Musikcentra (45 Foton): Hur Väljer Man Ett System Med Karaoke Och Radio? Bärbara Ljudcenter Med Bluetooth Och Andra Moderna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Musikcentra (45 Foton): Hur Väljer Man Ett System Med Karaoke Och Radio? Bärbara Ljudcenter Med Bluetooth Och Andra Moderna Modeller

Video: Musikcentra (45 Foton): Hur Väljer Man Ett System Med Karaoke Och Radio? Bärbara Ljudcenter Med Bluetooth Och Andra Moderna Modeller
Video: REVIEW SPEAKER ACTIVE SDRD SD 306 (BELI SECOND) 2024, April
Musikcentra (45 Foton): Hur Väljer Man Ett System Med Karaoke Och Radio? Bärbara Ljudcenter Med Bluetooth Och Andra Moderna Modeller
Musikcentra (45 Foton): Hur Väljer Man Ett System Med Karaoke Och Radio? Bärbara Ljudcenter Med Bluetooth Och Andra Moderna Modeller
Anonim

Musikcentra, trots den ökande distributionen av datorer, spelare och annan ljudutrustning, används fortfarande. Det finns olika typer av sådan utrustning med olika egenskaper. Med tanke på deras funktioner och granskning av de bästa modellerna kan du göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ämnet bör börja med en definition av vad ett musikcenter är. Strömförsörjningen för alla större komponenter är helt integrerad … Samla ihop de viktigaste elementen i systemhantering. Eftersom komponentdelarna i ljudcentralerna är kompakta, behöver du inte förbereda komplexa anslutningar mellan dem. Alla frekvenser justeras centralt - med hjälp av en equalizer.

Avancerade modeller kan spela ljudfiler inspelade på DVD -skivor. Faktum är att karaoke redan finns överallt. Därför raderas gränsen mellan musikcentret och hemmabion praktiskt taget. Kvaliteten på sådan utrustning är på högsta nivå.

Det finns modeller som kan spela även tekniskt föråldrade medier (bandkassetter, grammofonskivor).

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Ett typiskt musikcenter består av:

  • frekvensförstärkare (krävs);
  • akustiskt komplex (med alla medel);
  • en radiomottagare (eller VHF-FM eller allvågsområde);
  • en bandspelare som spelar kassetter eller till och med filmrullar;
  • grammofonspelare;
  • laserskivspelare;
  • USB-modul som låter dig lyssna på musik från en flash-enhet;
  • minneskortspelare;
  • Internetåtkomstsystem för uppspelning av fjärrljudinformation;
  • AUX -kontakter för anslutning till externa ljudkällor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: termen "musikaliskt centrum" har ingen officiell karaktär … I statliga standarder och andra seriösa dokument används andra beteckningar för kombinerad utrustning. Alla komponenter som anges ovan kan inte nödvändigtvis kombineras i den. Några av dem, andra än de två första, kan saknas. Professionella påpekar det det musikaliska centret är en del av den så kallade övergångsutrustningen.

Ett kännetecken för denna kategori är att den redan är kraftfullare än den mest avancerade radion, men ändå inte når det stationära akustiska komplexet. Den centrala styrenheten tillåter övervakning av kringutrustning. Nycklar, andra kontrollelement och skärmar är anslutna till styrenheten med hjälp av elektriska kretsar. Frontpanelen är vanligtvis utrustad med en infraröd detektor som gör att du kan ge kommandon från fjärrkontrollen. Strömförsörjningen kan ge:

  • anslutning till det elektriska nätverket;
  • inbyggt batteri;
  • "Batterier" (det minst praktiska och kortlivade alternativet med en mycket begränsad resurs).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Några av modellerna för musikcentra är gjorda med karaoke. När automatiseringen känner igen anslutningen till ett speciellt mikrofonuttag, stänger den av rösten från artisten. Därför kan enhetens ägare fritt spela in sitt eget arbete. Avancerade karaoke -system låter dig arbeta med ljudets ton. Kan också finnas:

  • samtidig avrättning av flera personer;
  • tävling i skicklighet;
  • kortsiktig inkludering av rösten till en verklig artist;
  • ändra hastigheten för ljuduppspelning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbara musikenheter med radio är lika populära som karaokeprodukter.

Och praktiskt sett blir de ännu bättre. Möjligheten att lyssna på en konsert eller de senaste nyheterna när som helst, väderprognosen är mycket användbar. Skillnaden mellan specifika modeller ligger inte bara i intervallet för den mottagna signalen. Vissa versioner kan till och med spela in radiosändningar till ett flash -kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrosystem

Men den viktigaste graderingen av musikcentra är naturligtvis i storlek. Mikrosystem kan knappast skryta med mycket hög funktionalitet eller ökad volym. Men de sparar radikalt utrymme i rummet. Bredden på panelerna överstiger vanligtvis inte 0, 175-0, 185 m. Ljudvolymen är inte mer än 50 W, medan det finns några svaga modeller som bara producerar 5 W eller lite mer.

Kassettdäck är vanligtvis inte tillgängliga. I de mest avancerade kopiorna kan du lägga 1 bandinspelning. Men en CD kan spelas i nästan vilket mikrosystem som helst. Experter noterar det även den här klassen (både med och utan kassettdäck) ligger redan tryggt före traditionella radiobandspelare. Men hans förmåga räcker inte alltid.

Bild
Bild

Minisystem

I detta fall ökar bredden på frontpanelerna till 0,215-0,28 m … Du kan förvänta dig att få 50-100 watt ljud. Endast ett fåtal modeller saknar denna bar. De försöker ofta kompensera för en sådan nackdel med någon ytterligare funktion. Ett dubbelkassettdäck och en multi-optisk skivspelare är vanliga i miniklassen. En subwoofer finns, och surroundljudet kan noggrant justeras för en mängd olika parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellansystem

Sällan har sådana modeller en monoblocksdesign, komplexa blockkomplex används oftast … Deras ljud är mycket avancerat. På grund av det ökade priset, tekniska komplexiteten och betydande storleken köps sådan utrustning endast av riktiga musikälskare eller professionella musiker. Bredden på frontpanelen varierar vanligtvis från 0, 32 till 0, 36 m. Radiomottagaren är alltid digital. Andra specialfunktioner:

  • ljudvolym upp till 200 W;
  • equalizer med bredbandsinställningar;
  • frekvent utrustning med en vinylspelare;
  • CD -spelare för minst 3 media;
  • obligatoriskt tvåkassettdäck;
  • högtalare av betydande storlek (annars kan ljudet inte tillhandahållas).
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utbyta information trådlöst används musikcentra med bluetooth.

I vissa fall tar ljudsystemet emot ljud (till exempel från en dator), och i andra skickar det det (till exempel till trådlösa hörlurar). Men Bluetooth kan också ha andra användningsområden, till exempel fjärrkontroll och enkel uppladdning av filer till separata medier. Det är värt att notera vissa modeller kommer till och med utan högtalare alls . Användare kan sedan hämta högtalarna själva eller använda externa uppspelningsenheter (via samma Bluetooth eller kabel).

Väggmonterat musikcenter är mindre vanligt än golvprover . Anledningen är ganska klar: installation på en vägg är inte möjlig överallt, och själva stödet måste vara mycket starkt och stabilt. Detta gäller särskilt för mellanklasssystem, som är ganska tunga. I väggversionen produceras platta musikcentra oftast. De är de mest balanserade och belastar stödytan mindre än andra modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa versioner är specialtillverkade för utomhusbruk. När det gäller storlek och funktionalitet har de inga speciella skillnader. Samtidigt finns det en annan viktig funktion - nästan alla sådana centra arbetar med ett batteri. Det låter dig spela musik eller lyssna på radio länge. Viktigt: för användning under den kalla årstiden är batterisystemen ännu värre än trådbundna - i kylan tappar batteriet snabbt sin laddning och resurs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Budget

Ett helt modernt musikcenter hör säkert till denna kategori. HYUNDAI H-MS100 … Produkten är som standard målad i en attraktiv svart färg. Ljudeffekten är bara 12 watt. Men för ett ljudsystem installerat i en vanlig stadslägenhet är detta tillräckligt. Du kan spela CD (RW), DVD (RW) med säkerhet.

Komplett Support för Dolby Digital … Stöds DivX Pro, XVID, MPEG 4 . Centret kan ta emot radiovågor i intervallet 87,5-108 MHz . Som standard är tunern inställd på 20 olika radiostationer. Filuppspelning är möjlig genom att ansluta USB -media.

Ett standard hörlursuttag finns. Användare kan också använda karaoke -läget. Huvudenheten och högtalarna är gjorda av högkvalitativ plast. Fjärrkontroll ingår. Det finns också en ljudutgång av RCA 2.0 -standarden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett attraktivt japanskt musikcenter är något dyrare PANASONIC SC-HC200EE-K . Liksom den tidigare modellen är den svartmålad. Den totala effekten ökar - ljudeffekten når 20 watt. Systemet stöder CD-DA- och MP3-standarder.

Närvaron av en utjämnare tillhandahålls också.

Andra viktiga funktioner är värda att betona:

  • stöd för RDS i radion;
  • Bluetooth -stöd;
  • total strömförbrukning 14 W;
  • total nettovikt 1, 9 kg;
  • mått 0, 4x0, 197x0, 107 m.
Bild
Bild

Mellanklass

Detta inkluderar till exempel modell Antik 98812 . Det görs i retrostil. Trots detta fungerar enheten på en anständig modern nivå. Måtten är 0, 5x0, 34x0, 21 m. Att ta emot en signal inom AM / FM -området tillhandahålls. CD -spelaren kan spela MP3 -filer i vilken bithastighet som helst. Andra parametrar:

  • nettovikt 10, 2 kg;
  • högtalareffekt 30 W;
  • trälåda;
  • målning i färg av massiv bok;
  • kassettdäck;
  • skivspelare för skivor, konstruerad för 33, 45 eller 78 varv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Medelprisgruppen inkluderar också LG XBOOM CJ44 . Med tunerminnet kan du lagra 50 olika radiostationer. Denna relativt nya enhet är utrustad med en display och låter dig underhålla dig själv med hjälp av karaoke -läge. Skärmens ljusstyrka kan justeras efter eget tycke. Systemet går in i vänteläge efter en lång period av inaktivitet. Huvudsakliga tekniska parametrar:

  • effekt 480 W;
  • spela CD -skivor och USB -media;
  • uppspelning av MP3-, WMA -filer;
  • 20 equalizer -inställningar;
  • radioöverföringsområde från 87,5 till 108 MHz;
  • klocka;
  • smartphoneapplikation;
  • möjligheten att programmera uppspelning.
Bild
Bild

Observera: oavsett det specifika märket, istället för en universell fjärrkontroll, är det lämpligt att använda fjärrkontroller speciellt utformade för en specifik enhet . Ett annat bra exempel på ett mellanklassmusikcenter är Pioneer X-HM51-K . Den totala uteffekten för detta mikrosystem är 100 watt. En väckarklocka finns, och du kan också använda USB-blixt.

Systemet kan spela MP3 -filer och ljud -CD -skivor . En tuner som fungerar i AM, FM -band minnes 45 radiostationer. Du kan lägga max 1 skiva inuti. Det utdragbara facket används för att bokmärka det. Mått 0, 24x0, 527x0, 325 m. Nettovikten för detta musikaliska centrum är 9 kg.

Bild
Bild

Antal radiokanaler Pioneer XW-SX50-B Black är 0 . Men högtalarens effekt är upp till 120 watt. Du kan styra musikcentret från iPod, Android, iPhone. Men standardkontrollmetoden är att använda fjärrkontrollen.

Enhetens dimensioner är 0, 682x0, 327x0, 341 m, och dess vikt är 18 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyr

Innan vi pratar om dyra stereon är det nödvändigt att påpeka skillnaderna mellan utrustningen Hi-End och Hi-Fi klass . Hi-End-teknik är ett konventionellt marknadsföringskoncept. Det finns ingen hård standard här. Det handlar bara om för att tillfredsställa musikälskares önskemål så mycket som möjligt . Forum på Internet är fullt av kontroverser om vilken modell som är bättre och vad som är de verkliga kriterierna för att klassificera enheter i kategorin Hi-End.

Det finns dock bara en sak gemensamt mellan en sådan teknik - det är väldigt dyrt … I det här fallet görs det strikt enligt individuell smak. Och det som beundrar en audiofil kan lämna en annan likgiltig eller till och med göra upprörd. Men vad branschen kan presentera i det dyra segmentet för professionella musiker och finsmakare är det som är viktigare. Och här väntar konsumenterna först och främst utrustning av märket Sony.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra exempel är V41D . Denna modell kan fungera i Bluetooth -dataöverföringsläge. Utvecklarna såg till att belysningen var noggrant synkroniserad med ljudet. Streaming kommer att glädja teknikentusiaster och de som vill få ut det mesta av sin teknik. Enheten kan visa "klubb" -belysning i gröna och blå färger. Två mikrofonutgångar låter dig sjunga i karaoke med vänner, och gestkontroll är också implementerad.

Bild
Bild

Alternativet är högeffektsystemet EXTRA BASS XB72 . Sonys ingenjörer har tagit hand om möjligheten att installera vertikalt och horisontellt. Förutom belysningseffekterna från högtalaren är stroboskopet "klubb" tilltalande. Alternativet för trådlös anslutning till externa Party Chain -enheter är baserat på Bluetooth -teknik. Inställningar och låtar styrs med appen Sony Music Center.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan tyckas att alla stereon är svarta eller andra mörka färger. Men faktiskt finns det åtminstone inte mindre vita modeller . Ett slående exempel på detta är Denon CEOL N10 Vit . Enheten kan spela FM- och AM -radiostationer. Ljudeffekten för var och en av de två högtalarna är 65 watt.

Användare kan justera balansen, liksom bas och diskant. Ladda CD -skivor görs genom facket. Ljud hörs både till subwoofern och hörlurarna. Systemet kan hantera Flac -filer.

Det utfördes enligt den klassiska enblocksprincipen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja ett musikcenter för ditt hem är inte mindre viktigt än att välja TV, kylskåp eller gasspis. Det är därför först måste du samla in samma mängd information om alla modeller du är intresserad av . Högtalarformat 1.0 innebär cirkulär ljudfördelning. Om det finns flera enheter kan du slå ihop dem till nätverket med hjälp av multi-room-teknik. Men 2.0 -standarden är ett klassiskt system med ett par sidohögtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Format 2.1 innebär att du lägger till en dedikerad lane subwoofer . Med detta tillägg kan du bättre träna lågt och förbättra kvaliteten på höga naturliga, teknogena ljud. När det gäller makt är det viktigt att förstå att endast maxindikatorn indikeras överallt, där ljudkvaliteten ännu inte går förlorad. I verkligheten blir de mest bekväma och tydliga parametrarna för musikuppspelning något lägre. Professionella har vetat det länge inga "magiska bord" finns (eller snarare, de är endast lämpliga för orientering).

Det är mycket viktigt att be om att slå på musikcentret i butiken . Låt dem visa hur han läser olika medier och format, styrs av fjärrkontrollen och via Bluetooth. Naturligtvis bör det inte finnas några mekaniska defekter eller till och med skalfärg, lösa portar och kontakter. Det finns ingen verklig fördel med att ha en skivspelare i ditt system. Om inte någon är särskilt förtjust i just ett så gammaldags sätt att lyssna på musik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste omedelbart ta reda på var musikcentret kommer att vara i huset … Detta gör att du inte bara kan plocka upp det efter design, utan också ta hänsyn till storleksbegränsningar. När det gäller enheter med karaoke är det värt att först klargöra vad deras verkliga funktionalitet är, om det finns vissa alternativ. Det är också användbart att skilja mellan mikrosystem, minisystem och mellansystem, för att ta reda på deras skillnader djupare. Detta gör att du bara kan söka efter den optimala produkten bland centra i en viss klass. Det finns ytterligare några rekommendationer:

  • vara intresserad av möjligheten till fjärrkontroll via en mobilapplikation;
  • ta hänsyn till kraven för effektparametrar;
  • ange antalet kontakter och deras sort;
  • att ange antalet bearbetade kassetter och CD -skivor;
  • välj utseendet efter eget tycke.

Rekommenderad: