De Bästa Kamerorna För Bloggare: Vilken Att Köpa För En Videoblogg På Youtube, Toppmodeller För Nybörjare

Innehållsförteckning:

De Bästa Kamerorna För Bloggare: Vilken Att Köpa För En Videoblogg På Youtube, Toppmodeller För Nybörjare
De Bästa Kamerorna För Bloggare: Vilken Att Köpa För En Videoblogg På Youtube, Toppmodeller För Nybörjare
Anonim

I en tid där det moderna samhället föredrar videor framför böcker drömmer många om att bli framgångsrika bloggare. Men för att skjuta material av hög kvalitet måste du inte bara ta hand om intressant innehåll utan också göra rätt val av utrustning. För att göra detta måste du ta reda på vilka kameror som anses vara de bästa för en bloggare och varför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dear är inte nödvändigt för att skapa videoinnehåll professionell utrustning , särskilt i början. Först och främst kan den här lektionen sluta glädja, dessutom krävs kunskap. Utan dem, även på dyr utrustning, kommer det inte att vara möjligt att göra en video av hög kvalitet. I allmänhet kan du spela in videor för en videoblogg på vilken enhet som helst. Från en enkel telefon till erkänd som de bästa kamerorna för bloggare. Beroende på detta kommer kvaliteten också att skilja sig åt.

Smartphone Är ett bra alternativ för en nybörjare. Till exempel, iPhone och Galaxy skjuter mycket bra. Bildkvaliteten är inte densamma som för professionella enheter, men dessa enheter finns alltid till hands och du kan hinna fånga intressanta ögonblick.

Bild
Bild

Spegelfri … En relativt billig kamera, som är lämplig för blivande vloggare. Vissa modeller stöder 4K -fotografering.

Bild
Bild

Spegel … Med deras hjälp kan du filma professionella videor och ta ett foto av hög kvalitet. Till exempel är Sony, Canon, Nikon bra för att spela in YouTube -videor. De kännetecknas av bred funktionalitet och utmärkt videoinspelningskvalitet.

Bild
Bild

Actionkamera … Lämplig för film. Det finns skydd mot stötar och fuktinträngning. Men inte riktigt lämplig för vanliga videor, eftersom de inte skjuter bra inomhus i svagt ljus.

Till exempel föredrar erfarna vloggare att använda GoPro eller Sony. De är kompakta, lätta och lätta att bära.

Bild
Bild

3D -kamera . En enhet som låter dig fota 360 grader.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Under alla omständigheter måste du först tänka på överföringsformatet innan du skapar en YouTube -kanal. Valet av kamera beror till stor del på riktningen för tomterna för framtida videor. Dessa kan vara olika alternativ.

  1. Skytte i rörelse … Till exempel sport eller extrema resor. För dem är det bättre att använda speciella digitala videokameror som är utformade för att spela in under ogynnsamma förhållanden.
  2. Shopping eller gourmetrecensioner … I detta fall måste utrustningen exakt återge färger och detaljer.
  3. Vloggar . I dem pratar författaren om sig själv länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte så många urvalskriterier. Nästan vilken kamera som helst. Men innan du köper en enhet är det viktigt att vara uppmärksam på vissa detaljer.

  • Mikrofoningång … Ljud av hög kvalitet kan endast erhållas genom att ansluta en extern enhet, så innan du köper bör du ta reda på om utrustningen har ett 3,5 mm -uttag eller annan anslutningsmetod.
  • Wi-Fi-anslutning . Denna funktion är praktisk för att genomföra onlinesändningar och ansluta ytterligare tillbehör. Det låter dig också snabbt överföra videor till din smartphone för uppdaterad publicering på sociala nätverk.
  • Kan fotografera i 4K . Tänk dock på att du inte kan få en högkvalitativ video med en bildhastighet under 25 fps, även om kameran spelar in i 4K-format.
  • Optisk zoom . Med högupplöst sensor hjälper det att få utmärkta bilder. Dess tillgänglighet beror på enhetens modell. Men även om det saknas, löses detta problem genom att köpa en extern lins.
  • Batteriladdning … Information om det finns i bruksanvisningen. Det visas på skärmen med en speciell ikon.
  • Bländarstorlek . Fältdjupet (skärpedjupet för det avbildade utrymmet) beror på denna indikator.
  • Tillverkarens support (servar och släpper de senaste programuppdateringarna).
  • Tillgänglighet Övriga tillbehör … Det är viktigt att de är lätta att hitta på rea.
  • Dimensioner … För många är kamerans kompakthet viktig så att du kan ta den med dig på vägen och vid behov när som helst börja spela in en berättelse för en blogg.
  • Pris . Detta urvalskriterium är särskilt viktigt för blivande författare.

Och även innan du köper är det värt att avgöra i vilket format kommer den framtida bloggen att spelas in: i 4K eller Full HD. Vissa detaljer beror också på detta.

Till exempel är material som tagits i 4K svårt att redigera på en "svag dator" och det kommer att visas dåligt på en smartphone.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Vi erbjuder toppkameramodeller som är populära bland bloggare

Sony a7R III 42.4MP . Denna enhet har ett hållbart hölje av magnesiumlegering som skyddar den mot mekanisk påfrestning. Det ger skydd mot fukt. Videoinspelningshastigheten är 30 bilder per sekund. 5-axlig bildstabilisering ger mjuka, tydliga bilder. Enhetens upplösning är 4000 horisontella pixlar (4K).

Bild
Bild

Sony RX100 MarkIV . Detta är en av de dyraste "tvålådorna". Det kostar cirka 60 000-70 000 rubel. Trots sin kompakta storlek har den utmärkt fotografering och fotokvalitet. Enheten tillhör en serie professionell utrustning. Maximal bländare på f / 2,8 undviker kameraskakningar och suddiga bilder. Stöder 4K videoinspelning. Enheten har Wi-Fi- och NFC-moduler.

Bild
Bild

Canon 80D . Favorit gadget av många vloggare. DSLR är i mellanklass. Kostnaden är cirka 57 000 rubel. Kroppen är gjord av plast. Inspelningen spelas in i Full HD -format. Det finns en inbyggd Wi-Fi-modul. För en hel dag räcker det med 2-3 batterier. Det finns en kontakt för en extern mikrofon. Enheten återger perfekt färger och detaljer.

Lämplig för nybörjare. En ytterligare fördel är dess lilla storlek.

Bild
Bild

Fujifilm X-T1 . Lätt och kompakt enhet med stötsäker magnesiumlegering. Den vridbara pekskärmen gör att du kan ta selfies av hög kvalitet. Minsta fotograferingsavstånd är 15 cm. Stöder 4K -videoinspelning. Ett 3,5 mm -uttag finns för en extern mikrofon. En axelrem ingår i satsen. Det höga priset (60 000-93 500 rubel) motiveras av den utmärkta kvaliteten.

Bild
Bild

JVC GY-HM70 . En dyr professionell modell med Full HD -fotografering. Det kostar cirka 100 000 rubel. Oftast används enheten i deras arbete av avancerade bloggare med en marknadsförd kanal, med ett stort antal följare. En optisk bildstabilisator i kameran eliminerar enhetens skakningar. Separata mikrofon- och hörlursutgångar tillhandahålls. Du kan fotografera med 50 bilder per sekund med en upplösning på 1920x1080. Det är möjligt att spela in video i två format - 1080 i och 1080 p. Kompressionsstandarder H. 264 och MPEG4 stöds.

Bild
Bild

Logitech C930e . Denna lilla bildskärmsmonterade enhet är en favoritapparat för många datorspelsgranskare. Med kameran kan du spela in högkvalitativa videor med en upplösning på 1920 × 1080 hemma. På grund av sitt låga pris (7 200–12 600 rubel) är det ett utmärkt alternativ för nybörjare. Enheten är kompatibel med Windows och MacOS.

Rekommenderad: