4K -videokameror: 60 FPS Ultra HD -professionella Kameror Och Andra Modeller, Granskning Av De Bästa Kamerorna

Innehållsförteckning:

Video: 4K -videokameror: 60 FPS Ultra HD -professionella Kameror Och Andra Modeller, Granskning Av De Bästa Kamerorna

Video: 4K -videokameror: 60 FPS Ultra HD -professionella Kameror Och Andra Modeller, Granskning Av De Bästa Kamerorna
Video: 2020 Samsung TU7000 Crystal UHD 4K TV - What You Should Know 2024, Maj
4K -videokameror: 60 FPS Ultra HD -professionella Kameror Och Andra Modeller, Granskning Av De Bästa Kamerorna
4K -videokameror: 60 FPS Ultra HD -professionella Kameror Och Andra Modeller, Granskning Av De Bästa Kamerorna
Anonim

Nu är det väldigt svårt att föreställa sig en familj där det inte skulle finnas något som en videokamera. Med den här lilla enheten kan du fånga de mest intressanta och spännande ögonblicken i en persons liv, så att du alltid kan besöka dem igen eller uppdatera dina minnen senare.

Nyligen har dessa enheter tagit ett stort steg framåt, och nuförtiden är 4K -videokameror något vanligt. Låt oss försöka ta reda på vad Ultra HD -kameror är, vad de är och hur man väljer den bästa lösningen när det gäller pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Om vi pratar om vad en videokamera är, fick den här enheten inte sin nuvarande betydelse direkt. Till en början var detta namnet på en enhet som kombinerade utrustning för videoinspelning och en tv -kamera för bildöverföring. Men med tiden gömde ordet "videokamera" redan flera olika enheter. För första gången började detta ord tillämpas i förhållande till en sådan teknik som en handhållen minikamera, som är avsedd att spela in video hemma för visning på den vanligaste videoinspelaren.

Och efter att videokameror dök upp, som är en symbios av en videobandspelare och en TV -överföringskamera, som är avsedd för tv -journalistik, blev detta ord också en del av det professionella lexikonet. Men om vi pratar specifikt om enheter som har en upplösning på 4K, så talar vi om att de kan spela in video med en upplösning på 3840 x 2160 pixlar.

En bild av denna storlek gör det möjligt att överföra alla delar av bilden i hög kvalitet, vilket gör att du kan njuta av en sådan video.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Om vi pratar om typerna av sådana enheter, ska det sägas, att de kan skilja sig enligt följande kriterier:

  • enligt överenskommelse;
  • med tillstånd;
  • efter informationsbärarens format;
  • med antalet matriser;
  • med formatet för informationsinspelning.

Om vi pratar om syftet kan videokameran vara:

  • hushåll;
  • särskild;
  • professionell.
Bild
Bild
Bild
Bild

Proverna från den första kategorin är lätta, mycket kompakta och ganska enkla att använda. Allt detta gör det möjligt för en vanlig person som inte vet hur man skjuter professionellt för att använda dem. Den andra kategorin inkluderar enheter som används i tv eller i digital film. De är oftast tunga. Även om det redan finns bärbara modeller här som kan skjuta både med 60 FPS och 120 FPS, absolut inte värre än stationära modeller. Men deras kostnad kommer att bli ganska hög.

Den tredje kategorin av enheter är videokameror som används inom vissa trånga områden i människolivet: medicin, videoövervakning. Vanligtvis har enheter som tillhör detta segment en mycket enkel design och små dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om upplösning, så skiljer sig modellerna enligt detta kriterium:

  • standard Definition;
  • högupplöst.

De första skiljer sig åt genom att deras fotograferingsupplösning antingen är 640 x 480 pixlar eller 720 med 576. Modeller från den andra kategorin kan spela in video i en upplösning på 1280 x 720 pixlar eller 1920 med 1080. Den betraktade kategorin videokameror, som kan beskrivas som nytt på marknaden, tillhör den andra gruppen.

Om vi pratar om lagringsmediets format är enheterna:

  • analog;
  • digitalt med analoga media;
  • digitalt med digitala medier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet matriser kan de vara:

  • 1-matris;
  • 3-matris;
  • 4-matris.

Och beroende på typ av informationsinspelning kan 4K -videokameror göra detta i följande format:

  • DV;
  • MPEG-2;
  • AVCHD.

Det är i formatet av den senare typen som enheterna i fråga spelar in video.

Bild
Bild

Toppmodeller

Låt oss nu försöka berätta lite om de bästa 4K -videokamerorna på marknaden idag. Här kommer inte bara nya artiklar att presenteras, utan också modeller som har varit till salu länge och har ett visst "rykte".

Budget

Den första modellen som jag skulle vilja uppmärksamma dig kallas ThiEYE i30 + . Dess främsta egenskap är överkomliga priser, eftersom det är det billigaste på marknaden. Dess pris är 3600 rubel. Tillverkad i Kina och väl utformad. Andra funktioner inkluderar Wi-Fi-stöd och en speciell applikation som gör det möjligt att styra det från en smartphone.

Det implementerar också funktionen att sända inspelningen till sociala nätverk och titta på den i realtid. Den är väl skyddad mot yttre faktorer och har en vattentäthet på 60 meter. Denna kompakta modell är också utrustad med speciella fästen, så att den kan monteras på en handled eller hjälm. Fotografering utförs i 4K -format, men med bara 10 bilder per sekund.

Den kan ta bilder med en upplösning på 5, 8 och 12 megapixlar. Det finns stöd för skottskott.

Bild
Bild

Nästa modell från detta segment, som jag vill prata om, - Xiaomi Yi 4K Svart . Kostnaden är 10 tusen rubel. Har ett trevligt utseende. Utrustad med LCD -skärm. En av funktionerna är möjligheten att slå på på bara 3 sekunder. Dess vikt är bara 95 gram. Samtidigt är enheten utrustad med en högprecisions 3-axlig accelerometer och gyroskop. Om vi pratar om processorer, är en modern A9SE -processor installerad som den huvudsakliga, och Ambarella A9SE är installerad som en grafisk.

Det finns också en modern Wi-Fi-modul som stöder alla viktiga standarder som används idag. Vattentätheten för denna modell är 40 meter i ett speciellt fall. Dessutom kan denna modell tillämpas på många områden: från hemmafotografering till användning under extrema förhållanden med nedsänkning. När den fungerar som en stillbildskamera kan kameran ta bilder med 12 megapixlar.

Bild
Bild

Mellanprissegment

Den första modellen i denna kategori - Sony FDR-X3000 . I allmänhet skapar denna tillverkare enheter av hög kvalitet, och denna 4K-videokamera är inget undantag. Utformningen av denna modell skiljer sig från andra i närvaro av ett stort antal utbuktningar. Sony FDR-X3000 utrustad med BIONZ X -processor , tack vare vilken burst- och slowmotion-fotografering i 4K-läge, loopinspelning, samt närvaron av Motion Shot LE, blev möjliga.

Kameran stöder live videoströmning. Det finns en monohögtalare och stereomikrofon, samt en bra LCD -skärm. Dess vattenbeständighet i en låda är 60 meter.

Bild
Bild

En annan modell som representerar mellansegmentet är GoPro HERO 6 Black . Denna kamera är en uppgradering av den femte versionen av 4K -videokameran. Dess design skiljer sig praktiskt taget inte från den tidigare modellen, men prestandan har ökat. Zoomprestandan har också ökat och stabiliseringen har förbättrats. Anledningen till detta är den nya och kraftfullare GP1 -processorn, som är 2x starkare än modellen som finns i HERO5. Kameran kan fotografera utmärkt även i svagt ljus tack vare närvaron av ett speciellt nattläge.

Om vi pratar om vattenmotstånd, kan det sänkas till ett djup av 10 meter även utan ett speciellt fall. Det finns många videolägen här. Ja, och med fotolägen är allt också på topp här. En 13-megapixelsmatris är installerad här. Dessutom finns funktioner som vinddämpningsläge, stereoljudinspelning, Bluetooth, GPS.

Ett microSD -kort med en kapacitet på högst 128 gigabyte kommer att användas som lagringsenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Premiummodeller inkluderar Sony Handycam FDR-AX33 4K Flash Svart . Denna kamera kan kallas förkroppsligandet av den senaste och mest avancerade tekniken inom 4K -videokameror. Den är utrustad med en speciell CMOS-matris Exmor R 1.0, som tillåter mycket hög kvalitet och brusfri bildöverföring. Dessutom hjälper vidvinkel-ZEISS Vario-Sonnar T-objektivet också att producera högkvalitativ bildöverföring, som har en 10x zoomfunktion, som är speciellt optimerad för fotografering i 4K-format.

Närvaron av en modern processormodell Bionz X låter dig tillhandahålla bilder och videor av högsta kvalitet. Förresten, den här modellen stöder videoinspelning i XAVC S -format, vilket är en mer avancerad version av formatet med samma namn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta segment inkluderar också en 4K -videokamera. Panasonic HC-VX990EE … Denna professionella modell är utrustad med LEICA Dicomar -objektivet, som låter dig ta videor och foton av högsta kvalitet. Dess fördelar inkluderar en enorm uppsättning funktioner, allt från mjuk zoom, till funktionen att spåra objekt, exakt panorering, samt automatisk anpassning av bilden till horisonten.

Det finns en 19-megapixelsensor här, vilket gör det möjligt att spela in video i 4K-läge med hög kvalitet. Det finns också en 20x zoom, som låter dig göra en högkvalitativ inställning till objekt som ligger på avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om vi pratar om hur man väljer en högkvalitativ 4K-videokamera, då här bör du vara uppmärksam på följande kriterier:

  • videokvalitét;
  • formfaktor;
  • zoom;
  • programvara;
  • fjärrkontroll;
  • säkerhet;
  • autonomi.

Låt oss nu säga lite om var och en av indikatorerna. Kvalitetsparametern i detta fall kommer att bestå av tre komponenter:

  • upplösning;
  • stabilisering;
  • känslighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om upplösningen, då bör en bra videokamera som skjuter i 4K ha en indikator med värdet 1600. Om vi pratar om känsligheten, desto bättre är den, desto bättre videokvalitet kan erhållas. Om vi pratar om stabilisering kan det vara mekaniskt och elektroniskt. Enligt denna egenskap är produkterna från Sony och Panasonic av högsta kvalitet.

Formfaktorindikatorn är mycket villkorad . Faktum är att allt här kommer att bero på komforten i greppet hos den som filmar. Följaktligen kan designen vara olika för olika människor, så att de kallar videokameran bekvämt. Om vi pratar om ett sådant kriterium som zoom, så kan du idag hitta modeller på marknaden med både 50- och 60-faldig förstoring. Men problemet är att detta uppnås genom mjukvarueffekter och mindre linser, vilket kan försämra bilden avsevärt.

Den optimala indikatorn för 4K -teknik är 20x förstoring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Programvara är en mjukvara "fyllning" som låter dig implementera några specialfunktioner. Men få användare vet i allmänhet vad de har i hans enhet. Därför, om det ibland finns en önskan att diversifiera fotograferingen, innan du köper, be säljaren om denna information. Om vi pratar om fjärrkontroll, är det bara modeller i toppklass som är utrustade med den. Men den här funktionen låter dig styra kameran med din smartphone, och samtidigt behöver du inte vara nära den, vilket ibland är extremt bekvämt.

På tal om säkerhet, låt oss säga att detta innebär möjligheten att använda en 4K -videokamera i värme, kyla, regn och så vidare. Det finns två typer av skydd för sådana enheter:

  • specialboxar;
  • med ett specialfall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet kommer att vara mer att föredra, eftersom skyddet av enheten alltid kommer att ges och när som helst, och lådan kan glömmas av misstag. Det sista viktiga kriteriet är autonomi. Allt här beror på "frosseri" hos enhetens elektroniska komponenter.

De mest energikrävande är processorn och sensorn. Och om vi pratar om indikatorer, så är de minst autonoma actionkameror med en indikator på 90 minuter. Och om vi pratar om vanliga 4K-videokameror, är deras autonomiindikatorer vanligtvis 2-2,5 timmar.

Även om det finns modeller som kan fungera på ett batteri i 5-6 timmar. Men de kommer att ha ett motsvarande pris.

Rekommenderad: