Storlekar På Euron Påslakan (20 Bilder): Välj Storlek 200x220 Och 220x240 Cm, Längd Och Bredd För Den Europeiska Standarden Och Euromaxi

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Euron Påslakan (20 Bilder): Välj Storlek 200x220 Och 220x240 Cm, Längd Och Bredd För Den Europeiska Standarden Och Euromaxi

Video: Storlekar På Euron Påslakan (20 Bilder): Välj Storlek 200x220 Och 220x240 Cm, Längd Och Bredd För Den Europeiska Standarden Och Euromaxi
Video: Välj stil och kulör 2024, Mars
Storlekar På Euron Påslakan (20 Bilder): Välj Storlek 200x220 Och 220x240 Cm, Längd Och Bredd För Den Europeiska Standarden Och Euromaxi
Storlekar På Euron Påslakan (20 Bilder): Välj Storlek 200x220 Och 220x240 Cm, Längd Och Bredd För Den Europeiska Standarden Och Euromaxi
Anonim

Storleken på påslakan enligt europeiska standarder skiljer sig märkbart från deras ryska motsvarigheter. Och de har ett brett utbud. Bland dem kan du välja en och en halv, dubbel och till och med megastorlek, samt en produkt för barn och familjer. Därför måste du komma till butiken förberedd för att köpa den här produkten.

Bild
Bild

Befintliga storlekar

Men innan du väljer är det värt att avgöra vilka typer av påslakan. De vanligaste är ett och ett halvt och dubbelformat. De motsvarar följande parametrar:

  • en och en halv - 215x155 cm;
  • dubbel - 200x220 cm;

Dessa storlekar anses vara standard. Och uppsättningarna, som inkluderar sådana påslakan, brukar kallas "Standard", "Euro 1".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns format som inte faller under begreppet "standard". Dessa påslakan skiljer sig i storlek från normen.

  • Euromaxi, där linneskyddet har volymer på 220x240. En sådan uppsättning kallas också "Euro 2", "Euro Plus". Och även "King Size", vars påslakan är designad för ett gigantiskt täcke med måtten 260x220.
  • Familjesatsen innehåller 2 påslakan på 215x143.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller headsetet för barn finns det två alternativ

  • Barnkammare: 147 x x112. Denna uppsättning är avsedd för nyfödda. Men den kan användas längre, upp till cirka 2 år. I det här fallet är det värt att överväga barnets tillväxt.
  • Barn: den matchar ett och ett halvt påslakan. Och den är lämplig för barn som redan sover på en vanlig säng. Det skiljer sig från en produkt från en vanlig uppsättning endast genom en ljus, barnslig teckning.

Om filten inte överensstämmer med normen alls, är för liten eller stor i skala, måste du sy sängkläder på egen hand eller på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bestäm storleken

Ett påslakan är en sak som skyddar påslakan från föroreningar och obehagliga lukter från miljön, samt från kontakt med kropparna hos personer som sover under den. Storleken på Euro påslakan väljs utifrån filtens storlek. Beroende på skalan är de indelade i en och en halv, dubbel och euro. Men om du har svårt att jämföra din produkt och dessa koncept är det enklaste sättet att mäta filten själv. Som regel har produkten en rektangulär form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför måste du ta reda på dess längd och bredd:

  • förbereda en centimeter eller måttband;
  • längden mäts i vertikal riktning från banans övre kant till den nedre, strikt vinkelrätt;
  • bredden bestäms genom att sprida ut motsvarande sida av filten och centimetern horisontellt längs en rak linje, från vänster kant till höger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Filten motsvarar inte alltid visuellt rektangeln. Till exempel ser storleken 210x220 ut som en kvadrat. Men dess bredd och längd är inte desamma. Därför, oavsett hur fyrkantig produkten kan verka, mäta den enligt reglerna.

Genom att veta formatet på din sovande produkt kommer det inte att vara svårt att välja ett lock till den. När du väljer ett påslakan, tänk på att dess mått strikt måste motsvara påslakan. Avvikelsen mellan dimensionen är inte mer än 5 cm tillåten, men det är bättre mot påslakans större storlek.

Till exempel, efter mätning av filten, erhölls följande siffror: 200x230 cm. I detta fall måste påslakanet motsvara dessa siffror. Eller det högsta du har råd med är 205x235. Om omslaget är större än filten själv, kommer det hela tiden att vila på ett eller annat sätt. Om mindre - duken kommer att gå i veck, det kommer att böja. Allt detta kommer att påverka kvaliteten på din sömn.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma ytterligare en punkt: var är luckan i påslakan. Produkter med hål i mitten kommer sannolikt inte att finnas i eurolinne. Det finns två alternativ kvar.

  • Litet hål på sidan. Det är extremt obekvämt att trä in en filt i den.
  • En stor slits med dragkedja eller knappar, placerad på ena sidan i bredd, är idealisk för att enkelt ta på locket.

Du kan köpa ett påslakan tillsammans med en komplett uppsättning sängkläder eller ett separat föremål. Hur som helst måste storleken markeras på förpackningen. Det kan enkelt avgöra om denna produkt är lämplig.

Bild
Bild

Vilket tyg att välja

Av särskild betydelse när du väljer ett påslakan är tyget som det är tillverkat av. Om ett syntetiskt tyg väljs är det svårt att förutse hur de kommer att bete sig efter tvätt. Kanske kommer de att krympa, och då blir det svårt att montera filten i locket.

Det är bättre att föredra naturliga bomullstyg. Deras variation är mycket stor. Calico, chintz, cambric är de vanligaste företrädarna för denna grupp. Men högsta kvalitet är satin och perkal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Satin är ett mycket vackert tyg. Den har en naturlig lyster som påminner om siden. Detta tyg är mycket lätt att använda. Det rynkar praktiskt taget inte, rullar inte och behåller värmen väl. Skiljer sig i hög slitstyrka och överkomligt pris. Det krymper inte efter tvätt, så köparen behöver inte oroa sig för produktens storlek.

Percale tillhör elit, dyra dukar . Men det är perfekt för sängkläder. Materialet är mjukt och behagligt vid beröring, andas bra. Ganska robust och hållbar. Men det är värt att överväga det faktum att ytan rynker något över tiden på grund av trådarnas höga densitet. Detta leder till att ämnet krymper med cirka 2%.

Lämpliga tyger för sängkläder är silke och linne. De tappar inte heller sin presentation på länge och deformeras inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på färgen på påslakan. Den klassiska tonen är vit. Den är idealisk för en sund och harmonisk sömn. Färgerna blå och rosa har samma effekt. Alltför stora mönster på sängkläder upphetsar nervsystemet, och små element på det har tvärtom en avslappnande effekt.

Att välja rätt påslakan är inte svårt om du följer alla rekommendationer. Och sortimentet gör det möjligt att välja en produkt av även de mest otroliga storlekar.

Rekommenderad: