JBL Liten Högtalare: En översikt över Modellernas Fyrkantiga, Runda Och Andra Former. Vad är Skillnaderna Mellan En Original Och En Falsk?

Innehållsförteckning:

Video: JBL Liten Högtalare: En översikt över Modellernas Fyrkantiga, Runda Och Andra Former. Vad är Skillnaderna Mellan En Original Och En Falsk?

Video: JBL Liten Högtalare: En översikt över Modellernas Fyrkantiga, Runda Och Andra Former. Vad är Skillnaderna Mellan En Original Och En Falsk?
Video: Fake JBL Extreme Bluetooth Speaker from Ali-Express 2024, Maj
JBL Liten Högtalare: En översikt över Modellernas Fyrkantiga, Runda Och Andra Former. Vad är Skillnaderna Mellan En Original Och En Falsk?
JBL Liten Högtalare: En översikt över Modellernas Fyrkantiga, Runda Och Andra Former. Vad är Skillnaderna Mellan En Original Och En Falsk?
Anonim

Med tillkomsten av kompakta mobila prylar har konsumenten ett behov av bärbar akustik. Högtalare i full storlek är bara bra för en stationär dator, eftersom de inte kan tas med dig på vägen eller utanför stan. Som ett resultat har elektronikföretagen börjat producera miniatyrbatterier som är batteridrivna och som är små i storlek och ger bra ljudkvalitet. En av de första som specialiserade sig på produktion av sådan ljudutrustning var det amerikanska företaget JBL.

JBL bärbara högtalare är mycket efterfrågade av konsumenterna . Anledningen till detta är kombinationen av budgetpriser med utmärkt ljudkvalitet och en mängd olika modeller i olika storlekar och former. Låt oss försöka ta reda på varför akustiken i detta märke är så anmärkningsvärd och hur man väljer den optimala modellen för oss själva.

Bild
Bild

Särdrag

JBL har funnits sedan 1946. Huvudaktiviteten är utveckling och implementering av högklassiga akustiska system. Varje ny serie bärbara högtalare har förbättrade funktioner, som börjar med förbättrade dynamiska drivrutiner och mer ergonomisk design .slutar med introduktionen av trådlösa anslutningsmoduler som Wi-Fi och Bluetooth.

Den lilla högtalaren av märket JBL är kompakt, ergonomisk, prisvärd, men den största fördelen är att den samtidigt kan ge klart ljud och exakt återgivning av hela frekvensområdet.

Tillverkaren av bärbar akustik fokuserar fortfarande på ljudkvalitet med hjälp av högteknologiska material vid tillverkning av elementbasen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det genomsnittliga frekvensområdet för JBL bärbar akustik motsvarar 80-20000 G c, som levererar kraftfull bas, diskant klarhet och rik sång.

JBL -designers ägnar särskild uppmärksamhet åt den ergonomiska designen av bärbara modeller. Den klassiska versionen har en cylindrisk form och en gummerad beläggning av fodralet, vilket inte bara är bekvämt under drift, utan också låter dig skydda de inre elementen från fukt och andra ämnen.

Bland JBL -högtalarna kan du också hitta modeller riktade till personer med en aktiv livsstil .t.ex. med specialfästen för en cykelram eller med en sele för en ryggsäck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Låt oss överväga de mest populära modellerna av bärbara högtalare från JBL, deras funktioner och detaljerade specifikationer.

Bild
Bild

JBL -avgift

Sladdlös cylindrisk modell med horisontell placering. Den presenteras i 5 färger: gyllene, svart, röd, blå, ljusblå. Skåpet är utrustat med ett gummerat lock som skyddar högtalaren från fukt.

30W dynamisk radiator är ihopkopplad med två passiva subwoofers för att leverera kraftfull och fyllig bas utan yttre ljud och störningar. Batteriet med en kapacitet på 7500 mAh håller i 20 timmars kontinuerlig användning.

Denna modell är utmärkt för utomhusbruk eller resor . Prisklass från 6990 till 7500 rubel.

Bild
Bild

JBL Pulse 3

Det är en cylindrisk pelare med vertikal placering. Utrustad med ett starkt LED-ljus, vilket gör den idealisk för ett litet, vänligt utomhusdisco . Belysningen kan styras med en dedikerad applikation - du kan välja en av de inbyggda effekterna eller skapa din egen.

Tre 40 mm dynamiska drivrutiner och två passiva subwoofers levererar fantastiskt ljud från 65 Hz till 20 000 Hz. Volymreserven räcker för att hålla en fest utomhus eller i ett stort rum.

Priset på denna modell är cirka 8000 rubel.

Bild
Bild

JBL Clip

Det är en rund högtalare med ett klämhandtag för att bära och hänga. Det är bekvämt att ta detta för vandring eller cykelturer . Den kan enkelt fästas på kläder eller en cykelram med karbinhake. Vid regn behöver du inte dölja det - enheten är utrustad med skydd mot fuktinträngning och kan vara under vatten i en timme.

Modellen presenteras i 7 färger: blå, grå, ljusblå, vit, gul, rosa, röd . Batteriet kan fungera utan laddning i 10 timmar. Har ett kraftfullt ljud, ansluter till mobila enheter med Bluetooth -modulen.

Priset varierar från 2390 till 3500 rubel.

Bild
Bild

JBL GO

Fyrkantig högtalare med kompakt storlek. Finns i 12 färger. Det är bekvämt att ta den här var som helst - även för naturen, även för en resa. Parning med mobila enheter utförs via Bluetooth . Batteri autonomt arbete - upp till 5 timmar.

Kroppen, liksom de tidigare modellerna, är utrustad med skydd mot fuktgenomträngning, vilket gör att du kan använda akustiken på stranden, nära poolen eller i duschen.

Den brusreducerande högtalartelefonen levererar kristallklart ljud utan främmande brus eller störningar . Priset är cirka 1500-2000 rubel.

Bild
Bild

JBL Boombox

Detta är en kolumn, som är en cylinder med ett rektangulärt stativ och ett bärhandtag. Lämplig för människor som är kräsen med ljudkvalitet: utrustad med två 60 W högtalare och två passiva subwoofers . Kan leverera felfri bas, mellan och höga frekvenser. Det finns speciella lägen för inomhus eller utomhus. Bra volymhöjd.

Batteriet håller i 24 timmar kontinuerligt. Fodralet har en USB -ingång för laddning av mobila enheter, vilket gör att du kan använda enheten som ett bärbart batteri.

Du kan styra equalizern genom en speciell proprietär applikation . Priset är cirka 20 000 rubel.

Bild
Bild

Jbl jr pop cool

Det är en ultrakompakt modell med en rund form som ser ut som en vanlig nyckelring. Fästs på kläder eller en ryggsäck med ett slitstarkt tygfäste. Ett bra alternativ för en student. Har ljuseffekter.

Trots storleken, 3W -högtalaren överför ganska rikt och kraftfullt ljud, vilket är tillräckligt för att lyssna på musik eller radio . Batteriet håller i 5 timmars batteritid.

Satsen innehåller en uppsättning klistermärken för fodralet, priset på denna modell är cirka 2000 rubel.

Bild
Bild

Hur skiljer man en falsk från ett original?

På grund av den stora efterfrågan på bärbara högtalare av märket JBL började skrupelfria tillverkare förfalska produkter. För att inte slösa bort pengar förgäves, förvärva en falsk kvalitet av låg kvalitet, måste du känna till de viktigaste skillnaderna i originalet . Nedan följer de viktigaste indikatorerna som du bör fokusera på när du väljer en JBL -kolumn.

Bild
Bild

Paket

Lådan ska vara gjord av högkvalitativ tät kartong med en blank yta på framsidan. Alla inskriptioner och bilder är tydligt tryckta, inte suddiga. Observera att det måste finnas en inskrift Harman under logotypen.

På originalförpackningen hittar du all viktig information från tillverkaren, samt en QR -kod och ett serienummer . Längst ner i rutan ser du en streckkodsklistermärke.

Istället för en logotyp kan en falsk ha en enkel orange rektangel som ser ut som den ursprungliga symboliken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Original JBL -produkter kommer med instruktioner på olika språk och ett garantikort, snyggt förseglat i folie, samt en kabel för laddning av batteriet.

Istället för instruktioner har en skrupelfri tillverkare bara en kort teknisk beskrivning, som inte har en företagslogotyp.

Bild
Bild

Akustik

Logotypen för den ursprungliga högtalaren är infälld i fodralet, medan den i en falskhet ofta sticker ut och krokigt limmas. Detsamma kan sägas om knapparna - bara originalet kommer att ha dem dessutom av en större storlek.

Vikten av den förfalskade enheten är mycket mindre, eftersom den saknar fuktskydd . Originalprodukter får inte ha en microSD -kortplats. Den förfalskade produkten har inte ett klistermärke med serienummer.

Och, naturligtvis, kommer ljudet från den ursprungliga JBL -akustiken att vara mycket högre i kvalitet.

Bild
Bild

Pris

Originalprodukter kan helt enkelt inte ha för lågt pris - även den mest kompakta modellen kostar cirka 1500 rubel.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det finns ett antal egenskaper att tänka på när du väljer en modell som passar dina behov

  • Total uteffekt. Denna parameter anges på paketet. Om du vill använda högtalaren utomhus väljer du ett högre värde.
  • Batterikapacitet. Välj en enhet med ett bra batteri om du planerar att ta den på vandringar och utanför stan.
  • Frekvensomfång. För fans av hög bas är det bättre att välja högtalare med ett intervall på 40 till 20 000 Hz, och för dem som föredrar klassiker och popgenre är en högre lägre tröskel lämplig.
  • Ljuseffekter. Om du inte behöver dem, betala inte för mycket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se en översikt över den lilla högtalaren JBL GO2 nedan.

Rekommenderad: