Microlab -högtalare: En översikt över Solo 2 Mk3, Solo 7C Och Andra Bärbara Datormodeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Microlab -högtalare: En översikt över Solo 2 Mk3, Solo 7C Och Andra Bärbara Datormodeller. Hur Väljer Man?

Video: Microlab -högtalare: En översikt över Solo 2 Mk3, Solo 7C Och Andra Bärbara Datormodeller. Hur Väljer Man?
Video: Microlab solo2 mk3 в помойку или можно слушать? / Сравнение с колонками Technics 2024, Maj
Microlab -högtalare: En översikt över Solo 2 Mk3, Solo 7C Och Andra Bärbara Datormodeller. Hur Väljer Man?
Microlab -högtalare: En översikt över Solo 2 Mk3, Solo 7C Och Andra Bärbara Datormodeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Microlab är ett känt varumärke för högkvalitativa högtalarsystem. Produkterna från denna berömda tillverkare är kända för sin oklanderliga prestanda, effektiva ljud och det bredaste utbudet. Du bör känna till egenskaperna hos populära modeller och hur du väljer den optimala modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Microlabs märkesprodukter har länge vunnit respekt för sin utmärkta kvalitet och hållbarhet. Produkterna som tillverkas av denna tillverkare har fans över hela världen. Microlab producerar många populära högtalarmodeller . Vid val av konsumenter presenteras enheter som skiljer sig från varandra i tekniska egenskaper, i effektindikatorer och i design. Utformningen av Microlab -högtalare anses vara attraktiv av många användare som har en liknande teknik.

De flesta Microlab -högtalare har ett träskåp . Detta är en positiv funktion som musikälskare noterar. Många av modellerna som produceras av denna kända tillverkare är avancerade klassiska högtalarsystem som har varit bekanta för konsumenter i många år. Enligt varumärkets representanter har "Microlab förblivit praktiskt taget oförändrad över tiden." Detta är den funktion för vilken många användare är så förtjusta i företagets akustik.

Bild
Bild

Microlab -enheter kännetecknas av den mest exakta och noggranna interna monteringen . Alla anslutningar är mycket pålitliga och styva. Sådan utrustning utsätts inte för slitage, därför kan den hålla i många år utan att orsaka problem för dess ägare. Microlab erbjuder högtalarsystem till olika priser.

Märkets arsenal innehåller både billiga och dyra högeffekthögtalare med många ytterligare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Microlab producerar många högkvalitativa och funktionella datahögtalare. Varje konsument kommer att kunna hitta själv den perfekta produkten som uppfyller alla hans krav och önskemål. Låt oss titta närmare på några av de populära modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solo 2 mk 3

En vanlig modell av datorhögtalare. Utrustningen är tillverkad i ett brunt träfodral . Enheterna är utrustade med regulatorer på bakväggen. Frekvenssvar - 50 Hz till 22 kHz. Tekniken tillhandahåller en RCA -kontakt. Det finns en inbyggd strömförsörjning, och själva akustiken drivs från det elektriska nätverket.

Solo 2 mk3 är en högtalarmodell på bordsskivan . De kan anslutas till både en dator och en bärbar dator. Den totala effekten av detta högtalarsystem når 60 watt. Högtalarna har en klassisk Microlab -design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Solo 7C

Högtalarsystemet, som har en ganska stor storlek. Om du bestämmer dig för att köpa Solo 7C bör du tänka på att du måste frigöra mycket utrymme för enheten. Externt ser modellen mer ut som en liten golvstående version . Men var inte rädd för dessa högtalares för stora dimensioner - de kommer mer än att motivera deras dimensioner med högkvalitativt, saftigt ljud.

Bild
Bild

Solo 7C högtalarskåp är tillverkat i MDF. Det är sant att väggtjockleken inte är för stor. Högtalarskåpen är dämpade tack vare en mängd interna förstärkare . Högtalarnas sidoskärmar är mörkbruna (nästan svarta). De har en extra dekorativ beläggning i form av en film som imiterar ytan på ett träd. Solo 7C är solid i utseende. Sådan akustik kommer definitivt inte att se billig ut.

Högtalarna kompletteras med en förstärkare baserad på speciella diskreta element . Frekvensområdet är 50 till 31000 Hz. Solo 7C har 2 högkvalitativa 6,5-tums drivrutiner och en diskant med en tygkupol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Solo 16

En nyhet i märkets sortiment. Levereras i en stor, tung låda. Solo 16 -modellen kännetecknas av den maximala kompletta uppsättningen . Teknikern styrs av en fjärrkontroll. Setet med högtalarna levereras med speciella gummifötter, som måste limmas i botten av fodralen.

Akustik typ Solo 16 - tvåvägs (2.0, stereo) . Enhetens effekt är 180 watt. Frekvensområdet är 40–20 000 Hz. Känslighet - 1000 mV. Kupeldiskanterna i denna modell är gjorda av högkvalitativt siden. Högtalarimpedansen är 6 ohm. Magnetisk skärmning i detta fall tillhandahålls inte av tillverkaren. Varje Solo 16 -högtalare är utrustad med en basreflex.

Bild
Bild

Moderkortet fästs direkt på ett metallchassi med aktiva högtalares yttre gränssnitt.

Solo 16 -högtalare är gjorda av högkvalitativt material - MDF -skiva, som är täckt med en speciell syntetisk beläggning på utsidan. Den passiva högtalarens kroppsdel är nästan helt tom . Den är fodrad med mjukt material i den inre delen. Men det finns praktiskt taget inga tomrum i det aktiva elementet - det finns en strömförsörjningsenhet och ett moderkort. Båda komponenterna är”inslagna” i ljudabsorberande material.

Bild
Bild

M880

På jakt efter bra ljud och vacker design bosätter sig många musikälskare på de spektakulära M880 -högtalarna från Microlab. Vid tillverkning av enheten används klassiskt trä och blank plast . Det finns svarta och silverfärger på utrustningens kropp. Detta är en intressant kombination som ser särskilt harmonisk och original ut i moderna interiörer (till exempel i högteknologisk stil).

En stor fördel med M880 -modellen är kontrollenheten placerad på frontpanelen . Det var här som enhetens strömknapp, justering av ljudvolym, tonhöjd, låga frekvenser hittade sin plats. Här kan du också hitta ett hörlursuttag. Enheten är mycket bekväm och ergonomisk, vilket lockar många köpare.

Bild
Bild

Högtalarspridarna har en vacker kromfinish, varför en öppen typ av högtalare används vid utformningen av satelliterna. Höjdpunkten på M880 är den ovanliga strukturen på subwoofern. Dess kropp är uppdelad i 2 halvor med en skiljevägg. Det är här högtalaren finns. Ett delen är helt döv, medan den andra kommunicerar direkt med den externa volymen med hjälp av en speciell port . Så här uppnås den största basresponsen. Samtidigt minimeras distorsion.

Den totala uteffekten för enheten i fråga är 59 W. Frekvensområdet är från 50 till 20 000 Hz. Både volym och ton kan justeras. Vikten av denna högtalare är 6,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

B18

Miniatyrdatorhögtalare modell B18 kompletteras med magnetisk skärmning, på grund av vilket störningar och störningar elimineras om högtalaren placeras bredvid en bildskärm eller TV. Denna teknik behöver inte anslutas till ett vanligt elnät. Det räcker att ansluta den till en dator eller bärbar dator med en USB -kabel och en ljudkabel.

Dessa kolumner tar minst ett ledigt utrymme på skrivbordet, eftersom de är små i storlek. Det billiga plastfodralet lutar något framåt, vilket positivt påverkar det reproducerade ljudets bekväma riktning mot användaren.

Den totala uteffekten för dessa högtalare är bara 10 watt . Frekvensområdet är från 100 till 20 000 Hz.

De små högtalarna B18 är färdiga i klassiskt svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

B56

Högtalare modell B56 är erkända som en riktig pärla i serien av kompakta bärbara system från Microlab. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt utformningen av dessa enheter av hög kvalitet . Högtalarnas satelliter är särskilt attraktiva, som kompletteras med en ibenholt finish i kombination med skyddande grillar av speciellt akustiskt tyg. Sådan utrustning kan effektivt komplettera nästan alla arbetsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

B56 -högtalarskåpet är tillverkat av trä, vilket gör att ljudet är så naturligt och kvalitet som möjligt. Produkterna är utrustade med gummerade fötter som reducerar vibrationer som genereras under drift av utrustning. Setet levereras med en bekväm trådbunden kontrollpanel, med vilken det är mycket lättare att justera volymen. Strömförsörjning till högtalarna via en USB -kabel.

B56 -högtalarna har en låg effekt på endast 3 watt. Frekvensområdet är 100-18000 Hz. Enheterna är utrustade med en 3,5 mm mini-jack. Dessa kolumner är gjorda i traditionell svart färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

B-72 2.0 Trä

Populära högtalare som är gjorda av höghållfast, praktiskt material. På grund av tillräcklig väggtjocklek reduceras vibrationerna under drift av enheterna avsevärt, vilket har en positiv effekt på kvaliteten på det återgivna ljudet. Det vävda skyddet skyddar högtalarna från damm.

Bild
Bild

Den totala effekten för dessa högtalare är 16 watt. Enheten garanterar tydlig återgivning av musik eller filmer från en dator, TV och andra liknande källor. Högtalarnas bakpanel har en RCA -kontakt och en 2,5 mm kontakt som kan användas för att samtidigt ansluta 2 källor samtidigt . Detta kan till exempel vara en TV och en förstärkare.

Högtalare B-72 2.0 Trä drivs från ett elnät med en spänning på 220 V. Både höga och låga frekvenser återges utan främmande brus eller distorsion (från 50 till 20 000 Hz).

Denna högtalare väger 4,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Microlab -högtalare är inte svåra att välja. Fundera över vad du behöver vara uppmärksam på när du letar efter "din" modell.

  • Det är lämpligt att välja högtalare av trä - detta är valet av riktiga musikälskare. Lyckligtvis producerar märket många MDF -enheter. Du kan också köpa kopior med ett plastfodral. De är billigare och har en snygg design.
  • Standardfrekvensområdet är 20 till 20 kHz. Du bör ta hänsyn till att en frekvensindikator som överstiger 20 kHz inte längre uppfattas av det mänskliga örat.
  • Om du plockade upp små Microlab -högtalare, men deras deklarerade effekt är för hög, borde du veta att detta troligen är en sådan reklamgimmick. Ofta visar sådana värden tröskeleffekten för tekniken. Vid maximal belastning varar akustiken bara några sekunder och bryts sedan.
  • Om du vill köpa datorakustik med ett rikare ljud bör du välja modeller som har minst 2 högtalare. Ett tvåvägssystem levererar både låga och höga frekvenser till varje högtalare, delar upp dem i olika högtalare.
  • Välj Microlab -högtalare med prestanda och prestanda som passar dig. Innan du besöker en butik, tänk på exakt vilka egenskaper du vill få från ett framtida köp.
  • Kontrollera kolumnerna innan du betalar. De ska inte ha den minsta defekten: inga repor, inga flisar, inga skav. Testa tekniken. Först därefter kan du säkert köpa dina favoritmärkta högtalare.

Rekommenderad: