Vägg I Barnkammaren (31 Bilder): Modeller Av Hörnmöbler För Tonåringar - Pojkar Och Flickor

Innehållsförteckning:

Video: Vägg I Barnkammaren (31 Bilder): Modeller Av Hörnmöbler För Tonåringar - Pojkar Och Flickor

Video: Vägg I Barnkammaren (31 Bilder): Modeller Av Hörnmöbler För Tonåringar - Pojkar Och Flickor
Video: Badrum dusch med dörrar öppna, släplist på dörrar 2024, Maj
Vägg I Barnkammaren (31 Bilder): Modeller Av Hörnmöbler För Tonåringar - Pojkar Och Flickor
Vägg I Barnkammaren (31 Bilder): Modeller Av Hörnmöbler För Tonåringar - Pojkar Och Flickor
Anonim

Frågan om att välja möbler för barn är en av de viktigaste bland dem som föräldrar står inför. Oftast stannar de vid barnväggen. Varför - vi kommer att berätta i den här artikeln.

Vad det är?

Barnmöbler ska vara bekväma, uppfylla alla krav i ergonomi, effektivt uppfylla sitt syfte, komplettera den övergripande stilen och ha ekonomiska yttre dimensioner. I allmänhet, för att uppfylla alla dessa syften i barnrummet, begränsad, som regel, bara av barnets fantasi och energi.

Barnmöbler kan villkorligt delas in i vanliga skåpmöbler, som vi alla har vant oss vid länge och kombinerat moduler av olika syfte. Det görs på beställning enligt individuella storlekar.

Ett slående exempel på detta är en modern barnmöbelvägg. Det kommer att möta barnets behov, ta hänsyn till hans vanor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Här är några krav att se upp för:

  • Ålder och höjd lämplig (användarvänlighet på grund av överensstämmelse med modulernas höjd och djup, enkelhet att öppna dörrar och skjutbara element, rimligt arrangemang av handtag). När barnet växer måste möblerna bytas. Välj väggarna så att enskilda delar kan bytas ut - det här är mer praktiskt.
  • Materialens naturlighet . Se till att produkten inte har en stark kemisk lukt och att det inte finns några element som kan brytas, till exempel genom att slå på en leksak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fästdonens tillförlitlighet och beslagets kvalitet . Otillförlitliga beslag kan varva ner över tiden av sig själva eller kommer att snurras av barn. Förekomsten av ett stort antal lågt liggande svängdörrar är traumatisk, och mikrolift kan dras ut under barnets vikt. Föredra glidande element eller se till att dörrarna inte hotar smulan.
  • Harmonisk design . Avstå från att använda ljusa färger som belastar ögonen och nervsystemet. Föredra pastell, naturliga färger och låt små färg accenter vara ljusa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det allmänna kriteriet för att välja en vägg är uppdelningen av rummet i tre delar:

  • spel;
  • kreativ (inklusive pedagogisk);
  • rekreation (avsedd för rekreation).

När du blir äldre blir denna eller den delen mer betydelsefull. Beroende på detta kommer en koja, bokhyllor, ett skriv- eller datorbord, en plats för förvaring av sport och andra föremål som motsvarar hobby att läggas till väggarna som lagrar leksaker och saker.

Bild
Bild

För nyfödda och förskolebarn

Under de första åren av ett barns liv tilldelar föräldrar, som drivs av önskan att ständigt vara nära barnet, inte en separat dagis för honom, utan en separat del av det. I detta fall, enligt råd från psykologer, är det nödvändigt att skapa en viss gräns mellan zonerna, vars rationella utföringsform är ställningar och skåp.

Om det finns möjlighet att tilldela ett separat rum, behöver du förutom sovplatsen en imponerande garderob för barnens "hemgift".

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall måste möbelväggen vara utrustad med följande sektioner:

  • för förvaring av personliga tillhörigheter;
  • för leksaker;
  • för olika barns tillbehör;
  • för hygienprodukter;
  • för utrustning som används i barnkammaren (till exempel för ett musikcenter, värmare, lampa).

Kom ihåg att hushållsartiklar till en nyfödd inte bör förvaras tillsammans med leksaker och kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler bör vara gjorda av naturmaterial utan användning av giftiga färger. Fasader utan skarpa hörn och med ändkurvor är välkomna. Om det finns saker som potentiellt hotar barnet som han kan nå när han börjar krypa eller gå måste de tas bort högre eller åtkomst förhindras med hjälp av speciella skyddsanordningar.

Tillsammans med barnets tillväxt dyker det upp nya uppgifter som möblerna runt honom måste klara av. Förutom möbler som möter behoven för sömn och avkoppling, finns det ett behov av att skapa och med det arbetsytor, utdragbara och inbyggda bord.

Höjden på alla strukturer måste överensstämma med barnets höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att se till att alla handtag på gunga och utdragbara element också motsvarar tillväxten, och högkvalitativa beslag gör dem enkla att använda. Detta kommer att hjälpa barnet att vara självständigt och ge förtroende för sina förmågor.

Det är nödvändigt att förutse ökningen av antalet saker och motsvarande fack, bokhyllor och hyllor för leksaker, vars antal också kommer att öka. Glidande grunda lådor blir en plats för förvaring av kontorsmaterial, material för kreativitet och andra nödvändiga småsaker.

För skolelever

Det mesta av ombyggnaden och renoveringen av lokalerna sker när barnet flyttar från dagis till skola. Ett ordentligt organiserat utrymme hjälper honom att klara av ökande ansvar.

Beroende på modell kan väggen innehålla ett skrivbord, ett datorbord med plats för installation av en systemenhet eller nischer för installation av utrustning. Kanten kan byggas in eller installeras i en nisch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna ska vara placerade så att det är bekvämt att hitta det nödvändiga objektet när som helst. Möblernas utseende och den omgivande bakgrunden bör inte distrahera från utbildningsprocessen.

Vid denna ålder måste barnets åsikt som huvudanvändare av möbler säkert beaktas. Korrekt utvalda vackra och bekväma möbler skapar en positiv inställning till lärande och hjälper till att lära en yngre elev att ordna och disciplinera.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tonåringar

Om vi pratar om fördelningen av rymden i ett tonåringsrum, förutom en arbets- och sovplats behöver han ett slags vardagsrum. Möbelväggen här kommer att fungera som en avgränsare mellan huvudområdet, där vänner och släktingar kommer att släppas in, och området endast avsett för ägaren.

Hörn, L-formade och U-formade väggar kommer att klara detta framgångsrikt. Dessutom kan elementet som förbinder det intilliggande med väggen och den fristående delen vara antingen rektangulärt eller trapetsformat. Böjda fasader kan ge utseendet på ett sådant headset estetik och effektivisering.

För att lägga till lätthet i en sådan partition kan du använda ett grundare hölje, lägga till öppna genomgående hyllor eller till och med bygga in ett akvarium eller en TV.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avfasningar eller filéer vid passagen från en del av rummet till en annan kommer att göra det lättare att navigera. Tvåvägs åtkomst till innehållet i partitionsmodulen hjälper dig att använda utrymme mer effektivt och spara tid.

Ett av de mest populära alternativen som tonåringar väljer är att flytta sängen till toppen av väggen. Den nedre delen av en sådan möbel kan ta upp ett stort arbetsområde med en installerad dator och en plats för skrivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn av olika kön

Vid utformningen av moderna barnrum är det nödvändigt att gå bort från den typiska uppdelningen av färgscheman i strikt pojkiga och flickaktiga. Alla typer av nyanser av blått, grönt, lila lugnar nervsystemet, medan nyanser av rött och orange kommer att vara en annan aktivator för ett styggt barn.

Om din baby inte behöver färgterapi, använd gärna neutrala färger och nyanser (beige, kaffe, mjölk, persika, brun). Fortsätt med barnets intressen. Metoden för fotoutskrift gör att du kan dekorera fasaderna med karaktärer från tecknade serier, filmer, böcker. Om barnet gillar transport eller fjärilar, vänligen ge honom nöjet att se dem bredvid honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader i valet av möbelvägg för barn av olika kön kan bara vara att för pojkar, med tanke på deras mer aktiva spel, är det nödvändigt att ta hänsyn till tillförlitligheten för montering av headset och väggfästen (om det behövs).

Och när det gäller tjejer kan du tillåta mer dekorativa element i form av invecklade handtag, gallerfasader eller med olika typer av glas, blanka blanka ytor och helt enkelt närvaron av ett stort antal öppna hyllor där du kan ordna saker så gulligt för ett tjejhjärta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns två eller flera barn, de är av olika kön och ålder, kan du använda två separeringstekniker:

  • Tvärgående (eller längsgående, om rummet är brett) - i ett sådant rum, med tillräcklig belysning, kan väggen vara ett alternativ för en skiljevägg.
  • Diagonal - lämplig för små lägenheter, där hörnet blir en individuell zon, och mitten används som en gemensam.

Möbler även i husets mest rymliga rum, när de delar det, ska vara funktionella, ta lite plats, men samtidigt vara rymliga och tillgodose alla behov hos människorna som bor i det. Barnväggar är den mest lönsamma lösningen på ovanstående problem i alla avseenden.

Denna video kommer att ge dig ännu fler idéer för fantastiska mönster.

Rekommenderad: