Fällbara Soffor I Köket: Hörnmodeller Med En Koja, Funktioner I Den Franska Vikbäddstransformatorn

Innehållsförteckning:

Video: Fällbara Soffor I Köket: Hörnmodeller Med En Koja, Funktioner I Den Franska Vikbäddstransformatorn

Video: Fällbara Soffor I Köket: Hörnmodeller Med En Koja, Funktioner I Den Franska Vikbäddstransformatorn
Video: Фантастические идеи по экономии места - умная мебель 2024, Maj
Fällbara Soffor I Köket: Hörnmodeller Med En Koja, Funktioner I Den Franska Vikbäddstransformatorn
Fällbara Soffor I Köket: Hörnmodeller Med En Koja, Funktioner I Den Franska Vikbäddstransformatorn
Anonim

Kökssoffor är efterfrågade eftersom de kan användas för en mängd olika ändamål. När den är hopfälld kan du skapa en bekväm miljö medan du äter, och när den fälls ut ger den en plats att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En utfällbar soffa för köket är det bästa valet för både kompakta och stora rum. De är ganska populära. Sådana möbler innehåller vanligtvis rymliga lådor för förvaring av olika föremål, till exempel grönsaker eller spannmål. Lyft bara locket för att nå förvaringsplatsen. En soffa med fällmekanism gör att du kan få en extrasäng. Det kommer att lösa följande situationer:

  • om det finns barn av olika kön i familjen, under uppväxten blir det nödvändigt för alla att sova i ett separat rum;
  • om en gäst kommer för några dagar;
  • om en ung familj sparar pengar för sitt boende, kommer de tillfälligt att kunna stanna i köket för natten;
  • om gästerna stannade sent, kan det användas som ett skydd;
  • om du vill gå i pension ett tag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan en köksbäddsoffa med sovplats inte kallas en fullvärdig plats att koppla av. Vanligtvis, med tiden, börjar vikningsmekanismen knarra, kuddarna är ganska mjuka och dess dimensioner är obetydliga. Detta alternativ bör ses som en tillfällig plats att sova.

Hörnmodeller förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom de tillåter en sådan soffa att placeras även i små rum. Med deras hjälp kan du rationellt använda hela köket.

En hörnsoffa är vanligtvis placerad i ett av de fria hörnen, medan den på natten kan byggas ut för att skapa en sovplats, och på dagtid finns det vanligtvis ett bord bredvid för att ge en bekväm matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

När du väljer färgen på den hopfällbara soffan är det värt att utgå från kökets inre. Tänk på färgen på väggar, golv, möbler och till och med belysning. Soffan ska vara i harmoni med alla inre element, så du bör välja den beroende på rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En viktig roll spelas av materialen från vilka den fällbara soffan är gjord, medan det är värt att uppmärksamma både produktens klädsel och vikmekanismen. Själva soffornas ram är vanligtvis gjord av trä, ek eller bok används ofta.

Du måste vara uppmärksam på hur trädet bearbetas. För att öka dess styrka och motståndskraft mot olika påverkan, inklusive fukt, måste soffans ram täckas med en speciell impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger de möjliga alternativen för klädsel är det värt att lyfta fram flera typer

  • Läder . Det kännetecknas av praktiskt, attraktivt utseende och hållbarhet. Skinnsoffan är ganska lätt att rengöra, bara torka av den med en fuktig trasa.
  • Konstläder . Det lockar uppmärksamhet med sitt överkomliga pris och betydande livslängd, vackra utseende och bra praktiska, men tyvärr är livslängden ganska kort.
  • Bomull med polyester . Denna ensemble används ofta som klädsel för kökssoffor. Det kännetecknas av hållbarhet och enkel underhåll.
  • Flockklädsel . Skiljer sig i ökad styrka, är inte rädd för mekaniska skador, är fuktbeständig.
  • Jacquard . Har ett spektakulärt utseende och utmärkt slitstyrka.

Viktig! För att öka livslängden på klädseln i en kökssoffa är det värt att dessutom använda lock, medan de ska se harmoniskt ut i en viss inredning. Om locket är tillverkat av tyg bör det finnas en bra huva i köket, eftersom tyget absorberar olika lukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger alternativen för fyllmedel som används vid tillverkning av fällbara kökssoffor, är det värt att notera följande:

  • holofiber;
  • polyuretanskum;
  • skumgummi.

Företräde bör ges åt polyuretanskum eller holofiber när du väljer en bäddsoffa för köket med en koja. Dessa fyllmedel kännetecknas av brandbeständighet, miljövänlighet, hållbarhet, hållfasthet och behåller sin ursprungliga form bra även under tunga belastningar.

Men dessa soffor är ganska dyra. Om du behöver ett budgetalternativ bör du titta närmare på skumgummi. En kökssoffa med ett sådant fyllmedel ska vara utan kaj, eftersom det kommer att vara obekvämt att sova på det, och du måste också förstå att sådana stoppade möbler inte kommer att hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att bo mer i detalj på ramen på den fällbara soffan. Det starkaste är naturligt trä. Producenter väljer ofta trädslag som tall, bok, björk och ek. För att skydda träet från fukt måste det behandlas med en speciell impregnering. Trädet kännetecknas av styrka, hållbarhet och miljövänlighet, men har en ganska hög kostnad.

Om ett billigt alternativ behövs kan ramen vara gjord av spånskiva. Detta material är också hållbart och motståndskraftigt mot hög luftfuktighet, men det är tungt och har en kort livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För att välja rätt fällbar soffa för köket måste du bekanta dig med de olika modellerna, liksom deras fällbara och utfällbara mekanismer. Kökssoffor klassificeras efter material, storlek, design och andra faktorer. Inledningsvis är det värt att besluta om platsen där de stoppade möblerna kommer att ligga, eftersom detta ögonblick är av stor betydelse. Så, hopfällbara soffor presenteras i flera sorter, beroende på deras utseende.

Bäddsoffa . Detta är ett unikt och praktiskt alternativ, eftersom det kan vara av olika storlekar och former. En sådan transformator kombinerar funktionerna i en soffa och en säng - när den är hopfälld kan den användas som en bekväm sittplats för matplatsen och förvaring av saker, men när den fälls ut ger den en bekväm sovplats.

Om vi överväger ett litet kök, kan du köpa dess analoga - en stol -säng. Detta alternativ presenteras i olika färger och överraskningar med lyxig design.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Osmanska . Kommer att vara det bästa valet för rymliga kök. Denna möbel kan användas som en extrasäng, ganska bekväm och bekväm, men bara för en person. Det särdrag hos den ottomanska är att den inte har armstöd, men en enkel mekanism används vid basen. Alternativet med en ortopedisk madrass är perfekt om den kommer att användas ofta för att sova. Soffan kan dekoreras med olika klädsel. Många modeller är gjorda i ljusa färger; de blir en magnifik inredning i vilken stil som helst.
  • Metro . Detta alternativ har en hög, platt rygg, som ofta presenteras i en metallram. För att fixa den på kudden, används speciella öglor. Tunnelbanan är kompakt. Många modeller är kantiga. Den utfällbara soffan låter dig ge ytterligare sovplats-den är utrustad med en utdragbar mekanism.

Metro ser snygg ut i läderklädsel, vanligtvis används två färger samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksfällor finns i flera varianter, beroende på omvandlingsmekanismen. Låt oss överväga populära alternativ.

  • bok - det här är en ganska populär mekanism för skjutbara soffor av kökstyp, eftersom det är väldigt enkelt och bekvämt. Du måste göra två lätta rörelser - först måste du vika den övre delen och sedan sänka den nedre. Sovrummet består av en rygg och ett säte, och måtten kan variera. Detta alternativ är lämpligt för både små och rymliga kök.
  • Eurobook något annorlunda än ovan, eftersom sovdelen i denna utföringsform innefattar ryggstödets rygg och själva sätet. För att fälla ut en sådan soffa måste du flytta det nedre elementet från dig, ett ledigt utrymme visas på vilket den övre delen är placerad. Denna vikningsmekanism kännetecknas också av lätthet och bekvämlighet. Grunden för sådana möbler är en låda där du kan lagra många saker. Soffor med en sådan mekanism kan inte bara vara raka, utan också kantiga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dragspel - Det här är det bästa alternativet om du planerar att använda det för sömn varje dag. Även med en liten vikt storlek är kajen ganska rymlig och bekväm. Vanligtvis används en metallram och en madrass, som när den fälls liknar ett dragspel. Många moderna modeller är utrustade med ortopediska madrasser. De kan vara antingen raka eller kantiga.
  • Delfin ganska ofta finns i små kökshörnsoffor. Det är utrullning, eftersom du måste dra den nedre delen mot dig med en speciell slinga, och sedan jämförs den nedre delen med den övre.
  • " Fransk mussla " den används oftare för rymliga soffor, så denna mekanism bör väljas för stora kök. Soffan ger en rymlig sovplats, den fälls ut och fälls ut ganska enkelt och snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Ett brett urval av hopfällbara soffor för köket från utländska och inhemska tillverkare säljs. Flera populära modeller bör övervägas.

  • Aruzo Combi - det här är en ganska populär modell från en rysk tillverkare, som gillas av sitt överkomliga pris, användarvänlighet och snygga design. Denna soffa är utrustad med en utrullningsmekanism som representeras av en vinkelform. När den är hopfälld kan den bekvämt rymma tre personer, men en sovplats med måtten 100x180 cm är endast lämplig för en. Närvaron av en linnelåda gör att den kan användas för förvaring av olika köksartiklar.
  • " Malle " - en praktisk, kompakt soffa för köket, som har en stilren design, liten storlek och en bekväm fällmekanism - "fransk hopfällbar säng". Kroppen är gjord av trä, vilket ger den styrka. Bäddens storlek är 100x190 cm, och när den är hopfällbar är den lämplig för tre personer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du kan följa följande tips från proffs när du väljer en praktisk och multifunktionell soffa för köket:

  • den optimala storleken bör väljas beroende på köket, eftersom en stor tvåsitsig soffa sannolikt kommer att vara obekväm i små rum;
  • produktens material ska vara praktiskt - lätt att rengöra, inte rädd för hög luftfuktighet och temperaturförändringar;
  • dess plats bör övervägas - en smal version kan placeras längs en av väggarna, men hörnsoffan passar helst in i ett tomt hörn;
  • soffan ska vara bekväm och mjuk, väcka extremt positiva känslor från dess användning;
  • mini-alternativ utan armstöd med vikningsmekanism väljs för kompakta kök;
  • för att lagra ett stort antal saker, bör du vara uppmärksam på modellerna med lådor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

14 foton

Intressanta exempel

En snygg soffa med en hopfällbar mekanism kommer att bli en ljus accent i det inre av köket. Kombinationen av orange och blått kommer att pigga upp dig. En mjuk och spänstig soffa med ett armstöd kan enkelt förvandlas till en bekväm sovplats för en person.

Bild
Bild

Trä är alltid på modet, så nästa version av kökssoffan kommer att vara en värdig dekoration för ett rymligt kök. Soffan av rak typ är gjord av massivt trä och kompletteras med mjuka och bekväma insatser på baksidan samt en elastisk plats för sittande och sovande. Det blir lätt en bekväm sovplats för två. Snygg design passar in i olika stilar.

Rekommenderad: