Pallöverdrag: En översikt över Runda Och Fyrkantiga Pallar, Stickade Och Läder, Lapptäcke Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Pallöverdrag: En översikt över Runda Och Fyrkantiga Pallar, Stickade Och Läder, Lapptäcke Och Andra

Video: Pallöverdrag: En översikt över Runda Och Fyrkantiga Pallar, Stickade Och Läder, Lapptäcke Och Andra
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Pallöverdrag: En översikt över Runda Och Fyrkantiga Pallar, Stickade Och Läder, Lapptäcke Och Andra
Pallöverdrag: En översikt över Runda Och Fyrkantiga Pallar, Stickade Och Läder, Lapptäcke Och Andra
Anonim

När de utrustar sitt hem kompletterar många det med olika inredningsartiklar eller ovanliga textilier. Vackra gardiner, ljusa mattor och servetter kompletterar den valda stilen och gör rummet mer bekvämt. Ett lock till en pall köpt i en butik eller gjord med egna händer kommer säkert att visa sig vara en nödvändig sak, dessutom kommer en sådan dekorativ produkt att dekorera rummet. Fundera över vilka typer av liknande produkter som finns, vilka funktioner de har, hur man väljer rätt modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Köket är platsen att laga mat och äta. Stora ansträngningar görs för att upprätthålla renheten i ett sådant rum. Omslag för kökspallar hjälper till att skydda möbler från smuts och kommer också att användas som inredning.

Med tanke på att stolarna på pallarna är hårda och det är svårt att verkligen vila på dem är det bättre att lägga en mjuk filt på ytan. Ett mjukfyllt fodral är perfekt. Sådana produkter glider inte av ytan medan de kan tas bort om så önskas.

Det finns många typer av pallar och stolskydd på marknaden

De är gjorda av olika material och utförs i olika tekniker. Sådana produkter kan behålla stilen som är inneboende i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallöverdrag utför inte bara en dekorativ utan också en skyddande funktion.

Fördelarna med dessa produkter är följande:

  • de omvandlar omedelbart atmosfären och uppdaterar den;
  • textilier skyddar sätet mot repor (inklusive från tassarna på husdjur);
  • du kan snabbt byta omslag medan du ändrar färgschemat i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenproduktion av sådana produkter gör att du kan muntra upp, förverkliga kreativa idéer. Handgjorda produkter är mycket populära på sistone Dessutom kommer priset för dem att vara betydligt lägre än butiksalternativen, eftersom de kan sys av gamla trasor, använda tygstycken eller läder, garnrester och olika dekorativa element.

Nackdelen med sådana omslag kan bara vara några svårigheter att ta hand om sådana produkter på grund av det valda materialets särart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Pallöverdrag kan vara av olika typer. De kan antingen sitta löst på sätet eller vara ordentligt fästa vid dem. Sådana produkter är universella, de tillverkas för runda och fyrkantiga säten. Deras fixering utförs med olika enheter.

Pallskyddet kan fixas:

  • med band;
  • på band;
  • med hjälp av slingor;
  • dessa kan vara produkter med elastiska band.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sittöverdrag kan köpas i butiken eller sys på egen hand . Det kan vara produkter som stickas av tjockt garn eller sys av tyg. Vanligtvis väljs material för köket som är resistenta mot extrema temperaturer, mot effekterna av fukt. I det här fallet skulle det ideala alternativet vara att välja en produkt gjord av konstläder eller läder. Läderfodral är lätta att rengöra och ser väldigt presentabla ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika typer av snitt för formen på köksmöbler

  • För möbler som används konstant används ofta tätt passande textilalternativ. Sådana modeller passar bra till sätet, vilket gör att locket kan ligga kvar på ytan och inte glida av.
  • Lös passande produkter är mer lämpliga för ceremoniella fodral, därför väljer man ofta dyra tyger för dem.
  • Slip-on lock med draperi. Sådana produkter kommer att täcka upp gamla möbler, samt lägga till komfort under användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flera typer anses vara de mest populära materialen för sådana produkter

  • Gabardin . Den har en ökad densitet. Med tanke på att konstgjorda material snabbt kommer att torka och bli smutsiga, är det bättre att föredra ett sådant hållbart material.
  • Crepe satin . Det är ett mycket mjukt och behagligt vidrörsmaterial som har en attraktiv glans.
  • Lycra fodral har ett ganska presentabelt utseende. Dessutom är detta material opretentiöst att underhålla.
  • Brokad . Brokadprodukter ser väldigt rika ut, men de är inte riktigt lämpliga för köket, eftersom det är svårt att rengöra materialet själv.

En spandexkapp är lämplig för köket, eftersom ett sådant material inte kommer att absorbera och passera fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

För att ge köksutrymmet en speciell färg och komfort, föredrar många handgjorda produkter av hantverkare. Du kan skapa ovanliga pallkåpor med en virknål eller stickor . Duktiga hantverkskvinnor kommer att sy eller sticka en produkt enligt en individuell ordning. Varma kappor, stickade för hand, kommer att ge komfort, samtidigt som de blir ett dekorativt element i ett kök eller ett hus på landet. Alternativt kan du beställa inte bara ett stickat set som kan läggas på pallar, utan också liknande grytlappar och till och med mattor.

Du kan göra ett bekvämt och originellt omslag av rester som finns i alla hem . Produkter med lappstilar låter dig dekorera ett rum med exklusiva handgjorda produkter. Man behöver bara visa fantasi eller inspireras av redan skapade modeller för att göra ett mjukt omslag till en köksstol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även en vanlig kökspall kan förvandlas genom att ta på sig nya "kläder" på den.

För att själv sy en produkt av rester av tyg måste du förbereda:

  • trimning av tyg i olika färger;
  • sax och linjal;
  • bit krita;
  • bottenfoder material;
  • stift för fixering av produkten;
  • batting.

Arbetet börjar med att klippa ut tygstycken av samma höjd, till exempel 6 cm. Bitarnas längd kan vara olika, från 10 till 20 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan bör du mäta längden och bredden på sätet och klippa en bit vadd från dessa mätningar. Alla snittränder ska sys i en stor tejp. Från hörnet måste du applicera remsor, släta ut dem och klippa av dem. När alla remsor är fixerade måste du montera produkten. Ett foder tyg läggs ut på den nedre raden, ett ark med vadd placeras i mitten och ett lappmaterial placeras ovanpå. Produkten fixeras med stift och slätas ut. I slutskedet är locket anslutet i korsningen med hjälp av band.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Pallöverdrag kan köpas i butiken. Många inhemska och utländska tillverkare erbjuder ett brett utbud av liknande produkter.

Pallöverdrag är särskilt populära. Turkiska märket Venera.

Företaget producerar uppsättningar av produkter i mängden 2, 4 och 6 stycken. Dessa inkluderar:

  • fyrkantiga pallöverdrag med krusiduller;
  • runda fodral med krusiduller;
  • uppsättningar fyrkantiga omslag utan krusiduller;
  • Omslag för pallar med rund form utan krusiduller.

Sittdjupet är 40-70 cm, stolarnas bredd är 40-70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på produkterna kan väljas enligt personliga preferenser. Tillverkare tillverkar fodral i mjölkfärg, choklad, terrakotta, grått, samt senap, vanilj, vinröd och andra. Om du vill kan du välja den mest framgångsrika färgen på produkterna, vilket positivt understryker huvudtonen i rummet eller står i kontrast med den.

Ryska tillverkare är också engagerade i tillverkning av liknande produkter för hemmet. Så, favoriterna var omslag från Chelton- och Brooklyn -kollektionerna … I sortiment företaget "Medezhda " runda och fyrkantiga pallöverdrag med kudde. Den fyrkantiga produkten har parametrar 33 x 33 cm. Den mjuka kappens diameter är 34 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett lock till köket, ta hänsyn till vilken storlek och form avföringen har. Oavsett om det är en cape för en rund eller fyrkantig köksstol, är det viktigt att produkten passar bra in i interiören och betonar den valda stilen.

Det är bättre att den valda modellen är i harmoni med textilierna i rummet. Så färgen på udden ska matcha färgen på gardiner, dukar eller bilder som hänger på väggen. Delikata och krämiga nyanser är alltid en prioritet. Sådana toner kommer att understryka interiören positivt, göra rummet ljusare, vilket är viktigt för små rum.

För ett kök i provence -stil , kappor av tunna, naturliga tyger av ljusa nyanser är mer lämpliga. Ofta, för att behålla denna stil, väljs tyg med ett litet blommigtryck, broderi.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lantlig stil välj modeller gjorda av bomull eller linne. Omslag av ullfärgat tyg betonar den rustika stilen positivt. Och även stickade alternativ med ett texturerat mönster kommer att vara lämpliga för denna stil.

För högteknologisk eller minimalistisk stil det är bättre att välja kappor av vanligt tyg utan olika volanger och dekorationer. Ett tyg med metallisk glans kommer att vara ett utmärkt val för anhängare av dessa stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns barn i huset kan lock för kökspallar dekoreras med ljusa applikationer eller mönster. Söta volanger och ljusa band kommer att pryda stolen och göra den till en tron för en liten prinsessa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pallöverdrag för vardagligt bruk och firande bör vara annorlunda. För en fest är det bättre att välja produkter med volanger, rosetter och draperier . För daglig användning är raka snittprodukter utan onödig inredning mer lämpliga.

Rekommenderad: