Köksdesign Med En Soffa (55 Foton): Layouten På Ett Litet Rektangulärt Kök Med Bardisk, TV Och Hörnsoffa

Innehållsförteckning:

Video: Köksdesign Med En Soffa (55 Foton): Layouten På Ett Litet Rektangulärt Kök Med Bardisk, TV Och Hörnsoffa

Video: Köksdesign Med En Soffa (55 Foton): Layouten På Ett Litet Rektangulärt Kök Med Bardisk, TV Och Hörnsoffa
Video: 55+ Best Small Kitchen Design Ideas for Small Spaces 2020 2024, Maj
Köksdesign Med En Soffa (55 Foton): Layouten På Ett Litet Rektangulärt Kök Med Bardisk, TV Och Hörnsoffa
Köksdesign Med En Soffa (55 Foton): Layouten På Ett Litet Rektangulärt Kök Med Bardisk, TV Och Hörnsoffa
Anonim

Designlösningen för att dekorera ett kök med en soffa kan vara annorlunda. Samtidigt måste den alltid lyda ett antal nyanser, inklusive layoutfunktioner, storlek och placering av fönster och dörrar, belysning, bilder. Låt oss titta närmare på aspekterna av att dekorera ett kök med en soffa, och också ta reda på hur man gör det korrekt och harmoniskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmezon

Zoning uppfattas som en diskret avgränsning av rymden. Detta är nödvändigt för att organisera och upprätthålla ordningen. Varje del av rummet kommer att upptas av ett specifikt område. Faktum är att zonindelning skapar små hörn med olika syften. I ett kök med en soffa kan du rationellt organisera mat- och gästutrymmen samt matlagningsområdet. Om du har tillräckligt med utrymme kan du tänka på ett rekreationsområde.

Zoneringsprincipen omfattar alla inre element, inklusive möbler och belysningsanordningar. Det kan till exempel vara:

  • separat belysning för varje funktionellt område i köket;
  • accentuering av det önskade området med hjälp av väggbeklädnad;
  • separering av två intilliggande zoner med hjälp av golvbeklädnad eller matta;
  • isolering av ett separat område genom att vända möblerna;
  • skapande av partiella partitioner som anger zonens gränser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid zonindelning av ett kök kan två eller till och med tre metoder för funktionell uppdelning av utrymme användas samtidigt. Till exempel kan du markera ett område med en bardisk med en separat belysning. Du kan också använda själva disken för att separera mat- och gästutrymmen. Användningen av en bardisk tillsammans med olika golvbeklädnader kommer att se väldigt organisk ut om du betecknar gästutrymmet med en annan färg eller till och med textur. Till exempel kan kakel användas för köket och linoleum för gästhörnan.

Belysningszon kan varieras. Här är det värt att överväga möjligheterna till tak- och väggdekoration och de typer av material som används. Till exempel kan du framhäva ett område med en bardisk med tre identiska lampor som hänger ner, eller använda en inbyggd takpanel.

Matlagningsområdet kan belysas i förklädesområdet, och detta kan också göras inifrån. Det glödande förklädet kommer att se tredimensionellt och estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout och urval av möbler

Utformningen av ett kök med en soffa beror på funktionerna i layouten. Till exempel för ett fyrkantigt rum finns det fler alternativ för att ordna möbler. I ett sådant rum är både vinkel- och U-formade layouter möjliga. Om det samtidigt finns tillräckligt med utrymme i rummet kan soffan placeras i mitten. Med begränsad kvadratur måste du nöja dig med ett linjärt arrangemang av möbler. Detta är obekvämt, men minimerar risken för skada när du träffar olika vinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket kombineras med vardagsrummet kan några av möblerna placeras längs två intilliggande väggar. Till exempel, längs en av dem, kan du installera ett köksset med en vinkel som passerar till den intilliggande väggen. Du kan fylla möbellinjen med en soffa med lådor, matchade i samma stil med fasaderna på köksmöbler.

Så att väggen ovanför soffan inte verkar vara tom kan du dekorera den med en liten panel eller flera målningar i ett lakoniskt ramverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan bordet placeras vid fönstret och välja alternativet med en rund bordsskiva och kompakta stolar. Helst ska stolarna anpassas till köksuppsättningens ton . Du kan belysa matsalen med en taklampa. Om takets höjd tillåter kan du välja en ljuskrona med upphängningar. Om väggarna är låga är det värt att lyfta fram matbordet med en inbyggd panel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja möbler i köket med en soffa, du måste utgå från bekvämlighetshänsyn. Inte en enda möbel ska skapa obehag när du flyttar. Efter att ha ordnat möblerna ska det finnas tillräckligt med utrymme. Om det är omöjligt att välja möbler i samma stil, är det att föredra att beställa dem för specifika mått på rummet. Så det blir möjligt att undvika inkonsekvenser i skuggan och samtidigt förenkla soffans harmoniska passform, eftersom den ofta ser isär ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en soffa?

Modellen av soffan för köket-vardagsrummet beror på dess yta och funktionella syfte. Till exempel, om en soffa bara behövs för att du ska sitta bekvämt med en kopp te, behöver du inte fälla någon modell. Detsamma kan sägas om fallet om köket är litet. Det maximala som behövs är lådor, genom vilka det kommer att vara möjligt att minimera antalet små saker, och samtidigt ge soffan och köksuppsättningen utseendet på en ensemble.

Bild
Bild

För köket i en studiolägenhet kan du välja en hopfällbar struktur. Ofta är sådana möbler ganska funktionella och kan hjälpa ägaren när det finns gäster i huset som behöver bo för natten. Dessutom kan onödiga föremål eller till och med sängkläder tas bort i en sådan soffa. Du kan köpa en soffa med vilken transformationsmekanism som helst. Det viktigaste är att välja ett alternativ som inte kräver mycket utrymme för att förvandlas till en fullvärdig säng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på layout och utrymme reserverat för soffan kan möbler vara linjära eller kantiga. Båda alternativen kan ge närvaro av armstöd eller hyllor med hyllor. Det är ovanligt och mycket funktionellt. I ett litet utrymme i köket-vardagsrummet kan soffor vara kompakta, utformade för två personer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns tillräckligt med utrymme kan du välja en lång modell genom att placera den mot en vägg och placera ett smalt bord framför den. Om rummet har ett burspråk kan du använda dess yta genom att beställa en stor rektangulär eller rund soffa (beroende på karnappfönstret). Tillsammans med ett bord och ett köksuppsättning i samma färgschema blir det ekologiskt och lämpligt.

Du måste sätta soffan på ett sådant sätt att den antingen bildar en enda linje med headsetet, eller så är det en separat ö, isolerad av en bardisk, hyllor, golvlampa, skåp, skiljevägg eller pelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Valet av stilen i köket-vardagsrummet beror på filmen, huvudinriktningen för hemdesignen, ekonomiska möjligheter och ägarnas preferenser. Till exempel, om rummet i rummet tillåter dig att "vandra", kan du utrusta det i ett loft eller grunge stil. Förresten, dessa lösningar behöver bara separata bebodda hörn, vilket gör att du kan använda olika zoneringstekniker. Här kan du skryta med kommunikation, hänga kreativa och oförskämda lampor, installera ett strikt funktionellt kök utan väggskåp.

Stora fönster kan lämnas utan gardiner, men soffan med en dyr kappa och golvet bredvid måste dekoreras med en matta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan placera både ett headset och en soffa nära en vägg. I det här fallet kan du använda ett hörnkök med en bardisk och en smal hörnsoffa i arrangemanget. Bardisken kan separera två funktionella områden. Om du lägger den vinkelrätt mot väggen får du ett hörn där du kan sätta soffan. För att spara utrymme kan du flytta ett litet matbord med en stol till det.

Bild
Bild

Om ett parallellt arrangemang planeras placeras en köksuppsättning längs ena sidan. En soffa ligger mittemot den. Ett bord med fyra stolar kan flyttas till det. Du kan belysa matplatsen med lakoniska taklampor. Väggen ovanför soffan kan fyllas med en tavla eller en spegel. Genom att välja färglösningar kan du utgå från ljusa toner - de är visuellt trevligare och ger mys i inredningen.

Soffan kan placeras vid fönstret, mitt emot det, på ena sidan med köket eller mittemot headsetet. Det kan vara ett tillägg till stolar eller det kan vara ett karnappfönster. När det gäller färglösningarna kommer allt här att bestämmas av belysningen av rummet och storleken på fönsteröppningarna. Till exempel behöver en inredning i klassisk stil ljusa färger (vit, beige, grädde).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en grå studio behövs ljusa kontraster, annars blir rummets övergripande utseende deprimerande. Här är det värt att diversifiera interiören med inslag av vin eller grönt. Dekorationen av rummet i en ljusgrön eller pistasch ton ser bra ut. Samtidigt kan du använda gröna nyanser både i färgen på klädseln och i skuggan av gardinerna. Färgen på färsk grönska kan "sträcka" sig och svartvitt design, andas livsnoteringar i den.

Det spelar ingen roll om europeisk, arabisk, etnisk eller modern stil läggs till grund. De använda färgerna på möbler, vägg- och golvbeklädnad ska vara i harmoni med varandra . Med tanke på att det finns många små föremål i köket, ska färgerna på fasaderna eller mattan inte vara alltför varierade. Textilier väljs utifrån rummets storlek och fönsteröppningar. Dessa kan vara persienner, traditionella klassiker, veckade, romerska sorter, österrikiska och franska gardiner.

På tal om maximal komfort kan man inte låta bli att notera installationen av en TV i köket. Som regel är den placerad mitt emot soffan i rum där detta funktionella hörn är isolerat från matplatsen och matlagningsområdet.

Inredningen i köket-vardagsrummet med en TV skapas på ett sådant sätt att det nödvändiga avståndet upprätthålls mellan soffan och vitvarorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett smalt och långt rum är detta svårt att göra. Men om rummet är stort, brett eller till och med kvadratiskt, kommer det att finnas tillräckligt med utrymme för en TV i det. Placera den inte framför matbordet . Bättre än ett rekreationsområde, det finns ingen plats för det.

Vackra exempel

Vi föreslår att du uppmärksammar några vackra idéer för att dekorera en köksinredning med en soffa.

Fönster soffa i det inre av köket.

Bild
Bild

Design med separat belysning för olika funktionsområden.

Bild
Bild

Ett exempel på zonering med en partition.

Bild
Bild

En variant av rationell placering av möbler i ett begränsat utrymme.

Bild
Bild

Planering av utrymme med väggbeklädnad.

Bild
Bild

En soffa som ett element i matplatsen.

Rekommenderad: