AV-mottagare Pioneer: VSX-534, VSX-832 Och En översikt över Andra Modeller. Ställer In Dem

Innehållsförteckning:

AV-mottagare Pioneer: VSX-534, VSX-832 Och En översikt över Andra Modeller. Ställer In Dem
AV-mottagare Pioneer: VSX-534, VSX-832 Och En översikt över Andra Modeller. Ställer In Dem
Anonim

AV -mottagare har etablerat en stark position bland de vanliga högtalarkomponenterna. Några av de mest populära mottagarna är de från Pioneer. Det är nödvändigt att ta reda på vad deras fördel är, liksom vilka modeller som är relevanta idag och vilka funktioner dessa enheter har.

Särdrag

Den stora populariteten beror på den relativt låga tekniska kostnaden, liksom närvaron av alla nödvändiga funktioner.

Vi kan säga att Pioneer AV -mottagare är en mångsidig enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att denna teknik uppträdde på marknaden under förra seklet. Även på den tiden blev det snabbt populärt bland användare. Med tillkomsten av det nya årtusendet har utrustningen förbättrats ännu mer, och idag är det svårt att föreställa sig ett högtalarsystem utan en Pioneer -mottagare. Med bred funktionalitet kan den användas som:

  • förförstärkare;
  • flerrumssystem;
  • växelcentral;
  • processor med avkodare;
  • nätverksenhet;
  • dockningsstationer;
  • utjämnare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på ett så stort utbud av möjligheter råder det ingen tvekan om att det är Pioneer som förtjänar särskild uppmärksamhet bland sådan utrustning. Tillverkare har varit mycket noga med att skapa enheter som passar alla kunders krav. Förresten, de senare talar positivt om mottagarna. Användare uppmärksammar som regel enhetens tekniska egenskaper. I synnerhet är de intresserade av sådana stunder:

  • närvaron av ett digitalt system;
  • högkvalitativ mottagare;
  • närvaron av en flerkanalig förstärkare.

Med tanke på att allt detta finns i Pioneer -mottagare blir valet till förmån för just detta märke uppenbart. För att kunna välja en enhet som helt uppfyller dina krav rekommenderas dock att du gör dig mer förtrogen med vissa modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Under åren har Pioneer bara presenterat världen för otaliga mottagare. Samtidigt förbättras produkterna ständigt. Ibland kan det vara svårt att hålla koll på nya produkter. Idag, bland AV-mottagarna, bör två populära modeller särskiljas: Pioneer VSX-832, Pioneer VSX-534. Dessa enheter har ett brett utbud av funktioner och har ett bra pris.

Pioneer VSX-832

Denna modell har 5 kraftfulla utgångssteg baserade på Direct-Energy. Detta låter dig skapa en äkta biograf med Dolby Atmos -ljud i ditt hem. Förutom Med den inbyggda Surround Enhancer behöver du inte använda de bakre högtalarna . För högkvalitativt ljud räcker det med två främre och en central.

VSX-832 kan hantera det senaste Ultra HD-videoformatet. Samtidigt finns dynamiska HDR -tillägg. Genom att välja den här modellen för ditt högtalarsystem får du alltså en modern hemmabio som inte förlorar sin relevans på många år.

En annan unik egenskap hos VSX-832 är att du inte behöver ansluta något för att lyssna på ljud . Mottagaren själv är källan till programmen. Den har inbyggda tjänster: Deezer, Spotify och Tidal. Dessutom är det möjligt att lyssna på musik via Bluetooth, AirPlay och Wi-Fi. Det bör noteras att efter programuppdateringen är det möjligt att spela via PlayFi och Chromecast. Sådana tjänster är lämpliga för alla format, så det finns inga problem med att spela dina favoritfiler.

Vi kan säga att VSX-832 helt anpassar sig till ägarens önskemål, så du behöver inte utföra några ytterligare åtgärder. Denna modell finns i två färgvarianter: svart och silver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pioneer VSX-534

Externt ser mottagaren ut som en vanlig Hi-fi-komponent. Det bör noteras att denna modell presenteras i uteslutande svart. På den matta frontpanelen finns två stora ingångsväljare och en volymkontroll . Således kan designen av denna enhet anses klassisk. Det finns dock några antydningar till modernitet på VSX-534. Så displayen har en stor "4K" -indikator. Det står för ultrahög upplösningssignalering. Dessutom finns det en klistermärke på vilken alla nya funktioner i mottagaren anges.

Naturligtvis används plast som material för tillverkning. Det är dock ganska robust och ser bra ut. Samtidigt användes metall för mikrofon- och hörlursuttagen.

I allmänhet ser enheten väldigt presentabel ut, men för sanna finsmakare är detta inte den viktigaste indikatorn . Som ett resultat av kontroll av mottagaren var det möjligt att ta reda på att för sitt låga pris är det verkligen det bästa i sitt slag. Ljudkvaliteten är slående i sin renhet, och när du spelar upp video kan du helt fördjupa dig i atmosfären av vad som händer på skärmen.

Om du styrs av valet av förhållandet mellan pris och kvalitet på utrustning, kommer en sådan mottagare att vara ett riktigt lyckat köp. Lågkostnadsutrustning är inte sämre i parametrar och kapacitet än dyrare motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du funderar på att välja en AV -mottagare bör du väga för och nackdelar, samt studera i detalj egenskaperna hos en viss modell. Dessutom är kostnaden för enheten inte det sista kriteriet i denna fråga. När det gäller Pioneer -mottagare bleknar frågan om pris i de flesta fall till den sista planen, eftersom tillverkaren anger en mer än lojal prispolicy.

En av de viktigaste indikatorerna för urval är antalet kanaler i mottagaren . Så köpare undrar hur många av dem som ska vara för att återge moderna format. Normalt erbjuds 5, 9 och 11 kanaler. Vissa är övertygade om att det minsta inte kommer att tillgodose lyssnarens behov. Men i praktiken visar detta sig vara tillräckligt för att lyssna på musik i hög kvalitet. För hemmabio är en sådan mottagare också lämplig, eftersom ljuddetaljerna är på en hög nivå.

För dem som letar efter ännu mer fördjupning i atmosfären är 9 eller 11 kanalers förstärkningsalternativ värda att överväga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa parameter att välja är effekt och volym. När det gäller det första är det extremt viktigt att ta hänsyn till området i rummet där enheten ska placeras, liksom effektindikatorerna för hela högtalarsystemet . Genom att känna till högtalarens kraft bör du välja en mottagare där denna indikator är en storleksordning högre. Detta hjälper till att eliminera distorsion och ta bort främmande brus. Glöm inte att samma mottagare kan visa sin kapacitet på olika sätt när den används med olika högtalarsystem.

Om vi tar ett exempel på ett rum med en yta på 30 kvm. m, då rekommenderar proffs en mottagare med en effekt över 50 watt . Således är det för en kvadratmeter nödvändigt att beräkna en effekt med en indikator på cirka 1,5 watt.

Bild
Bild

I allmänhet bör du välja en enhet med en sådan effekt att den kan användas bekvämt, inte bara när du ställer in maximala inställningar.

Ett annat kriterium är distorsion och ljudkvalitet. När du köper en AV -mottagare bör du titta på graden av harmonisk distorsion . Denna information lämnas till köparen i dokumentationen för enheten. Det bör noteras att i moderna mottagare är denna indikator ofta försumbar, därför observeras ingen särskild störning när du lyssnar på filer. Olika tillverkare kan dock tolka denna parameter på sitt eget sätt. Den angivna 1% kan skilja sig från modeller från olika tillverkare. Därför är det viktigt att testa enheten innan du köper eller tittar på videorecensioner på internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör du vara uppmärksam på funktionaliteten. Lyckligtvis tillåter ett brett utbud av sådana produkter dig en mottagare som tillfredsställer behoven hos även den mest erfarna kännaren av kvalitetsljud. Men om du inte är för sofistikerad i den här frågan och tror att du inte kommer att behöva några funktioner på enheten, är det ingen mening att köpa en sådan enhet. I allmänhet följer de flesta köpare endast tre kriterier:

  • bild- och ljudkvalitet;
  • förekomsten av vissa funktioner;
  • pris.

Som regel räcker dessa parametrar för att göra ett lyckat köp. Pioners mottagare har enheter för varje kund som passar de förinställda kraven.

Bild
Bild

Om du köper sådan utrustning för första gången är det bättre att förbereda sig i förväg och titta på de befintliga modellerna på Internet. Dessutom kommer det inte vara överflödigt att läsa användarrecensioner, liksom översiktsegenskaper. Det är dock inte alltid möjligt att komma ihåg dem och då dyker det upp många frågor i butiken. Tveka inte i detta fall att förtydliga intressepunkterna med konsulterna. En mottagare är en enhet som du kommer att använda under lång tid, vilket innebär att du måste närma dig den ansvarsfullt.

Användarmanual

Efter att ha köpt en AV -mottagare har många en fråga om hur de ska använda dess fulla kapacitet. Naturligtvis ingår i de flesta fall en användarmanual för enheten som hjälper dig att ansluta och konfigurera enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst bör du bestämma platsen för hela högtalarsystemet. Det bör inte störa platsen för andra enheter och bör vara på en säker plats.

När allt är klart med det här problemet kan du ansluta mottagaren till utrustningen. När inställningssidan visas kan du följa minsta motståndets väg och välja inställningen i automatiskt läge. Enheten väljer automatiskt de parametrar som krävs och anpassar sig till högtalaren . Detta alternativ är lämpligt för oerfarna användare. I vilket fall som helst kan de inställda parametrarna ändras efter behag.

Det finns också ett antal inställningar som hjälper dig att välja de parametrar som krävs för volym, effekt, förstärkning och känslighet. Dessutom, parallellt med justeringen, rekommenderas det att kontrollera mottagaren. Detta hjälper dig att välja de mest optimala inställningarna som är lämpliga för att spela alla filer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna användare skiljer tre huvudkontroller. Till exempel utför de en konfigurationskontroll som går ut på en tvådelad villkorlig visning av de kanaler som används. Därefter kontrolleras avståndets värden för varje system. Denna kontroll anges i inställningsmenyn under namnet "Latency Check". Slutligen kontrolleras kanal-för-kanal-nivån. Värdet av dess noggrannhet kan nå 0,5 dB.

Med tanke på alla riktlinjer för val kan du hitta en utmärkt AV -mottagare för ditt högtalarsystem . Med dess hjälp kommer du att kunna skapa en riktig hemmabio i ditt hus eller lägenhet. Dessutom är att lyssna på musik på högkvalitativ utrustning ett oöverträffat nöje.

Bild
Bild

Kännare av högkvalitativt ljud vet detta, därför är de extremt uppmärksamma på valet av sådana enheter och försöker använda deras funktionalitet med maximal nytta och fördel.

Rekommenderad: