Moderna Modulväggar I Vardagsrummet (55 Bilder): Mini-diabilder Och Blanka Hörnmodeller I Hallen, Gångjärnsfulla Wengefärger Och Nya Mönster

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Modulväggar I Vardagsrummet (55 Bilder): Mini-diabilder Och Blanka Hörnmodeller I Hallen, Gångjärnsfulla Wengefärger Och Nya Mönster

Video: Moderna Modulväggar I Vardagsrummet (55 Bilder): Mini-diabilder Och Blanka Hörnmodeller I Hallen, Gångjärnsfulla Wengefärger Och Nya Mönster
Video: Kjell-TV - Digitalisera dina diabilder, negativ och foton med Plexgear Pixaver Max 2024, April
Moderna Modulväggar I Vardagsrummet (55 Bilder): Mini-diabilder Och Blanka Hörnmodeller I Hallen, Gångjärnsfulla Wengefärger Och Nya Mönster
Moderna Modulväggar I Vardagsrummet (55 Bilder): Mini-diabilder Och Blanka Hörnmodeller I Hallen, Gångjärnsfulla Wengefärger Och Nya Mönster
Anonim

Möbelväggen som en del av inredningen uppfanns i Frankrike i mitten av 1900 -talet. Det är den franska designern som vi är skyldiga till en bekväm möbelsammansättning som gör att du inte kan riva hjärnan när du väljer delar separat och kombinerar stilar, material och inredning. Möbelväggar blev populära över hela världen, och i Sovjetunionen betraktades de som en indikator på respektabilitet och komfort, eftersom de sparade plats och deras glasskåp med vackra rätter fungerade som dekoration för alla vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ankomsten av 2000-talet har de skrymmande möbelväggarna i det förflutna ersatts av mer eleganta modulära väggskenor, mindre i storlek, som inte är rektangulära skåp över hela väggen, utan en uppsättning skåpmöbler i olika höjder.

Särdrag

För närvarande hålls toppen av popularitet av modulära väggar, bestående av objekt av olika storlekar och inte begränsat till en enda kropp. Modulär kan antingen monteras i en enda harmonisk vägg eller placeras på olika platser. Dessutom kan föremål i sådana väggar bytas ut, omarrangeras och uppvägas, varje gång uppdateringen av rummets design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Mellan sig kan modulväggar skilja sig åt i volym, konfiguration och syfte, innehålla ett mycket olika antal föremål.

  • Standardvägg är en sammansättning av skåp och lådor, placerade i en rak linje längs väggen.
  • U-format väggalternativ innebär ledigt utrymme i mitten av strukturen, lämplig för vardagsrum där det är planerat att sätta till exempel ett skrivbord. U-formade väggar kan också ha en panel i ledigt utrymme för installation av utrustning: TV, högtalare, datorskärm.
  • L-formad vägg antar närvaron av en hög garderob på sidan av strukturen och hängande hyllor, skåp och stativ för utrustning som strålar ut från den. Sådana modeller ser lätta ut och inte betungande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörnmodeller kommer att se bra ut i ett rum där du behöver använda ett hörn. Mitten av en sådan vägg rymmer plats för en TV eller ett skrivbord. Dörrarna till skåp och piedestaler öppnas fritt utan att störa varandra. Hörnväggen kan också innehålla bokhyllor som sträcker sig till bordets sidor och slutar på sidorna med ett eller två skåp på vardera sidan.
  • Hängande vägg antar oberoende möbler fästa på väggen. Som regel är dessa små skåp, hyllor, hyllor. För skåp och deras fyllning måste väggens styrka beaktas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken version av modulväggen du väljer är det värt att komma ihåg att den är helt mångsidig och kan konfigureras efter eget gottfinnande.

Dimensioner

Möbelmodeller som erbjuds i tillverkarkataloger har en rad standardstorlekar. Modeller skiljer sig åt i tre huvudparametrar: höjd, bredd på möbler och hylldjup. Men som regel är möbelfabrikerna villigt engagerade i tillverkning av skräddarsydda möbler, så att göra möbler enligt en individuell icke-standardstorlek kommer inte att vara svårt.

Väggens dimensioner är av avgörande betydelse när du väljer denna typ av möbler. Väggen ska passa bekvämt i vardagsrummet, passa in i interiörens stil, utan att det blir rörigt. En för voluminös vägg i ett litet vardagsrum skapar en känsla av trånghet och döljer utseendet på andra inredningsartiklar. För liten eller smal kommer att vara värdelös när det gäller funktionalitet eller "förlorad" i ett rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du gör ett val till förmån för den eller den modellen, är det nödvändigt att utarbeta ett projekt av rummet, för att göra mätningar av den framtida platsen för modulväggen.

Många tillverkningsföretag erbjuder en 3D -designtjänst, där du kan se arrangemanget av möbler i ett rum på en datorskärm och lägga till lämpliga dimensioner och design till programmet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Utbudet av modulväggar presenterar ett stort urval av alternativ, från de dyraste till ganska budget. Modern teknik gör det möjligt att skapa möbler av olika material på ett sådant sätt att deras kvalitet och utseende inte drabbas av produktionen av ekonomiklassstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Traditionellt är möbelväggar gjorda av olika träslag. Artiklar gjorda av dyr ek, körsbär och mahognyträ ser solida och estetiskt tilltalande ut, de är de mest hållbara och hållbara, passar perfekt in i den klassiska inredningen och betonar ägarens smak och respektabilitet. Detta är dock inte det mest lämpliga alternativet för modulära väggmodeller. Massiva trämöbler är ganska tunga, det är obekvämt att ordna om det, för att inte tala om det faktum att inte alla väggar tål vikten av de upphängda elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva och MDF

Ett mer ekonomiskt alternativ tillverkat av fina träflisar med hjälp av ett bindningsharts. Spånskivor är täckta med laminerad film i olika färger och nyanser, har ett presentabelt utseende och utmärkta prestandaegenskaper. Detta material är lätt och med högkvalitativ tillverkning är det svårt att skilja det från möbler i naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade modeller

Med modern möbelproduktion kan du framgångsrikt kombinera en mängd olika material vid tillverkning av modulväggar. Tillsammans med naturligt trä och träbaserade paneler används plast, glas och metall aktivt. Detta gör möbler prisvärda, lättare, mer praktiska och mycket moderna. De flesta av de mest populära modellerna inkluderar en ram av spånskiva eller MDF -skivor och en fasad av ädla träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa material

Dekorativ efterbehandling spelar en avgörande roll vid valet av möbler, så moderna designers snålar inte med fantasins manifestation vid tillverkning av modulära väggar och headset. Glas- och spegelkomponenter används oftast för fasaden på dörrar och hyllor. Nyligen blir designen av väggfasader med material från textilier, blank plast, konstläder populär. Akryl- och filmbeläggningar i ljusa färger med tryck som livar upp interiörer samt målningar och fototapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metaldelar fungerar som inredning och inredning, och kan också vara möbelns ram och kant. Förkromade handtag av föremål, stativ och stavar, övergångar mellan möbelelement är de främsta kännetecknen för den moderna högteknologiska stilen. Och smidda och kopparinredningselement, ben och förgyllda insatser ger de ädla egenskaperna hos möbler i stil med klassicism, art deco. Konstgjord åldrad metall kommer att betona nåd av känsliga Provence- och retrostilar. Och stålglansen av avsiktligt grova beslag kommer att ge smak till gatuproduktionens loftstil eller den naturliga rustika stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

De mest populära när du väljer en modulvägg i vardagsrummet är färger i neutrala nyanser. Färgschemat av naturligt trä kan ge en känsla av mys och komfort för alla inredningsstilar, med undantag kanske av den moderna ultraradikala högteknologiska stilen. Träet harmoniserar perfekt med de klassiska stilriktningarna och livar upp atmosfären.

Moderna designers är inte begränsade till den "träiga" paletten. I interiörer, allt oftare, ges företräde åt ljusa toner av glansiga ytor i en mängd olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en färg är det nödvändigt att ta hänsyn till flera enkla regler så att inredningen ser harmonisk ut och möblerna glädjer ögat och kompletterar vardagsrummets allmänna stil:

  • möbelväggen ska matcha färgschemat eller med väggdekorationen , eller med resten av möblerna. I det här fallet kommer modulens objekt inte att bli en främmande färgpunkt i interiörets allmänna "refräng";
  • om rummet är inrett i en viss stil, så ska färgerna motsvara det … Flashiga neonfärger passar inte ett klassiskt vardagsrum, och förgyllande färger och djupa nyanser av ädelträ är främmande för den högteknologiska stilen;
  • färgschemat ska inte tröttna på ögonen , skapa effekten av att "hänga" möbler över allt annat. För små rum är det att föredra att välja ljusa (mjölkiga eller beige) nyanser, de utökar visuellt utrymmet. För rymliga rum kan du välja mörka snygga möbler, men med en ljus nyans av väggbeklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När man tänker på utformningen av en modulvägg i det inre av ett vardagsrum är det viktigt att ta hänsyn till dess storlek och plats i förhållande till andra föremål. För voluminösa modulelement kan se bra ut i ett rymligt vardagsrum, men de är inte lämpliga för ett litet rum. Det bästa alternativet för en modulvägg skulle vara en som innehåller alla element du behöver.

Oftast är detta en garderob, ett skåp för utrustning, hängande skåp för små saker och tallrikar, hyllor för böcker. Vissa designalternativ innefattar öppna eller glasade vitrinskåp - de tillför nåd och luftighet till interiören. Vid behov kan modulära element överföras till andra rum, till exempel en garderob i sovrummet och en skänk för rätter i köket. Detta alternativ är endast tillämpligt om köket eller sovrummet kombineras med vardagsrummet eller är i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet vardagsrum kommer den mest öppna väggen med ljusa hängande skåp, miniatyrlådor och en TV -panel att se bra ut. Det kan ordnas i valfri riktning längs väggen, rutschkanan eller sicksack.

För rymliga rum är höga volymetriska garderober relevanta, liksom många föremål som kan kombineras till en enda struktur och spridas längs väggarna i rummet. Detta kan vara en matplats med en glasad skänk och en minibar, eller en arbetsyta med ett utdragbart bord och en sektion för datorutrustning, hyllor för böcker, samt en relaxavdelning med sidobord och en panel för video och ljudutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följaktligen blir urvalet av möbler i en modulvägg billigare än att köpa föremål separat, och själva möblerna kommer att hållas i samma stil och design.

Att dekorera fasaden på modulerna är också av stor vikt vid inredning. Beroende på stilriktningen kan dekorativa element vara:

  • handtag i krom eller smidda skåp;
  • carving på fasaden av träföremål;
  • fotoutskrift med ljusa utskrifter;
  • sandblåsningsmönster på ytan av spegeldörrar;
  • inbyggd belysning för glas- eller mosaikinsatser på fasaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

Om vardagsrummet initialt har en viss stilriktning, kommer det inte att vara svårt att välja lämplig modulvägg för den. Om du bara bestämmer dig för stilen, bör du förstå dem mer i detalj och utgå från de allmänna reglerna när du väljer en vägg. Låt oss notera de viktigaste egenskaperna som möbelmoduler kan ha för en viss stil.

Klassisk . Som regel är detta fasta möbler i rätt proportioner från ädla träslag. Dess färg kännetecknas av lugna ädla toner, oftast är den vit, beige, mjölkaktig. Mörkt sortiment - körsbär, mahogny, wenge. Dekor av snidning, smidda handtag, böjda förgyllda monogram är välkomna. Glas och kristall kommer att ge designen luftighet och högtidlighet.

Minimalism . En modern stil som erbjuder bekvämlighet och funktionalitet. En vägg i denna stil kommer att bestå av minimiantalet av de mest nödvändiga föremålen. Avsaknaden av frodig inredning och extra detaljer är huvuddragen i minimalismen. Stilen kännetecknas av närvaron av flera skåp, paneler för modern teknik, enkla och bekväma garderober, lätta hyllor. Färgerna kan tvärtom vara ljusa, blanka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Ultrastyle för fans av den senaste tekniken och tekniska framsteg. Möbelmoduler liknar abstrakta figurer ombord på ett främmande fartyg. Huvudmaterialen är plast, metall, glas. Väggens träkropp är jämn eller täckt med mörk färg och lackkompositioner. Kalla toner, färger i vitt och svart, ståltoner kommer att komplettera vår stads stil. Ljusa fläckar av neonfärger är också välkomna.

Land . Stilen har många riktningar, men dess främsta förenande egenskap är den mysiga atmosfären i ett trähus på landsbygden. Material av trä dominerar, och i inredningen finns naturliga nyanser, naturmönster eller artificiellt åldrat trä, smidda beslag.

Art déco . Spegelsaker, ovanliga former, schackfärgkombinationer ger chic och glans till denna stil. Art Deco -möbler kan vara gjorda av mörkt dyrt trä, krominsatser, spegelmosaik. Alla typer av belysning kommer att skapa ett ljusspel och komplettera vardagsrummet med en atmosfär av lyx och fest.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Bestäm först var väggmodulerna ska placeras, hur mycket utrymme de tar, vilka föremål som behövs. Detta gör att vi kan rensa bort olämpliga alternativ i det stora antalet erbjudna modeller.

När du tittar på produktkataloger, var uppmärksam på de färdiga produkternas stil, material och färg. Det ska antingen motsvara den befintliga inredningen eller passa in i den planerade stilen.

Kolla in kvalitetsspecifikationerna. De beror både på själva materialet och på tillverkaren. Kontrollera när du köper alla delar, fästelementens styrka, strukturens stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Be om ett kvalitetscertifikat eller produktpass, där du kan kontrollera materialets sammansättning och tillgängligheten av de nödvändiga komponenterna, särskilt när det gäller en prefabricerad möbelvägg.

Vackra alternativ

  1. Alla väljer det estetiska utseendet på produkterna i hallen efter deras smak, men från de mest attraktiva modellerna kan man rekommendera nya möbler med minibar eller glasskåp för konstverk, sportpriser och samlarföremål.
  2. Hörnväggarna med ett inbyggt skrivbord ser original ut, och indelar vardagsrummet i en arbetsplats och ett rekreationsområde. I en del av väggen kan du placera modulerna för utrustningen, medan den andra delen av kompositionen skapar en bekväm arbetsplats.
  3. I moderna vardagsrum ser akvariet inbyggt i möbelväggen väldigt originellt ut, dess neonbelysning och ljusa levande färger ger vardagsrummet en speciell charm.

Rekommenderad: