Installera En Tvättmaskin I Köket (19 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Ansluta Maskinen Själv? Boende Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Installera En Tvättmaskin I Köket (19 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Ansluta Maskinen Själv? Boende Alternativ

Video: Installera En Tvättmaskin I Köket (19 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Ansluta Maskinen Själv? Boende Alternativ
Video: Tvättmaskin i kök med vattenfelsbrytare 2024, Maj
Installera En Tvättmaskin I Köket (19 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Ansluta Maskinen Själv? Boende Alternativ
Installera En Tvättmaskin I Köket (19 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Ansluta Maskinen Själv? Boende Alternativ
Anonim

Om det inte finns tillräckligt med plats i badrummet kan en tvättmaskin installeras i köket. Denna plats har sina fördelar, så många ägare av småhus stannar kvar på den. För att installationen ska lyckas är det viktigt att i förväg ta reda på de optimala placeringsalternativen, och om du vill göra allt själv bör du fråga hur du bäst ansluter maskinen själv.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar med anslutning

Många experter anser inte att köket är det bästa stället för att montera en tvättmaskin, men i närvaro av en studiolägenhet eller en liten lägenhet med ett litet badrum kommer detta att vara en påtvingad men motiverad åtgärd. I en sådan anslutning kan du hitta vissa fördelar:

  • du kommer att spara utrymme i badrummet utan att överbelasta sitt interiör;
  • du kommer att kunna styra tvätten under krånglet i köket;
  • i köket utsätts inte tvättmaskinen för konstant fukt (detta är särskilt viktigt för elektroniskt styrda enheter);
  • tvätt kommer att vara möjligt även när badrummet är upptaget av en av familjemedlemmarna;
  • beroende på installationsalternativet kan maskinen sättas in i köket eller döljas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men även om det finns många positiva aspekter, finns det vissa nackdelar med att installera en tvättmaskin i köket, till exempel:

  • måste spendera pengar på installationen kraftfull ledning kan motstå ytterligare utrustning;
  • smutsig tvätt måste samlas in och sorteras separat hur man förvarar tvättpulver, balsam och andra tillbehör;
  • bullrigt arbete störa kommunikationen av familjemedlemmar i köket under gemensamma måltider;
  • kommer att visas i rummet lukt från pulver och andra tvättmedel , de kommer att blandas med köksluktar;
  • hushålls kemiska partiklar kommer att förbli i luften, så att de kan bosätta sig på rätter och mat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga typer av maskiner

När de väljer en apparat som är lämplig för installation i köket tar de hänsyn till olika parametrar, bland annat måtten och typen av linne och sättet att installera enheten. Dessutom bör energieffektivitetsklassen och bullernivån beaktas. Viktiga egenskaper när du placerar maskinen i köket inkluderar också läckageskydd, kontrolltyp, barnskydd och många andra nyanser.

Om du väljer en skrivmaskin enligt hur den laddas, är främre modeller mer att föredra för köket, där kläder läggs genom sidoluckan. Sådana enheter presenteras i ett stort sortiment, de passar bra in i interiören, de kan byggas in, är prisvärda, gör sitt jobb bra.

Det är dock inte nödvändigt att överge tanken på att installera en toppladdningsmaskin, eftersom tvättkvaliteten i den också är bra. Dessutom kan tvätt läggas till sådana enheter under tvättprocessen, och det finns inget behov av ledigt utrymme framför maskinen. Sådana modeller kostar dock lite mer och är inte byggda under bänkskivan.

Bestämning av utrustningens dimensioner, man måste vägledas av platsen som valdes för henne i köket . När det gäller fristående modeller kommer dimensionerna att vara desamma, när de är inbyggda i ett headset kommer de att vara olika.

Många tillverkare erbjuder ganska smala och kompakta maskiner, så du kan välja rätt alternativ även för en svåråtkomlig plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär plats

Bilar som skiljer sig från möbler är de vanligaste. De placeras nära kommunikationer för att tillhandahålla vattentillförsel och dränering i avloppet . Samtidigt bör de stå så långt som möjligt från ugnen och kylskåpet, eftersom fristående maskiner under drift skapar vibrationer, vilket kan påverka kompressorns och den inbyggda fläktens funktion negativt.

Om en frontmodell väljs för köket placeras den så att dörren öppnas utan problem. Dessutom är det viktigt att användaren har fri tillgång till rör och slangar genom vilka vatten tillförs och tas bort från enheten. Valet av en fristående maskin är motiverat om reparationen i köket gjordes för länge sedan och det helt enkelt inte finns någon plats för inbyggda apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bädda in alternativ

Alla modeller av inbyggda tvättmaskiner som är lämpliga för köket är indelade i fullt inbyggda (de är helt gömda bakom panelerna) och apparater som har möjlighet att bygga in (de kan lämnas fristående eller placeras under bänkskiva). Valet av en av typerna av sådana maskiner avgör processen för installation av produkten.

Komplett

Sådan inbäddning sparar utrymme och påverkar inte rummets design på något sätt, eftersom maskinen inte syns alls. Detta alternativ kommer att vara det bästa valet för ett litet kök, men när du väljer en modell måste du ta hänsyn till köksmöblernas storlek. Om du är intresserad av fullständig inbäddning, tänk på att du kan installera maskinen på olika sätt.

  • In i skåpet . Denna metod är endast lämplig för enheter av fronttyp. De placeras inuti möbeluppsättningen. I det här fallet är det möjligt att installera inte bara på golvet, utan också i mittfacket, när ett annat skåp placeras under tvättmaskinen.
  • Under diskhon . Detta är ett praktiskt alternativ, eftersom utrymmet under diskbänken ofta är tomt och vattentillförseln är mycket nära. Men om det finns några problem med tillförsel eller dränering av vatten från diskbänken måste tvättmaskinen tas bort för reparation.
  • Under bardisken . Om bordsskivan viks, är detta arrangemang också lämpligt för en maskin av vertikal typ. En av nackdelarna med detta alternativ kan vara avlägsen placering av rör med vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Partiell

En sådan inbyggnad innebär att man använder en lämplig designteknik, till exempel i samma färg som kylskåpet, möbelfronten och ugnen. Genom att placera maskinen under bordsskivan lämnas dess framsida öppen. Om det finns en möjlighet eller ett behov kan maskinens framsida döljas med en dekorativ dörr.

Bild
Bild

In i en nisch

Denna typ av delvis inbäddning anses vara mycket bekvämt. Hos honom är maskinen ofta placerad mot väggen, på en av sidorna av diskbänken. Så tekniken kommer endast att vara tillgänglig från framsidan, och de andra tre sidorna är dolda från sikten.

I en sådan installation är det viktigt att undvika att placera den bredvid ugnen eller tillhandahålla högkvalitativ värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under bänkskivan

Detta alternativ för delvis inbäddning efterfrågas om den köpta maskinen inte passar in i rummets övergripande design .… I denna situation är apparaten bäst gömd bakom en dörr. En annan fördel med denna placering är bättre skydd mot barn, eftersom dörren kan låsas.

Bild
Bild

Installationstips

Processen att installera en maskin i köket innehåller vissa steg

  • Träning . Den tillhandahåller val av enheten, dess transport, samt frigöring från transportbultar.
  • Installation av utrustning på vald plats . Klipparen måste vara försiktigt inriktad vertikalt och horisontellt.
  • Elektrisk koppling … I detta skede förbereds ett separat uttag, en brytare monteras och jordning tillhandahålls.
  • VVS -anslutning … Sådant arbete utförs med hjälp av adaptrar och rör som ger vattenförsörjning till maskinen.
  • Avloppsanslutning . Vattnet kan släppas ut i diskbänken eller i köksröret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan själv utföra alla dessa åtgärder eller anförtro en erfaren mästare som kan ansluta den valda tvättmaskinen utan några särskilda svårigheter.

Rekommenderad: