Hur Ansluter Jag En Karaokemikrofon Till En Dator Och Bärbar Dator? Hur Ställer Jag In En Trådlös Mikrofon För Att Sjunga? Ansluter En Enda Mikrofon

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Karaokemikrofon Till En Dator Och Bärbar Dator? Hur Ställer Jag In En Trådlös Mikrofon För Att Sjunga? Ansluter En Enda Mikrofon

Video: Hur Ansluter Jag En Karaokemikrofon Till En Dator Och Bärbar Dator? Hur Ställer Jag In En Trådlös Mikrofon För Att Sjunga? Ansluter En Enda Mikrofon
Video: How To Connect A Karaoke Microphone On Your Pc? 2024, April
Hur Ansluter Jag En Karaokemikrofon Till En Dator Och Bärbar Dator? Hur Ställer Jag In En Trådlös Mikrofon För Att Sjunga? Ansluter En Enda Mikrofon
Hur Ansluter Jag En Karaokemikrofon Till En Dator Och Bärbar Dator? Hur Ställer Jag In En Trådlös Mikrofon För Att Sjunga? Ansluter En Enda Mikrofon
Anonim

Idag finns det många olika program för underhållning. I synnerhet för dem som älskar att sjunga och inte kan tänka sig en semester utan glada låtar i ett vänligt sällskap, det finns många intressanta tillämpningar för detta. Med hjälp av sådana program kan du diversifiera din fritid, samt hålla en rolig tävling om kvaliteten på sången. För att göra detta måste du ha en vanlig karaokemikrofon till ditt förfogande. Lyckligtvis är det enkelt att välja en mikrofonmodell.

I specialaffärer erbjuds kunderna ett brett utbud av utrustning … Det kan dock ofta vara svårt att ansluta och konfigurera det. För att undvika sådana problem och njuta av alla fördelar med den köpta enheten, bör du titta närmare på enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av kontakter och deras anslutning

Innan du ansluter en karaokemikrofon till en dator eller bärbar dator måste du bestämma vilken typ av anslutning den har. Om det tidigare fanns få alternativ, nu finns det flera av dem.

USB . Mikrofoner med dessa kontakter är mindre vanliga. En sådan anslutning är dock en av de mest praktiska, eftersom en USB -kontakt finns på nästan alla enheter. Dessutom är konfigurationen enkel med denna anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blåtand . Den trådlösa anslutningsmetoden ger kanske många fördelar med att använda hemmakaraoke. Det finns ingen anledning att stanna på ett ställe och oroa sig för att trådarna trasslar ihop sig. Att ansluta en sådan mikrofon är lika enkelt som att pilla päron. För att göra detta måste du para ihop enheterna via Bluetooth. Det bör noteras att denna typ av anslutning kommer att vara ett utmärkt alternativ när du använder en bärbar dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard … Det vanliga 3,5 mm -uttaget kan finnas inte bara i hörlurar utan även i mikrofoner. I synnerhet har datorer eller bärbara datorer just sådana inbyggda kontakter. Som regel är den markerad i en viss färg och ligger bredvid hörlursutgången. Det finns inga speciella svårigheter vid anslutning, det är bara viktigt att ha nödvändiga drivrutiner på datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte helt standard … Så du kan ringa 6,5 mm -kontakten. När det gäller anslutningsmetoden liknar den den vanliga. Men för att använda den behöver du en liten adapter, med vilken mikronen är ansluten till en bärbar dator till ett 3,5 mm -uttag. Dessa mikrofoner är avsedda för vanliga karaoke-enheter. Därför krävs inga extra adaptrar när du använder en DVD-spelare som karaoke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att välja mikrofon beroende på anslutningstyp. I det här fallet är det värt att på förhand bestämma vilken av dem som är den mest praktiska för användning.

Hur ställer jag in?

Mikrofoninställning, liksom anslutning, kan vara annorlunda. Själva proceduren utförs helt programmatiskt. En korrekt inställd inspelningsenhet fungerar smidigt och korrekt. Beroende på typ av anslutning finns det flera sätt.

Bild
Bild

Det enkla sättet

Den enklaste inställningen är denna metod. När du har anslutit alla kablar klickar du på högtalarikonen i den nedre snabbåtkomstfältet . Välj sedan posten "Inspelare". Du hittar det här avsnittet genom sökvägen: "Start - Kontrollpanelen - Ljud - Inspelningsenheter". När den öppnas visas en inställningsmeny för anslutna enheter på monitorn. Den anslutna mikrofonen ska visas i avsnittet Inspelning med en grön bock bredvid bilden. Om allt är enligt beskrivningen är enheten redo att gå.

Bild
Bild

Om du har glömt att slå på enheten tidigare bör du upprepa ovanstående steg.

Förutsatt att enheten är helt funktionell kan du prata in i den eller blåsa den . Skalan bredvid titeln visar fluktuationer - detta är ett säkert tecken på att du kan sjunga. Om ingenting händer på skärmen när du talar i mikrofonen bör du kontrollera allt från början. Om detta inte hjälper, finns det bara en utgång - mikrofonen är defekt.

Bild
Bild

Testinspelning

Förutom metoden ovan kan du kontrollera inspelningsenhetens funktion med funktionen "Testinspelning". För att göra detta, gå till "Start" och välj "Ljudinspelare". Då visas en dedikerad ljudinspelningsapplikation. När allt är klart klicka bara på den röda cirkeln och börja spela in . Den inspelade filen är i de flesta fall i WAVE -format. Efter att ha lyssnat på den kan du utvärdera mikrofonens prestanda, liksom ljudkvaliteten.

Bild
Bild

Ett annat test för mikrofonens prestanda är "testinspelning ". Ibland händer det att allt görs enligt instruktionerna, men det finns fortfarande inget ljud. I det här fallet är fel på själva mikrofonen helt uteslutet. Bli inte upprörd i förväg. Det händer att på en dator eller bärbar dator sänks volymen helt enkelt eller ljudet är helt dämpat. Det är därför du måste se till att alla inställningar är påslagna innan du använder din inspelare.

Bild
Bild

Signalförstärkning

Förutom standardinställningarna för ljudinspelningsenheten som är ansluten till datorn finns det också inställningar som kräver ytterligare utrustning. Så, om du vill öka mikrofonens effekt, använd enheter för att förstärka signalen. Med hjälp av en förförstärkare är det möjligt att bli av med olika störningar som kan följa med sång och förvränga ljudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att sådana enheter erbjuds i butiker i ett brett sortiment.

Du kan välja modell för valfri plånbok, liksom med olika inställningar. När det gäller hemkaraoke, alltså i detta fall är till och med en enkel gadget som utför signalförstärkningens funktion lämplig . När du köper en förförstärkare är det viktigt att vara uppmärksam på kopplingstyperna. För att göra detta, ta hänsyn till mikrofonkontakten. Om förförstärkaren inte är utrustad med nödvändiga uttag, var inte upprörd. En adapter kan väljas för valfri kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volym

En annan viktig inställning är volym . Användningen av mikrofonen beror på detta. För att kontrollera det måste du gå till "Egenskaper" och klicka på "Lyssna" -knappen. Tack vare den här kontrollen kan du avgöra hur mikrofonen fungerar: om det finns yttre brus eller ljudförvrängning. Det rekommenderas också att gå till avsnittet "Nivåer". Här kan du justera känsligheten och volymen för karaokemikrofonen. Dessutom kan balansen mellan vänster och höger kanal ändras.

Bild
Bild

För att lägga till ännu mer originalitet i underhållningen, du kan använda specialprogram som skapar olika ljudeffekter . Det finns ganska många av dem på Internet, och varje program har vissa funktioner. Några av dem hjälper inte bara att ändra röst eller lägga till eko, utan förbättrar också kvaliteten på signalen från inspelningsenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare inställningar

Du kan justera mikrofonen genom ytterligare inställningar. I avsnittet "Avancerat" kan du välja bearbetningsdjupet samt samplingsfrekvensen när du bearbetar en analog signal. Detta alternativ kommer att vara användbart för dem som har ett ljudkort med låg prestanda installerat på sin dator eller bärbara dator. Som regel gör svaga ljudkort ett dåligt jobb med att bearbeta stora mängder information på kort tid.

Bild
Bild

Av denna anledning kan avbrott uppstå när du använder mikrofonen.

Att minska samplingshastigheten eller bitdjupet hjälper till att åtgärda sådana problem. Om ljudet från mikrofonen är svagt kan du dessutom använda förstärkningsfunktionen som finns i de avancerade inställningarna. Vid förstärkning är det dock värt att komma ihåg att främmande brus också kan öka.

Bild
Bild

Rekommendationer

Naturligtvis vet erfarna användare exakt hur man uppnår optimalt mikrofonljud och kvalitetsprestanda. Många fäster dock inte vikt vid några av rekommendationerna för att skapa en hemkaraoke. Vi råder dig att lyssna på dem.

Förare . Du bör vara medveten om att för att ansluta en mikrofon, precis som alla andra enheter, krävs ytterligare programvara. Det handlar om förare. Om lämpliga drivrutiner inte är installerade på din dator eller bärbara dator måste du fixa det. Du kan hitta den programvara du behöver på din datortillverkares officiella webbplatser. Detta kan inte försummas, för annars fungerar inte ens den dyraste och fullt fungerande mikrofonen.

Vissa inspelningsmodeller levereras med en särskild programvaruskiva för normal drift. Sedan behöver du bara sätta in den i enheten och göra lämpliga inställningar efter en enkel instruktion.

Bild
Bild

Utrustning . Det finns en annan viktig rekommendation: att kontrollera utrustningens skick. I det här fallet pratar vi om kontakter och kontakter. Om det uppstår avbrott i driften när du ansluter och konfigurerar utrustningen, är det värt att kontrollera kontakter, kontakter och kablar. Ibland kan frisk hårdvara sluta fungera ordentligt på grund av en kontakt på en dator eller bärbar dator. Innan du ansluter måste du inspektera uttaget, om det finns skador är det bättre att använda en annan. Dessutom måste du vara försiktig med ledningarna när det gäller standardmikrofoner.

Det rekommenderas inte att placera möbler på trådarna eller trampa på dem. Naturligtvis känner alla till dessa regler, men en påminnelse om dem kommer inte att vara överflödig.

Bild
Bild

Vård . Karaoke är alltid kul. Du bör dock också komma ihåg att ta hand om din utrustning. Dessutom är att sjunga i en dammig mikrofon ett tveksamt nöje. Det är därför det rekommenderas att regelbundet inspektera enheten för kontaminering och omedelbart ta bort den. Detta förfarande kommer att vara fördelaktigt inte bara ur hygien och estetik, utan det kommer också att bidra till att förlänga enhetens livslängd samt förbättra ljudkvaliteten.

Bild
Bild

Uppdateringar . Som ni vet avslutar utvecklarna förr eller senare nästa arbete med att förbättra sitt hjärnskap och släppa en ny version. Om du använder ytterligare hemkaraokemjukvara rekommenderas att du håller dig uppdaterad. Detta kommer att säkerställa att du alltid har användbara funktioner installerade, och en rolig grupp karaokeälskare kommer att kunna prova de senaste effekterna.

Bild
Bild

Professionell inspelningsprogramvara … Ibland kan en enkel hobby bli en livslång affär. Om du har goda sångkunskaper och andra rekommenderar dig att spela in din singel, är det värt att prova. Lyckligtvis kan du skapa en bra ljudinspelning hemma. För att göra detta är det tillräckligt att följa alla rekommendationer för installation av utrustningen, samt ladda ner speciell programvara för ljudinspelning av hög kvalitet.

Bild
Bild

Genom att följa alla instruktioner kan du skapa en riktig karaokestudio hemma. Du kan bjuda in vänner till en rolig fest, organisera en talangtävling och bara ha kul.

Rekommenderad: