Miniprojektorer: Val Av Små Videoprojektorer I Fickformat För Hemmet, Granskning Av Kompakta Mobilmodeller, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Miniprojektorer: Val Av Små Videoprojektorer I Fickformat För Hemmet, Granskning Av Kompakta Mobilmodeller, Recensioner

Video: Miniprojektorer: Val Av Små Videoprojektorer I Fickformat För Hemmet, Granskning Av Kompakta Mobilmodeller, Recensioner
Video: VANKYO Leisure 3W Mini Projector Review | Best $100 Affordable HQ Projector :? 2024, April
Miniprojektorer: Val Av Små Videoprojektorer I Fickformat För Hemmet, Granskning Av Kompakta Mobilmodeller, Recensioner
Miniprojektorer: Val Av Små Videoprojektorer I Fickformat För Hemmet, Granskning Av Kompakta Mobilmodeller, Recensioner
Anonim

För de flesta användare är projektorer stora apparater som behöver mycket ledigt utrymme. Moderna enheter är dock inte alltid skrymmande. Idag är bärbara miniprojektorer, presenterade i ett brett sortiment, mycket populära . I den här artikeln kommer vi att förstå funktionerna hos sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Små bärbara projektorer finns ofta i butikerna idag. Sådan intressant utrustning produceras av många välkända varumärken, så konsumenterna har mycket att välja mellan "sin" modell. Minibioprojektorn har blivit en populär enhet eftersom den har många av de dygder som lockar konsumenter.

  1. Små enheter är lätta, inte skrymmande och massiva. Tack vare sin låga vikt kan miniprojektorer bäras var som helst eller tas med på resor, vilket är mycket bekvämt för de användare som är vana att leva i ständiga resor.
  2. Tänk inte att en liten projektor inte kan återge en vacker, högkvalitativ och saftig bild. En korrekt utvald märkesenhet kan glädja användarna med en utmärkt bild. Denna teknik kan ersätta en vanlig TV.
  3. Moderna miniprojektorer synkroniseras snabbt och enkelt med andra enheter (till exempel bärbar dator, persondator, surfplatta eller telefon). När det gäller enheter av hög kvalitet finns det ingen resynkronisering mellan enheter.
  4. Om du har en miniprojektor kan du spela upp videofiler med den på vilken plan yta som helst. Om du vill kan du titta på din favoritfilm eller tecknad film direkt i taket.
  5. Små moderna projektorer är mycket enkla att använda. Även ett litet barn klarar en sådan teknik. Om användaren har några frågor kommer instruktionsboken alltid till undsättning, där du kan hitta alla svar.
  6. Dagens tillverkare producerar högkvalitativa miniprojektormodeller med oklanderlig byggkvalitet. Märkesvaror är felfria och utformade för att hålla.
  7. Miniprojektorernas attraktiva design bör noteras. De flesta märken ägnar stor uppmärksamhet åt den externa designen av sina produkter, så att konsumenter som vill köpa en funktionell och vacker sak har mycket att välja bland det bästa alternativet.
  8. Miniprojektorn är en multifunktionell enhet som har många alternativ och konfigurationer. Olika enheter har olika funktioner som gör dem multitasking och enklare att använda.
  9. Miniprojektorn kräver inte mycket ledigt utrymme. Du kan bära den med dig i din väska eller lägga den hemma på någon lämplig plats. Detsamma kan inte sägas om standardmodeller som har mer allvarliga dimensioner.
  10. Köpare är nöjda med det rika sortimentet av små enheter.

Även den mest krävande konsumenten kan välja en anständig modell för sig själv till en överkomlig kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En videoprojektor i miniformat har många fördelar, men det är inte heller utan dess nackdelar

  1. Många billiga produkter kännetecknas av dålig bildkvalitet. Oftast klagar användarna på bildens karakteristiska kornighet.
  2. De flesta miniprojektorer har inbyggda högtalare. Å ena sidan är detta mycket bra och bekvämt, men å andra sidan är deras kraft inte tillräckligt för högkvalitativ och rik ljudåtergivning.
  3. Ofta måste användarna placera miniprojektorn för långt från väggen i rummet för att få en bättre och tydligare bild. Detta är inte särskilt bekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Miniprojektorer har färre nackdelar än plus. Först efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar är det värt att köpa en så intressant enhet.

Beskrivning av arter

Miniprojektorer är indelade i flera typer. Var och en av dem har sina egna egenskaper och prestandaegenskaper. Låt oss bekanta oss med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ficka

Ficktyper av miniprojektorer är mycket populära bland moderna konsumenter. Det här är trendiga enheter som produceras av många kända tillverkare. Fickversionen av projektorn är attraktiv på grund av ett antal positiva egenskaper.

  1. Har en liten storlek. Om en person ofta måste resa någonstans, kommer den här enheten till nytta.
  2. I ett stort antal sådana prylar finns det instanser som kan stödja SVGA-, WSVGA-, SGA -format.
  3. De nuvarande varianterna av miniprojektorer, producerade de senaste åren, har i sin design inte bara VGA-kontakter, utan också HDMI, som är mycket populärt idag och används i de flesta enheter.
  4. Fickanordningar innehåller LED-lampor som är konstruerade för en lång livslängd (5-10 år längre än konventionella glödlampor).
Bild
Bild
Bild
Bild

Minskningen i storlek påverkar enheternas funktionella innehåll.

Nackdelarna med sådana produkter inkluderar samma LED -lampor ., som samtidigt är deras plus. Dessa celler kan bara leverera 100-300 lumen. För att återge material av hög kvalitet i ett väl upplyst rum kommer dessa parametrar inte att räcka. Så om du behöver genomföra en presentation med en fickprojektor måste du stänga gardinerna på alla fönster. För seminarier är det osannolikt att en kompakt enhet fungerar, eftersom lyssnare oftast noterar föreläsningar.

Den största tillåtna skärmstorleken i sådana modeller är också begränsad .… Den kan inte överstiga 100 tum diagonalt. Detta är en ganska blygsam siffra, men för en liten publik (upp till 15 personer) kommer detta att räcka. Om vi jämför denna teknik med en vanlig bärbar dator, kommer en fickprojektor helt klart att vinna både vad gäller storlek och skärmstorlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil

Mobila typer av miniprojektorer är inte mindre populära idag. Dessa produkter har behållit den klassiska designen så mycket som möjligt. Vart i deras mått är vanligtvis inte mer än A4 -format … Vikten av mobila enheter varierar och varierar ofta från 5 till 6 kg. Alla användare förbinder sig inte att kalla dessa enheter för mobila. Termen är mer lämplig för dem - bärbar.

Mobila projektorer är konstruerade med konventionella lampor, vars resurs är begränsad till 2-6 tusen timmar, så de visar en ljusare bild upp till 3500 lumen . När det gäller enheterna i fråga är minsta bildupplösning 1024x768 sid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobila enheter är oftast anslutna till bärbara datorer och använder antingen en HDMI- eller VGA -kabel för detta . Wi-Fi- eller Bluetooth-moduler är också användbara om du vill använda trådlös synkronisering av enheter.

Mobila miniprojektorer också lämplig för smartphones . De synkroniseras ofta med moderna prylar, vilket är en mycket bekväm och enkel lösning i rätt situationer.

Många användare köper specifikt de aktuella enheterna för efterföljande anslutningar till telefonen.

Bild
Bild

Pico

Det finns också speciella pico -projektorer till salu. I de flesta fall är det vanliga leksaker, vars storlek är den mest blygsamma jämfört med andra projektoralternativ . Medelvikten för en pico -modell är 250 g. Det är ganska svårt att ta en sådan teknik på allvar, särskilt om du vill använda den för att göra affärer. Det finns dock enheter till salu som kan göra vissa "bedrifter" i sitt arbete.

Bild
Bild

Sådana högkvalitativa enheter inkluderar modellen Pico PK301 … Denna enhet kännetecknas av en effekt på 50 lumen. Om enheten är ansluten med en kabel eller ansluten till ett batteri ger den 27 lumen.

En annan effektiv kopia produceras av det sydkoreanska märket Samsung. Tillverkaren erbjuder konsumenterna en enhet SP-H03 , med en indikator på 30 lumen. Teknikern kan läsa alla kontorsdokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Idag är det inte svårt att välja en högkvalitativ och funktionell liten bioprojektor, eftersom sådana enheter presenteras i ett rikt sortiment. Om du bestämmer dig för att köpa denna typ av utrustning är det värt att titta närmare till modellerna från listan över de bästa.

Everycom S6

En intressant och populär modell av en liten projektor som har storleken på en genomsnittlig smartphone. Produkten är baserad på högkvalitativ DLP-matris … Enheten har en bra inbyggd spelare som kan läsa data från flash-kort, vars kapacitet inte överstiger 32 GB.

Enheten innehåller inbyggd Wi-Fi-modul . Det är möjligt att ansluta moderna Bluetooth -hörlurar. Everycom S6 körs på Android -operativsystemet , till vilken användaren kan ladda ner nödvändiga applikationer från marknaden. Fickanordningen är lämplig för att titta på filmer, göra presentationer och delta i olika spel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asus ZenBeam E1

En annan kompakt modell som passar en mängd olika uppgifter. Tillverkaren lyckades placera 4 portar i utrustningsfodralet för anslutning till en konsol, persondator, surfplatta eller smartphone … Enheten är attraktivt högkvalitativt material som kroppen är tillverkad av.

Asus ZenBeam E1 är en metallmodell som är hållbar och hållbar.

Bild
Bild

En liten projektor har ett stort objektiv. Bildstorleken får inte överstiga 3 m. Lampans livslängd i produkten är imponerande. Asus ZenBeam E1 -batteriet kan användas som en powerbank.

Det är sant att tekniken saknar ljusstyrka . Många användare påpekar det bildens upplösning kan vara högre . Det ingår ingen fjärrkontroll. Trådlös kommunikation tillhandahålls inte heller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Acer C101i

Liten projektor från detta världsberömda märke Utrustad med en kvalitetslampa med en ljusstyrka på 150 lumen . Detta element räcker för 20-30 tusen timmars arbete. Modellen är utrustad med alla nödvändiga strömkontakter. Acer C101i kan synkronisera med andra enheter via Wi-Fi trådlöst nätverk. Det kan fungera offline.

Många användare är inte nöjda med lampans ljusstyrka. Upplösningen för den överförda bilden är inte heller den högsta.

Bild
Bild
Bild
Bild

JMGO M6 bärbar

En projektor som är något större än fickmodeller. Fungerar på Android -operativsystemet . Den har en intressant design gjord i form av en imitation av en plånbok. Säljs komplett med fjärrkontroll. I den övre delen av utrustningen finns en extra dockningsstation för en smartphone. Här kan du ladda din gadget om det behövs.

Bild
Bild

Som en innehållskälla du kan använda ett flash -kort, smartphone eller Internet . Det finns en hög kvalitet DLP -matris . Enheten har en lampa med hög livslängd. Det finns en förinstallerad Wi-Fi-modul.

Som med det mesta har den här söta prylen inte den ljusaste lampan. Till salu i ryska butiker är enheten ganska sällsynt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rif6 Cube pico

En bedårande liten videoprojektor . Gjord i form av en kub. Bredden på varje sida är bara 5 cm. Om du stoppar enheten i fickan förblir den nästan osynlig. Rif6 Cube pico kan hanteras från ett minneskort, spela upp presentationer eller filmer från det . Av alla möjliga hamnar här det finns USB, liksom HDMI , så att utrustningen kan synkroniseras med en persondator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten är utrustad med högtalare, som tyvärr inte ger den bästa ljudkvaliteten. Enheten levereras komplett med ett mycket bekvämt stativ.

Lampans ljusstyrka är dålig. Varaktigheten av arbetet med utrustning i autonomt läge kan vara så lite som 1,5 timmar.

Bildupplösningen är för låg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Små projektorer bör, precis som alla andra tekniker, väljas mycket noga med uppmärksamhet på flera huvudkriterier

  1. Innan han går till affären måste köparen själv bestämma för vilka ändamål han ska använda den lilla enheten. En hempryla kan vara enkel och billig. Om en enhet väljs för att hålla presentationer eller seminarier, är det vettigt att lägga pengar på en mer funktionell och högkvalitativ modell än för hushållsapparater.
  2. Kolla in alla tekniska specifikationer för enheten. Var uppmärksam på lampans typ och resurs, upplösningen för den återgivna bilden och andra grundläggande parametrar. Förstå utrustningen på utrustningen (detta inkluderar högtalare, nödvändiga kontakter och andra användbara komponenter). Se till att den lilla projektorn verkligen är användbar och har alla komponenter du behöver.
  3. Se till att du är bekväm med att använda den enhet du väljer. Håll projektorn i dina händer och undersök den noggrant. Kontrollera att den valda modellen inte är skadad. Enheten får under inga omständigheter ha sådana brister på sig själv: repor, flis, skav, dåligt fixade reservdelar, krusiga kablar, igensatta kontakter som är igensatta av skräp, en "färgad" lins. Om du hittar sådana problem i en miniprojektor är det bättre att inte riskera det och vägra att köpa.
  4. Var uppmärksam på designen av den produkt du väljer. Detta kriterium bör inte försummas. Det kommer att bli mycket trevligare för varje person att använda den vackra enhet som han gillade mest.
  5. Testa utrustningen och kontrollera att den fungerar korrekt. Om kontrollen inte kan göras i butiken, gör det hemma. Normalt ges en hemmakontroll cirka 2 veckor. Försök att träffa den här tiden och kontrollera alla funktioner på den köpta enheten.
  6. Ge företräde åt exklusiva märkesvaror av hög kvalitet. Idag producerar många kända tillverkare högkvalitativa och hållbara modeller av miniprojektorer, varav många har ett överkomligt pris som är attraktivt för varje kund.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För köp av högkvalitativ utrustning med ursprungligt märkesursprung rekommenderas det att gå till en pålitlig butik.

Det kan vara en försäljningsplats som säljer hushålls-, ljud- eller videoutrustning. På sådana platser är det möjligt att köpa en enhet åtföljd av garantikort.

Det rekommenderas inte att köpa en miniprojektor på marknaden eller i en liten andra klassens butik . Det är osannolikt att du vid en sådan försäljningsplats hittar en högkvalitativ och original produkt som kommer att tjäna dig länge. Och garantikortet brukar inte utfärdas på sådana platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Dagens miniprojektormodeller är mycket populära. Många konsumenter köper dem och lämnar både positiva och negativa recensioner om dem.

Låt oss titta närmare på vad köparna tyckte bra för sig själva i de ansedda kompakta enheterna:

  • liten storlek, vilket de flesta användare tyckte var mycket bekvämt;
  • nöjda köpare och låg strömförbrukning av enheter;
  • demokratiskt pris lockade många användare;
  • ljudkvaliteten på vissa enheter överraskade deras ägare positivt, liksom bildkvaliteten (folk lämnar sådana recensioner om AUN-C80 miniprojektorn);
  • tyst, nästan tyst drift är en annan parameter som noteras av ägarna till miniprojektorer;
  • utmärkt byggkvalitet uppmärksammas av köpare av moderna märkesvaror.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta köpare var nöjda med de miniprojektorer de köpte. Men inte utan obehagliga intryck. Tänk på en lista över påståenden som konsumenterna har om sådana enheter:

  • oftast är människor missnöjda med svaga LED-lampor som finns i miniprojektorer;
  • vissa modeller visar bilden tydligt bara i välmörkade rum, vilket många användare tillskrivit sina brister;
  • för framstående pixlar - en brist som köpare märkte på miniprojektorn YG300;
  • många köpare, som "köpte" till ett förvånansvärt lågt pris, slutade med att ångra sina inköp, eftersom alltför billiga enheter aldrig visar en högkvalitativ bild;
  • i många enheter värms strömförsörjningen snabbt upp;
  • i vissa enheter är IR -sensorn placerad på en obekväm plats, vilket inte heller är trevligt för användarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte bli besviken över det perfekta köpet måste du ta hänsyn till alla funktioner och nackdelar med små projektorer och bara välja högkvalitativa märkesmodeller.

Rekommenderad: