Undervattenskamera: Hur Man Väljer En Vattentät Modell, Ultra HD 4K, Ingen Vattenlåda Och Med Wi-Fi, Betyg

Innehållsförteckning:

Video: Undervattenskamera: Hur Man Väljer En Vattentät Modell, Ultra HD 4K, Ingen Vattenlåda Och Med Wi-Fi, Betyg

Video: Undervattenskamera: Hur Man Väljer En Vattentät Modell, Ultra HD 4K, Ingen Vattenlåda Och Med Wi-Fi, Betyg
Video: Daweta Kameran & Rana - Part-3- Hazny Bozani - Matin Video 2024, Maj
Undervattenskamera: Hur Man Väljer En Vattentät Modell, Ultra HD 4K, Ingen Vattenlåda Och Med Wi-Fi, Betyg
Undervattenskamera: Hur Man Väljer En Vattentät Modell, Ultra HD 4K, Ingen Vattenlåda Och Med Wi-Fi, Betyg
Anonim

Tekniska framsteg står inte stilla och därför dyker det ständigt upp nya typer av videoutrustning på den moderna marknaden. En av de mest populära videoenheterna bland konsumenter är en actionkamera som har möjlighet att skjuta under vattnet . Idag kommer vi i vårt material att överväga funktioner och befintliga typer av produkter.

Särdrag

Den vattentäta undervattenskameraet kom ut på marknaden och blev tillgänglig för ett stort antal köpare 2012. Uppfinnarna av denna enhet var amerikaner som arbetade för det världsberömda GoPro -företaget.

Bild
Bild

Idag är ett stort antal varumärken engagerade i produktion och släpp av sådan videoutrustning, tack vare vilka köpare har ett brett urval (detta gäller både kamerans typer och modeller och deras kostnad).

Om vi pratar om särdragen hos undervattenskameraer, bör det noteras:

  • lätt och i allmänhet ganska kompakta dimensioner;
  • stabilitet, tillförlitlighet och hållbarhet;
  • förekomsten av skyddssystem (mot vatten, damm, smuts, mekaniska skador) etc.
Bild
Bild

Idag används dessa enheter av ett brett spektrum av konsumenter: både proffs (till exempel dykare eller surfare) och helt enkelt amatörer av filmning.

Vyer

På grund av videoenheternas stora popularitet för fotografering under vattnet började experter skapa fler och fler olika modeller med ett stort antal nya och moderna funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av bekvämlighetsskäl började alla videokameror att klassificeras i flera grupper:

  • amatör;
  • forskning;
  • industriell;
  • militär.

Kameror i olika kategorier har betydande skillnader mellan varandra . Till exempel är forskningskameror enheter som måste ha oöverträffad bildkvalitet (t.ex. Ultra HD 4K) samt hög batterikapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos militära kameror är obligatorisk närvaro av en ficklampa … Å andra sidan finns det ökade krav på amatörkameror när det gäller pris (det ska vara lägsta möjliga), samt funktionellt innehåll (till exempel närvaron av sådan teknik som Wi-Fi).

Dessutom finns det kameror som kan skjuta under vattnet även utan en specialdesignad vattenlåda (de är oftast ganska dyra). De används som djuphavsanordningar.

Bild
Bild

Så, beroende på dina individuella behov, på dagens videomarknad kan du hitta en mängd olika actionkameror som passar nästan alla situationer.

Varumärkesöversikt

Som nämnts tidigare är ett stort antal märken engagerade i produktion av undervattenskamera. Som ett resultat står många köpare ofta inför svåra val. Idag i vår artikel kommer vi att överväga att betygsätta de bästa modellerna och tillverkarna, samt göra en liten jämförelse mellan dem.

SONY CYBER-SHOT DSC-TX30

Marknadsvärdet för denna actionkamera är cirka 17 000 rubel, och därför kan den klassificeras som en lyxig videoenhet. Följaktligen har inte alla människor råd att köpa den. Modellen är perfekt för de människor som gillar att aktivt koppla av i naturen och försöker fånga sin upplevelse med kameran. Kamerans ytterhölje är tillverkat strikt i enlighet med IPX8 -standarder, så det är mycket hållbart, pålitligt och motståndskraftigt mot negativa faktorer som härrör från den yttre miljön. Det är tillåtet att sänka enheten 10 meter under vatten. Dessutom är kameran i denna modell slående i sin kompaktitet när det gäller storlek.

Bild
Bild

MARCUM LX-9 + SONAR

Priset på denna kamera är mycket högre än den föregående, eftersom kostnaden är cirka 30 000 rubel. Det bör noteras att denna enhet anses vara en av de senaste och mest moderna bland utvecklingen inom videoutrustning. Modellen kan inte bara utföra en kameras funktioner utan fungerar också som ekolod och videoinspelare. Följaktligen kompenseras det höga priset fullt ut av det funktionella innehållet. Skärmstorleken är 8 tum. Med dess hjälp kan du se inte bara en bild, utan också praktiskt viktig information om djupet, riktningen och temperaturen på vattnet i behållaren.

Bild
Bild

EKEN H9R

Denna kamera tillhör kategorin budgetenheter och tillverkas i Kina. Den är lämplig för amatörbruk. Med hjälp av modellen kan du ta foton och videor på 30 meters djup. Dessutom kan du tillsammans med kameran köpa ytterligare tillbehör som avsevärt ökar komforten med att använda enheten. Det huvudsakliga produktionsmaterialet är wellpapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en actionkamera för fotografering under vattnet är svårt för många konsumenter (oavsett om de köper en billig enhet eller en lyxprodukt).

Om du vill göra det mest korrekta valet, som du inte kommer att behöva ångra i framtiden, måste du uppmärksamma flera viktiga faktorer under köpprocessen.

Försvarssystem

För att kameran ska kunna fungera helt under vatten måste den vara utrustad med ett speciellt skyddssystem - vattenlåda … Samtidigt är det viktigt att det utmärks av ökad tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera att därför inte alla kameror säljs komplett med en vattenlåda chansen är stor att du kommer att behöva köpa denna vara separat.

Värmeavledning

När du köper en enhet bör du vara uppmärksam på att om det blir varmt under drift.

Bild
Bild

Så, om du märker en betydande temperaturökning, bör du vägra att köpa en kamera, eftersom i detta fall vattendosan kommer att dimma upp, vilket följaktligen kommer att påverka kvaliteten på dina foton och videor negativt.

Stabilisering

Närvaron av en kvalitetsstabiliseringsfunktion är avgörande , eftersom det är mycket svårt för en operatör eller fotograf att förbli stilla under vattnet, vilket kan försämra bildkvaliteten avsevärt.

Bild
Bild

Lins

För undervattensfotografering experter rekommenderar att man föredrar kameror med smala objektiv och att vägra sådana enheter, som är utrustade med den så kallade fisheye-tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den optimala betraktningsvinkeln för kameran ska vara 90 grader . Dessutom är närvaron av en funktion för att eliminera bildförvrängning användbar.

Ljuskänslighet

Företräde bör ges till actionkameror som kan fungera även i närvaro av en liten mängd ljus . Detta beror på att endast en liten del av ljuset passerar under vattnet, vilket påverkar bildens övergripande kvalitet negativt.

Bild
Bild

Enhetens övergripande dimensioner

Denna indikator är max enskild , eftersom allt beror på vilken kamerastorlek som passar dig bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så i vissa fall rekommenderas det att välja en mycket små och kompakta enheter , medan vissa användare noterar att kameror som är för små lätt kan tappas och tappas under vattnet.

Videokvalitét

Ge företräde åt de enheter som utrustad med toppmoderna funktioner - till exempel möjligheten att spela in video i 4K -format.

Bild
Bild

Fastsättning

På grund av det faktum att det inte är särskilt bekvämt att använda kameran under vattnet bör enheten har ett speciellt fäst- och fixeringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror att det bästa sättet är monteras på masken.

Batterikapacitet

Denna indikator påverkar hur länge kameran kan användas utan ytterligare laddning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att föredra sådana enheter som kan fungera i 4-5 timmar

Inbyggt minne

Du bör välja alternativ mängden inbyggt minne som är maximalt.

Bild
Bild

Ytterligare egenskaper

Vissa kameramodeller har ytterligare funktioner som GPS, Wi-Fi, Bluetooth, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör dock komma ihåg att närvaron sådana funktioner ökar varans värde avsevärt så se till att du använder dem i förväg.

Rekommenderad: