Kök-vardagsrumsdesign 20 Kvm. M (72 Bilder): Layouten För De Kombinerade Rummen, Inredningen Av En Rektangulär Hall Med En Soffa Och Ett Kök

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrumsdesign 20 Kvm. M (72 Bilder): Layouten För De Kombinerade Rummen, Inredningen Av En Rektangulär Hall Med En Soffa Och Ett Kök

Video: Kök-vardagsrumsdesign 20 Kvm. M (72 Bilder): Layouten För De Kombinerade Rummen, Inredningen Av En Rektangulär Hall Med En Soffa Och Ett Kök
Video: Så fixar du hallen med snygg funktion på liten yta - IKEA Heminredarna 2024, April
Kök-vardagsrumsdesign 20 Kvm. M (72 Bilder): Layouten För De Kombinerade Rummen, Inredningen Av En Rektangulär Hall Med En Soffa Och Ett Kök
Kök-vardagsrumsdesign 20 Kvm. M (72 Bilder): Layouten För De Kombinerade Rummen, Inredningen Av En Rektangulär Hall Med En Soffa Och Ett Kök
Anonim

När det inte finns tillräckligt med utrymme i bostaden för separata rum som skiljer sig åt i syfte, måste man tillgripa att kombinera. Ett av dessa alternativ är köket-vardagsrummet. För att det inte bara ska vara funktionellt utan också bekvämt är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal nyanser. Hur man gör det mysigt hemma kommer att diskuteras vidare.

Kombinationsfunktioner

Köket och vardagsrummet är vardagsrum med olika känslofärger. Vanligtvis är köksutrymmet förknippat med dynamik, medan vardagsrummet är en plats för avkoppling eller mottagning av gäster. I det här fallet måste du uppnå inre harmoni med olika stilistiska tekniker. Detta är vad som gör att du kan distrahera från olika stämningar och ge integritet till den inre kompositionen, bestående av kök och gästutrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom layouten för sådana rum i de flesta fall har ett eller högst två fönster, kommer det att vara nödvändigt att kompensera för bristen på naturligt ljus. Dessutom måste du tänka på zoneringstekniker så att du, istället för att införa en diskret organisation, inte delar upp det gemensamma rummet i hörnceller. Innan du väljer det bästa inredningsprojektet är det värt att titta runt: som regel har sällan något rum sådana designfunktioner som en nisch eller avsats. Andra komplicerar layouten helt och hållet, eftersom de har fasade triangulära väggar med smala dörröppningar på obekväma platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa funktioner kan väsentligt skada den skapade komforten ., vilket gör det svårt att installera möbler och till och med markera önskade områden. Det är viktigt att undvika känslan av en tunnel som den smala formen i rummet själv kan ge. I detta fall kan arrangemanget endast vara linjärt, även om detta inte är särskilt bekvämt. Höjden på väggarna och funktionerna i takdesignen beaktas, eftersom det i vissa fall är det som kan sträcka ut bristen på användbart utrymme och skapa en illusion av rymlighet.

Bild
Bild

De tänker till och med på platsen för accenterna i väggbeklädnaden, eftersom denna teknik kan avleda uppmärksamheten från rummets brister ., och ger dem till och med utseendet av värdighet. Dessutom uppmärksammar de golvet, vilket gör att du kan avgränsa olika funktionsområden utan att avbryta det allmänna stilbegreppet. Designen bör sätta sig i uppgift att skapa ett ljust och rymligt rum som andas luft, för i ett begränsat utrymme känner en person sig obekväm. Efter att den visuella inspektionen är över bestäms de med materialet, mängden arbete som krävs. Baserat på det tillgängliga området görs uppskattningar och en ungefärlig skiss av det framtida köket-vardagsrummet ritas.

Bild
Bild

Stilval

Stilen i ett kombinerat rum på 20 kvm. m tillåter inte att förkroppsliga lyxiga palatsriktningar i det tillgängliga utrymmet, oavsett hur mycket du vill. Därför är det bättre att inte ta klassiker, klassicism, engelsk, italiensk stil som grund. Dessa lösningar behöver utrymme, i ett begränsat utrymme kommer de att skapa en tyngdkraftsatmosfär. I ett litet rum är det inte möjligt att installera lyxiga förgyllda möbler, dekorera taket med en massiv hängande ljuskrona med ljus och kristall, eller placera ett stort bord med snidade stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den bästa stilen för det begränsade utrymmet för anpassning är moderna designtrender . Till exempel är det en bra grund för en minimalistisk stil som håller fast vid enkelhet och funktionalitet. Samma utrymme, men med större elegans, kan skapas genom att ta jugendstilen som grund för inredning. Det kännetecknas av en demonstration av moderna material och ursprungliga former som kan användas i form av möbeldetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja design för det kombinerade utrymmet i köket och vardagsrummet som riktningar som högteknologi, art deco, art nouveau, bionik och skandinavisk stil. De är lämpliga för att dekorera hemmet för en ungkarl och en liten familj. Detta är ett val med tonvikt på funktionalitet, vilket är särskilt viktigt för moderna inredningstrender. Det är inte värt att skapa en arabisk, grekisk inredning eller Provence i ett begränsat utrymme, för i stället för en känsla av rymlighet kommer sådana interiörkompositioner visuellt att minska de redan begränsade mätarna av användbart område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

Arrangemanget av inre element beror till stor del på formen på det befintliga rummet. Baserat på detta kan layouten vara:

  • linjär;
  • vinkel;
  • ö;
  • U-formad.

Varje sort har sina egna egenskaper. Till exempel kan det linjära alternativet inte kallas bekvämt, men det är det som används för att utrusta smala och långa rum. Det finns inget annat sätt att sätta möblerna: ingenting bör störa passagen genom rummet. Alla zoner kommer att placeras på en av långsidorna; funktionella skjutblock kan användas för maximal bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnlayouten är lämplig för de flesta rektangulära kombinerade rum. Det anses vara villkorligt universellt när man utformar den inre kompositionen i ett kombinerat rum på 25 rutor. Som regel kan du använda de två hörnen i rummet så funktionellt som möjligt, vilket sparar utrymme för passage och skapar en illusion av rummets rymlighet.

Bild
Bild

Ölayouten är utformad för rektangulära och fyrkantiga rum . En sådan kombination utförs genom att ordna möbler på de bekvämaste platserna i rummet baserat på dess designfunktioner. Samtidigt är möblerna belägna på öar, vilket gör det möjligt att tydligt avgränsa det tillgängliga utrymmet i funktionella zoner av olika ändamål. För att en sådan layout ska se harmonisk ut i ett rum som begränsas av bilderna måste de inredningsdetaljer som används vara kompakta. Annars, mot den allmänna bakgrunden, kommer arrangemanget av rummet att likna mer kaos än enskilda funktionella områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad layout av köket-vardagsrummet 20 kvm. m är lämplig för breda rum. Med henne kommer huvuddelen av möblerna att ligga längs rummets tre väggar. Samtidigt är det tillåtet att placera matbordet i mitten, men detta är möjligt om avståndet för att passera mellan bordet och möblerna nära väggarna är minst 1,2 m. Om det inte finns tillräckligt med utrymme är det bättre att använda skjutbara eller hopfällbara möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsmetoder

Zoning är ett verktyg för att avgränsa enskilda funktionella områden i ett rum. Det låter dig föra organisationen in i utrymmet, vilket eliminerar skapandet av en oordningstämning i det begränsade köksområdet, kombinerat med hallen. Detta kan göras på olika sätt, till exempel:

  • med hjälp av olika ljuskällor för köket och gästområdena;
  • dela zonerna med befintliga möbler (hyllor, soffa, bar eller kantsten);
  • välja en annan färg på golvet eller täcka vardagsrummet med en matta;
  • välja väggbeklädnader som har olika struktur eller nyans;
  • dela utrymmet i zoner på grund av utformningen av rummets tak;
  • med skärmar eller smala partitioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken zonteknik som väljs måste den dock ta hänsyn till rummets egenskaper. Till exempel bör ett projekt tillhandahålla maximal ljusutjämning till nivån av naturligt ljus. Om rummet är smalt och långt måste du kompensera för bristen på solljus på ett sådant sätt som om det fanns fönster i varje funktionsområde. Skiljeväggar är lämpliga i fyrkantiga rum, där de vid uppdelning av utrymmet inte kommer att skapa en illusion av ett utrymme uppdelat i celler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Avslutande funktioner

Efterbehandling (material för vägg, tak och golvbeklädnad) måste väljas utifrån rummets egenskaper. Med tanke på att 20 kvm. meter - inte så mycket för att placera kök och stoppade möbler (plus en TV med ett litet skåp), det är värt att utesluta tapeter med ett stort tryck från prioriteringslistan. En sådan ritning kommer visuellt att göra ett redan litet utrymme mindre och utan estetik. Ordnade möbler kommer att se mycket bättre ut om väggarna är vanliga eller texturerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapetens lättnad ser dyrare ut än det färgglada mönstret, mot vilket kök-vardagsrummet kommer att förvandlas till en liten låda, och detta kommer att skapa obehag för hushållet. Det är bättre att välja panelernas färger från en ljus färgpalett. Om du inte vill undvika kontrast på väggarna bör du hänga en liten panel eller en liten bild på en av väggarna. När du kombinerar tapeter är det värt att ge företräde åt medföljande dukar, markera en av väggarna (eller till och med en nisch eller vice versa, en avsats, ett köksförkläde) med tapeter för tegel, sten, cement eller gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att lämna taket vitt - detta får väggarna att se högre ut och rummet i sig blir ljusare . Komplicera det inte med flernivåspänning eller gipsskivor. Men för att takdesignen inte ska se för enkel ut kan du göra den på två nivåer. Lampor bör väljas små: spotlights, spotlights eller små lampor som hänger ner är lämpliga. Belysningsenheter väljs utifrån stilen i hela rummet.

Bild
Bild

För golvet är det bättre att välja en pålitlig och hållbar beläggning. Eftersom bilderna på ett rum på 20 rutor inte ger mycket utrymme för zonindelning är det bättre att skilja gästområdet från köksutrymmet med hjälp av en matta. Detta stör inte balansen i rummet och avgränsar diskret gränserna för olika delar av rummet. Om rummet är uppdelat i två zoner på grund av takdekorationen kan du kombinera väggbeklädnaden. Till exempel kan du lägga ut en del av golvet (i köket) med golvplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Möbler kan kallas en av de bästa zoneringsteknikerna för ett kök och ett vardagsrum kombinerat i ett rum. För att det inte ska bli besvärligt bör det väljas noggrant och välja kompakta föremål med maximal funktionalitet. Stora uppsättningar behövs inte: för ett begränsat utrymme där du behöver passa både köket och vardagsrummet räcker det med en liten soffa, ett litet soffbord, ett minikökskök och ett matbord. Allt annat hämtas om det finns plats kvar.

Bild
Bild

Samtidigt är det viktigt att uppmärksamma vikningsprodukter och bekvämligheten med mekanismerna för deras transformation. Du kan spara utrymme på olika sätt: till exempel genom att köpa ett sängbord istället för ett soffbord. Det skiljer sig från de vanliga alternativen i höjd (högre) och dimensioner (mindre). Samtidigt kan den ha ett par kompakta hyllor eller en låda, och om så behövs kan gästerna dricka te.

Bild
Bild

Stolar tar mycket plats. Om du vill att rummet ska se större ut kan du lägga till ett par puffar i soffan. Du kan titta närmare på modulmöbler: det är bekvämt eftersom du kan köpa enskilda moduler, och det sparar ofta utrymme. Istället för en kantsten kan du köpa en hylla med öppna och stängda hyllor, som är högre och smalare, men inte mindre funktionell.

När du väljer möbler för ett litet rum är det värt att överväga att du måste ta smala möbler . Du bör inte räkna med att du kan passa något ovanpå dem, det här är inte bara fult, utan förstör också interiörens estetik. Antalet artiklar ska doseras: allt ska vara strikt funktionellt. Till exempel är det bra om soffan har ett par rymliga lådor där du kan lägga undan några saker för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Puffar kan också ha förvaringsfack inuti, som kan användas för att bli av med överflödet av onödiga saker. Ju färre små detaljer det finns i inredningen, desto rymligare kommer rummet att verka. Massiva möbler i ett litet rum ser inte harmoniska ut, så det är viktigt att välja optimal längd och bredd för både köksenheten och soffan. Antalet invånare bör också beaktas: till exempel räcker ett litet matbord för en person.

Bild
Bild

Framgångsrika inredningsexempel

Det kombinerade köket och vardagsrummet kan se harmoniskt ut, vilket bevisas av snygga idéer.

  • Det bästa layoutalternativet för en universell typ. Separation av utrymmet för två zoner på grund av golvzon.
  • Layoutens ursprungliga design i modern stil, som möjliggör zonindelning av golv, tak och användning av ett högt smalt bord som skiljevägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan dekorera ett litet utrymme genom att använda ett smalt matbord som en skiljevägg som markerar gränserna för köksutrymmet med det.
  • En intressant lösning för ett rum med ett trasigt perspektiv. Utskotten används som gränser för olika funktionsområden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En variant av utformningen av ett rum med sluttande väggar. En original lösning för att installera ett matbord.
  • Ett annat alternativ för att ordna ett icke-standardrum. Närvaron av vita partitioner gör att du kan behålla en känsla av rummets integritet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Denna inredning skapar en illusion av rymd och luft. Rummet verkar ljust, stort och mysigt.
  • Alternativet med användning av asymmetriska partitioner som avgränsar utrymmet ser intressant och fräscht ut.

Rekommenderad: