföra inspelningen av en film eller överföring till andra Internetresurser, efter att videon förbehandlats. Idag kan du köpa olika set-top-boxar i butiker. Erfarna experter rekommenderar att föredra kombinerade typer, med vilka du kan ta emot en signal från analoga och digitala kanaler.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Det finns flera alternativ för att använda en bärbar dator med en TV-box. Ingen av metoderna är dock möjlig utan att ansluta enheten till Internet. Därför måste du först ge åtkomst till resursen. De två första anslutningsalternativen är baserade på användning av Internet -TV och kabel.

  1. Internet -TV . I det här fallet måste du säkerställa maximal anslutningshastighet. För att starta sändningen måste du hitta önskad kanal i sökmotorn och klicka på den.
  2. Kabel istället för antenn . Vissa leverantörer ger möjlighet att konfigurera din bärbara dator för att titta på digitala kanaler. För att göra detta måste du installera programmet, logga in på systemet och ansluta till din hem -TV. Fördelen med denna metod är att du kan titta på TV -program från vilken enhet som helst med en skärm.
Bild
Bild

Det mest populära och praktiska sättet är att använda en dator för att spela TV -program via en extern T2 -tuner.

Innan du tar emot mottagning av kanaler måste du installera ett speciellt program som spelas in på skivan som medföljer digitalboxen.

För att driva ett sådant system måste du säkerställa rätt anslutning, inte bara till TV: n, utan också till den bärbara datorn . För att göra detta måste du installera speciella drivrutiner som gör att datorn kan ansluta till tunern. Det är bättre att starta om datorn för att spara ändringarna. Om alla åtgärder utförs korrekt visas en genväg för digitalbox på datorns skrivbord. Därefter bör du ansluta T2 -tunern med en USB -kabel, sedan bestämmer systemet programmets uppspelningsalgoritm på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Först och främst är det värt att notera att installationen måste göras för både den bärbara datorn och TV: n. Till att börja med är det värt att överväga att justera driften av en TV -enhet.

Konfigurera din TV

När T2 -tunerkabeln är ansluten till TV: n måste du:

  • ta en fjärrkontroll;
  • gå till huvudmenyn;
  • växla till HDMI;
  • välj en signalkälla - du kan hitta den i avsnittet "Externa ingångar" eller ange den själv med knappen "Källa" på fjärrkontrollen;
  • prioritera HDMI -kontakten med den anslutna kabeln.

Om inställningarna har slutförts visas den bärbara datorns skrivbord på TV -skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

PC -installation

När TV: n är inställd kan du börja justera parametrarna på den bärbara datorn. Först och främst kan du justera bildkvaliteten. Detta gäller särskilt om HDMI från en bärbar dator visar en bild på en TV för första gången. Om du inte justerar kvaliteten blir bilden suddig.

För att ställa in behöver du:

  • högerklicka på det lediga utrymmet på skrivbordet;
  • välj avsnittet "Skärmupplösning";
  • välj den optimala bildkvaliteten genom att ändra parametrarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under processen med att ändra upplösningen bör du observera hur mycket bildkvaliteten har förbättrats eller försämrats. Dessutom kan du välja alternativet att ansluta din bärbara dator till din TV:

  • bildduplicering;
  • utvidgning av arbetsområdet;
  • använda en TV -skärm som en andra bildskärm, där båda enheterna fungerar oberoende;
  • bara TV -skärmen är på.

När alla parametrar är definierade kan inställningen anses vara komplett. Användaren kan börja titta på TV -program.

Bild
Bild

Möjliga problem

I vissa fall ger det kanske inte det förväntade resultatet att installera enheter. Om ett liknande problem uppstår rekommenderas att du trycker på tangentkombinationen "Win + P". Så snart åtgärden är klar öppnas ett fönster genom vilket han kan justera bildkvaliteten och displayparametrarna på skärmen.

Ibland hjälper de rekommenderade rekommendationerna inte . Svarta ränder visas på TV -skärmen, eller så blir bilden otydlig och förvrängd. Då kan orsaken till problemet ligga i driften av grafikkortet.

Som ett exempel på optimering av grundinställningar kommer vi att överväga ett NIVIDIA -grafikkort. Användaren behöver:

  • öppna rullgardinsmenyn med höger musknapp;
  • gå till avsnittet "NIVIDIA Kontrollpanel";
  • välj funktionen "Förändring i förstörelse";
  • välj lämplig display och öppna inställningarna;
  • aktivera kommandot "Skapa anpassad behörighet";
  • justera bilden för den stora skärmen genom att välja de optimala inställningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en ATI -grafikprocessor är installerad i den bärbara datorn kommer instruktionerna att ha flera skillnader på grund av den olika gränssnittsdesignen. Handlingssekvensen kommer dock inte att ändras.

För fans av trådlös synkronisering är Intel WiDi -teknik lämplig. Den kan endast användas av ägare till bärbara datorer med en Core i3 eller högre CPU. Enheterna tillhandahåller ett system för trådlös anslutning till TV -skärmar.

Rekommenderad: